הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון לא יודע מה קורה איתי

Blisspump

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
0
107
0
אני מיואש לגמרי, וצריך את חוות דעתכם המקצועית.
אני בן 17 וקצת, מתאמן 9 חודשים בערך.
בהתחלה לפני שנרשמתי למכון שקלתי 52 בערך על גובה 171 משהו כזה.
בקיצור הייתי ממש רזה והחלטתי לשנות את עצמי.
נכון לעכשיו אני שוקל 59 על גובה 174 משהו כזה. בקיצור עליתי במשקל ולא רואים שינוי בשיט בגוף.
אני שוקל 60 ק"ג בעיגול וחברים אמרו לי שהם משערים שאני שוקל 45 בערך.. וזה לא נכון.
אני עדיין נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל.
ואני כן עושה מורכבים כל החודשים האלה, על התזונה אני מודה לא הקפדתי בקושי אבל בכל זאת עליתי במשקל. איך הגיוני? אני לא אוכל מתוקים וכאלה. ויש לציין שאני רב התקופה הזאת הייתי במאזן שלילי ובכל זאת עליתי, אף אחד לא יודע איך.
אני פשוט מבולבל, אולי צריך חיטוב בכלל? כי אני סתם עליתי בשומן כי לא גדלתי בגרוש... לא יודע מה עשיתי לא נכון.
גם גיליתי שאני עכשיו על אחוז שומן גבוה.

מה אתם ממליצים לי לעשות? איך הגיוני שלא גדלתי?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז מה שאני אומר לך והוא וודאי חד משמעית - אני בטוח שהייתי במאזן שלילי, שוב, אני בטוח וזה לפי חישוב.
היו ימים בודדים בהם הייתי בפלוס קלורי, אבל רב הזמן בשלילי.

תבין שמשהו מוזר קורה בגוף שלי וזה מעציב אותי שאין לכם רעיונות

משהו מוזר קורה בגוף שלי וזה מעציב אותי שאין לכם רעיונות
אנחנו לא רופאים ולא תזונאים. (רובנו)

אחזור ואומר שוב - במאזן קלורי שלילי אין עלייה במשקל.
גם אם הגוף בסטרס מגירעון גדול מידיי.. המקסימום לדעתי זה שהוא יירד בצורה איטית יותר או ייתקע.
לא יעלה.

אין לו מאיפה להעלות.
משמע - לא היית במאזן קלורי שלילי או שרוב הימים היית במאזן קלורי חיובי.

• פותח/ת השרשור
זו אמנם דעתך ואני מסכים איתך, אני יודע שבמאזן שלילי אין התקדמות חד וחלק.
אבל עובדה שאני 80% מתוך תקופת ה-9 חודשים האלו הייתי במאזן שלילי, וימים בודדים בחיובי.

אגב עשיתי בדיקות דם לאחרונה ונאמר שהם בסדר אם זה קשור איכשהו.
אולי זה משהו הורמונלי? אני פשוט לא מבין למה זה כך.

אני יכול לומר לך כזה דבר.
אם עלית במשקל אז היית במאזן קלורי חיובי.

אתה לעולם, אבל לעולם לא תיהיה בגירעון קלורי וכתוצאה מכך תעלה במשקל.

@stitch
@yujinius

תקנו אותי אם אני טועה חברים.

נ.ב

אולי אם היית במאזן קלורי נייטרלי.. אז עלית קצת בנוזלים.. אולי.
צודק, אולי לפי נוסחאות כלשהן הוא היה במאזן שלילי, אבל בפועל מה שקורה בגוף זה מה שקובע, אם הייתה עליה במשקל זה אומר שנכנסו יותר קלוריות ממה שיצאו ולא משנה מה נוסחה כזאת או אחרת אומרת

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי הייתה לגדול בצורה פסיכית ולהיראות אדם שונה, שמן הסתם זה אומר לעלות במשקל כי הייתי רזה.
אבל סיפרתי מה שקרה.

אני חישבתי במחשבון BMR שהניטרלי שלי הוא 1900 או 2000 לא זוכר כבר, אז רב הזמן הייתי על 1600 בערך..
וימים בודדים על 2400

צודק, אולי לפי נוסחאות כלשהן הוא היה במאזן שלילי, אבל בפועל מה שקורה בגוף זה מה שקובע, אם הייתה עליה במשקל זה אומר שנכנסו יותר קלוריות ממה שיצאו ולא משנה מה נוסחה כזאת או אחרת אומרת
n5027988433cce_large.gif

תקרא את רצף התגובות שלך.
ותנסה להבין מה לא בסדר בהם.

בקיצור עליתי במשקל ולא רואים שינוי בשיט בגוף.

אני עדיין נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל.

אני פשוט מבולבל, אולי צריך חיטוב בכלל?

• פותח/ת השרשור
אולי תלמד לקרוא את כל תוכן ההודעה הראשונה שלי????????????
עליתי במשקל ולא רואים שינוי בגוף, כן, לא רואים שגדלתי.
אני נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל, כמו שאמרתי בפעם המאה - משהו מוזר קורה בגוף שלי.
למה חיטוב? כי אני על אחוז שומן גבוה כרגע, באיזור ה-15 אחוז.
ובפעם המיליון - אני עליתי במשקל, התקדמתי במשקלי העבודה וגם עליתי באחוזי שומן - במאזן שלילי.

אולי תלמד לקרוא את כל תוכן ההודעה הראשונה שלי????????????
עליתי במשקל ולא רואים שינוי בגוף, כן, לא רואים שגדלתי.
אני נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל, כמו שאמרתי בפעם המאה - משהו מוזר קורה בגוף שלי.
למה חיטוב? כי אני על אחוז שומן גבוה כרגע, באיזור ה-15 אחוז.
ובפעם המיליון - אני עליתי במשקל, התקדמתי במשקלי העבודה וגם עליתי באחוזי שומן - במאזן שלילי.

15 א.ש זה לא אחוז שומן גבוה.

תעלה תמונה של לפני ואחרי והחברים כאן בפורום יוכלו להעריך לך מה מצבך.
ושוב, לא יהיה כאן אחד שיסכים שבמאזן קלורי שלילי עלית במשקל.

ובלי קשר,
אם אתה חושב שמשהו מוזר קורה אצלך בגוף..
לך לרופא\תזונאי.

• פותח/ת השרשור
אין לי ממש תמונה שלי לפני שהתחלתי להתאמן אבל כרגע כן יש לי.
ומה שכן, כמעט ואין הבדל... אולי גדלתי ממש ממש בקטנה. לא נראה לעין

עריכה: האם צריך רק תמונות כשאני ללא חולצה או שאפשר גם עם חולצה?

נערך לאחרונה:
@Blisspump קראתי עכשיו את כל השרשור, אתה יותר מדי פעמים אומר שהיית במאזן קלורי שלילי ועלית במשקל, וזה פשוט לא נכון ולא ייתכן (אולי נוזלים אם אתה במאזן נטרלי כמו שמורן אמר למעלה אבל זה כמות קטנה יחסית). גם אם אתה יודע מדוייק כמה אתה אוכל, סופר קלוריות והכל, אתה לא יודע כמה שורף. תפסיק להיצמד לנוסחאות לחישוב RMR למיניהן. אם למשל לפי נוסחה חישבת שאתה שורף נגיד 2500 קלוריות ביום, אתה מתחיל לאכול נגיד 2200 ועולה במשקל, זה אומר שבפועל אתה לא שורף 2500 אלא אתה שורף פחות מ 2200 ואותה נוסחה פשוט לא נכונה עבורך.
עכשיו תראה, בתקופה שאתה מתאמן עלית 7 קילו וגבהת ב3 סנטימטר, זה לא פלא שלא רואים שינוי (אולי רואים טיפה אבל לא משהו משמעותי). בנוסף לזה אין לך תכנית אימונים ואין לך תפריט. אני אישית חושב שלא חייב ממש תפריט, אבל כן מטרה לכמות קלוריות, חלבונים, שומנים ופחמימות, וכל יום להשיג את הכמות הזאת מאיזה מאכלים שאתה רוצה.
אז תעשה לך תכנית לאימונים ולתזונה ותמשיך להתאמן, ותתאזר בסבלנות
ותפסיק להקשיב יותר מדי לאנשים, גם אם הם חברים שלך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, סוף סוף תגובה לעניין.
תראה, אני יודע שאם אתה מחשב את הניטרלי שלך (BMR או RMR, לא זוכר את השם של זה כבר) אז זה משהו מדעי שהוא וודאי שמראה כמה אדם שורף גם מבלי שהוא עושה פעילות גופנית מיוחדת.. אז הלכתי עפ"י זה מן הסתם.
ועוד משהו, אני כמעט ולא עושה ספורט.
מלבד המכון, אני רב הזמן בכלל יושב במחשב בבית... משמע לא מתאמץ או עושה ריצות, אז כנראה שפה אתה צודק.
אבל מצד שני, ה-BMR זה משהו מדעי ומוכח שזה מה שאתה שורף ביום ולא משנה מה מתהליכים שונים שמתקיימים בגוף.

מבין?

תודה רבה, סוף סוף תגובה לעניין.
תראה, אני יודע שאם אתה מחשב את הניטרלי שלך (BMR או RMR, לא זוכר את השם של זה כבר) אז זה משהו מדעי שהוא וודאי שמראה כמה אדם שורף גם מבלי שהוא עושה פעילות גופנית מיוחדת.. אז הלכתי עפ"י זה מן הסתם.
ועוד משהו, אני כמעט ולא עושה ספורט.
מלבד המכון, אני רב הזמן בכלל יושב במחשב בבית... משמע לא מתאמץ או עושה ריצות, אז כנראה שפה אתה צודק.
אבל מצד שני, ה-BMR זה משהו מדעי ומוכח שזה מה שאתה שורף ביום ולא משנה מה מתהליכים שונים שמתקיימים בגוף.

מבין?
זה לא יכול להיות מדוייק, כי כל אחד שורף כמות שונה במנוחה, זה קירוב כלשהו שאולי מראה בממוצע כמה אמור לשרוף אדם במשקל וגיל כלשהו. דבר שני, שוב אני אומר, לא משנה מה הנוסחה אומרת, בפועל אם אתה עולה במשקל זה אומר שאתה אוכל יותר ממה שאתה שורף וזהו. אני אתן לך דוגמה, אדם שהנטרלי שלו זה 2500 קלוריות (בדוק, הוא אוכל 2500 ונשאר על אותו משקל גוף) מתחיל לאכול 1500 קלוריות. בהתחלה הוא יורד במשקל מן הסתם, אבל אחרי כמה זמן הוא יפסיק לרדת במשקל, ולפי הנוסחאות הנטרלי שלו בטוח יהיה יותר מ 1500. הירידה תפסיק כי הגוף שלו רואה שהוא לא מקבל מספיק אוכל ויאט את החילוף חומרים לרמה שהכמות שהוא אוכל תספיק לו בדיוק (כי הגוף לא יודע שאותו בנאדם רוצה לרדת במשקל, הגוף חושב שאם הוא לא יאט את חילוף החומרים של עצמו הוא ימות). בכל אופן המאזן הנטרלי של אותו בנאדם יהיה באותו זמן 1500 קלוריות, למרות שלפי הנוסחה זה אמור להיות יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית