הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חילוף חומרים מהיר-הגדרה

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
איך ניתן לדעת מה קצב חילוף החומרים של בנאדם?
הרי תמיד כולם אומרים שאין לזה קשר לכמה אתה אוכל ומחרבן שנייה אחרי זה-אלא זה קשור לחילוף החומרים בתאים.
אז איך בתאכלס, בנאדם יכול לדעת מה קצב חילוף החומרים שלו?🥷

לא ניתן עצמאית. יש אוהל חמצן בוינגייט בדיקה שעולה כמה מאות שקלים זה הדבר הכי קרוב למציאות שתוכל לקבל עד אז הייתי לוקח פרמטר בניים בכל הנוסחאות.

הכי טוב זה לאכול כל יום אבל באופן מדוייק לא יותר ממה שמחשבון יראה לך את ה BMR שלך

אחרי השבוע הראשון שבו איבדת בעיקר נולים יש להישקל
להמשיך בתפריט 5-10 שבועות (כמה שיותר יהיה יותר מדוייק)
ואז להישקל
עכשיו תחשב שכל קילו שאיבדת זה 7700 קלוריות,
ותחשב כמה קלוריות אכלת
ההפרש זה החילוף חומרים הניטרלי שלך שהוא ממוצע דיי מדוייק לפי נתונים שהתקבלו בפועל ולא על נייר

אצלי במחשבוני תזונה ה BMR הוא 1800 ואם מכפילים ב 1.2 יוצא 2150
בפועל יוצא שהחילוף חומרים שלי הוא 300 קלוריות מעל זה

נערך לאחרונה:
הכי טוב זה לאכול כל יום אבל באופן מדוייק לא יותר ממה שמחשבון יראה לך את ה BMR שלך

ואז להישקל
ותחשב כמה קלוריות אכלת
ההפרש זה החילוף חומרים הניטרלי שלך שהוא ממוצע דיי מדוייק לפי נתונים שהתקבלו בפועל ולא על נייר

תקן אותי אם אני טועה אבל חילוף החומרים שלו לא אמור לרדת ברגע שהוא אוכל רק את הBMR?

ואז להישקל
ותחשב כמה קלוריות אכלת

הבעיה שזה לא מדוייק לומר 7700 קלוריות = איבדת קילו.
זה נכון שקילו שומן = כ-7700 קלוריות, כשאתה מאבד בסה"כ השבוע קילוגרם שלם הוא יכול להגיע מנוזלים, מסת שומן ומסת שריר לכן לא תדע לעולם מה ירד כמה ואיך.
גם ההנחייה של "500 קלוריות מתחת לתחזוקה תרד חצי ק"ג בשבוע" מוטעת מהיסוד, כי 500 קלוריות מתחת לתחזוקה מי הבטיח שכל ה500 קלוריות הללו הגוף ישלים אותם ממאגרי השומן? מה עם מאגרי גליקוגן? אולי החלבון בשריר? וכו'.

תקן אותי אם אני טועה אבל חילוף החומרים שלו לא אמור לרדת ברגע שהוא אוכל רק את הBMR?

ברגע שאתה נמצא במאזן קלורי שלילי החילוף חומרים יורד תוך מספר ימים ספורים ב 5-10% ומשם ככל שהגירעון חריף יותר או/ו אתה נמצא יותר מדי זמן בגירעון החילוף חומרים נפגע ונפגע עד שאנשים נתקעים בגלל ספירה מוטעת של קלוריות IN VS OUT.

את רוב הנוזלים יורדים בשבוע ואולי שבועיים הראשונים שמקצצים בפחמימות ולכן רשמתי להתחילן את המדידה אחרי זה
אני מסכים עם מה שרשמת וזה נכון בהחלט אבל ובפועל זו השיטה הכי מדוייקת שאפשר לבדוק מה ה BMR הניטרלי שלך בלי להתחבר למכשירים ולשלם יותר מכמה מאות שקלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית