הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לא יודע מה קורה איתי

Blisspump

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
0
107
0
אני מיואש לגמרי, וצריך את חוות דעתכם המקצועית.
אני בן 17 וקצת, מתאמן 9 חודשים בערך.
בהתחלה לפני שנרשמתי למכון שקלתי 52 בערך על גובה 171 משהו כזה.
בקיצור הייתי ממש רזה והחלטתי לשנות את עצמי.
נכון לעכשיו אני שוקל 59 על גובה 174 משהו כזה. בקיצור עליתי במשקל ולא רואים שינוי בשיט בגוף.
אני שוקל 60 ק"ג בעיגול וחברים אמרו לי שהם משערים שאני שוקל 45 בערך.. וזה לא נכון.
אני עדיין נראה רזה ברמות למרות העלייה במשקל.
ואני כן עושה מורכבים כל החודשים האלה, על התזונה אני מודה לא הקפדתי בקושי אבל בכל זאת עליתי במשקל. איך הגיוני? אני לא אוכל מתוקים וכאלה. ויש לציין שאני רב התקופה הזאת הייתי במאזן שלילי ובכל זאת עליתי, אף אחד לא יודע איך.
אני פשוט מבולבל, אולי צריך חיטוב בכלל? כי אני סתם עליתי בשומן כי לא גדלתי בגרוש... לא יודע מה עשיתי לא נכון.
גם גיליתי שאני עכשיו על אחוז שומן גבוה.

מה אתם ממליצים לי לעשות? איך הגיוני שלא גדלתי?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני חושב שיש משהו במה שאתה אומר.
אבל זה נראה לי מוזר כי תמיד בכל מאמר שקראתי ובכל אשכול אמרו לאותו אדם לחשב את הנוסחה בשבילו ולהוסיף 500 קלוריות בשביל מסה וזה מה שהוא עשה.
אם ככה - אני לא יודע מה הניטרלי שלי בכלל.
היו גם ימים שאכלתי 1200 קלוריות, ממש על הפנים.
זאת בעיה עכשיו להתחיל לנחש דברים כאלה.
והבנתי גם שאם אני מתאמן במכון צריך לאכול יותר, ושוב נשאלת השאלה - כמה לאכול ומה הניטרלי שלי.
זה גם מוזר לי שאני שוקל 60 ק"ג בערך וחברים אומרים שאני נראה בדיוק אותו הדבר, זה פגע בי מאוד.
ואני כבר חשבתי שכל הגוף שלי דפוק ואין לי סיכוי להיראות אדם נורמאלי.

אתה מציע בכל זאת להעלות לכאן תמונה שלי כדי לדעת אחוז שומן?
לדעתך יש סיכוי כלשהו שאני אצטרך חיטוב? יש לי כרס קטנה לפעמים אבל אני ממש רזה בכל זאת.. משהו בקטנה.

אבל זה נראה לי מוזר כי תמיד בכל מאמר שקראתי ובכל אשכול אמרו לאותו אדם לחשב את הנוסחה בשבילו ולהוסיף 500 קלוריות בשביל מסה וזה מה שהוא עשה.
במקרה הטוב זה נותן מספר כלשהו להתחיל איתו, ואז לפי העליה במשקל מוסיפים או מורידים קלוריות.
אם ככה - אני לא יודע מה הניטרלי שלי בכלל.
היו גם ימים שאכלתי 1200 קלוריות, ממש על הפנים.
זאת בעיה עכשיו להתחיל לנחש דברים כאלה.
והבנתי גם שאם אני מתאמן במכון צריך לאכול יותר, ושוב נשאלת השאלה - כמה לאכול ומה הניטרלי שלי.
תנסה תקופה לאכול כמות קלוריות מסויימת, אותה כמות כל יום, וגם אותם כמויות של חלבונים, פחמימות ושומנים, ותראה לפי כמה אתה עולה במשקל כל שבוע, ולפי זה תראה אם להוסיף קלוריות או לא.
זה גם מוזר לי שאני שוקל 60 ק"ג בערך וחברים אומרים שאני נראה בדיוק אותו הדבר, זה פגע בי מאוד.
אני מניח שהחברים רואים אותך הרבה, לפחות פעם בשבוע, בגלל זה הם לא רואים שינוי. אולי מישהו שלא ראה אותך מלפני שהתחלת להתאמן כן היה רואה שגדלת קצת. גם אני בטוח שהחברים שלך חושבים שאם אתה מתאמן במכון אז אתה ישר אמור להיראות שרירי ומנופח, ומה לעשות שזה לא ככה. וגם כמו שאמרתי לך, גבהת ב3 ס"מ ועלית 7 קילו, זה ממש לא עליה כזאת בולטת לעין.

אם ממש מעניין אותך האחוז שומן אתה יכול להעלות תמונה, אבל מהנתונים שלך (גובה ומשקל) אני בטוח 100% שחיטוב זה רעיון מאוד גרוע במקרה שלך.

• פותח/ת השרשור
ואם גבהתי רק ס"מ אחד ולא 3? פשוט אני לא זוכר בדיוק כמה... זה עדיין לא שינוי משמעותי?
ויש מצב שאתה צודק לגבי החברים, אבל הייתה גם את תקופת החופש הגדול לדוגמה, שבה גם לאחר החופש אמרו שאין עליי שינוי ושרזיתי.
סתם דוגמה - יש לי חבר מהכיתה שלפני החופש הגדול נרשם למכון, ולאחר החופש (חודשיים וקצת) הגיע לבצפר ובאמת ראו עליו שינוי, והוא עשה תפריט ומה שצריך.
אני תמיד יצאתי מנקודת הנחה שאני צריך 2700 קלוריות כדי לעלות במסה (לפי הנוסחה), אבל אמרתי נתחיל ב-2400 קלוריות ונראה איך ילך.
הבעיה היא שאף פעם לא הגעתי ל-2700, וגם ל-2400 כמעט ולא הגעתי אלא רב הזמן 1000 ומעלה.
גם השתמשתי בגיינר במשך חודשיים שאולי השפיע עליי איכשהו, אם זה קשור.
אבל הפסקתי להשתמש בו.
את הגיינר לא הייתי לוקח כל יום כי שנאתי אותו ואת הטעם, לקחתי אותו פעמיים בשבוע אולי.. אבל עדיין לא הגעתי ממש לערכים.

ואם גבהתי רק ס"מ אחד ולא 3? פשוט אני לא זוכר בדיוק כמה... זה עדיין לא שינוי משמעותי?
עדיין לא כזה משמעותי...
סתם דוגמה - יש לי חבר מהכיתה שלפני החופש הגדול נרשם למכון, ולאחר החופש (חודשיים וקצת) הגיע לבצפר ובאמת ראו עליו שינוי, והוא עשה תפריט ומה שצריך.
מה לעשות, בנאדם עם תפריט ותכנית אימונים יגיע לתוצאות יותר טובות ויותר מהר מאדם בלי
אני תמיד יצאתי מנקודת הנחה שאני צריך 2700 קלוריות כדי לעלות במסה (לפי הנוסחה), אבל אמרתי נתחיל ב-2400 קלוריות ונראה איך ילך.
הבעיה היא שאף פעם לא הגעתי ל-2700, וגם ל-2400 כמעט ולא הגעתי אלא רב הזמן 1000 ומעלה.
גם השתמשתי בגיינר במשך חודשיים שאולי השפיע עליי איכשהו, אם זה קשור.
אבל הפסקתי להשתמש בו.
הגיינר משפיע בזה שזה עוד קלוריות למאזן היומי. לדעתי במשקל שלך לא אמורה להיות לך בעיה להגיע לכמות שתעלה אותך במשקל רק מאוכל, בלי גיינר, אבל איך שנוח לך

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה הפסקתי לגעת בו כי הוא היה מגעיל וגם הכביד עליי מאוד.
חבר שלי הגיע לתוצאות של כמה חודשים לדעתי ולא רק חודשיים, הוא אמר לי שהוא אכל באיזור ה-3000 קלוריות, 2700 בערך כזה.
הוא גם פעל לפי הנוסחה שאמרתי והכין תפריט בהתאם.
לא יודע מה לעשות...
אז כמה קלוריות אני צריך לאכול לדעתך? ולאחד שמתאמן כבר 9 חודש, איזו תכנית? FBW?
רק מבאס שאני התאמנתי לחינם.

אז כמה קלוריות אני צריך לאכול לדעתך? ולאחד שמתאמן כבר 9 חודש, איזו תכנית? FBW?
כמו שאמרתי למעלה, תתחיל מכמות מסויימת, אתה יכול להתחיל ממה שהנוסחה אומרת, פשוט אל תיתקע על זה, תראה לפי העליה במשקל ותעשה שינויים בהתאם. לפי מה שאני מבין, אתה ברמה של מתאמן מתחיל, הייתי ממליץ או FBW של מורכבים או SS, אבל שים לב שאתה עולה במקלי עבודה באופן קבוע, רצוי כל אימון.
ותקרא את מה ששמו לך למעלה שוב, את המדריך לעליה במסה.

• פותח/ת השרשור
נתקלתי כבר בתכניות האלה, SS קשה מאוד פיזית.
ואני האמת רוצה לגדול ולבנות גוף כמו שצריך, לא להיות שמן או משהו כזה.

אז מה אתה מצפה? לעשות משהו ולצפות לתוצאות? כל תוכנית FBW 3 פעמים בשבוע שיש בה את כל המורכבים ואפשר להתקדם בה במשקלי עבודה כל אימון תעבוד טוב. SS זה לא חובה. אבל מה שכן צריך זה משהו שימצה לך את הפוטנציאל בתור מתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
9 חודש אני מתאמן וזה עדיין מתחיל?
הבנתי שב-FBW זה בעיקר גירוי לשריר ואין ממש חובה לעלות במשקלים כל הזמן כמו שצריך ב-SS.

SS או כל תכנית אחרת לא גורמת להשמנה, תזונה לא נכונה (פלוס קלורי ענק) גורמת להשמנה.
9 חודש אני מתאמן וזה עדיין מתחיל?
הבנתי שב-FBW זה בעיקר גירוי לשריר ואין ממש חובה לעלות במשקלים כל הזמן כמו שצריך ב-SS.
אף אחד לא מחייב אותך לעלות משקלי עבודה, אבל ברמה של מתחיל (כן אני מנחש שאתה מתחיל) אם אתה לא מעלה משקלי עבודה לפחות כל שבוע אתה כנראה עושה משהו לא טוב מבחינת אימון או תזונה.
אתה מוזמן להגיד את משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס ונגיד לך אם אתה מתחיל או לא

• פותח/ת השרשור
אני מתאר לעצמי שאני כן מתחיל, אבל זה קצת מצחיק שאני מתאמן 9 חודשים ונמצא במשקלים כאלה חח.. ניסיתי כמה פעמים להוסיף משקל ופשוט לא הצלחתי..

סקוואט 65X5
בנץ' 40X5
דדליפט 50X5

אני מתאר לעצמי שאני כן מתחיל, אבל זה קצת מצחיק שאני מתאמן 9 חודשים ונמצא במשקלים כאלה חח.. ניסיתי כמה פעמים להוסיף משקל ופשוט לא הצלחתי..

סקוואט 65X5
בנץ' 40X5
דדליפט 50X5
כן, אתה מתחיל. משקלי עבודה לא באים סתם כמו קסם, אם תאכל נכון ותתאמן לפי תכנית מתאימה זה יגיע. ואתה ברמה שאתה כן יכול להתחזק מאימון לאימון, אם זה מפחיד אותך אז לפחות כל שבוע

• פותח/ת השרשור
איך בדיוק?
ניסיתי להוסיף לסקוואט 5 קילו בסט האחרון והגעתי לכשל ישר...
אתה אומר בעצם שאם אני יאכל כמו שצריך אז אני כן אוכל להתקדם כל אימון?
או שאני צריך להוריד את המשקל ורק אז להתחיל להתקדם מאימון לאימון?

מה דעתך לגבי FBW? בה עובדים על כל הגוף..
מה זה ייתן לי אם אעבוד על כל הגוף?

אתה אומר בעצם שאם אני יאכל כמו שצריך אז אני כן אוכל להתקדם כל אימון?
או שאני צריך להוריד את המשקל ורק אז להתחיל להתקדם מאימון לאימון?
כשתתחיל תכנית חדשה אני מציע לך להוריד קצת מהמשקלי עבודה, ואז לתחיל להוסיף. וכן, אם תאכל כמו שצריך זה יקרה.
מה דעתך לגבי FBW? בה עובדים על כל הגוף..
מה זה ייתן לי אם אעבוד על כל הגוף?
מזתומרת מה זה יתן? זה יתן עבודה על כל הגוף, כלומר חיזוק של כל הגוף, כלומר עליה במסת שריר בכל הגוף (שוב - עם תזונה)

• פותח/ת השרשור
אם לא אעבוד על כל הגוף ואני כן יאכל כמו שצריך אז אראה גדילה? מה שאומר גדילה בגוף, בידיים וכו'?
לנסות לעשות משקל מקסימלי של 60 ק"ג סקוואט באימון הבא בכל זאת?
אני חושב שאני אנסה להתחיל מ-2000 קלוריות, יש כאלו שבעבר אמרו לי שעם 2000 לא אגדל בכלל ולא משנה כמה זמן.
מה דעתך?

אם לא אעבוד על כל הגוף ואני כן יאכל כמו שצריך אז אראה גדילה? מה שאומר גדילה בגוף, בידיים וכו'?
לנסות לעשות משקל מקסימלי של 60 ק"ג סקוואט באימון הבא בכל זאת?
אני חושב שאני אנסה להתחיל מ-2000 קלוריות, יש כאלו שבעבר אמרו לי שעם 2000 לא אגדל בכלל ולא משנה כמה זמן.
מה דעתך?
אתה מתכוון לפיצול, כמו AB שאתה עובד על שרירים שונים כל אימון? זה פשוט לא אידיאלי למתחיל. בעיקרון רצוי לפצל כמה שפחות, כלומר אם אתה יכול להתקדם עם FBW זה עדיף. פשוט מגיע זמן שאתה מפסיק להתקדם על FBW רגילה וצריך להוסיף עוד נפח (עוד סטים/תרגילים) ואז מפצלים שלא יהיה לך אימון של 3 שעות.
לדעתי תתחיל אפילו מ55 ותתחיל לעלות משם, אבל תיקח לך תכנית מסודרת.
תתחיל מ2000, ותראה, אם אתה לא עולה במשקל אז תוסיף נגיד 200 קלוריות כל פעם.

• פותח/ת השרשור
מאוד משונה העניין הזה שהנוסחה הזו לא תקפה לגביי :S
ככל שאעלה במשקל - האם אני אצטרך לאכול יותר והניטרלי ייגדל?
עוד משהו אגב - לקראת אמצע התקופה שהתאמנתי, לאחר כמה חודשים פתאום מכנסיים היו קטנים עליי 😲
אמרו לי שסקוואט מגדיל את הרגליים או משהו בסגנון, אתה חושב שזה עוד תסמין כזה של מאזן קלורי חיובי?

• פותח/ת השרשור
כן, אבל השאלה היא האם הרגליים גדלו בגלל התרגיל או בגלל שזה השתלב עם מאזן קלורי חיובי (?)
בכל מקרה המון המון תודה.

אני חושב שאקח FBW בינתיים ואראה איך הולך.

כן, אבל השאלה היא האם הרגליים גדלו בגלל התרגיל או בגלל שזה השתלב עם מאזן קלורי חיובי (?)
אני מניח שאתה מתכוון לשאלה אם מה שגדל זה מסת שריר או שומן? זה אני ממש לא יכול לענות לך...
בכל מקרה המון המון תודה.
בכיף
אני חושב שאקח FBW בינתיים ואראה איך הולך.
שיהיה בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית