הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנץ׳ צר או לחיצה צרפתית

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
עד עכשיו הייתי עושה ליד אחורית באימון בנץ׳ צר ואחר כך פשיטת מרפקים בחבל, אבל הבעיה ששמתי לב בבנץ׳ צר, היא שבגלל שהחזה שלי גמור כבר מהבנץ׳ שעשיתי באימון, אז בבנץ׳ צר קשה לי לאזן את המוט ולהוריד אותו עד למטה לטווח תנועה מלא בלי שהכתף שלי תתחיל לכאוב בגלל הקושי של החזה כיוון שהכתף באה בשביל לעזור לחזה ובעצם לגוף להתייצב.
עכשיו הגעתי למסקנה שאין לי למה להמשיך עם הבנץ׳ צר כי אני סתם מתענה איתו ויוצא בעצם שברוב החזרות אני בכלל לא מצליח לעבוד עם היד אחורית, זה במיוחד עכשיו אחרי ששיניתי את הסדר תוכנית שלו ועכשיו מה שמפריד לי בין חזה ליד אחורית זה כתפיים משמע מיליטרי פרס, משמע כל המערכת של החזה, כתפיים ויד אחורית שעובדת בבנץ׳ ואיכשהו גם בבנץ׳ צר גמורה.

אז בקיצור השאלה שלי היא כזאת, לחיצה צרפתית, היא עובדת על כל הראשים של הטרייספס כמו בנץ׳ צר או שהיא מתמקדת על אזורים אחרים בטרייספס ?
אם לא להחליף ללחיצה צרפתית, אז לאיזה תרגיל להחליף ? ( נ.ב. אני לא מצליח לעשות מקבילים לצערי הרב, במיוחד לא אחרי בנץ׳ ומיליטרי.

אף פעם לא קניתי את ההמלצות של ריפטו בנושא של טרייספס\בייספס.
התרגיל שהוא מציע נראה לי יותר כמו פול-אובר.

לדעתי, צריך להתסכל על תרגילי עזר לטרייספס כך:
1) אם אתה מתעניין בפאוורליפטינג, עדיף להשאר עם CGBP בגלל הקרבה וזליגה לבנץ' פרס.
2) אם אתה עושה מספיק לחיצות באימון, עדיף לעשות תרגיל מבודד לראש הארוך כמו פשיטת מרפק מעל הראש, מה שחשוב הוא זווית 180 לכתף.
3) כל מקרה אחר, כל תרגיל יעשה את העבודה.

1) אם אתה מתעניין בפאוורליפטינג, עדיף להשאר עם CGBP בגלל הקרבה וזליגה לבנץ' פרס.
בוא נתחיל משלושת הסיבות לבצע תרגילי עזר:
1. חיזוק של חלק מסויים בטווח התנועה של התרגיל. Board press זו דוגמה טובה בנוגע לבנץ' פרס.
2. גרסא מסויימת של התרגיל. במילים אחרות, "לתת דגש" למסת שריר כלשהי. בנץ' באחיזה צרה למשל.
3. חיזוק מסת שריר מסויימת בצורה שהתרגיל המרכזי לא מחזק. למשל התרגיל שבוידאו.

אני חושב שהתרגיל בוידאו יותר רלוונטי למתאמנים מתחילים-בינוניים, ובנץ' צר יותר רלוונטי (בנוסף) למתאמנים מתקדמים / בינוניים-מתקדמים, כי זה מאוד קל להשיג שיפור במסת שריר "חדשה". מתאמן מתקדם כבר ככל הנראה חיזק את הראש הארוך כי הוא כבר חיזק את הצ'ין אפס שלו וכו'.

התרגיל שהוא מציע נראה לי יותר כמו פול-אובר
זו טעות. בפול אובר המרפקים נשארים ישרים ומה שמבוצע זו פשיטת כתף.
בתרגיל שהוא מציע מעורבים שלושת הראשים של הטרייספס, מגיעים למתיחה מלאה בתחתית, ומקבלים את רפלקס המתיחה. זה משהו מאוד שונה מפול אובר.

2) אם אתה עושה מספיק לחיצות באימון, עדיף לעשות תרגיל מבודד לראש הארוך כמו פשיטת מרפק מעל הראש, מה שחשוב הוא זווית 180 לכתף.
כאן אתה למעשה מבצע אך ורק פשיטת מרפק, אבל שם את הכתף במצב כפוף כך שבתחתית אתה תגיע למתיחה. ככה שאתה עובד על פחות מסת שריר מהתרגיל שבוידאו, פחות טווח תנועה, ומרים פחות. שאלו למעשה שלושת הקריטריונים לבחירת תרגילים מלכתחילה, ובכל אחד מהם צריך להתפשר על מנת לבצע את התרגיל הזה במקום התרגיל שבוידאו.

התרגיל הזה כן, ולכן עליו אמליץ
רק מילה של אזהרה: מי שעושה את התרגיל בפעם הראשונה צריך להזהר לא להעמיס משקל כבד מדי, ביחוד אם יש לכם היסטוריה של בעיות בכתף. כשהידיים מתחילות לעלות מהנקודה הנמוכה ביותר הכתף עלולה להביע דיעה שלילית ביותר על התרגיל, ועד שאתה מתגבר על ההיסוס הראשוני ומעיף את המשקולות מהיד אתה עלול להפצע.

התרגיל השני של ריפטו נראה כמו סקולקראשר עם ציטינג. אני לא מת על איך שהגב שלו פועל בתחילת התנועה: זה לא נראה כאילו הלונג חד של הטרייספס עובד אלא יותר כמו מקרבי הכתף(לטיסימוס דורסי). די מעניין מבחינה אנטומית אבל לא הכי פרקטי כשזה משקל כבד:יותר מדי עומס על מייצבי הכתף וסיכון לקבל מכה מהמוט(מניסיון זה לא נעים).
אני הייתי ממליץ על מקבילים באחיזה רחבה עם משקל. אם קשה לך אחרי חזה לעשות יד אחורית סימן שאתה חלש ועדיף להתמקד בתרגילי בסיס.

בנץ' צר עובד על כל הראשים של הטרייספס, אבל על הראש הארוך בכלל לא באופן מלא, וגם הלחיצה הצרפתית שאתה כנראה מכיר לא.
לעומת זאת, התרגיל הזה כן, ולכן עליו אמליץ:

בהצלחה

חחחח This is my massive unbelieveable Bicep 🤣
איזה מלך 👑

רק מילה של אזהרה: מי שעושה את התרגיל בפעם הראשונה צריך להזהר לא להעמיס משקל כבד מדי, ביחוד אם יש לכם היסטוריה של בעיות בכתף. כשהידיים מתחילות לעלות מהנקודה הנמוכה ביותר הכתף עלולה להביע דיעה שלילית ביותר על התרגיל, ועד שאתה מתגבר על ההיסוס הראשוני ומעיף את המשקולות מהיד אתה עלול להפצע.
אין ספק, וזה תקף לכל תרגיל חדש שאתה מבצע בפעם הראשונה.
הסיכון הגדול יותר הוא לנזק בטרייספס דווקא, הכתף לא נמצאת במנח מסוכן כלשהו (אבל כתף פצועה מלכתחילה כמובן שיכולה לכאוב בתרגיל).

התרגיל השני של ריפטו נראה כמו סקולקראשר עם ציטינג. אני לא מת על איך שהגב שלו פועל בתחילת התנועה: זה לא נראה כאילו הלונג חד של הטרייספס עובד אלא יותר כמו מקרבי הכתף(לטיסימוס דורסי). די מעניין מבחינה אנטומית אבל לא הכי פרקטי כשזה משקל כבד:יותר מדי עומס על מייצבי הכתף וסיכון לקבל מכה מהמוט(מניסיון זה לא נעים).
אני הייתי ממליץ על מקבילים באחיזה רחבה עם משקל. אם קשה לך אחרי חזה לעשות יד אחורית סימן שאתה חלש ועדיף להתמקד בתרגילי בסיס.
1. תסביר למה מקרבי הכתף עובדים יותר מפושטי הכתף, בפשיטת כתף.
2. זה נחמד שאתה אומר שזה לא הכי פרקטי במשקל כבד, כשמעולם לא ביצעת את התרגיל עם משקל כבד.
3. תגדיר על מה אתה מדבר כשאתה אומר מייצבי הכתף, ולמה יש עליהם יותר מידי עומס. ואיך העומס הזה גורם לסיכון כלשהו.
4. לקבל מכה מהמוט, איפה? בראש? ריפטו יצא מנקודת הנחה שאתה מסוגל לא לדפוק את המוט בראש.
5. למה מקבילים דווקא באחיזה רחבה, כשהמטרה היא עבודה על הטרייספס?
6. למה אם קשה לו לעבוד על הטרייספס אחרי הפקטורליס מייג'ור זה אומר שהוא חלש? גם לי זה קשה, ולפני שעתיים ביצעתי בבנץ' 125 ק"ג ל-3X5. אני חלש?

אין ספק, וזה תקף לכל תרגיל חדש שאתה מבצע בפעם הראשונה.
הסיכון הגדול יותר הוא לנזק בטרייספס דווקא, הכתף לא נמצאת במנח מסוכן כלשהו (אבל כתף פצועה מלכתחילה כמובן שיכולה לכאוב בתרגיל).

1. תסביר למה מקרבי הכתף עובדים יותר מפושטי הכתף, בפשיטת כתף.
2. זה נחמד שאתה אומר שזה לא הכי פרקטי במשקל כבד, כשמעולם לא ביצעת את התרגיל עם משקל כבד.
3. תגדיר על מה אתה מדבר כשאתה אומר מייצבי הכתף, ולמה יש עליהם יותר מידי עומס. ואיך העומס הזה גורם לסיכון כלשהו.
4. לקבל מכה מהמוט, איפה? בראש? ריפטו יצא מנקודת הנחה שאתה מסוגל לא לדפוק את המוט בראש.
5. למה מקבילים דווקא באחיזה רחבה, כשהמטרה היא עבודה על הטרייספס?
6. למה אם קשה לו לעבוד על הטרייספס אחרי הפקטורליס מייג'ור זה אומר שהוא חלש? גם לי זה קשה, ולפני שעתיים ביצעתי בבנץ' 125 ק"ג ל-3X5. אני חלש?
1. אותו שריר - מבין שזו פשיטה אבל השריר האחראי הוא אותו שריר במקרבי הכתף ובפושטי הכתף.
2. ביצעתי סקוללקראשר עם 58 קילו - לא קצת.
4. מייצבי הכתף כלומר סופרספינטוס,ינפראספינטוס וטרס מיינור, בתרגיל הזה במיוחד פועל סופרספינטוס- לאנשים שלא רגילים לטווח תנועה מלא במשקל גדול- לדעתי יוביל לכאבים.
5. באחיזה צרה עדיף, אבל כשאתה מוסיף מספיק משקל כדי לסגור את ה-5 הטכניקה קצת נפגעת. במיוחד אם התאמנת חזה לפני.
6. זה אומר שהוא לא מורגל זה הכל. לעשות פחות משקל זה לגיטימי אבל לא לעשות בכלל מקבילים אחרי חמישיה של בנץ?. אני בספק שהוא מעל 100 קילו.
טעיתי בכמה דברים למעלה ואגב אני לוחץ יותר ממך(אם זה מדד כלשהו)- באופן כללי אתה היית נותן את התרגיל למישהו אחרי חזה כתרגיל "מבודד" ובטוח לשימוש? באנטומיה הוא צודק אבל לעשות סקולקראש עם ציטינג ולהגיד שזה הכי טוב? במקבילים מתרגלים לעומס על הכתף ומיצבי הכתף. בתרגיל שהוא נתן הסווינג גדול מדי. לא אופטימלי.

1. אותו שריר - מבין שזו פשיטה אבל השריר האחראי הוא אותו שריר במקרבי הכתף ובפושטי הכתף.
2. ביצעתי סקוללקראשר עם 58 קילו - לא קצת.
4. מייצבי הכתף כלומר סופרספינטוס,ינפראספינטוס וטרס מיינור, בתרגיל הזה במיוחד פועל סופרספינטוס- לאנשים שלא רגילים לטווח תנועה מלא במשקל גדול- לדעתי יוביל לכאבים.
5. באחיזה צרה עדיף, אבל כשאתה מוסיף מספיק משקל כדי לסגור את ה-5 הטכניקה קצת נפגעת. במיוחד אם התאמנת חזה לפני.
6. זה אומר שהוא לא מורגל זה הכל. לעשות פחות משקל זה לגיטימי אבל לא לעשות בכלל מקבילים אחרי חמישיה של בנץ?. אני בספק שהוא מעל 100 קילו.
טעיתי בכמה דברים למעלה ואגב אני לוחץ יותר ממך(אם זה מדד כלשהו)- באופן כללי אתה היית נותן את התרגיל למישהו אחרי חזה כתרגיל "מבודד" ובטוח לשימוש? באנטומיה הוא צודק אבל לעשות סקולקראש עם ציטינג ולהגיד שזה הכי טוב? במקבילים מתרגלים לעומס על הכתף ומיצבי הכתף. בתרגיל שהוא נתן הסווינג גדול מדי. לא אופטימלי.
מה הקטע, אתה סתם ממציא דברים ומניח שהם נכונים.
1. זה אחלה שהלטיסימוס מבצע את שתי הפעולות, אבל יכולת פשוט להגיד שלדעתך הלטיסימוס הופך למניע העיקרי בפשיטת הכתף, במקום לרשום שמקרבי הכתף עובדים יותר, כי זה דבילי. ומה שיותר דבילי זה שמאוחר יותר, בסעיף 4 אתה מדבר על כך שהסופרספינטוס, כלומר מרחיק כתף, פועל באופן מיוחד. אז תסגר על עצמך.
2. אתה כנראה עדיין לא הבנת שהתרגיל הזה הוא לא סקול קראשר. ובטח ובטח שלא "סקול קראשר עם צ'יטינג". אתה בכלל ראית את הוידאו?
4. שכחת את הסבסקאפולריס, אבל עכשיו רק נותר לך להסביר למה הסופרספינטוס "פועל במיוחד" בתרגיל שבו מתבצעת פשיטת כתף + פשיטת מרפק, כשהוא בכלל מרחיק כתף. וכמובן גם לתת הסבר למה, במידה והוא אכן "פועל במיוחד", זה אמור לגרום לכאבים? מה המכניזם שיגרום לכאב?
ולמה אתה מדבר על "אנשים שלא רגילים לטווח תנועה מלא במשקל גדול", כאילו מישהו אומר שצריך לבצע PR בפעם הראשונה שמבצעים את התרגיל? זה תקף לכל תרגיל - מעלים בהדרגה. אם אתה לא "התרגלת" (או ליתר דיוק הסתגלת, כי הרגל זה לא מה שאימונים גורמים ברמה השרירית) לטווח תנועה מלא במשקל גדול, אתה לא צריך לבצע את זה. אתה מתחיל במשקל נמוך כמו כל תרגיל וכל פעם מעלה בקצת. ככה מתאמנים.
5. הטכניקה נפגעת בכל תרגיל ככל שמתקרבים יותר למקסימום. למה שזה יקרה פחות במקבילים באחיזה רחבה, ביחס למקבילים באחיזה צרה?
6. בסעיף הזה בפצצת בברו סיינס. שוב הקטע של להתרגל במקום להסתגל. ולא, אני לא אומר לא לעשות. זה שמשהו קשה לא אומר שלא צריך לעשות. אני כן מבצע תרגילי עזר בסוף אימון אם וכאשר אני צריך, למרות שזה קשה לי.
זה שאתה לוחץ יותר ממני זה כמובן לא רלוונטי, אבל @incin יקבע האם מגיע לך חוב לראק על כך.
וכן, הייתי נותן את התרגיל הזה למי שצריך, ומהניסיון שלי זה התרגיל המבודד מספר 1. תרגיל העזר הכי טוב ללחיצות הוא כמובן הצ'ין אפס, אבל מיד אחריו מגיע התרגיל הזה.
ולמה אתה חושב שבמקבילים "מתרגלים" לעומס על הכתף ובתרגיל שהצעתי לא? אתה עדיין חסר בטיעונים.
ולמה הסווינג לא אופטימלי כי הוא גדול?
ולמה אתה לא נותן שום טיעון מעבר ללקבוע דברים מטופשים כעובדות? (למשל: הסווינג בתרגיל גדול מידי ולכן לא אופטימלי)

ותפסיק כבר לקרוא לזה סקול קראשר עם צ'יטינג, פור פאק סייק.

מה הקטע, אתה סתם ממציא דברים ומניח שהם נכונים.
1. זה אחלה שהלטיסימוס מבצע את שתי הפעולות, אבל יכולת פשוט להגיד שלדעתך הלטיסימוס הופך למניע העיקרי בפשיטת הכתף, במקום לרשום שמקרבי הכתף עובדים יותר, כי זה דבילי. ומה שיותר דבילי זה שמאוחר יותר, בסעיף 4 אתה מדבר על כך שהסופרספינטוס, כלומר מרחיק כתף, פועל באופן מיוחד. אז תסגר על עצמך.
2. אתה כנראה עדיין לא הבנת שהתרגיל הזה הוא לא סקול קראשר. ובטח ובטח שלא "סקול קראשר עם צ'יטינג". אתה בכלל ראית את הוידאו?
4. שכחת את הסבסקאפולריס, אבל עכשיו רק נותר לך להסביר למה הסופרספינטוס "פועל במיוחד" בתרגיל שבו מתבצעת פשיטת כתף + פשיטת מרפק, כשהוא בכלל מרחיק כתף. וכמובן גם לתת הסבר למה, במידה והוא אכן "פועל במיוחד", זה אמור לגרום לכאבים? מה המכניזם שיגרום לכאב?
ולמה אתה מדבר על "אנשים שלא רגילים לטווח תנועה מלא במשקל גדול", כאילו מישהו אומר שצריך לבצע PR בפעם הראשונה שמבצעים את התרגיל? זה תקף לכל תרגיל - מעלים בהדרגה. אם אתה לא "התרגלת" (או ליתר דיוק הסתגלת, כי הרגל זה לא מה שאימונים גורמים ברמה השרירית) לטווח תנועה מלא במשקל גדול, אתה לא צריך לבצע את זה. אתה מתחיל במשקל נמוך כמו כל תרגיל וכל פעם מעלה בקצת. ככה מתאמנים.
5. הטכניקה נפגעת בכל תרגיל ככל שמתקרבים יותר למקסימום. למה שזה יקרה פחות במקבילים באחיזה רחבה, ביחס למקבילים באחיזה צרה?
6. בסעיף הזה בפצצת בברו סיינס. שוב הקטע של להתרגל במקום להסתגל. ולא, אני לא אומר לא לעשות. זה שמשהו קשה לא אומר שלא צריך לעשות. אני כן מבצע תרגילי עזר בסוף אימון אם וכאשר אני צריך, למרות שזה קשה לי.
זה שאתה לוחץ יותר ממני זה כמובן לא רלוונטי, אבל @incin יקבע האם מגיע לך חוב לראק על כך.
וכן, הייתי נותן את התרגיל הזה למי שצריך, ומהניסיון שלי זה התרגיל המבודד מספר 1. תרגיל העזר הכי טוב ללחיצות הוא כמובן הצ'ין אפס, אבל מיד אחריו מגיע התרגיל הזה.
ולמה אתה חושב שבמקבילים "מתרגלים" לעומס על הכתף ובתרגיל שהצעתי לא? אתה עדיין חסר בטיעונים.
ולמה הסווינג לא אופטימלי כי הוא גדול?
ולמה אתה לא נותן שום טיעון מעבר ללקבוע דברים מטופשים כעובדות? (למשל: הסווינג בתרגיל גדול מידי ולכן לא אופטימלי)

ותפסיק כבר לקרוא לזה סקול קראשר עם צ'יטינג, פור פאק סייק.
למרות שסופרספינטוס אסיסטנס לדלטס, כדי לשמור על הכתף ולבצע את התרגיל בשליטה אתה מוריד את המוט לא בזריקה כמו שריפטו עושה. בגלל זה מרחיק הכתף- סופרספינטוס עובד.
אנאטומית זה אמור להיות הפוך בגלל שסופרא לא יכול לפעול ביחד עם הלטיסימוס. אבל בפועל כדי לייצב את הכתף גם הוא פועל. אני מבין שהלונג חד הוא אססיסטנט ואי אפשר להפריד אותו מעבודה של פושטי הכתף. אבל מה שהוא עושה חסר כל בקרה. אתה לא נפצעת מהתרגיל הזה הזה ובגלל זה לדעתי ממליץ עליו. מין הסתם תמיד יש סיכון להיפגע אבל פגיעת ראש בכלל בחירת תרגיל לא נכון?

אני אישית קיבלתי מהלומה מהמוט ובגלל זה בחיים לא אמליץ לבצע את התרגיל בכח מתפרץ. כשזה נוגע לבטיחות אני מעדיף להיתקע עם 160 קילו חזה מאשר לדפוק את הW עם הפלטה ובמבה בפנים.
לגבי הסתגלות מסכים איתך, אבל בתרגיל שריפטו נתן חסר לך רק טעות קטנה כדי לפגוע בעצמך.
לדעתי במקבילים מתרגלים לעומס: אם יש לך אי נעימות\צביטה או מה שלא יהיה בכתף- אתה לא תוכל לעשות מקבילים בכלל. לעומת זאת בתרגיל שלך יהיה ניתן "לסחוב" את האימון- ואת זה אני אומר לפי ניסיון אישי ותו לא.
אני קובע דברים מטופשים ע"פ סרטון מטופש. בצורה אנאטומית הוא צודק. אבל מניסיון הכח המתפרץ שיוצא מהגב עוזר הרבה יותר מהלונג חד ובגלל זה לדעתי בלבד זה א. ציטינג ב. סופרסט ליד אחורית ולגב. באותה הזדמנות אפשר לעשות עליית כח ולטעון שהוא עובד על שלושת הראשים בטרייספס. ואפילו שם יש לך יותר "שליטה" מאשר בהטלת המוט מעל הראש.

רואים שאתה מבין יותר ממני(סביר להניח ותק), אבל זה שמישהו עושה X או Y לא קובע בהכרח שהתרגיל שהוא מציא הוא טוב יותר.
למה לדעתך "סאבקספולאריס" בכלל עובד פה?
איזה מייצבי כתף פועלים אם לא הסופרא?
אשמח לדעת למה לדעתך אחיזה צרה במקבילים עם משקל בטווח תנועה מלא היא תרגיל שעומד מתחת לפשיטת כתף+פשיטת מרפקים שריפטו מציא?

נערך לאחרונה:
וואו כמה דברים שהוצאו מהקשרם. אני בכלל לא בטוח שראית את הסרטון, כי אתה ממשיך להתייחס לתרגיל שריפטו מציע כסקול קראשר אקספלוסיבי, ולא מבין שזה בכלל לא אותו תרגיל. אני אתחיל:
למרות שסופרספינטוס אסיסטנס לדלטס, כדי לשמור על הכתף ולבצע את התרגיל בשליטה אתה מוריד את המוט לא בזריקה כמו שריפטו עושה. בגלל זה מרחיק הכתף- סופרספינטוס עובד.
לא, לא, לא. טעות קריטית. מה שמוריד את המוט זו לא פעולה של כפיפת כתף, אלא כוח המשיכה. בדיוק כמו שבסקוואט אתה לא משתמש בהאמסטרינגס שלך כדי לכופף את הברך בירידה, או בכופפי הירך כדי לכופף את הירך בירידה. אתה משתמש בפושטי הירך והברך על מנת לבלום אותה, כי היא מתרחשת עקב כוח המשיכה. זה נקרא כיווץ אקצנטרי של השרירים. ההתנגדות של השרירים היא כנגד כוח המשיכה ולא כנגד האנטגוניסטים שמושכים את המוט למטה. ממש לא. אם ככה אז כפיפת מרפקים במוט הייתה דרך נהדרת לאמן את הטרייספס. אבל היא לא.

אתה לא נפצעת מהתרגיל הזה הזה ובגלל זה לדעתי ממליץ עליו.
דעתך לא נכונה, וגם לא רלוונטית.

מין הסתם תמיד יש סיכון להיפגע אבל פגיעת ראש בכלל בחירת תרגיל לא נכון?

אני אישית קיבלתי מהלומה מהמוט ובגלל זה בחיים לא אמליץ לבצע את התרגיל בכח מתפרץ. כשזה נוגע לבטיחות אני מעדיף להיתקע עם 160 קילו חזה מאשר לדפוק את הW עם הפלטה ובמבה בפנים.
רגע, אתה ראית את הוידאו? שמת לב שלא מורידים את המוט לראש?
אתה שוב שוכח שמה שאתה מבצע זה סקול קראשר, שזה אכן מכיל סיכון, ושאתה מוריד את המוט לראש. אתה שוכח שמעולם לא ביצעת את התרגיל שבוידאו שצירפתי, ושלא ידעת על קיומו עד שראית את הוידאו. אתה ברצינות טוען שבתרגיל שבו המטרה היא להוריד את המוט מאחורי הראש, יש סיכון גבוה יותר לפגוע בראש מאשר בתרגיל שבו אתה מוריד את המוט לכיוון הראש? (ועוד עם משקל גבוה יותר)

לגבי הסתגלות מסכים איתך, אבל בתרגיל שריפטו נתן חסר לך רק טעות קטנה כדי לפגוע בעצמך.
לדעתי במקבילים מתרגלים לעומס
אז לא הבנתי, אתה מסכים איתי שמסתגלים לעומס או שאתה עדיין חושב שמתרגלים לעומס? תחליט.

אם יש לך אי נעימות\צביטה או מה שלא יהיה בכתף- אתה לא תוכל לעשות מקבילים בכלל. לעומת זאת בתרגיל שלך יהיה ניתן "לסחוב" את האימון- ואת זה אני אומר לפי ניסיון אישי ותו לא.
כמובן שמה שאתה אומר זה לא נכון וכל אדם עם כתף פצועה יכול להעיד על כך שזה ממש לא גורף, אבל במקרים שבהם זה כן נכון - זה יתרון נהדר נוסף של התרגיל. אני לא מבין מה הבעייה בכך שהוא לא מגרה את הצביטה בכתף.
ואני גם לא מבין למה אתה אומר שזה "מניסיון אישי", כשאף פעם לא ביצעת את התרגיל או ידעת על קיומו לפני הדיון הזה?

אבל מניסיון הכח המתפרץ שיוצא מהגב עוזר הרבה יותר מהלונג חד
זה נכון, הלטיסימוס דורסי גדול יותר וחזק יותר מהלונג הד, אבל אין לך מה לעשות עם הנתון הזה כשאתה שואל את עצמך איך לחזק את הלונג הד. הלטיסימוס דורסי לא ממש מתקשה לעמוד בעומס של התרגיל הזה, ובניגוד אליך אני כן אומר את זה מניסיון בשטח - והעובדה שהלונג הד בתחתית נמצא במצבו הארוך ביותר (כתף ומרפק כפופים באופן מקסימלי), גורמת לו לעבוד בטווח התנועה המלא שלו, בצורה שבהחלט גורמת לו להיות החולייה החלשה בתרגיל ולכן אתה תוגבל על ידי הטרייספס. תבדוק את זה.

ובגלל זה לדעתי בלבד זה א. ציטינג
זה לא צ'יטינג, כי זה לא אותו תרגיל. ואגב, אם זה צ'יטינג, נשאר לך רק להסביר איך עם צ'יטינג מרימים פחות משקל.

ב. סופרסט ליד אחורית ולגב
כבר עניתי על כך שני ציטוטים למעלה.

באותה הזדמנות אפשר לעשות עליית כח ולטעון שהוא עובד על שלושת הראשים בטרייספס. ואפילו שם יש לך יותר "שליטה" מאשר בהטלת המוט מעל הראש.
המצב הארוך ביותר של הטרייספס = כתף + מרפק כפופים.
מה מצב המרפקים בתחתית של המאסל אפס? הם כפופים או פשוטים? פשוטים. מה זה אומר על האורך של הטרייספס במקרה הזה - האם יתכן שזה מצבו הארוך ביותר? לא.
האם זה אומר שהמאסל אפס עובדים על כל טווח התנועה של הטרייספס? לא, זה לא אומר את זה. זה אומר שהם לא. ובמאסל אפס אתה לא תוגבל על ידי הטרייספס. זה לא אומר שהם לא עובדים - בוודאי שכן, רק שזה לא תרגיל שמבצע עבודה טובה ב"בידוד" (הבלתי אפשרי) של כל הטרייספס.

רואים שאתה מבין יותר ממני(סביר להניח ותק), אבל זה שמישהו עושה X או Y לא קובע בהכרח שהתרגיל שהוא מציא הוא טוב יותר.
לא, זה לא שייך. הטיעונים שלך למה לבצע תרגילים שמשתמשים בטווח תנועה חלקי של מסת השריר אותה אתה מנסה לאמן פשוט לא טובים.

למה לדעתך "סאבקספולאריס" בכלל עובד פה?
איזה מייצבי כתף פועלים אם לא הסופרא?
אני יצאתי מנקודת הנחה שאתה מונה את קבוצת הרוטייטור קאף, ולכן כתבתי ששכחת אותו.

אשמח לדעת למה לדעתך אחיזה צרה במקבילים עם משקל בטווח תנועה מלא היא תרגיל שעומד מתחת לפשיטת כתף+פשיטת מרפקים שריפטו מציא?
קודם כל, אתה בכלל בעד אחיזה רחבה, לא?
ודבר שני, התשובה בגוף השאלה. במקבילים מתרחשת אך ורק פשיטת מרפק - וכשאני רוצה לאמן את כל מסת השריר של הטרייספס, אני חייב לבצע גם פשיטת כתף, כי זה מה שהאנטומיה האנושית דורשת ממני, ואני לא אוהב ללכת נגדה.
בוודאי שברמה נמוכה אין צורך בתרגיל והעובדה שאתה מבצע בנץ' + פרס + צ'ין אפס מכסה את כל מה שצריך, אבל ככל שעולים ברמה תרגילי עזר נהיים יותר נחוצים ובשלב מסויים כן, גם תרגיל עזר לטרייספס על מנת להמשיך להתקדם בלחיצות.
למען הסר ספק, בשום שלב (למעט פציעה כלשהי) אני לא אמנע מלאמן את הבנץ', הפרס והצ'ין אפס שלי.

התרגיל הזה http://www.bodybuilding.com/exercis...rip-barbell-triceps-extension-behind-the-head דומה לתרגיל של ריפטו? אני רואה שאין ממש פשיטת כתף אבל הלונג חד עובד באקצנטרי?
מ2 התרגילים - דווקא ה-1 נראה יותר ידידותי,שקל לשלוט בתנועה(בפולי).

בילבלת אותי- הייתי בטוח שבמאסל אפ או במקבילים כאשר בעליה והגוף נשען קצת קדימה(ורגליים אחורה) אז יש פשיטת כתף קטנה שבה גם הלונג חד עובד..? הייתי בטוח שבמקבילים באחיזה צרה עם פשיטה קטנה- עובד על כל שלושת הראשים(גם אם בכיווץ אקצנטרי)
תודה על התשובה
tri-sets-for-bigger-triceps-2.jpg

התרגיל הזה http://www.bodybuilding.com/exercis...rip-barbell-triceps-extension-behind-the-head דומה לתרגיל של ריפטו? אני רואה שאין ממש פשיטת כתף אבל הלונג חד עובד באקצנטרי?
1. לא, זה לא אותו תרגיל כמו שהצעתי. התרגיל הזה כולל מעט מאוד פשיטת כתף, אם בכלל.
2. אם הלונג הד היה עובד באקצנטרי הוא גם היה עובד בקונצנטרי. הבעייה היא שוב, שהוא לא עובד בטווח התנועה המלא שלו - בניגוד לתרגיל שהצעתי.
3. כשכתבת פעם ראשונה לונג חד הנחתי שהתבלבלת, אבל אתה ממשיך לרשום לונג חד. למה לונג חד, כשאתה מדבר על הLong HEAD של הטרייספס?

בילבלת אותי- הייתי בטוח שבמאסל אפ או במקבילים כאשר בעליה והגוף נשען קצת קדימה(ורגליים אחורה) אז יש פשיטת כתף קטנה שבה גם הלונג חד עובד..? הייתי בטוח שבמקבילים באחיזה צרה עם פשיטה קטנה- עובד על כל שלושת הראשים(גם אם בכיווץ אקצנטרי)
תודה על התשובה
4. במאסל אפס בהחלט יש פשיטת כתף. העניין הוא כרגיל, שהלונג הד לא עובד בטווח התנועה המלא שלו, כלומר מאורך מקסימלי למינימלי. למען האמת הוא לא עובד בטווח התנועה המלא שלו בכלל - פשיטת הכתף מקצרת אותו, וכפיפת המרפק מאריכה אותו. אני לא יודע להגיד האם זה איזומטרי לחלוטין, כי צריך למדוד את השינוי בזווית בשני המפרקים, אבל זה בטח לא שימוש בכל טווח התנועה.
5. מקבילים זה סיפור אחר כי אתה לא מושך את הגוף קדימה בניגוד למאסל אפס שבו המוט נמצא מקדימה ולא מהצדדים.
במקבילים בירידה מתרחשת פשיטת כתף, אבל שוב: מדובר על כוח המשיכה שמבצע אותה, לא על פושטי הכתף.
בעלייה מתרחשת כפיפת כתף (לא גדולה) + פשיטת מרפק. ככה ששוב, הלונג הד בוודאי לא עובד בכל טווח התנועה שלו: כפיפת כתף מאריכה אותו, ופשיטת מרפק מקצרת אותו.
גם כאן אני לא יודע להגיד איפה הזווית יותר אקוטית ולהגיד האם זה איזומטרי או לא, אבל אני בהחלט יודע להגיד שהוא לא עובד בכל טווח התנועה שלו.
6. גם אם בתרגיל כלשהו הוא עובד באופן איזומטרי, זה לא אומר שהוא לא עובד. ההאמסטרינגס בסקוואט למשל, עובדים באופן איזומטרי. זוקפי הגב בדדליפט למשל, עובדים באופן איזומטרי (וזה עדיין תרגיל הגב מספר 1).
העניין הוא, שבכל התרגילים שהצעת הראש הארוך לא מגיע לקצה טווח התנועה שלו, שזה מה שדרוש על מנת להקשות עליו ולגרום לו להיות החולייה החלשה, שזה בדיוק מה שאנחנו רוצים בתרגיל עזר - כזה שאמור לבודד אותו.
וזה לפני שהתייחתי לעובדה שבבנץ' ובפרס הטרייספס גם ככה כבר עובד אך ורק בפשיטת מרפק ולכן חיזוק מסת שריר "חדשה" תביא שיפור גדול יותר מאשר תוספת עבודה לאותה תנועה (פשיטת מרפק) שמבוצעת בצורה אחרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית