דיון ליפטינג ותזונה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מה דעתכם לגבי העניין של ליפטינג והשמנה, ואסביר את עצמי :

באופן כללי קראתי בפורום לא פעם, המלצות תזונתיות/ התייחסויות לצריכת מזון - שגורסות שעלייה די משמעותית בשומן היא בלתי נמנעת,
מה שלא היה קורה אם המטרה הייתה פיתוח גוף.
ההסבר שנתקלתי בו הוא שע"מ להתאושש כראוי צריך לאכול כמות גדולה, שגורמת להשמנה.

אם להתייחס לניסיון שלי - אם אני אוכל לפי התיאבון שלי בתקופות של אימוני נפח מתישים כמו טקסס למשל, אני מאוד משמין.
אם ללכת על פי ההיגיון- אם אני משמין, זה אומר שאני מכניס לגוף אנרגיה שאין בה כל צורך.

עכשיו השאלה היא כזאת :

האם התיאבון צריך להיות המדד לצורך של הגוף באוכל ע"מ להתאושש, או שאפשר ללכת לפי תפריט שאנחנו יודעים שלא יגרום לנו להשמנה מוגזמת?

@Beast and cheat

@THEDJSKAY1
אני מסכים איתך שהנוסחא שמשמשת למנצח אבסולוטי היא דבילית ובאה יותר מדי לטובת המתחרים הקלים, הרבה פעמים הרגשתי דבילי שלקחתי אבסולוטי כשטום או אופק התחרו איתי . אבל אני חולק על הדיעה שלך שמי שיש לו טוטאל הכי גבוה צריך לקחת אבסולוטי, אבל מילא כל אחד והשקפתו ומי אנחנו שנחליט על כך.

לגבי החלק השני שלך אני שוב חולק עליך - אני לא חושב שבן אדם שמתאמן בספורט הפווארליפטינג צריך לגזור על עצמו שהוא יראה כמו "פח זבל" אפשר להיות ליפטר טוב ולהיראות טוב. לדעתי זה אפילו עדיף ככה תסבול פחות. פשוט צריך ללמוד איך לאכול ולא להרכיב את התפריט שלך רק מגאנק

לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"מה שהPLעושה לגוף שלנו"

אני לא כתבתי בשום חלק בהודעה שלי "שבן אדם שמתאמן בספורט הפווארליפטינג צריך לגזור על עצמו שהוא יראה כמו "פח זבל"". כל מה שאמרתי זה שאם יש אנשים שחושבים שלהיות ליפטר יזכה אותם אוטמטית בגוף חטוב וגזרה של בילדר, אז שיחשבו שוב. אפשר להיות ליפטר ולהיראות טוב, אני לחלוטין מסכים, מנגד, קשה להיות ליפטר עם גוף של בילדר, אפשרי אבל קשה.

בהמשך למה ש-beast and cheat אמר:
לדעתכם במקום הנוסחא היה עדיף להשוות לפי איזה שהוא benchmark?
לדוגמא משהו שמצאתי בפורום של RTS
Russian Classification Chart
rts_chart.jpg

בנוגע לליפטינג ומשקל גוף, אני לא במקום שאני יכול לייעץ כי ההישגים שלי לא במקום התואם לכך, אני כן יכול להגיד שמבחינה אישית צריך לקבל את רוע הגזרה בעיסוק מן הסוג הזה
ובסוף הוספת - מנגד, לא ניתן לשלוט במה ש-PL עושה לגוף שלנו וכדאי לקבל זאת בהבנה.
מה שרשמת בהודעה ההקודמת שונה שמיים וארץ מההודעה הנוכחית שלך .
כנראה שהבנת שמה שרשמת זו טעות .
הנקודה הזאת חשובה כי הרבה מתאמנים שמתחילים להתאמן פווארליפטינג מקבלים את הרושם שחייב לאכול כמו חזיר ולעלות המון במשקל כדי להשיג קילוגרמים על המוט - והרעיון הזה שגוי לא רק בגלל שכל העלייה המיותרת הזאת בשומן לא אופטימלית לפווארליפטינג, גם בגלל שאחרי זה אותם אנשים מסתכלים במראה ומתבאסים מאיך שהם נראים - ואז לחלק זה גורם לפרוש, ולחלק זה גורם להיכנס לחיטוב מאסיבי ולאבד המון כח ומאסה ואז בעצם לא עשינו כלום.

ובסוף הוספת - מנגד, לא ניתן לשלוט במה ש-PL עושה לגוף שלנו וכדאי לקבל זאת בהבנה.
מה שרשמת בהודעה ההקודמת שונה שמיים וארץ מההודעה הנוכחית שלך .
כנראה שהבנת שמה שרשמת זו טעות .
הנקודה הזאת חשובה כי הרבה מתאמנים שמתחילים להתאמן פווארליפטינג מקבלים את הרושם שחייב לאכול כמו חזיר ולעלות המון במשקל כדי להשיג קילוגרמים על המוט - והרעיון הזה שגוי לא רק בגלל שכל העלייה המיותרת הזאת בשומן לא אופטימלית לפווארליפטינג, גם בגלל שאחרי זה אותם אנשים מסתכלים במראה ומתבאסים מאיך שהם נראים - ואז לחלק זה גורם לפרוש, ולחלק זה גורם להיכנס לחיטוב מאסיבי ולאבד המון כח ומאסה ואז בעצם לא עשינו כלום.

חלקת עליי, לא הבנת אותי, קבעת שטעיתי, הסקת מסקנות.

אני אסביר את עצמי בצורה ברורה יותר: אני לא חושב שאנשים שמנים בליפטינג זה משהו רע. הסאב טקסט ברוב ההודעות פה הוא "שמן זה פיכסה" ו-"א.ש נמוך זה סקסי". התפיסה הזו מעוותת ולצערי חלחלה גם לעולם הליפטינג מתוך התפיסה הכללית, ודווקא היא זו שמכניסה אנשים לסרטים ולדיאטות ואיבוד כוח. פאוורליפטינג (גם בלי לעלות אחוז שומן גבוה) גורם לגדילה שרירית באזור הגב, רגליים, ישבן, חזה. שאמרתי "מה ש-PL עושה לגוף שלנו" ו-"לקבל את רוע הגזרה" התכוונתי בדיוק לזה - הגוף הופך גדול יותר כתוצאה מהוספת מסת שריר, וכן, גם מהוספת שומן, צריך לאכול יותר, צריך לישון יותר צריך לקנות ג'ינסים גדולים יותר וצריך וצריך. לא התכוונתי (אתה הבנת זאת כך ואני לא יודע למה) לזה שהופכים להיראות כמו "פח זבל". וחוץ מזה, יש כמה חבר'ה בקהילה עם כרס ותחת, אז מה הם נראים כמו פח זבל בגלל שזה לא בא בטוב בעין של X או Y?

אני בהחלט חושב שצריך לאכול לפי הצורה שבה אתה מתאמן, אני לא חושב שרטיו/אחוזי שומן צריך להיות פקטור בדרך של מישהו להתחזק.
דעתך שונה, ולוגית זה ממש לא אומר שאני טועה.

כל העיסוק ברטיו לחבר'ה צעירים מסית אותם מהעיקר - לגדול ולהתחזק, שכל אחד יחליט באיזה קצב נוח לו לעשות את הדברים. הדבר האחרון שצריך לעשות זה לומר לבנאדם - "היי אתה חזק אבל שמן אז לא שווה כלום". אף אחד מעולם לא קיבל עוד קילוגרמים בטוטאל על מראה הגוף שלו או על הקוטר של הבטן שלו וכדאי מאוד לזכור את זה. דיונים על אחוזי שומן בהקשר של פאוורליפטינג צריכים להיעשות ברמה האישית של כל אחד בפני עצמו. ברגע שלמישהו לא יהיה נוח עם המראה שלו, אני מאמין שהוא יקום וישנה. להפוך את העיקר לתפל זה בדיוק המשפט "גם בגלל שאחרי זה אותם אנשים מסתכלים במראה ומתבאסים מאיך שהם נראים" - כי אף אחד לא טרח להסביר להם שאם כל כך מעניין אותם איך הם נראים יש תחום אחר שממש יכול להתאים להם.

מה שרשמתי בהודעתי הקודמת לא שונה שמאיים וארץ, הוא בדיוק אותו דבר. הוא שונה שמיים וארץ במקרה בו אתה מסיק מסקנות לא נכונות ממה שכתבתי או לא מוכן לקבל את העובדה הפשוטה - אני מתנגד נחרצות להפוך את ה-PL ל-BB.

התפיסה הזאת חלחלה לעולם הליפטינג כי המון ליפטרים הבינו שזה יותר אופטימלי גם מבחינת השלמה עצמית עם מראה וגם מבחינת קריירת פווארליפטינג
גדילת גב חזה ישבן רגליים - בקיצור עלייה במאסת השריר שזה דבר נפלא ומאוד יעיל כמובן שעם זאת עולים גם בשומן, אבל אם מסתכלים לטווח הארוך יותר חכם לעלות בצורה מתונה יותר עם כמות קטנה יותר של שומן, גם מבחינת הוספה של עוד מאסת שריר מאוד קשה להמשיך לעלות שריר כשאתה על %20 - 25% שומן. ושוב אם מסתכלים על קריירת פווארליפטינג לטווח הארוך זה אומר שימוש בחומרים ונגיד ואתה עולה על טסט על מעל 20% שומן אז המון מומר לאסטרוגן ואז גם לא תעלה בצורה אופטימלית שריר וגם לא תעלה הרבה בכח.
עכשיו לגבי המראה - לא דיברתי על מה שאחרים חושבים דיברתי על איך שהבן אדם עצמו מרגיש ואפילו אם אותו בן אדם אומר שלא מפריע לו להיראות ככה ברוב המקרים הוא משקר לעצמו
בקיצור כל הפילוספיה שלך יפה בתיאוריה, אבל לא פרקטית בשיט . אני בטוח שעם עוד כמה שנים של ניסיון תשנה את דעתך.
בהצלחה 😃

בעזהי"ת

יש לי חלום.
להביא תחרות מטורפת. PR אימתניים בסקוואט ובבנץ'. מספרים שפעם לא חשבתי שהגיוניים בכלל בשבילי. ואז להבין, שנוסחאתית אין לי סיכוי. אני גם בקטגוריה פתוחה, וגם באחוזי שומן של מרגרינה מקולקלת.
אז: לטרוק אופנר בדדליפט, ולזרוק אותו מהמתניים לרצפה. דגלים אדומים.
לנעול בהחלטיות כניסת דדליפט שנייה, כבר PR, ולזרוק גם אותה לרצפה. דגלים אדומים.
לנעול כניסת דדליפט שלישית, PR שלא האמנתי שאני מסוגל, ולהטיח את האמאמא שלה ברצפה. דגלים אדומים, בומבד אאוט, ולהשאיר ליותר חזקים ממני (על פי הנוסחה), את הזמן לפנק אוראלית/אנאלית אחד את השני.

אין תיאטרון אבסורד יותר מגוחך מהנוסחאות. בגלל שאין יכולת מעשית לאסוף את כל הנתונים הרלוונטים לצורך השוואה אמיתית (גיל אימונים למשל: בן 38 שהתחיל להתאמן לפני שנה, באמת נמצא בעמדת עדיפות מול ג'וניור בן 22 שמתאמן כבר 8 שנים? ורק שגיל אימונים אי אפשר למצוא על פי התעודת זהות!), אז מחליטים במיטב המסורת של מחפשי המטבע האבוד תחת הפנס, שאפשר להסתפק בשרירותיות בשני נתונים בלבד, והנה יש לנו מנצח אבסולוטי. בולשיט מזוקק בעיני. אפילו אם נצא מנקודת הנחה שנוסחאות לגיטימיות, תחילה עליהן להיות על בסיס הנתונים הרלוונטי, ולא השרירותי.

הפתרון הכי נכון הוא שלא יהיו קטגוריות משקל. מי שמרים יותר, מנצח. במילא כל הנוסחאות והקטגוריות קיימות רק כדי שהאנשים הקטנים ירגישו טוב עם עצמם. 👹

• פותח/ת השרשור
כשאתה על %20 - 25% שומן
אני לא חושב שהדיג'יי התכוון לזה שאם אתה לא עושה שיקולי בילדינג אתה תגיע ל25 אחוז, אלא יותר לכיוון של לשכוח מה12 אחוז.

לגבי טסט מומר לאסטרוגן - יש לך המון ליפטרים וסטרונגמנים "שמנים", שלא ראיתי אצלם ג'ינו או חוסר יכולת למשוך 400 דדליפט.

אני גם חושב שיש גישה מקולקלת בליפטינג של לאכול מלוכלך ומוגזם ( אולי זה רק בארץ, אינני יודע ), אבל מצד שני בשביל למקסם התאוששות, אוכלים כמויות פחות זהירות ( כמו שקורה בבילדינג ששם המטרה זה אחוזי שומן חד ספרתיים ).

לגבי מתאמנים טבעיים :

- אין בכלל שאלה - זה קשה לרוב האנשים גם לאכול מספיק וגם להשאר חטובים כל עוד אין להם את הגנטיקה של טום.
- העניין הזה של מאזן הורמונלי לא יעיל כשאתה 20+ אחוזי שומן אצל טבעיים מתברר כלא כזה קריטי. אתה יכול לקחת למשל את הסקוואטר ללא רצועות הכי חזק בארץ, וגם אותי שלמרות שאני 25% ~, הוספתי בחודש וחצי משהו כמו 20 ק"ג לסקוואט.

• פותח/ת השרשור
במילא כל הנוסחאות והקטגוריות
אפשר להפריד בין העניין של הקטגוריות לעניין של הנוסחאות, זה לא חייב ללכת יחד.

המהות של הספורט הזה היא להרים כמה שיותר משקל, וזה פחות הגיוני שכשאתה רוצה לבחור את המצטיין של התחרות, אתה תמדוד את זה ביחס למתחרה, כיוון שאבסולוטית מי שיותר חזק זה מי שיותר חזק.
לא יודע מאיפה בכלל הגיע הקטע ההורמונלי כשאתה על 20%. בטח לייל התחיל את השטות הזאת.
לדידך זה מתחיל מ50 אחוז ומעלה ? חח

התפיסה הזאת חלחלה לעולם הליפטינג כי המון ליפטרים הבינו שזה יותר אופטימלי גם מבחינת השלמה עצמית עם מראה וגם מבחינת קריירת פווארליפטינג
גדילת גב חזה ישבן רגליים - בקיצור עלייה במאסת השריר שזה דבר נפלא ומאוד יעיל כמובן שעם זאת עולים גם בשומן, אבל אם מסתכלים לטווח הארוך יותר חכם לעלות בצורה מתונה יותר עם כמות קטנה יותר של שומן, גם מבחינת הוספה של עוד מאסת שריר מאוד קשה להמשיך לעלות שריר כשאתה על %20 - 25% שומן. ושוב אם מסתכלים על קריירת פווארליפטינג לטווח הארוך זה אומר שימוש בחומרים ונגיד ואתה עולה על טסט על מעל 20% שומן אז המון מומר לאסטרוגן ואז גם לא תעלה בצורה אופטימלית שריר וגם לא תעלה הרבה בכח.
עכשיו לגבי המראה - לא דיברתי על מה שאחרים חושבים דיברתי על איך שהבן אדם עצמו מרגיש ואפילו אם אותו בן אדם אומר שלא מפריע לו להיראות ככה ברוב המקרים הוא משקר לעצמו
בקיצור כל הפילוספיה שלך יפה בתיאוריה, אבל לא פרקטית בשיט . אני בטוח שעם עוד כמה שנים של ניסיון תשנה את דעתך.
בהצלחה 😃

"אבל מילא כל אחד והשקפתו ומי אנחנו שנחליט על כך."
אתה לא באמת מאמין במשפט שכתבת כי למרות "כל אחד והשקפתו" אתה עדיין מוצא לנכון לטעון (בלי שום ביסוס אגב): "אפילו אם אותו בן אדם אומר שלא מפריע לו להיראות ככה ברוב המקרים הוא משקר לעצמו". היית חייב להרוס את הרושם הטוב של "כל אחד והשקפתו"?! 🙄

וברצינות, זה באמת עניין של תפיסות עולם שונות. צריך ללמוד להכיל את זה ולא רק לכתוב שמכילים את זה.

כל טוב והרבה גיינז.

אני לא חושב שהדיג'יי התכוון לזה שאם אתה לא עושה שיקולי בילדינג אתה תגיע ל25 אחוז, אלא יותר לכיוון של לשכוח מה12 אחוז.

לגבי טסט מומר לאסטרוגן - יש לך המון ליפטרים וסטרונגמנים "שמנים", שלא ראיתי אצלם ג'ינו או חוסר יכולת למשוך 400 דדליפט.

אני גם חושב שיש גישה מקולקלת בליפטינג של לאכול מלוכלך ומוגזם ( אולי זה רק בארץ, אינני יודע ), אבל מצד שני בשביל למקסם התאוששות, אוכלים כמויות פחות זהירות ( כמו שקורה בבילדינג ששם המטרה זה אחוזי שומן חד ספרתיים ).

לגבי מתאמנים טבעיים :

- אין בכלל שאלה - זה קשה לרוב האנשים גם לאכול מספיק וגם להשאר חטובים כל עוד אין להם את הגנטיקה של טום.
- העניין הזה של מאזן הורמונלי לא יעיל כשאתה 20+ אחוזי שומן אצל טבעיים מתברר כלא כזה קריטי. אתה יכול לקחת למשל את הסקוואטר ללא רצועות הכי חזק בארץ, וגם אותי שלמרות שאני 25% ~, הוספתי בחודש וחצי משהו כמו 20 ק"ג לסקוואט.
כן אבל לאותם ליפטרים וסטורנגמנים גם יש בסיס של מאסת שריר גבוהה מאוד.
אין בעיה עם כמויות פחות זהירות של אוכל ואין בעיה עם אחוז שומן של מעל 12.
אני לא חושב שמה שמשחק תפקיד אצל טום זה הגנטיקה, הוא יודע לאכול כמו שצריך .
מה עם הסקוואטר ללא רצועות הכי חזק בארץ ?
ומקרה פרטי שלך בלי לדעת עבר היסטורי לא יתן לי שום כלי מדידה.
@THEDJSKAY1

התכוונתי יותר להשקפה של - מה לדעתך יותר מרשים בפווארליפטינג ועל מי צריך לקחת אבסולוטי
ואגב זה כן עם ביסוס אבל כמובן שאני לא אזרוק לך שמות פה

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שמה שמשחק תפקיד אצל טום זה הגנטיקה, הוא יודע לאכול כמו שצריך .
בנאדם שאוכל כמו אבי ביטר מבחינת סוגי הפחמימה, ובכללי אוכל מה שבא לו ונראה כמו טום - זו רק גנטיקה.
כן אבל לאותם ליפטרים וסטורנגמנים גם יש בסיס של מאסת שריר גבוהה מאוד.
עזוב את מסת השריר, הרי מה שקובע לכאורה זה אחוז השומן
מה עם הסקוואטר ללא רצועות הכי חזק בארץ ?
אליהו נתן לכולם בראש למרות שהוא עם כרס מהיום שבו דרך לראשונה במכון כושר
ומקרה פרטי שלך בלי לדעת עבר היסטורי לא יתן לי שום כלי מדידה.
בשלב שבו אני קרוב למיצוי טוטאלי של היכולת להתקדם לינארית, הצלחתי להוסיף לסקוואט 20 ק"ג בחמישה שבועות, למרות שאני שמן מאי פעם - בטקסס. אני אומר שאני לא חושב שאם הייתי 10 אחוז שומן הייתי מוסיף יותר משקל בשלב הזה לצורך העניין.

טום אוכל כמויות גדולות, אבל זה גם בגלל שהוא שוקל הרבה. ואני יכול להגיד לך בוודאות שרוב האוכל שלו נקי
אני לא צריך להסביר לך שאחוז שומן זה עניין ביחס לשריר נכון ? סתם לדוגמא כשאנדי בולטון היה בארץ אל תתפוס אותי על הדיוק אבל הוא טען שהוא 15% שומן
גם לא טענתי שאם אתה שמן אתה לא יכול להתקדם - המון פעמים התקיעה יכולה להיות טכנית / מנטלית .
כמובן שאם תשקול יותר תרים יותר, השאלה מה יותר חכם לטווח הארוך .
ואגב גם אתה בערך 20 פעם ניסית לעשות חיטוב - משמע שזה או מפריע לך מבחינת מראה או שחשבת על לשפר רטיו

• פותח/ת השרשור
אני לא צריך להסביר לך שאחוז שומן זה עניין ביחס לשריר נכון ? סתם לדוגמא כשאנדי בולטון היה בארץ אל תתפוס אותי על הדיוק אבל הוא טען שהוא 15% שומן
דבר ראשון זה דבר שטותי להגיד עליו לדעתי, אבל יש לך המון דוגמאות לליפטרים וסטרונגמנים שמנים ככה שזה לא משנה.
גם לא טענתי שאם אתה שמן אתה לא יכול להתקדם - המון פעמים התקיעה יכולה להיות טכנית / מנטלית .
לא מדובר על להתקדם, אלא על להתקדם באופן יותר אידיאלי

ואגב גם אתה בערך 20 פעם ניסית לעשות חיטוב - משמע שזה או מפריע לך מבחינת מראה או שחשבת על לשפר רטיו
הסוגיה פה היא ברמה הספורטיבית ולא ברמה האישית. מעבר לזה - תמיד יותר מרשים לראות שמשקל X מורם על ידי ליפטר ששוקל מעט יותר. המחלוקת מתחילה כשלאחד יש יותר רטיו ולאחד יש יותר כוח.
ואם כבר אתה מעלה את זה, אז אני בכלל לא דוגמה כי אני לא ליפטר, אני מתאמן בפאוורליפטינג כי אני פשוט נהנה מזה ולכן גם שיקולים של מראה יותר משפיעים עליי.

אני לא מבין למה הפווארליפטינג לא לומד מהWL, שיבטלו את הנוסחא הדבילית הזאת כבר אבל על הדרך יעשו שקילה כחצי שעה לפני התחרות+ יתחילו לאחד איגודים ולהגדיל את הפרסים. רק ככה הענף הזה יתרומם.
ככל שיש יותר איגודים ויותר חוקים והכל מפוזר ככה הענף נראה יותר ליצני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית