הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון ליפטינג ותזונה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מה דעתכם לגבי העניין של ליפטינג והשמנה, ואסביר את עצמי :

באופן כללי קראתי בפורום לא פעם, המלצות תזונתיות/ התייחסויות לצריכת מזון - שגורסות שעלייה די משמעותית בשומן היא בלתי נמנעת,
מה שלא היה קורה אם המטרה הייתה פיתוח גוף.
ההסבר שנתקלתי בו הוא שע"מ להתאושש כראוי צריך לאכול כמות גדולה, שגורמת להשמנה.

אם להתייחס לניסיון שלי - אם אני אוכל לפי התיאבון שלי בתקופות של אימוני נפח מתישים כמו טקסס למשל, אני מאוד משמין.
אם ללכת על פי ההיגיון- אם אני משמין, זה אומר שאני מכניס לגוף אנרגיה שאין בה כל צורך.

עכשיו השאלה היא כזאת :

האם התיאבון צריך להיות המדד לצורך של הגוף באוכל ע"מ להתאושש, או שאפשר ללכת לפי תפריט שאנחנו יודעים שלא יגרום לנו להשמנה מוגזמת?

@Beast and cheat

התחלתי להתאמן SS סביב אוגוסט על משקל 65... בתחילת אוקטובר עשיתי בדיקות דם...
היום אני 75 קילו... נראה מה הבדיקות דם יביאו איתם...
בכל מקרה אני סביב ה15-17 אחוז שומן.
15-17? מה אתה אנורקס?? ;)

יש שתי דרכים נהדרות נוספות, בדגש על הראשונה:
א. לעלות מסת שריר ולהתחזק.
ב. להוריד פחמימה ולהוסיף על חשבונה חלבון ושומן.
כמו אמרתי, לפני שנה הסוכר היה בערך כמו עכשיו, ובשנה הזאת התחזקתי המון.
להוריד פחמימה חשבתי, גם הציעו לי כאן בשרשור שפתחתי, הבעיה שאורז, קוסקוס, לחם, ספגטי, זה טעים 😃 על מתוקים ויתרתי כמעט, ואני כן התחלתי למתן קצת ולא לזלול כמו מטורף, וגם הוספתי אירובי, אולי יעזור...

להוריד פחמימה חשבתי, גם הציעו לי כאן בשרשור שפתחתי, הבעיה שאורז, קוסקוס, לחם, ספגטי, זה טעים 😃 על מתוקים ויתרתי כמעט, ואני כן התחלתי למתן קצת ולא לזלול כמו מטורף, וגם הוספתי אירובי, אולי יעזור...

מקנא בך... אני ממש לא מתחבר כל כך לפחמימוץ.
רק מתוקים, תפוחי אדמה/ לחם ויאללה קוסקוס 😃

למען האמת אני אוהב פחמימות, כיום התפריט שלי בנוי מחלבון ושומן בעיקר + פחמימות לפי מה שיוצא לי / כמה שבא לי. אני לא מתאמן רציני עכשיו, חצי קלאצ'. אני לא יודע מה אחוז השומן שלי אבל נראה לי מעל 25%. אם אני צריך לנחש אז בערך 30%, אולי מעט פחות. לא סגור על זה. מה שכן, דיי הרבה מסת שריר (מ.ג 107 על 1.71-1.72).
לאבא שלי יש סוכרת Type 2, מקרה חריג כי הוא שוקל 70-72 על 1.71 מגיל 15 בערך, ודווקא יש לו מסת שריר גבוהה יחסית לגילו (63) ולעובדה שהוא לא מתאמן. מה שמעמיד אותי בסיכון גבוה יותר (כנראה), ובבדיקת סוכר שאני עושה עם מכשיר המדידה שלו מדי פעם, תמיד הסוכר שלי תקין/נמוך, יחסית למתי אכלתי כמובן.
אה, והכי חשוב - כשהייתי רזה וצנום עם התקפי רעב, בבוקר אחרי בולמוס אכילה הייתי מודד והיה לי איזה 150 אם אני זוכר נכון.

ההשערה ההגיונית, שגם מגובה במחקרים, היא שהעלייה במסת שריר שיפרה את זה.

למען האמת אני אוהב פחמימות, כיום התפריט שלי בנוי מחלבון ושומן בעיקר + פחמימות לפי מה שיוצא לי / כמה שבא לי. אני לא מתאמן רציני עכשיו, חצי קלאצ'. אני לא יודע מה אחוז השומן שלי אבל נראה לי מעל 25%. אם אני צריך לנחש אז בערך 30%, אולי מעט פחות. לא סגור על זה. מה שכן, דיי הרבה מסת שריר (מ.ג 107 על 1.71-1.72).
לאבא שלי יש סוכרת Type 2, מקרה חריג כי הוא שוקל 70-72 על 1.71 מגיל 15 בערך, ודווקא יש לו מסת שריר גבוהה יחסית לגילו (63) ולעובדה שהוא לא מתאמן. מה שמעמיד אותי בסיכון גבוה יותר (כנראה), ובבדיקת סוכר שאני עושה עם מכשיר המדידה שלו מדי פעם, תמיד הסוכר שלי תקין/נמוך, יחסית למתי אכלתי כמובן.
אה, והכי חשוב - כשהייתי רזה וצנום עם התקפי רעב, בבוקר אחרי בולמוס אכילה הייתי מודד והיה לי איזה 150 אם אני זוכר נכון.

ההשערה ההגיונית, שגם מגובה במחקרים, היא שהעלייה במסת שריר שיפרה את זה.
גם אני בעיקרון נמצא בקבוצת סיכון גבוהה יותר כי יש לי במשפחה סכרת סוג 2, לסבתא שלי יש סוג 1...
סך הכל נראה לי המסת שריר שלי לא מטורפת אבל לא ממש נמוכה (110 קילו על 1.84 עם 20-25 א.ש). אבל אני אוהב יותר את הרעיון שלך לעלות עוד מסת שריר, מאשר המחשבה על לחטב (ולאבד משקלי עבודה)

זה הבנתי... אני מבין שפרולקטין נמוך זה טוב? בניגוד לטסט למשל?
כן. זה ההורמון שאיתו בודקים הריון חחח

אאל"ט הו אעולה אצל נשים מרמה של כמה מאות לרמה של מאות אלפים

גם אני בעיקרון נמצא בקבוצת סיכון גבוהה יותר כי יש לי במשפחה סכרת סוג 2, לסבתא שלי יש סוג 1...
סך הכל נראה לי המסת שריר שלי לא מטורפת אבל לא ממש נמוכה (110 קילו על 1.84 עם 20-25 א.ש). אבל אני אוהב יותר את הרעיון שלך לעלות עוד מסת שריר, מאשר המחשבה על לחטב (ולאבד משקלי עבודה)
אני לא אומר שירידה באחוז השומן לא יכולה לסייע. ודווקא במקרה שלך יש לך מסת שריר דיי גבוהה (בסטנדרטים של בריאות, לא בסטנדרטים של אולימפיה מן הסתם).
לדעתי כדאי לנסות לשלב אימוני קונדישנינג הכי בסיסיים. תוסיף מזחלת פעם בשבוע, תתקדם לפעמיים, תתקדם בביצועים בתוך הפעמיים האלה ואחרי כמה חודשים תראה מה קורה.

קונדישנינג (גם בלי קשר לשינוי באחוזי השומן) מסייע בנושא הזה. לא יודע אם כמו מסת שריר, אבל זה גם כלי שאתה יכול להשתמש בו. רק שלא יבוא על חשבון מסת שריר.

מאמר טוב על המזחלת שאמליץ לקרוא: http://startingstrength.com/articles/death_by_prowler_reynolds.pdf

בהצלחה.

לדעתי כדאי לנסות לשלב אימוני קונדישנינג הכי בסיסיים. תוסיף מזחלת פעם בשבוע, תתקדם לפעמיים, תתקדם בביצועים בתוך הפעמיים האלה ואחרי כמה חודשים תראה מה קורה.
אין לי גישה למזחלת, אבל התחלתי לעשות אינטרוולים של ספרינטים, משתדל בעליות, והמטרה עם הזמן להשתפר בהם גם, כנראה לא להשתפר ממש מהר כי לעלות במשקלי עבודה יותר חשוב לי כרגע

אין לי גישה למזחלת, אבל התחלתי לעשות אינטרוולים של ספרינטים, משתדל בעליות, והמטרה עם הזמן להשתפר בהם גם, כנראה לא להשתפר ממש מהר כי לעלות במשקלי עבודה יותר חשוב לי כרגע
תעשה farmers walk זה טוב אם לא יותר טוב.

מערב יותר שרירים במאמץ גדול יותר, העבודה המשמעותית על האחיזה היא פלוס ענק, לדדליפט למשל
אתה תמצא שבהרבה מקרים מה שיגביל אותך זו האחיזה, ולא הקונדישנינג (=המטרה בשבילה אנחנו מבצעים את זה מלכתחילה).
אני לא יודע לגביי מסת שריר, כי התנועתיות בירך ובברך קטנה יותר בפארמרס ווק, למרות שהגריפ עובד יותר.

את האפקט של ההתנשפות אתה לא תשיג מזה כמו מהמזחלת. ובנוסף, עם המזחלת אפשר לשחק על כל מסלולי האנרגייה הרבה יותר בקלות - בפארמרס ווק בשלב מסויים אתה בהחלט יכול להיות מוגבל אך ורק בגלל האחיזה - כשזה כבד מידי ו/או כשזה ארוך מידי. ככה שלא כל הטווחים אפשריים בדרך כלל.

אתה תמצא שבהרבה מקרים מה שיגביל אותך זו האחיזה, ולא הקונדישנינג (=המטרה בשבילה אנחנו מבצעים את זה מלכתחילה).
אני לא יודע לגביי מסת שריר, כי התנועתיות בירך ובברך קטנה יותר בפארמרס ווק, למרות שהגריפ עובד יותר.

את האפקט של ההתנשפות אתה לא תשיג מזה כמו מהמזחלת. ובנוסף, עם המזחלת אפשר לשחק על כל מסלולי האנרגייה הרבה יותר בקלות - בפארמרס ווק בשלב מסויים אתה בהחלט יכול להיות מוגבל אך ורק בגלל האחיזה - כשזה כבד מידי ו/או כשזה ארוך מידי. ככה שלא כל הטווחים אפשריים בדרך כלל.
לכל אחד יש יתרון מסויים על פני השני, לכן אני מאווד אוהב לשלב ביניהם, יחד. הבעיה עם מזחלת זה שהוא לא נפוץ, הליכת איכר תמיד אפשר לאלתר

עוד שאלה, מה ההגדרה לקונדישנינג?
שאלה טובה, התשובה תלויה בעיקר את מי שואלים. אבל בעיקרון, היכולת להמשיך לייצר (כמה שיותר) כוח (force, לא strength) ב(כמה שפחות)התנשפות ו/או דופק, לאורך (כמה שיותר) זמן.

לכן, כמו שאתה יכול לנחש - הדרך הכי יעילה להתנשף מעט מדדליפט של 150 קילו, היא להשיג דדליפט של 300 קילו. זה משהו מאוד בסיסי שקרוספיטרים הרבה פעמים נכשלים בלהבין, אבל אנחנו לא כאן כדי לתקוף אותם ;)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית