הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש סיבה לצאת לחיטוב?

kobikoba

משתמש מתחיל
207
3
נק' מוניטין:
101
207
3
אנרג'י קלאב
היי לכולם
אני עכשיו 89 קילו על בערך 1.77
בערך 16-17ֵ% שומן כנראה
עכשיו המאמן שלי ורוב האנשים במכון שלי הם ממש אולד סקול
המטרה שלי היתה לעלות ל95 אולי קצת יותר ולצאת לחיטוב
אבל הם אומרים שחיטוב תמיד אפשר לעשות אבל מסה לוקח שנים לבנות
ושחיטוב זה בזבוז זמן ושאני צריך להמשיך מסה עד הצבא... (כמובן לא בקצב ממש מהיר של עלייה במשקל)
עכשיו השאלה היא אם לא אכפת לי איך אני נראה בקיץ ואני מוכן להראות זבל
יש סיבה שאני יצא לחיטוב אחרי שאני יעלה עוד במשקל? יש משהוא שיעצור את ההתקדמות בעלייה במסת שריר
אם אני לא יעשה חיטוב כשאני יעלה בסופו של דבר עוד באחוז שומן?

היי לכולם
אני עכשיו 89 קילו על בערך 1.77
בערך 16-17ֵ% שומן כנראה
עכשיו המאמן שלי ורוב האנשים במכון שלי הם ממש אולד סקול
המטרה שלי היתה לעלות ל95 אולי קצת יותר ולצאת לחיטוב
אבל הם אומרים שחיטוב תמיד אפשר לעשות אבל מסה לוקח שנים לבנות
ושחיטוב זה בזבוז זמן ושאני צריך להמשיך מסה עד הצבא... (כמובן לא בקצב ממש מהיר של עלייה במשקל)
עכשיו השאלה היא אם לא אכפת לי איך אני נראה בקיץ ואני מוכן להראות זבל
יש סיבה שאני יצא לחיטוב אחרי שאני יעלה עוד במשקל? יש משהוא שיעצור את ההתקדמות בעלייה במסת שריר
אם אני לא יעשה חיטוב כשאני יעלה בסופו של דבר עוד באחוז שומן?
1. אל תכוון משקל כאינדיקטור למטרה , כי לא משנה מה תאכל ואיך תתאמן אתה תגיע אליו . המראה הוא העיקר.
2. חיטוב עושים כמרגישים שיש מספיק בשר שישמר לאחר החיטוב (כאשר תגיע לאחוז נמוך) וגם למשך חודשיים גג שלוש.
3. זה לא יעצור את ההתקדמות שלך, פשוט אתה תאבד טיפה שריר , שבשביל זה תמיד יש את האוף-סיזן, במיוחד בגילך הצעיר.
4.אם זה אפשרי , תעלה תמונה שלך כדי שיהיה באמת אפשר לדעת על איפה אתה עומד ומה אתה צריך .

לפי הנתונים אתה במצב מעולה (באמת תמונה תשקף יותר) וזאת החלטה שלך אחי אל תיהיה בתחרות עם אף אחד חוץ מאשר עצמך , אם החלום שלך להגיע למר אולמפיה הם צודקים אל תעשה חיטוב אם אתה עוסק בספורט הזה בתור תחביב שאתה אוהב תחטב לכל אירוע שאתה חושב שמצדיק את זה , יכול להיות כל דבר אפילו ארוע בבצפר , פרום י"ב אחלה ארוע לדוגמא שהייתי מחטב בישבילו .גם לגדול אתה יכול תמיד אל תשכח ולפי איך שזה נירא מצבך מעולה

תמשיך מסה!
אני במצב דומה קצת לשלך, 170-169, שוקל 86 קילו 16-17% והחלטתי לתת עוד מסה כי אני ממש לא מרגיש בגודל המספק ואני יודע שאני אהיה קטן יותר חיטוב אז זה אין ספק שיש לי עוד מסת שריר לבנות, כרגע אני שואף ל90 קילו

אפילו בקילוגרם זה רשום: https://www.kilogram.co.il/1085/ייעול-ההורמונים-לבניית-מסת-שריר/ (תקרא בירידה באחוז השומן)

זה לא חד משמעי ויש כאן גם פקטור של גנטיקה.
מצד אחד כשאחוז השומן גבוה הטסט נמוך ולכן ייצור השריר פוחת ביחס לשומן,
אבל א.ש גבוה זה דבר ייחודי לכל אחד.

יש חבר'ה שסיימו מסה על 25 א.ש ואח"כ חיטוב והם צברו לא מעט מסה.
כמובן שצריך להגיע בבסיס טוב ולא להתחיל מסה מאחוזי שומן גבוהים.

זה לא חד משמעי ויש כאן גם פקטור של גנטיקה.
מצד אחד כשאחוז השומן גבוה הטסט נמוך ולכן ייצור השריר פוחת ביחס לשומן,
אבל א.ש גבוה זה דבר ייחודי לכל אחד.

יש חבר'ה שסיימו מסה על 25 א.ש ואח"כ חיטוב והם צברו לא מעט מסה.
כמובן שצריך להגיע בבסיס טוב ולא להתחיל מסה מאחוזי שומן גבוהים.
אני חושב שרק אם אתה מזריק אז הטסט מומר .
קראתי פה דווקא שאין שום הבדל באחוזי שומן כמות הטסט תישאר קבועה

אני חושב שרק אם אתה מזריק אז הטסט מומר .
קראתי פה דווקא שאין שום הבדל באחוזי שומן כמות הטסט תישאר קבועה
אם תמצא מאמר כזה אני יותר מאשמח לקרוא.
אבל לצערי זו האמת.

סבבה אבל זה יהיה בשעות הערב כשאצא מהצבא

Unlike muscle growth, researchersat the Charles R. Drew University of Medicine and Science didfind that fluctuations of testosterone within the physiological normal range had significant effects on body fat percentage.

The higher the testosterone levels, the leaner subjects were. And conversely, the lower the testosterone levels, the fatter they were. When researchers decreased certain subjects’ testosterone levels from the baseline average of 600 ng/dl to around 300 ng/dl, they saw a dramatic 36% increase in fat mass.

או בקצרה:
טסט גבוה - מסת שריר רזה ואחוזי שומן נמוכים
טסט נמוך - אחוזי שומן גבוהים

משמע יש קשר בין אחוזי השומן בגוף לבין רמות הטסט.

סימוכין-
http://www.muscleforlife.com/how-testosterone-levels-affect-muscle-growth-and-fat-loss/

משמע יש קשר בין אחוזי השומן בגוף לבין רמות הטסט.
קשר כנראה קיים, אבל אם אני לא טועה המחקר שציטטת מדבר על סיבתיות הפוכה: חוסר טסטוסטרון גרם להשמנה אצל הנבדקים באותו מחקר, לא ההיפך.

(קראתי רק את מה שציטטת, לא קראתי את המאמר עצמו כך שייתכן ששם פורט סיפור יותר מורכב על הקשר).

קשר כנראה קיים, אבל אם אני לא טועה המחקר שציטטת מדבר על סיבתיות הפוכה: חוסר טסטוסטרון גרם להשמנה אצל הנבדקים באותו מחקר, לא ההיפך.

(קראתי רק את מה שציטטת, לא קראתי את המאמר עצמו כך שייתכן ששם פורט סיפור יותר מורכב על הקשר).
צודק, רק רציתי להראות שקיים קשר בין אחוזי שומן לטסט.
אבל צריך מחקר יותר מדוייק.

להלן-
One reason obesity leads to a reduction of total testosterone is that higher levels of bodyfat are associated with elevated insulin levels. Insulin, in turn, decreases the synthesis of SHBG in the liver, leading to the drop in circulating total testosterone. As SHBG drops, free testosterone should increase, but with higher levels of bodyfat it's simply converted into estrogen by aromatase enzymes in fat tissue. The same holds true for pro-hormone supplements used by people who have higher bodyfat levels.

Losing bodyfat results in lower resting insulin levels, which leads to increased production of SHBG in the liver and, consequently, higher total testosterone levels in the blood. In the study discussed here, total testosterone and insulin levels didn't differ significantly between massively fat and moderately fat men, but the moderately fat men did show higher free-testosterone levels than the extremely fat men.

מקור-
http://www.ironmanmagazine.com/index.cfm?page=article&go2=273

רציתי להראות שקיים קשר בין אחוזי שומן לטסט.
הקישור החדש באמת אומר את מה שטענת, אבל צריך לשים לב לכך שהמחקר עליו הם מתבססים (סימוכין 1 במאמר שקישרת) בדק אנשים שמנים מאד, ובמסקנות שלו נכתב :"In conclusion, we have demonstrated that severely obese men BMI above 35.1 kg/m2 have reduced serum FT levels", למרות שבגוף המאמר הם טוענים משהו דומה גם עבור אנשים עם BMI קצת פחות גבוה. העפתי מבט גם בגרף שמצורף שם (הימני) ופיזור הנקודות לא מאד מרשים, אם כי הנטיה לירידה עם המשקל נמצאה מובהקת. פיזור גבוה - כלומר עד כמה הנקודות קרובות לקו המגמה - אומר שיש שונות גבוהה בין האנשים (יש שם שלושה אנשים עם BMI מעל 50, ולכולם טסט חופשי גבוה יחסית דווקא. אולי כדאי להמליץ לשמנים להשמין עוד יותר 😃)

אגב, כדי למנוע דאגות מיותרות אצל כמה חבר'ה צעירים ולא רזים, שימו לב:

"Despite the decreased level of free testosterone in the very fat men, their sex lives and sex drives weren't noticeably affected. Free testosterone controls sex drive in both sexes, so the finding indicates that the obese men apparently still had enough free testosterone for sexual functioning."

(כלומר: למרות הירידה ברמת הטסטוסטרון החופשי אצל אנשים שמנים מאד, חיי המין שלהם, כמו גם התשוקה המינית שלהם, לא נפגעו. טסטוסטרון חופשי אחראי על התשוקה המינית אצל שני המינים, כך שהממצאים מראים שאצל אנשים שמנים מאד יש בכל זאת מספיק ממנו עבור פעילות מינית תקינה).

הקישור החדש באמת אומר את מה שטענת, אבל צריך לשים לב לכך שהמחקר עליו הם מתבססים (סימוכין 1 במאמר שקישרת) בדק אנשים שמנים מאד, ובמסקנות שלו נכתב :"In conclusion, we have demonstrated that severely obese men BMI above 35.1 kg/m2 have reduced serum FT levels", למרות שבגוף המאמר הם טוענים משהו דומה גם עבור אנשים עם BMI קצת פחות גבוה. העפתי מבט גם בגרף שמצורף שם (הימני) ופיזור הנקודות לא מאד מרשים, אם כי הנטיה לירידה עם המשקל נמצאה מובהקת. פיזור גבוה - כלומר עד כמה הנקודות קרובות לקו המגמה - אומר שיש שונות גבוהה בין האנשים (יש שם שלושה אנשים עם BMI מעל 50, ולכולם טסט חופשי גבוה דווקא. אולי כדאי להמליץ לשמנים להשמין עוד יותר 😃)

אגב, כדי למנוע דאגות מיותרות אצל כמה חבר'ה צעירים ולא רזים, שימו לב:

"Despite the decreased level of free testosterone in the very fat men, their sex lives and sex drives weren't noticeably affected. Free testosterone controls sex drive in both sexes, so the finding indicates that the obese men apparently still had enough free testosterone for sexual functioning."

(כלומר: למרות הירידה ברמת הטסטוסטרון החופשי אצל אנשים שמנים מאד, חיי המין שלהם, כמו גם התשוקה המינית שלהם, לא נפגעו. טסטוסטרון חופשי אחראי על התשוקה המינית אצל שני המינים, כך שהממצאים מראים שאצל אנשים שמנים מאד יש בכל זאת מספיק ממנו עבור פעילות מינית תקינה).

שום דבר לא חומק מעיניך אני רואה 😃

ובכן,
למען הסר הספק גם אם נמצאים באחוזי שומן גבוהים זה לא אומר שלא תתאפשר גדילת מסר שריר בכלל.
יש המון פקטורים.. בעיקר גנטיים.

אבל אני מאמין שתמיד כשמתחילים להיות במאזן קלורי חיובי ועל א.ש ממוצע 13-14 אז גדילת מסת השריר תיהיה "איכותית" יותר.

יש המון פקטורים.. בעיקר גנטיים.
מסכים בהחלט, ואני לא חולק על כך שכנראה יש קשר בין טסט לשומן, רק שאסור להגזים (כבר נתקלתי כאן באנשים שפחדו מהקשר הזה גם באחוזי שומן די נמוכים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית