הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע במיניסקוס הליטרלי

alon1998

משתמש מתחיל
178
38
נק' מוניטין:
-20
178
38
סוף סוף אובחן מה יש אצלי וזה ככל הנראה קרע במיניסקוס הליטרלי.
אני הולך לעשות MRI ואורטסקפיה(משהו כזה) על מנת לאבחן את הגודל של הקרע.
הרופא המליץ על לעשות ניתוח שבו יתפרו לי את המיניסקוס או שיוציאו לי אותו.
יש לי מספר שאלות:
1. איך הולך השיקום? כמה זמן השיקום?
2. תוך כמה זמן בערך אפשרי לחזור לפעילות מלאה?

סוף סוף אובחן מה יש אצלי וזה ככל הנראה קרע במיניסקוס הליטרלי.
אני הולך לעשות MRI ואורטסקפיה(משהו כזה) על מנת לאבחן את הגודל של הקרע.
הרופא המליץ על לעשות ניתוח שבו יתפרו לי את המיניסקוס או שיוציאו לי אותו.
יש לי מספר שאלות:
1. איך הולך השיקום? כמה זמן השיקום?
2. תוך כמה זמן בערך אפשרי לחזור לפעילות מלאה?

היי ,
האם ניסית טיפול שמרני לפני הניתוח?

בשיקום יעבדו לך בעיקר על הטווח בברך ואולי קצת על היציבות, השיקום לא אמור לקחת יותר מידיי זמן (כחודש)

באורטוסקופיה עושים לך 2 חורים קטנים בברך ומכניסים מצלמה וצבת , בעיקרון הבנתי שאפשר לתפור מיניסקוס בניתוח אורטוסקופיה אז בטח יעשו לך את זה כבר אם תחליט.

אם לא עשית MRI עדיין אי אפשר לדעת איפה יש לך קרעים , אבל אם זה רק מיניסקוס באמת אז תתעודד השד לא כזה נורא

• פותח/ת השרשור
היי ,
האם ניסית טיפול שמרני לפני הניתוח?
את האמת שאני מעדיף ניתוח כי הבנתי שיש לו 85 אחוזי הצלחה והוא די פשוט.. אני נמצא במסגרת שיהיה לי קשה בה לעשות טיפול שמרני.

בשיקום יעבדו לך בעיקר על הטווח בברך ואולי קצת על היציבות, השיקום לא אמור לקחת יותר מידיי זמן (כחודש)

באורטוסקופיה עושים לך 2 חורים קטנים בברך ומכניסים מצלמה וצבת , בעיקרון הבנתי שאפשר לתפור מיניסקוס בניתוח אורטוסקופיה אז בטח יעשו לך את זה כבר אם תחליט.

אם לא עשית MRI עדיין אי אפשר לדעת איפה יש לך קרעים , אבל אם זה רק מיניסקוס באמת אז תתעודד השד לא כזה נורא
אני התחלתי לעשות כבר פיזיוטרפיה ואני חייב להגיד שאני די נהנה מהתרגילים האלו של היציבות והגמישות.

Up
מישהו יכול בבקשה להגיד כמה זמן אורך השיקום?

כ 5-6 שבועות.
תלוי כמובן ברמה הפיזית ההתחלתית שלך , לאיזו רמה אתה רוצה לחזור , בריאות כללית וגורמים גופניים שיכולים להשפיע , מהלך וסוג הניתוח וכמובן - באיזו צורה מתבצע השיקום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית