הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה לתפריט

מורן 0476

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
בת 45 170 שוקלת 75 קילו
עושה ספורט רצה מידי יום כ5 קילומטר 5ימים בשבוע
אוכלת באופן קבוע תפריט של 1200 קלוריות
רוצה לרדת במשקל ולא מצליחה אשמח לקבל המלצה לתפריט דל פחממה שאוכל להיעזר בשביל לרדת במשקל
תודה רבה
אשמח את עזרתכם 10 קילו צריכה והיעוץ והתסכול בשמיים

את אוכלת מעט מידי וכנראה שעושה יותר מידי (לא פרטת מהו קצב הריצה והאם את עושה גם אימוני כוח?)
ההערכה שלי היא שהגוף שלך בסטרס ולכן את לא רואה שום ירידה במשקל.

בשלב ראשון את תצטרכי לצאת לנייטרלי לתקופה מסויימת כדי להחזיר את קצב חילוף החומרים בגופך למצב תקין. זה אומר לאכול כ-1700 קלוריות ביום ללא כל פעילות גופנית במשך כ10-14 יום. גם אם תעלי קצת במשקל, בעיקר נוזלים, זה הכרחי כדי לצאת מהמצב.

בשלב שני המטרה שלך תהיה לקבוע גרעון קלורי סביר - עד 500 קלוריות ביום.
נקח בחשבון שקצב חילוף החומרים שלך הוא סביב 1700 קלוריות, את חייבת להוסיף לזה את ממוצע הקלוריות שאת שורפת ביום לאור העובדה שאת רצה 5 פעמים בשבוע (תלוי בקצב הריצה אבל נניח את רצה 30 דק בקצב בינוני את צריכה להוסיף כ200 קלוריות לחישוב)
כלומר סה"כ ביום הגוף שלך צורך 1900 ומזה את מקזזת מקסימום 500 מה שקובע את נקודת ההתחלה שלך סביב 1400 קלוריות ביום.

מאוד ממליצה לך לקרוא את המדריך השלם כדי להבין יותר את הרציונל -
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

אחרי קריאה במאמר תביני שגם ליחס שבין חלבון-שומן-ופחמימה בתפריט שלך יש משמעות.
מציעה לך לחשב תפריט של יום לדוגמא ולהעלות לכאן את הערכים שאת מגיעה אליהם כמה קלוריות וכמה מתוכן חלבון פחמימה ושומן.
יש לך הרבה עבודה אבל תוכלי לקבל כאן את מלוא העזרה והתמיכה שאת צריכה
בהצלחה

בת 45 170 שוקלת 75 קילו
עושה ספורט רצה מידי יום כ5 קילומטר 5ימים בשבוע
אוכלת באופן קבוע תפריט של 1200 קלוריות
רוצה לרדת במשקל ולא מצליחה אשמח לקבל המלצה לתפריט דל פחממה שאוכל להיעזר בשביל לרדת במשקל
תודה רבה
אשמח את עזרתכם 10 קילו צריכה והיעוץ והתסכול בשמיים
האם ביצעת בדיקות דם לאחרונה?

תפריט הייתי ממליץ לך לקבל אך ורק אצל תזונאית מוסמכת לאחר שעברת את הבדיקות הרלוונטיות
עם כל הכבוד לאנשים כאן ועם כל הידע שלהם(ויש ידע) כולם מבינים בצד אחד של המאבע וזה צד האימונים
תפריט אמור לספק עוד כמה אלמנטים שבהם רק תזונאית מוסמכת(ומוכחת) כי בתחום הזה יש הרבה שקרנים תכל לעזור

תפריט הייתי ממליץ לך לקבל אך ורק אצל תזונאית מוסמכת לאחר שעברת את הבדיקות הרלוונטיות
עם כל הכבוד לאנשים כאן ועם כל הידע שלהם(ויש ידע) כולם מבינים בצד אחד של המאבע וזה צד האימונים
תפריט אמור לספק עוד כמה אלמנטים שבהם רק תזונאית מוסמכת(ומוכחת) כי בתחום הזה יש הרבה שקרנים תכל לעזור
אתה טוען שכל המאמנים והרפואנים כאן בפורום אינם בעלי ידע בתזונה?
או שתזונאי\ת שאין לה נגיעה בתחום הספורט והאימונים עדיפה על פני מאמן כזה?

מה הם האלמנטים הסודיים שתפריט אמור לספק שרק תזונאיות מוסמכות (ומוכחות!) יוכלו לעזור? והאם זה תקף גם לתזונאים? או שרק לתזונאיות?

אתה טוען שכל המאמנים והרפואנים כאן בפורום אינם בעלי ידע בתזונה?
או שתזונאי\ת שאין לה נגיעה בתחום הספורט והאימונים עדיפה על פני מאמן כזה?

מה הם האלמנטים הסודיים שתפריט אמור לספק שרק תזונאיות מוסמכות (ומוכחות!) יוכלו לעזור? והאם זה תקף גם לתזונאים? או שרק לתזונאיות?
אם יש למתאמנת הנל חוסר באחד הויטמנים/מינרלים ?
אם היא חולה במחלת לב מסוימת או מחלת מעי דלקתית או סוכרת איך היית יודע זאת ? האם יש בידך מספיק פרטים לאבחן זאת ? האם ביצעת אנמנזה כמו שצריך ? האם יש לך תעודת הסמכה שתוציא אותך מתביעה משפטית במקרה והתפריט שתיתן לה יפגע בה ויגרום לה נזק ?
ואם כן מה היית ממליץ לה ?

אם יש למתאמנת הנל חוסר באחד הויטמנים/מינרלים ?
אם היא חולה במחלת לב מסוימת או מחלת מעי דלקתית או סוכרת איך היית יודע זאת ? האם יש בידך מספיק פרטים לאבחן זאת ? האם ביצעת אנמנזה כמו שצריך ? האם יש לך תעודת הסמכה שתוציא אותך מתביעה משפטית במקרה והתפריט שתיתן לה יפגע בה ויגרום לה נזק ?
ואם כן מה היית ממליץ לה ?
1. לא ענית לשתי השאלות הראשונות שלי
2. כשבנאדם שואל בפורום, הוא אמור להבין שמי שנותן לו עצות יוצא מנק' הנחה שהשואל בריא. זה לא סותר את העובדה, שיש כאן אנשים בעלי ידע מקצועי גם בתחום התזונה וגם בתחום האימונים - ולכן הטענה ש"כולם מבינים בצד אחד" אינה נכונה.

1. לא ענית לשתי השאלות הראשונות שלי
2. כשבנאדם שואל בפורום, הוא אמור להבין שמי שנותן לו עצות יוצא מנק' הנחה שהשואל בריא. זה לא סותר את העובדה, שיש כאן אנשים בעלי ידע מקצועי גם בתחום התזונה וגם בתחום האימונים - ולכן הטענה ש"כולם מבינים בצד אחד" אינה נכונה.

1. לא טענתי שכולם כאן אנים בעלי ידע בתזונה
2. כן תזונאית ספורט שלמדה והוכשרה בעניין עדיפה על פני מי שלא גם אם הידע שלו גדול

2.חבל לצאת מנקודת הנחה הזאת כי השואלת עצמה יכולה לא לדעת את מצבה
הטענה היא נכונה כי לפי מה שראיתי אין פה מישהו שהוסמך לכך
ואם כל הכבוד למאמרים שקראתם באינטרנט גם אני שאני מאמין שאני בעל ידע גדול פה מרוב הפורום או אפילו מכולם(בלי להשוויץ) מתבייש לתת תפריטים לאנשים

תסתכל בשורה השניה של ההודעה הראשונה שלך.

וטוב שכך
את באמת מתווכחת סתם נתתי לך דוגמה למקרים שבהם היית מזיקה אם היית נותנת תפריט
מצטער להגיד לך אבל אני די בטוח שאת לא בודקת האם היר מקבלת מספיק סידן או ויטמינים כאלה ואחרים

מצטער להגיד לך אבל אני די בטוח שאת לא בודקת האם היר מקבלת מספיק סידן או ויטמינים כאלה ואחרים
איך החלטת שאני נותנת למישהו תפריטים? ואיך אתה מסיק ממני על כלל הפורום? או מכלל הפורום עליי?

תרשה לי לתקן שאותך:
1. אף אחד בפורום לא ירכיב תפריט או תכנית אימונים. האתר הוא פלטפורמה ללימוד עצמי.
2. ביעוץ אישי דרך האתר מקבלים תפריט רק אחרי שמספקים אישור רפואי

ועכשיו אחרי שהרגעתי את חששותיך (אני מקווה) אני רוצה להדגיש שאפילו אצל תזונאית מוסמכת לא הייתי ממליצה לה לקבל תפריט
ולא בגלל שאני לא מאמינה בתזונאים אלא מהסיבה הפשוטה שאני מאמינה שאי אפשר ליצור שינוי לחיים באמצעות תפריטים.
בני אדם הם יצורים של הרגלים - ולא משנה כמה מוטיבציה יש לאדם בתחילת התהליך - זאת הסיבה ש- 98% מהדיאטות נכשלות. ברגעי משבר אדם תמיד יחזור אל מה שהוא רגיל ואוהב. שינוי אמיתי בהרגלי תזונה חייב להיות תהליך עצמי של מודעות ולמידה.

תחילת תהליך של חיטוב חייב להיות מתוך מה שאדם רגיל ואוהב לאכול מה שאומר שרק אתה יכול לכתוב תפריט לעצמך.
אנחנו יכולים לעזור בשלב הבא שבו על ידי שינוי ביחס המרכיבים (חלבון-שומן-פחמימה), מציאת תחליפים ושליטה בכמויות אפשר להתכוונן לגרעון קלורי.

תרשה לי לתקן שאותך:
1. אף אחד בפורום לא ירכיב תפריט או תכנית אימונים. האתר הוא פלטפורמה ללימוד עצמי.
2. ביעוץ אישי דרך האתר מקבלים תפריט רק אחרי שמספקים אישור רפואי

ועכשיו אחרי שהרגעתי את חששותיך (אני מקווה) אני רוצה להדגיש שאפילו אצל תזונאית מוסמכת לא הייתי ממליצה לה לקבל תפריט
ולא בגלל שאני לא מאמינה בתזונאים אלא מהסיבה הפשוטה שאני מאמינה שאי אפשר ליצור שינוי לחיים באמצעות תפריטים.
בני אדם הם יצורים של הרגלים - ולא משנה כמה מוטיבציה יש לאדם בתחילת התהליך - זאת הסיבה ש- 98% מהדיאטות נכשלות. ברגעי משבר אדם תמיד יחזור אל מה שהוא רגיל ואוהב. שינוי אמיתי בהרגלי תזונה חייב להיות תהליך עצמי של מודעות ולמידה.

תחילת תהליך של חיטוב חייב להיות מתוך מה שאדם רגיל ואוהב לאכול מה שאומר שרק אתה יכול לכתוב תפריט לעצמך.
אנחנו יכולים לעזור בשלב הבא שבו על ידי שינוי ביחס המרכיבים (חלבון-שומן-פחמימה), מציאת תחליפים ושליטה בכמויות אפשר להתכוונן לגרעון קלורי.
מסכים איתך לגמרי
אך אל תפסלי מראש יש אנשים שכן יצליחו בעזרת תפריט
תזונאיות לרוב כן מאמינות בתהליך של למידה תוך כדי נתינת התפריט
לא דיברתי על מערכת האתר אלא על האנשים שכן שלא תמיד מספקים את כל הידע הנדרש
אני לא הייתי מסתמך על בן אדם מאחורי מקלדת ולכן צריך לקחת הכל בעירבון מוגבל
המטרה שלי הייתה לדרבן אותה לקבל חוות דעת ממספר מקורות שונים ובכך להעשיר את הידע שלה מה שיקנה לה הצלחה לטווח הארוך

כך שאין לכם סיבה להתעצבן כל פעם שמישהו מגיב פה בהגיון

תפסיקו לקחת הכל אישית בתגובותיי אין כוונה לזלזל ולפגוע באף אחד מגולשי הפורום
איך החלטת שאני נותנת למישהו תפריטים? ואיך אתה מסיק ממני על כלל הפורום? או מכלל הפורום עליי?
לא אמרתי שנתת תפריט
אם תסתכלי את ציטטת את התגובה שלי ושאלת אותי מדוע אני חושב שאנשים כאן לא יכולים לתת תשובות שתזונאית כן יכולה
מצטער אבל לי נמאס שגולשים פה מזלזלים בהכשרות מקצוע שאנשים עוברים עי קריאה של כמה מאמרים
לא פעם ראיתי תגובות כמו וינגייט לא מבינים תזונאים לא מעודכנים
נכון יש יוצאי וינגייט חסרי ידע ונכון יש תזונאיות שלא מודעות לכלום
אך אין הדבר מעיד על כולם אז קצת כבוד לאנשי מקצוע

תצטרך להתאמץ יותר כדי לעצבן אותי 😃

אני לא מזלזלת ביכולת של אנשים להגביל את עצמם לתפריט אבל המבחן הוא לטווח הארך וכאן הסטטיסטיקה חד משמעית.

תצטרך להתאמץ יותר כדי לעצבן אותי 😃

אני לא מזלזלת ביכולת של אנשים להגביל את עצמם לתפריט אבל המבחן הוא לטווח הארך וכאן הסטטיסטיקה חד משמעית.
אני לא מבין אותך
הטענה שלי היתה שיש גולשים בפורום שממליצים על דברים שאין להם שום פרטים על מצבה סהכ המלצתי לה להיבדק אצל מישהי מוסמכת

אני לא מבין אותך
הטענה שלי היתה שיש גולשים בפורום שממליצים על דברים שאין להם שום פרטים על מצבה סהכ המלצתי לה להיבדק אצל מישהי מוסמכת

נכון אבל טפשים יש - עם או בלי - תעודה פורמליות
הטענה שלי היא שצריכה להיות לנו אחריות עצמית ללמוד, לבדוק ולבחור.

נכון אבל טפשים יש - עם או בלי - תעודה פורמליות
הטענה שלי היא שצריכה להיות לנו אחריות עצמית ללמוד, לבדוק ולבחור.
מסכים איתך
לכן הדגשתי שזו תיהיה מישהי מוכחת.
אם ספורטאים ברמות הגבוהות בעולם נעזרים בהם אין סיבה שאנחנו נזלזל.

1.
2. כן תזונאית ספורט שלמדה והוכשרה בעניין עדיפה על פני מי שלא גם אם הידע שלו גדול

כן כי תעודה תמיד עדיפה על ידע. 🫤

2.חבל לצאת מנקודת הנחה הזאת כי השואלת עצמה יכולה לא לדעת את מצבה
הטענה היא נכונה כי לפי מה שראיתי אין פה מישהו שהוסמך לכך
ואם כל הכבוד למאמרים שקראתם באינטרנט גם אני שאני מאמין שאני בעל ידע גדול פה מרוב הפורום או אפילו מכולם(בלי להשוויץ) מתבייש לתת תפריטים לאנשים

מתי כל עורכי הדין כאן יבינו שהאחריות לכל מה שהקורא מסיק ועושה היא עליו, ולא על הממליצים?

כן כי תעודה תמיד עדיפה על ידע. 🫤

כי זה מוכיח שהיא למדה, לא כי אתה אתה עדיף על התזונאים שעובדים סביב ספורטאים אולימפיים כי קראת כמה מחקרים חחח

מתי כל עורכי הדין כאן יבינו שהאחריות לכל מה שהקורא מסיק ועושה היא עליו, ולא על הממליצים?

אפשר להגיש תביעה על כל דבר השאלה אם היא תתקבל מיותר לקחת סיכון ואתה צריך לדאוג לבריאותם של הגולשים

Back
למעלה תחתית