ייעוץ זמן מנוחה , עד כמה קשור להיפרטרופיה?

למה שאני לא ארצה להיות בקטגוריית משקל הזאת אם אני מתאים במשקל המקסימלי בה על נגיד 10% שומן? בהנחה שגובה הוא לא יתרון.

פה כבר נכנסים לנסיבות פרטניות שמביאות כל ספורטאי לבחור קטגורית משקל מסויימת ולא אחרת.

יכולות להיות כל מיני סיבות לבחירה והם גם תלויים בענף המדובר, אבל בסה"כ מדובר על זה שאתה מניח שבקטגוריה מסויימת תוכל להגיע למקום גבוה יותר מאחרות.
יכול להיות שתרצה להמנע מיריבים ספציפיים, יכול להיות שאתה עדיין לא יכול לנצל את התוספת משקל הזאת בצורה מספיק טובה, אם בגלל יכולת טכניות ואם בגלל שהעליה במסה לא סיפקה את התוספת הנדרשת בכוח ויכולות להיות אלף ואחת סיבות כתלות בספורטאי ובענף.

פה כבר נכנסים לנסיבות פרטניות שמביאות כל ספורטאי לבחור קטגורית משקל מסויימת ולא אחרת.

יכולות להיות כל מיני סיבות לבחירה והם גם תלויים בענף המדובר, אבל בסה"כ מדובר על זה שאתה מניח שבקטגוריה מסויימת תוכל להגיע למקום גבוה יותר מאחרות.
יכול להיות שתרצה להמנע מיריבים ספציפיים, יכול להיות שאתה עדיין לא יכול לנצל את התוספת משקל הזאת בצורה מספיק טובה, אם בגלל יכולת טכניות ואם בגלל שהעליה במסה לא סיפקה את התוספת הנדרשת בכוח ויכולות להיות אלף ואחת סיבות כתלות בספורטאי ובענף.
זה המצב שלי כרגע, שהייתי בקטגוריה של 73 קילו (אני 1.80) הייתי חלש יחסית למשקל גוף שלי אבל משום מה הייתי נורא חזק יחסית ל73 קילו, עכשיו אני 81 קילו על אותו אחוז שומן והתחזקתי מאוד, הכפלתי את המשקלים שלי בכל התרגילים אבל אני מרגיש שאני לא חזק יחסית ל81 קילו, מה יכולה להיות הסיבה? (מדובר בג'ודו, באומנויות לחימה אחרות אני דווקא מרגיש התחזקות רצינית).

במשקל הקלים יותר הם חותכים במשקל ולכן ברור שהם ינצלו את התקרה .
ישנם גם לוחמים שחותכים למשקל כבד כמו שהזכרת ברוק לסנר ,שיין קראווין ובטח יש עוד .
אבל יש הרבה אחרים שמגיעים גם על 230-250 פאונד ולא מנצלים את התקרה של 265 פאונד .

ורוב לוחמים בטח הצעירים שבהם יכולים לעלות את המסת שריר הזאת , רק בוחרים לא לעשות את זה .
והשאלה שלי היא למה :]
כי אני רואה לדוגמה בUFC הרבה לוחמים שנמצאים בקטגוריה בה הם נראים כמו שחיפים במקום פשוט להעלות משקל ולעלות קטגוריה - למשל בן אדם 1.96 ששוקל 93, במקום פשוט להעלות משקל (למרות שהדוגמה הספציפית של פורסט גריפין לא טובה כי להעלות משקל אומר שהוא עולה לHEAVYWEIGHT אבל לא משנה, הבנת תדוגמה).

יש מעבר בין קטגוריות משקל , לא חסרות דוגמאות .
אבל תקרא מה שיאיר ואני כבר ענינו לך בנוגע לזה .

זה המצב שלי כרגע, שהייתי בקטגוריה של 73 קילו (אני 1.80) הייתי חלש יחסית למשקל גוף שלי אבל משום מה הייתי נורא חזק יחסית ל73 קילו, עכשיו אני 81 קילו על אותו אחוז שומן והתחזקתי מאוד, הכפלתי את המשקלים שלי בכל התרגילים אבל אני מרגיש שאני לא חזק יחסית ל81 קילו, מה יכולה להיות הסיבה? (מדובר בג'ודו, באומנויות לחימה אחרות אני דווקא מרגיש התחזקות רצינית).

אתה מתכוון שאתה לא מרגיש חזק ביחס למתחרים שלך ששוקלים כמוך או באופן כללי לא מרגיש חזק? אם האפשרות הראשונה אז יכול להיות שהם באמת יותר חזקים ממך פיסית (אפילו שעלית משמעותית בכוח) ויכול להיות שהם יותר מנוסים או בעלי יכולת טכנית גבוהה יותר משלך ומהחבר'ה שעמדת מולם בתור 73 ק"ג (לא תמיד, אבל הרבה פעמים חבר'ה בקטגוריות כבדות יותר הם מבוגרים יותר ונמצאים זמן רב יותר בענף, היות ובאופן כללי אנשים עולים במשקל עם הזמן יותר מאשר יורדים).

כי אני רואה לדוגמה בUFC הרבה לוחמים שנמצאים בקטגוריה בה הם נראים כמו שחיפים במקום פשוט להעלות משקל ולעלות קטגוריה - למשל בן אדם 1.96 ששוקל 93, במקום פשוט להעלות משקל (למרות שהדוגמה הספציפית של פורסט גריפין לא טובה כי להעלות משקל אומר שהוא עולה לHEAVYWEIGHT אבל לא משנה, הבנת תדוגמה).
שוב, כנראה כי הם חושבים שבקטגוריה הנוכחית הם יגיעו להישגים גבוהים יותר. אני לא מכיר את הליגה ואת הלוחמים שם, אבל אני בטוח שאם תסתכל קצת על מה שהולך שם (בטח ובטח אם יש לך נסיון משמעותי בא"ל ואתה יכול לתת הסתכלות מקצועית על היכולות של החבר'ה) תוכל לראות מה הסיבות שלהם.

כי אם הם יעלו במשקל סביר להניח שהעלייה של כוח לעומת משקל לא תהיה פרופורציונית ולכן לא תשתלם, יכול להיות שהמבנה גוף שלהם מתאים למשקל הזה, יכול להיות שהרמה בקט' מעל הרבה יותר גבוה ורוב הסיכויים שהספורטאי יתברג במקום יותר נמוך מאשר בקט' הקודמת ובקיצור כמו שאמרו לך 1001 סיבות.

כן, מדריךבאוניברסיטה מזיין את השכל ואתה יודע הכל..
עשה לי טובה.. גם לי יש תעודת מדריך ואני יכול להגיד לך שמה שמלמדים שם לא שווה גרוש במשך כל הלימודים שלי לא למדתי דבר אחד חדש ואם היית רואה איך אנשים יצאו משם (מבחינת רמת הידע) לא היית סומך יותר על מדריך בחיים

• פותח/ת השרשור
עשה לי טובה.. גם לי יש תעודת מדריך ואני יכול להגיד לך שמה שמלמדים שם לא שווה גרוש במשך כל הלימודים שלי לא למדתי דבר אחד חדש ואם היית רואה איך אנשים יצאו משם (מבחינת רמת הידע) לא היית סומך יותר על מדריך בחיים

זה שלא חידשו לך זה דבר אחד.. זה שילד בן 15-16 אני יודע בן כמה הוא.. אומר למרצה שכבר שנים מלמד באוניברסיטה, שהוא מזיין את השכל ועוד נותן תגובה מטומטמת זה דבר אחר..

זה שלא חידשו לך זה דבר אחד.. זה שילד בן 15-16 אני יודע בן כמה הוא.. אומר למרצה שכבר שנים מלמד באוניברסיטה, שהוא מזיין את השכל ועוד נותן תגובה מטומטמת זה דבר אחר..

לתת כבוד לבן אדם זה חשוב , אבל אני פגשתי פרופסורים יותר חכמים מהמרצים שלך (מה לעשות שהם ביולוגים ) ועדיין דיברו שטויות ,זה שבן אדם למד ועשה קצת מחקר (מציע לך תמיד לקרוא את הפרסומים של המרצים שלך ) לא אומר כלום .

עזוב אחי תאמין לי שיצא לי לדבר גם עם פיזיולוגים ואנשים עם תואר שני ולא תמיד הדברים שלהם היו החדים ביותר.. לא בגלל שהם לא השקיעו בלימודים או משהו אם תשאל אותם על VO2 רזרבת דופק ואיוורור ריאות הם ידברו בלי סוף אלא בגלל שזה פשוט לא היה חלק גדול מהלימודים שלהם כנראה שאימוני כוח הם לא בדיוק תחום שנלמד יותר מדי באקדמיה וגם שם יש ממנו הסתייגיות ומיתוסים.. אם למשל תשאל מישהו מהם על תוכנית כוח הם פשוט יגידו לך תעבוד עד 6 חזרות ודברים בסגנון אף אחד מהם לא התעמק בתוכניות כמו 5X5,WESTSIDE BARBELL,DC ובעקרונות שלהן

• פותח/ת השרשור
עזוב אחי תאמין לי שיצא לי לדבר גם עם פיזיולוגים ואנשים עם תואר שני ולא תמיד הדברים שלהם היו החדים ביותר.. לא בגלל שהם לא השקיעו בלימודים או משהו אם תשאל אותם על VO2 רזרבת דופק ואיוורור ריאות הם ידברו בלי סוף אלא בגלל שזה פשוט לא היה חלק גדול מהלימודים שלהם כנראה שאימוני כוח הם לא בדיוק תחום שנלמד יותר מדי באקדמיה וגם שם יש ממנו הסתייגיות ומיתוסים.. אם למשל תשאל מישהו מהם על תוכנית כוח הם פשוט יגידו לך תעבוד עד 6 חזרות ודברים בסגנון אף אחד מהם לא התעמק בתוכניות כמו 5X5,WESTSIDE BARBELL,DC ובעקרונות שלהן

בדיוק..בזה אתה צודק, אבל בכל הקשור בנושאים שהם מלמדים כמו הדוגמא שנתת צריכת חמצן מירבית וכל הדברים האלה אז הם מלמדים את זה בצורה הכי טובה שיש, והידע שלהם ענק..
אז באמת הרוב לא יודעים יותר מדי על תוכניות כוח , אבל הידע שלהם בחומר שהם מלמדים הוא ענק, ואי אפשר להגיד שהם מזיינים את השכל או דברים דומים

בדיוק..בזה אתה צודק, אבל בכל הקשור בנושאים שהם מלמדים כמו הדוגמא שנתת צריכת חמצן מירבית וכל הדברים האלה אז הם מלמדים את זה בצורה הכי טובה שיש, והידע שלהם ענק..
אז באמת הרוב לא יודעים יותר מדי על תוכניות כוח , אבל הידע שלהם בחומר שהם מלמדים הוא ענק, ואי אפשר להגיד שהם מזיינים את השכל או דברים דומים
במה שהם מלמדים קשה מאוד להתעלות מעליהם.. בדברים שהם לא מבינים הם נוהגים להתחיל לחרטט ומקבלים תמיכה עקב התואר שלהם מעטים מהם מתנהגים בכבוד ומודים על זה לא שמעתי או את זה אני לא יודע
אגב היום לקבל תעודה של ליצן לדעתי קל יותר מלקבל תעודה של מדריך.. זאת תעודת שלם וקח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית