הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS אחרי שנתיים של אימונים?

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
אהלן. אני מתאמן כבר קצת יותר משנתיים, ורק לאחרונה אני נחשף לכמות האנשים הגבוהה שמתנסים בSS. בכל התקופה שאני מתאמן אני קורא מאמרים ומנסה ללמוד כמה שאפשר על האימונים(בין היתר לימודים בוינגייט), אבל מעולם לא התנסיתי בSS.
האם התכנית באמת יעילה יותר מתכניות סטנדרטיות והאם ישנה חשיבות אמיתית למשקלי עבודה גבוהים כשהמטרה העיקרית היא היפרטרופיה ולא כוח?

הנתונים שלי.
גיל 23, משקל 69 ק"ג, גובה 163(כן, גמד). 14%-15% שומן.
בנץ' 100X5
סקוואט 115X5
דדליפט 145X5

אני קורא שמתאמנים מתחילים טוענים שהם מגיעים למשקלים האלו כבר תוך מספר חודשים, ואני שואל את עצמי האם התכנית יעילה גם למתאמנים מעט יותר מתקדמים?

כן התוכנית יעילה גם למתאמנים עם שנתיים ותק. כל עוד אתה עושה אותה ומרגיש שאתה יכול להתקדם משבוע לשבוע או מחודש לחודש היא תוכנית שמתאימה לך. יש לSS גם צורות מתקדמות יותר למתאמנים שלא יכולים להתקדם ממנה כדוגמת ה5X5 של סטאר/פנדליי, ה3X3 ועוד הרבה.

אהלן. אני מתאמן כבר קצת יותר משנתיים, ורק לאחרונה אני נחשף לכמות האנשים הגבוהה שמתנסים בSS. בכל התקופה שאני מתאמן אני קורא מאמרים ומנסה ללמוד כמה שאפשר על האימונים(בין היתר לימודים בוינגייט), אבל מעולם לא התנסיתי בSS.
האם התכנית באמת יעילה יותר מתכניות סטנדרטיות והאם ישנה חשיבות אמיתית למשקלי עבודה גבוהים כשהמטרה העיקרית היא היפרטרופיה ולא כוח?

הנתונים שלי.
גיל 23, משקל 69 ק"ג, גובה 163(כן, גמד). 14%-15% שומן.
בנץ' 100X5
סקוואט 115X5
דדליפט 145X5

אני קורא שמתאמנים מתחילים טוענים שהם מגיעים למשקלים האלו כבר תוך מספר חודשים, ואני שואל את עצמי האם התכנית יעילה גם למתאמנים מעט יותר מתקדמים?
בהחלט,
אין מניעה גם אם אתה מתאמן כבר שנתיים.
הייתי ממליץ אבל על ריסט קטן כדי שלא תיתקע מהר מידיי.

אגב,
אם ההתקדמות הופכת איטית מידיי תמיד תוכל לעבור לטקסס מת'וד.

בגדול המשקלי העבודה שלך ביחס למשקל שלך עברו את הכח הבסיסי לדעתי,
ואם המטרה שלך היא להעלות אותם אז לשקול תוכניות כח אחרות מתאימות יותר.

לדעתי ss לא תתאים לך, בשלב הזה עליה של 5 קילו בדדליפט ו 2.5 בסקווט כל אימון לא נראה לי סביר

כן, SS רלוונטית.
כנראה שאתה לא תמשוך אותה חצי שנה, אבל אתה בהחלט יכול וצריך. אם אתה תאכל כמו שצריך, אתה גם תעלה מהר במשקל הגוף ותעלה משמעותית במסת השריר.
אין שום קשר בין האם SS מתאימה למישהו ובין כמה זמן הוא מתאמן. ההגדרות של וינגייט למתאמן מתחיל/בינוני/מתקדם הן שרירותיות ומגוחכות, אין לך מה להתייחס אליהן.

• פותח/ת השרשור
ברור, אני לא מתייחס אליהן והידע העיקרי ששמחתי לרכוש בתעודה שם הוא המקצועות המשמעותיים כמו קינזולוגיה פיזילוגיה ואנטומיה. פשוט התכנית בהגדרתה היא תכנית למתאמנים מתחילים (Starting Strength).
לדעתך בשלב שלי יש יתרון לתכנית הזו על תכניות אחרות סטנדרטיות כדוגמת חלוקת ABC כשהמטרה העיקרית היא היפרטרופיה?

תודה לכולם על התגובות, אני אשקול לנסות את התכנית. כרגע אני מתאמן 6 ימים בשבוע אז לרדת ל3 עלול להיות קצת מדכא בשבילי.

כן, SS רלוונטית.
כנראה שאתה לא תמשוך אותה חצי שנה, אבל אתה בהחלט יכול וצריך. אם אתה תאכל כמו שצריך, אתה גם תעלה מהר במשקל הגוף ותעלה משמעותית במסת השריר.
אין שום קשר בין האם SS מתאימה למישהו ובין כמה זמן הוא מתאמן. ההגדרות של וינגייט למתאמן מתחיל/בינוני/מתקדם הן שרירותיות ומגוחכות, אין לך מה להתייחס אליהן.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית