הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להרגיש את הגב באימון

ולדי בוגה

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
טוב אז ככה אני יחסית מתחיל בתחום הזה ושאני עושה תרגילי גב לא משנה איזה תרגיל גב אני בחיים לא מרגיש את המאמץ של הגב אלה אני מרגיש את הזרוע ממש..
מה לעשות אותי יש איזה טכניקה שאני לא יודע.

טוב אז ככה אני יחסית מתחיל בתחום הזה ושאני עושה תרגילי גב לא משנה איזה תרגיל גב אני בחיים לא מרגיש את המאמץ של הגב אלה אני מרגיש את הזרוע ממש..
אתה צריך לבדוק שכאשר הפולי מגיע לחזה האמה שלך אנכית לקרקע , כל עוד האמה אנכית לקרקע הטכניקה שלך טובה .
יש אפשרות שהיד שלך חלשה ובגלל זה אתה מרגיש אותה יותר מהגב , תמשיך לעשות מתח או פולי ולאט לאט הידיים שלך יתחזק ותוכל להרגיש יותר את הגב .

אם אתה באימונים הבאים עדיין לא מרגיש את הגב תקנה רצועות ואז אתה תרגיש את הגב הרבה יותר ואתה צריך למשוך דרך המרפקים ולא דרך האמות (מניסיון אישי)

או שאתה שם יותר מידי משקל ומושך עם האמות וככה אתה פחות מאמץ את הגב

או שאתה שם יותר מידי משקל ומושך עם האמות וככה אתה פחות מאמץ את הגב
איך אפשר למשוך עם האמות בגלל יותר מדי משקל??

בפולי אל תקח תנופה תעבוד לאט תרד לאט ותעלה לאט
כנ"ל בחתירה ובמתח

הסיבה שאתה לא מרגיש את הגב זה שהידיים שלך מתעייפות הרבה קודם, לא קל להרגיש את הגב אם תעשה 15 סטים לגב אתה תרגיש אותו טוב מאוד (אל!!)

אל תדאג הוא עובד לא תמיד חייב להרגיש אותו העיקר שתעבוד נכון

איך אפשר למשוך עם האמות בגלל יותר מדי משקל??

בפולי אל תקח תנופה תעבוד לאט תרד לאט ותעלה לאט
כנ"ל בחתירה ובמתח

הסיבה שאתה לא מרגיש את הגב זה שהידיים שלך מתעייפות הרבה קודם, לא קל להרגיש את הגב אם תעשה 15 סטים לגב אתה תרגיש אותו טוב מאוד (אל!!)

אל תדאג הוא עובד לא תמיד חייב להרגיש אותו העיקר שתעבוד נכון
לפחות אצלי אם אני מעלה משקל ופחות שם דגש על טכניקה אני מרגיש שהאמות מתאמצות יותר מידי .

מה זה לעזאזל משנה איזה שריר מרגישים בתרגיל? ומה זה משנה טכניקה או זוית, אתם חושבים שיש מצב בעולם להוריד את המוט של הפולי בלי עבודה קשה של הלטיסימוס?

אני מניח שקינסיולוגית זה (כמעט?) בלתי אפשרי, אבל מכנית אני לא מוצא בעיה מיוחדת. התמונה הבאה היא של בחור נטול שריר גב לחלוטין, הכתפיים שלו הן פשוט ציר חופשי, והקשתות הכתומות מיצגות את הדו-ראשי שלו. כיוווץ שלהן יגרום לעליית מתח:

upload_2015-2-5_11-9-30.png
מזה ניתן, אולי, להסיק שתיתכן מידה שונה של חלוקת העומס בין השריר הגבי לבין הדו-ראשי בתרגיל עליית מתח אצל מתאמנים שונים, וייתכן אפילו שניתן ללמוד לשלוט במידת מה על החלוקה הזאת (אם כי לי אין מושג איך. מאמנים ומדריכים, זה הקיו שלכם להצטרף לדיון). אני משער שהוראות תמוהות שקראתי בקשר לעליית מתח - כל מיני "אל תחשוב על עליה אלא חשוב שאתה מנסה למשוך את המתח למטה" וכאלה - קשורות לזה.

המממ. עכשיו אני שם לב שדיברת על פולי, אבל אני לא הולך לשרטט מחדש את יצירת האמנות הזאת. זה לא משנה את הטיעון, כמובן (אני יודע שאין צורך לומר את זה לך, אבל קוראים אחרים עלולים לטעות).
אני בחיים לא מרגיש את המאמץ של הגב אלה אני מרגיש את הזרוע ממש..
גם אני

פשוט ענק 😁

ואני בהחלט מצפה לראות שרטוט מחודש של יצירת האומנות הזו עם פולי.

נ.ב. כמו שאתה יודע, בגוף האדם זה לא יעבוד ככה, הכוח יבוא מהרחב גבי ומהכתף האחורית - ולו מכיוון שהם יפיקו הרבה יותר כוח מהבייספס ולא יאפשרו לו להיות "החוליה החזקה" והמניעה בשרשרת.

בגוף האדם זה לא יעבוד ככה, הכוח יבוא מהרחב גבי ומהכתף האחורית
כן, ברור שרוב הכוח מגיע מהשרירים הגדולים, אבל אם מאיזושהי סיבה - אנטומית או טכנית - יש כאלה שאצלם דווקא הדו-ראשי מתאמץ יותר (מאשר אצל אחרים), הוא עלול להיות החוליה החלשה והוא זה שיותש קודם. זאת בסך הכל ספקולציה שמחכה לנזיפה מתקנת ממי שמבין יותר.

ואני שמח לברך אותך על טעמך האמנותי המשובח. תוכל לרכוש את המקור במחיר סימלי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית