הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני עושה טעות?

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי,
אני בן 13, מטר 1.72 ושוקל 58.
לפני חצי שנה התחלתי לקרוא על תזונה ואימונים ומאוד רציתי לפתח את הגוף ולהגיע למטרה שהצבתי לעצמי.
קראתי,השקעתי,ועשיתי את כל מה שאפשר כדי לקבל את הידע הנכון וללכת בדרך הנכונה.
יש לי תפריט עם פלוס קלורי שבניתי לעצמי ויש לי תוכנית אימונים עם תרגילים מורכבים(כמו סקוואט,דדליפט,בנץ פרס וכו..).
היום אחד החברים של אח שלי הגדול בא אלינו הביתה והוא בן 20 והוא מדריך כושר אישי ויש לו גם ידע רחב בתחום.
אבל הוא מדבר הרבה מיתוסים.
הסברתי לו על התזונה והאימונים והכל והוא היה בשוק ממני שאני עושה 40 קילו סקוואט.
אמרתי לו שזה מיתוס שזה פוגע בגדילה והכל והוא אמר שאני צודק אבל גם אם אני עובד נכון ועושה הכל נכון אני מעמיס
על המפרקים והעצמות וזה בסוף בגיל מאוחר יותר יעשה לי נזק גדול מאוד.
הוא התחיל להסביר לי על כל מיני דברים של אימונים עם משקל גוף והכל ואמר לי שגם עם טכניקה נכונה בסקוואט אני
כל פעם מתחזק ומרים יותר ופתאום עוד שנה שאני היה בן 14 הוא אמר לי שאני יוכל אפילו להרים 80 קילו ואני יעמיס על הגוף שלי
משקל מטורף ואני יפגע לעצמי בגדילה.
אני אף פעם לא מקשיב לכל מיני שטויות כאלה אבל הוא דיבר איתי על זה במשך שעה וחצי והסביר לי הכל אבל אני לא רוצה
להפסיק ואני רוצה להגיע למטרה שהצבתי לעצמי אבל אני לא יודע אם אני עושה טעות שהתחלתי בגיל כזה מוקדם.
מה אתם אומרים?
מבחינתי אני ממשיך אבל יכול להיות שהיה לזה תוצאות רעות בעתיד ?

תודה רבה.

לא תראה אותי מגיב בשום נושא של SS פשוט כי אני לא מבין בזה מספיק.
הנושא של SS כולל, בחלקו הגדול מאוד - ידע של התרגילים.

לגביי השאר,
הוידאו שצירפת - הטכניקה של הבחור, מהדקה וחצי הראשונה שראיתי, היא לא מושלמת, ובהחלט יש מה לתקן - אבל אנחנו בהחלט מדברים באותה שפה כשאנחנו מדברים על סקוואט. ככה שפה אנחנו בסדר.
אבל,
עכשיו רק נשאר לך לשאול את מי שאתה בוחר בוינגייט על הביצוע הזה - ולראות שהוא חושב שהוא שגוי.
ואגב - הם לא יגידו שזה לא טוב בגלל שכפות הרגליים לא פונות מספיק החוצה ולא בקו הירך (=רוטציה בברך ו/או בקרסול), או שהעמידה צרה מידי (=מתיחה קטנה מידי של המקרבים), או שהאגן נפתח לפני הברכיים ולא באותו זמן.
הם יגידו שהעומק עמוק מידי ושזה מזיק לברכיים ו/או לגב. והם גם יגידו להמנע ממשקל כבד אם וכאשר תשאל אותם. ולהמנע מביצוע של ולסלבה.

עכשיו נשאר לך רק לבדוק אותי 😃

אגב, הדיבורים בוידאו, לפחות בדקה וחצי-שתיים וחצי הראשונות מכילים המון קשקושיאדה, אבל זה לא שייך לביצוע עצמו.

התכוונתי יותר שאני לא אגיב בSS כי אני לא מכיר את את התוכנית הזאת ומה המטרות וכד'.. אני לא יודע איזה תרגילים יש שם ואני פשוט עוד לא נכנסתי והעמקתי בזה וזאת הסיבה שכתבתי שאני לא מגיב שם.
אני מקווה שאני אצליח להשיג אחד מהם ולהציג את להם את זה ולשאול את דעתם.
ושוב שלא תחשוב שיש לי איזה אינטריס איתם או משהו ואם אתה צודק אז אני אוריד את הכובע . אני לא מחפש מלחמות אגו ונראה לי שגם אתה לא מחפש ככה שאנחנו בסדר.

התכוונתי יותר שאני לא אגיב בSS כי אני לא מכיר את את התוכנית הזאת ומה המטרות וכד'.. אני לא יודע איזה תרגילים יש שם ואני פשוט עוד לא נכנסתי והעמקתי בזה וזאת הסיבה שכתבתי שאני לא מגיב שם.
אני מקווה שאני אצליח להשיג אחד מהם ולהציג את להם את זה ולשאול את דעתם.
ושוב שלא תחשוב שיש לי איזה אינטריס איתם או משהו ואם אתה צודק אז אני אוריד את הכובע . אני לא מחפש מלחמות אגו ונראה לי שגם אתה לא מחפש ככה שאנחנו בסדר.
אם אני טועה ואכן משהו השתנה שם - אשמח לשמוע.
תגיד מה הייתה התגובה 😃

נה אחי אני בן 14 בשיאי היה 110 ל2X5 סקוואט, רק יחזק אותך וישפר אותך.
גם אח של גיסי מאמן כושר והוא אדיוט. כל עוד הטכניקה שלך טובה כמה שהמשקל גבוה יותר הרי זה משובח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית