הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב לימודים וספורט

• פותח/ת השרשור mesika
  • פורסם בתאריך

mesika

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום לכולם....אמנם עוד יש קצת זמן,אבל בחודש אוקטובר אני מתחיל שנה א בהנדסה באחת האוניברסיטות.. כמו שאתם בטח יודעים,הלימודים שם נורא תובעניים ודורשים המון המון זמן. איך אוכל להמשיך להתאמן? אני מאמין שתהיה לי את השעה ביום להתאמן,אבל לא רק זה. לא יהיה לי זמן להכין אוכל ואני בספק אם אשן כמו שצריך...ככה זה יהיה בשנתיים הראשונות..בקיצור,השאלה שלי היא איך התמודדתם עם מצב כזה? אלו שלמדו לתואר ואלה שסתם עובדים המון שעות או שסתם כאלה שאין להם זמן...אני רק רוצה לציין שאני טיפוס כזה שאם אני לא אוכל טוב,ישן טוב ומתאמן כמו שצריך,אני מעדיף לא להתאמן בכלל...כי אז ארגיש שאני מתאמן לחינם,בטח אם המטרה שלי זה היפרטרופיה. תודה לעונים.

תראה, אין ספק שאתה תוותר על דברים מסויימים לפעמים כי אין זמן גם ללמוד גם לישון מספיק גם להכין אוכל וגם לצאת... להתאמן בטוח אפשר למצוא זמן כמה פעמים בשבוע אם רוצים בזה מספיק, עניין של סדר עדיפויות, איך אתה רוצה להעביר את השעתיים בערב - לשתות בירה עם חברים או ללכת לאימון (אם תמצא חברים שבאים איתך למכון זה עוד יותר טוב).
בקשר לאוכל אני יכול רק להמליץ להכין בשר, אורז וכאלה בכמויות כמה שיותר גדולות שיספיק לכמה שיותר זמן ולשים במקרר/מקפיא. וגם שיהיו בהישג יד דברים כמו קוטג', טונה, לחם וכו', דברים מזינים שלא צריך להכין ואתה יכול פשוט להוציא ולעשות מיני ארוחה עם ערכים טובים גם כשאין אוכל מוכן.

המלצה: אם יש לך שעה ביום להקדיש לזה אתה בסדר. זה 7 שעות בשבוע, בהנחה שאין לך יותר זמן בסופ"ש. האימונים יכולים לקחת לך 4.5 שעות (3 אימונים של שעה וחצי), ובמשך שעתיים וחצי תכין אוכל לכל השבוע. אם לא הספקת להכין אוכל לכל השבוע בשעתיים וחצי, קנה את השאר (יעלה יותר כסף, אבל זה מה יש).

אבל,
לאף אחד כאן אין פיתרון קסם שיהפוך לך את היממה ל26 שעות. קוראים לזה חיים, תתמודד.

תואר בהנדסה הוא קצת קשה יותר מהבחינה הזאת כי הלימודים אינטנסיבים יותר ביחס לתארים אחרים אבל גם אם אתה אוכל על הפנים וישן על הפנים ואתה מתאמן זה לא לחינם, אתה תשתפר אך לאט יותר. שמע מכור אמיתי יעשה הכל בשביל הסם, אם זה חשוב לך אתה תצליח להגיע לחדר כושר שעה, 3 פעמים בשבוע. תתמקד רק בתרגילים המורכבים לא אימונים ארוכים מידי תסדר את האוכל נכון תעזר בשייקים במהלך היום במידה ואין זמן.
בהצלחה בלימודים!

בתור מישהו בלימודים שמתמודד עם מצב דומה חשבתי בעצמי על כמה פתרונות והיו לי כמה "הארות".
קודם כל, הכי חשוב זו ההצלחה בלימודים ואחר כך כל השאר. לכן אתה יכול להוריד את כמות האימונים בהתאם לצורך ולא יקרה שום דבר נורא אם תתקדם בהם פחות בתקופות של לחץ ואפילו תהיה נסיגה קטנה לפעמים. תזכור שספורט זה דרך חיים ולכן גם אם לפעמים יש ירידות, המטרה היא שזה יהיה משהו שאתה יכול לעמוד בו - לא משהו שיפריע למטרות אחרות שלך!
איך לדאוג שזה לא יפריע? זאת שאלה אישית ואני יכול להציג את התשובות שלי.

1.לא לעבוד קשה באימונים בתקופות מבחנים או לימוד קשה. לפעמים נפצעים ולפעמים אתה עם שרירים תפוסים ימים ואם זה מפריע לך ללמוד זה לא שווה את זה. אז אפשר גם להוריד הילוך כשצריך.
2.להוריד את כמות האימונים. אם אתה רואה שחסר לך זמן, גם שני אימונים וגם אימון אחד בשבוע מספיקים לא רק בשביל לא לרדת - הם גם מספיקים כדי להתקדם! לכן ברור מאליו שאתה יכול לותר על אימון אם זה מעלה לך את הציון במבחן.
3.ברגע שאתה קצת מרגיש לא טוב באימון או בעקבותיו, קח הפסקה עד שאתה שוב 100%.אם זה לוקח חודש, חכה חודש. אני לומד את זה על בשרי כרגע.

שגרת אימונים היא דבר שיכול לעזור בתקופות למידה. זה מוציא אותך קצת מהבית ונותן לך הפסקה מהלימודים. כל עוד אתה לא מאפשר לאימונים להפריע ללימודים או כל דבר אחר, הם אלמנט חיובי בחיים שלך.

המלצה שלי בסמסטר ראשון תתרכז רק בלימודים,,תסיים תקופת בחינות אחת ואז תראה אם יש לך או אין לך זמן להתאמן.
אף מסת שריר לא שווה מועד ב' במבחן

המלצה שלי בסמסטר ראשון תתרכז רק בלימודים,,תסיים תקופת בחינות אחת ואז תראה אם יש לך או אין לך זמן להתאמן.
אף מסת שריר לא שווה מועד ב' במבחן

נשמע כמו תירוצים, זה הכל עניין של סדר עדיפויות.
מ 168 שעות אפשר להקדיש 4 לאימונים ועוד 5-6 לאוכל, השאלה היא כמה אתה אוהב להתאמן, אם כן אז אין שום בעיה, כל השאר זה רק תירוצים וסיפןרי סבתא

@DDT מה למדת?
סדר עדיפות זה אחלה. אני בסמסטר הראשון בהנדסה לא ידעתי איך קוראים לי מרוב עייפות ולדעתי חבל לבזבז 6 שעות בשבוע על אימונים

מ 168 שעות אפשר להקדיש 4 לאימונים ועוד 5-6 לאוכל
זה לא 4 שעות לאימונים כי יש את הזמן שאתה לא לוקח בחשבון להגיע לחד"כ, להסתדר לפני/אחרי החד"כ זה עוד לפחות 50% מהזמן משמע 6 שעות בשבוע. אתה צריך לאכול יותר? צריך. אתה צריך לבזבז יותר כסף על תזונה? צריך. יש לי שבועות בחיים שאין לי 10 דקות ללכת לשירותים, אז 4 שעות לאימונים זו בהחלט פרוולגיה

זה לא 4 שעות לאימונים כי יש את הזמן שאתה לא לוקח בחשבון להגיע לחד"כ, להסתדר לפני/אחרי החד"כ זה עוד לפחות 50% מהזמן משמע 6 שעות בשבוע. אתה צריך לאכול יותר? צריך. אתה צריך לבזבז יותר כסף על תזונה? צריך. יש לי שבועות בחיים שאין לי 10 דקות ללכת לשירותים, אז 4 שעות לאימונים זו בהחלט פרוולגיה

זה תלוי איפה ממוקם החדר כושר ביחס לבית שלך וכמה זמן לוקח לך לשים מכנס קצר וחולצה קצרה.
ושוב, זה תלוי מה הסדר עדיפויות שלך לגבי אימונים/לימודים, אין תשובה נכונה, רק בחירה שתצטרך לשאת את התוצאות שלה.
@DDT מה למדת?
סדר עדיפות זה אחלה. אני בסמסטר הראשון בהנדסה לא ידעתי איך קוראים לי מרוב עייפות ולדעתי חבל לבזבז 6 שעות בשבוע על אימונים

לדעתך*= סדר עדיפויות שלך שונה.

מתמודד עם הבעיה ואומר לך מה הפתרון לדעתי (לומד כלכלה שזה ממש לא אותו דבר אבל עדיין) תלך להתאמן בשעות האלה כבר שאתה לא מרוכז ולא משנה מה יהיה עכשיו..... לי לפעמים יוצא ב11 בלילה ללכת להתאמן (מזל שהמכון 5 דקות מהדירה שלי ופתוח עד מאוחר) ובאמת הכל זה עניין של סדר עדיפויות...לימודים לדעתי זה מקום ראשון אבל אחרי זה אם זה חשוב לך לפעמים אל תצא ותלך להתאמן אין מה לעשות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית