הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספרים בנושא אימונים

MethylDaniel

משתמש פעיל
845
455
נק' מוניטין:
816
845
455
גוף בריא הית דגן
היי, אני צריך המלצה לספרים בנושא
אני מעוניין להרחיב את הידע שלי

חשוב שהספרים יהיו באנגלית בבקשה, עדכניים וכו ^^'

shoot

הבסיס של הבסיס: Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition
ומיד אחריו: Practical Programming for Strength Training, 3rd edition

אם תקרא ותבין את שני אלה בלבד, ללא שום רקע או ניסיון במשהו שקשור לאימונים - אתה תדע יותר מ-99% מהמתאמנים, מאמנים ומרצים.

הבסיס של הבסיס: Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition
ומיד אחריו: Practical Programming for Strength Training, 3rd edition

אם תקרא ותבין את שני אלה בלבד, ללא שום רקע או ניסיון במשהו שקשור לאימונים - אתה תדע יותר מ-99% מהמתאמנים, מאמנים ומרצים.
יש בספרים האלה לימוד אנטומיה ופיזיולוגיה בסיסית או רק פילוסופיית ותכניות אימון ?
יש המון פילוסופיות לאיך להתאמן נכון וכאלה אך אנטומיה ופיזולוגיה של גוף האדם יש רק אחת
לא בא להתחכם או משהו באמת מעניין אותי לדעת.
כי אם בן אדם בא להרחיב את הידע והאופקיים שלו לא צריך לכפות עליו פילוסופיות כאלו ואחרות , אז נכון שהוא ידע איך מבצעים את התכנית וכנראה שיעשה תכנית מאוד טובה אבל זה כמו להיות תוכי במקום שילמד את הבסיס ויבנה לעצמו פילוסופיית אימונים משלו.

ספרים מעניינים בנושא - westside book of methods, קראתי ספר מעניין של CT - black book of training secrets, של ברוקס קוביק - dinosaur training, של ג'יימי לואיס - destroy the opposition . גם הספר של פאבל נחמד - power t the people. חיפשתי בנרות טורנט להורדה של ביל סטאר, אבל לא מצאתי.

יש בספרים האלה לימוד אנטומיה ופיזיולוגיה בסיסית או רק פילוסופיית ותכניות אימון ?
יש המון פילוסופיות לאיך להתאמן נכון וכאלה אך אנטומיה ופיזולוגיה של גוף האדם יש רק אחת
לא בא להתחכם או משהו באמת מעניין אותי לדעת.
כי אם בן אדם בא להרחיב את הידע והאופקיים שלו לא צריך לכפות עליו פילוסופיות כאלו ואחרות , אז נכון שהוא ידע איך מבצעים את התכנית וכנראה שיעשה תכנית מאוד טובה אבל זה כמו להיות תוכי במקום שילמד את הבסיס ויבנה לעצמו פילוסופיית אימונים משלו.
ב-PPST יש פרק על פיזיולוגיה, ובשני הספרים כלול הרבה מידע אנטומי בסיסי של מערכת השרירים והעצמות, אבל לא בפרק מיוחד שנכתב על זה.

בנוגע לתיאוריות אימונים, זה נחמד שיש מיליון, וזה גם אפילו נכון, אבל זה ממש לא אומר שאין נכון ולא נכון.
בSS מתמקדים באיך לבצע את התרגילים (בעיקר) + בתכנון בסיסי למתאמן מתחיל, וב-PPST מתמקדים בעיקר בתכנון לכל רמות המתאמנים, מכל הסוגים.
זה ממש לא עניין של לכפות על מישהו משהו. פשוט בפועל המתודה של SS עובדת הכי טוב, והיא לא נבחרה באקראי אלא על פי הטיעונים המוצגים בספרים.
אתה צריך לקבל את זה שהעובדה שיש מיליון שיטות להתאמן לא הופכת את כולן לשוות, היא רק אומרת שיש הרבה, ולכן בהגדרה גם יש שיטה אחת שיותר טובה מהשאר. אני מציע שזו המתודה של SS, ויש לכך הרבה טיעונים טובים. הניתוחים, ההסברים והטענות של SS הם הרבה, הרבה יותר מפורטים, פרקטיים, ונכונים. לגביי מתאמנים מתקדמים אולי יש על מה להתווכח בנושא הזה, אבל בנוגע למתאמנים מתחילים ובינוניים - לא ממש, כי המציאות מנצחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית