הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב וזה

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך

Matty

מושעה
16,280
8,127
נק' מוניטין:
15,109
16,280
8,127
הטכניון
אז ככה. לאחר הפסקה ענקית ושמנה שבה עליתי בין היתר כמה קילוגרמים טובים החלטתי לקחת את עצמי בידים וללכת לחדר כושר ולעשות חיטוב.
כמה פרטים בישביל ההתחלה:בן 16 ,שוקל 78.5 קילו גובה 1.80
אני התחלתי במשקל משוגע של 85 קילו ואני עכשיו בחיטוב כבר כמעט חודש .
התפריט שלי: ממש על הבוקר:פייבר ואן קערה קטנה בבוקר עם חלב 3%
לבית ספר שזה עד 3 פלוס מינוס 😕: שני סנדוייצים של לחם קל אחד עם כפית חומוס והשני עם פסטרמת דבש דלת שומן עם עגבניות.

צהרים לפני אימון:שני שניצלים של עוף טוב(שזה 100% רכיבים טבעים) וירקות.

אחרי אימון:סלט גדול עם כף שמן ועוד שניצל אחד.

בין היתר אם אני רעב אני אוכל איזה יוגורט 1.5% עם קצת מוזלי מקסימום שתיים ביום.

אני בעיקרון עושה FBW שלוש פעמים בשבוע, ובסוף האימון אני עושה ריצה של עשרים דקות בערך.
אז ככה השאלות.
א)אם התפריט שלי בסדר?(להוסיף להוריד לשפר?)
ב)האם זה תקין שירדתי כולכך הרבה כולכך מהר?
ג)והאם אתם ממליצים על אימון אחר או משהו בכללי ?

תודה לכול מי שיענה אתם מעולים בכ"מ 😛

למה אתה מתרחק משומן? ומה הערכים שיוצרים לך בסוף יום?חלבון/פחמימה/שומן/סה''כ קלוריות

• פותח/ת השרשור
למה אתה מתרחק משומן? ומה הערכים שיוצרים לך בסוף יום?חלבון/פחמימה/שומן/סה''כ קלוריות
מה זאת אומרת מתרחק משומן אני לא מבין?

א)אם התפריט שלי בסדר?(להוסיף להוריד לשפר?)
תכתוב לנו את ערכי המאקרו הסופיים - כמה חלבון\שומן\פחמימה. ובאיזה גירעון גלורי אתה? של כמה?

ב)האם זה תקין שירדתי כולכך הרבה כולכך מהר?
יש סבירות גדולה שהרוב נוזלים, אבל אי אפשר לדעת אם לא נדע על איזה גירעון אתה נמצא.
בגדול הרוב יורדים בחודש הראשון לחיטוב בערך 5 ק"ג, לפחות. נוזלים + שומן

ג)והאם אתם ממליצים על אימון אחר או משהו בכללי ?
FBW זה מעולה 😃

שניצלים של עוף טוב(שזה 100% רכיבים טבעים)
אל תבלבל בין "טבעי" לבין "איכותי" או "בריא". אני לא מכיר ספציפית את אלה של עוף טוב, אבל בד"כ השניצלים המוכנים מראש מטוגנים בשמן זול ולא בריא (לפי שמועות שלא בדקתי יש שם אפילו שומן טראנס) שאינו מוחלף לעתים קרובות מספיק.

• פותח/ת השרשור
תפרסם את הערכים שיוצרים לך בסוף יום ואולי אני טועה
אל תבלבל בין "טבעי" לבין "איכותי" או "בריא". אני לא מכיר ספציפית את אלה של עוף טוב, אבל בד"כ השניצלים המוכנים מראש מטוגנים בשמן זול ולא בריא (לפי שמועות שלא בדקתי יש שם אפילו שומן טראנס) שאינו מוחלף לעתים קרובות מספיק.
אז איזה מקור לחלבון משביע אתה ממליץ חוץ מחזה עוף או משהו שצריך להכין בבית (העצלנות שולטת)

• פותח/ת השרשור
תכתוב לנו את ערכי המאקרו הסופיים - כמה חלבון\שומן\פחמימה. ובאיזה גירעון גלורי אתה? של כמה?

יש סבירות גדולה שהרוב נוזלים, אבל אי אפשר לדעת אם לא נדע על איזה גירעון אתה נמצא.
בגדול הרוב יורדים בחודש הראשון לחיטוב בערך 5 ק"ג, לפחות. נוזלים + שומן

FBW זה מעולה 😃

אז ככה לאחר חישובים ארוכים :
קלוריות פלוס מינוס 1600
חלבון:65.4 גרם
שומן: 69 גרם
פחמימות:160 גרם
כולסטרול: 100 מ"ג
סיבים תזונתיים:44 גרם

אז ככה לאחר חישובים ארוכים :
קלוריות פלוס מינוס 1600
חלבון:65.4 גרם
שומן: 69 גרם
פחמימות:160 גרם
כולסטרול: 100 מ"ג
סיבים תזונתיים:44 גרם

גרוע מאוד.

מה זה חלבון 65.4 ?
זה אפילו לא שווה למשקל הגוף שלך!
אתה צריך לצרוך לפחות 155-160.

כמה הגירעון שלך?

אני חושב שכדאי לך לקרוא קצת על חיטוב- ממליץ בחום.
על מנת שלא תזיק לעצמך.

https://www.kilogram.co.il/614/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-חיטוב-והורד/

https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

• פותח/ת השרשור
גרוע מאוד.

מה זה חלבון 65.4 ?

כמה הגירעון שלך?

על מנת שלא תזיק לעצמך.

אתה מודע לכך שאם אני יקח כולכך הרבה חלבון אני ישמין כמו בהמה אני מנסה לרדת במשקל ולשמור על מסת שריר ואחרי זה לעשות העמסת מסה מה הרעיון כשאני מרזה לקחת מלא חלבונים לעלות במשקל והישאר עם השומן???!!

אתה מודע לכך שאם אני יקח כולכך הרבה חלבון אני ישמין כמו בהמה אני מנסה לרדת במשקל ולשמור על מסת שריר ואחרי זה לעשות העמסת מסה מה הרעיון כשאני מרזה לקחת מלא חלבונים לעלות במשקל והישאר עם השומן???!!
חלבון משמין ,יצאה כתבה חדשה בynet?
מאיפה גל השטויות האלה אשמח למחקרים ,מקורות או כל שיט אחר שיוכיח את מה שכתבת כרגע

• פותח/ת השרשור
מאיפה גל השטויות האלה אשמח למחקרים ,מקורות או כל שיט אחר שיוכיח את מה שכתבת כרגע
כול גרם של חלבון זה 4 קלוריות אם ככה אני צריך להוסיף עוד 400 קלוריות לאוכל שלי זאת אומרת מאיפה לעזאזעל אני ישיג גרעון קלורי?
גרוע מאוד.

מה זה חלבון 65.4 ?

כמה הגירעון שלך?

על מנת שלא תזיק לעצמך.

ה- BMR שלך הוא 1931 קלוריות יא אללה איזה יופי 1600 קלוריות פלוס 400 קלוריות פלוס של 70 קלוריות אחלה דיאטה שבעולם.

כול גרם של חלבון זה 4 קלוריות אם ככה אני צריך להוסיף עוד 400 קלוריות לאוכל שלי זאת אומרת מאיפה לעזאזעל אני ישיג גרעון קלורי?

ה- BMR שלך הוא 1931 קלוריות יא אללה איזה יופי 1600 קלוריות פלוס 400 קלוריות פלוס של 70 קלוריות אחלה דיאטה שבעולם.
אתה גאון, נכון?
צריך לחשב RMR ואז להכפיל ב1.2 ורק אז להוריד 300-500 קלוריות
BMR לא עוזר לך בכלום

אתה יודע איך עושים תפריט לחיטוב ?

• פותח/ת השרשור
יצא לי 3200 מספר מגוחח לא נשמע לי הגיוני כולכך הרבה קלוריות ביום.

בניתי אותו על פי התפריטים פה.
אין פה שום תפריט שמגיע עד 70 גרם חלבון אז אין לי מושג על סמך איזה תפריט בנית
אשמח ללינק
תבין שאנחנו באים לעזור לך בשביל לעבור את החיטוב בצורה טובה ושתלמד מהטעויות שלך

• פותח/ת השרשור
אין פה שום תפריט שמגיע עד 70 גרם חלבון אז אין לי מושג על סמך איזה תפריט בנית
אשמח ללינק
תבין שאנחנו באים לעזור לך בשביל לעבור את החיטוב בצורה טובה ושתלמד מהטעויות שלך
על פי מה שמורן שלח.

אני אעתיק חלקים ממה שהוא שלח

● חלבון- מורכב מכ-20 חומצות אמינו, שחלקן נדרש לקבל מהתזונה. יחידת החלבון חשובה מאוד לתהליך הירידה במשקל ובאחוזי השומן. היתרונות הבולטים של צריכת חלבון יהיו הרגשת שובע, שמירה על מסת השריר ועוד.

את התפריט נתחיל עם הרכב החלבון. ההמלצה הינה 1.5-1.8 גרם חלבון פר ק"ג משקל [4].
אם אתם שוקלים 100 ק"ג, תצטרכו לצרוך בין 150 ל-180 גרם חלבון ליממה. מחקרים אחרים מראים כיום (שנת 2011) על צריכה מומלצת של לפחות 2 גרם חלבון לק"ג, דיאטות קיצוניות יותר תזדקקנה אף ליותר.
אי צריכת החלבון משתנים עם תפריטי התזונה, כאשר קיימות כיום שיטות רבות של דיאטות ותפריטי תזונה: דלי/מרובי פחמימות, דלי/מרובי שומן וכו'. אנו נתמקד בדיאטה הבסיסית ביותר, תפריט תזונה מאוזן המורכב מחלבונים, פחמימות ושומנים מבלי להמנע מאחד מהם. דיאטה מהסוג הזה תהיה ככל הנראה יעילה לרוב האנשים עד אחוז שומן מסויים, בדרך כלל יחסית נמוך: גברים עד 12% שומן, נשים עד 18% שומן. אם אתם לא בטוחים מהו אחוז השומן שלכם, ניתן להמדד במכשיר בוד-פוד במוסדות רפואיים או תזונאים, וקיימים גם כמה חדרי כושר המחזיקים במיכשור. לחילופין ניתן לעלות תמונות בפורום שלנו וננסה להעריך בקירוב.שום איזכור על דלת חלבון

חישוב הפחממות:
כדי לחשב את הפחמימות אנו צריכים תחילה לסכם את מה שקיבלנו מבחינה קלורית בחישוב השומן והחלבון,

אני מקווה שהבנת

• פותח/ת השרשור
אני אעתיק חלקים ממה שהוא שלח

● חלבון- מורכב מכ-20 חומצות אמינו, שחלקן נדרש לקבל מהתזונה. יחידת החלבון חשובה מאוד לתהליך הירידה במשקל ובאחוזי השומן. היתרונות הבולטים של צריכת חלבון יהיו הרגשת שובע, שמירה על מסת השריר ועוד.

את התפריט נתחיל עם הרכב החלבון. ההמלצה הינה 1.5-1.8 גרם חלבון פר ק"ג משקל [4].
אם אתם שוקלים 100 ק"ג, תצטרכו לצרוך בין 150 ל-180 גרם חלבון ליממה. מחקרים אחרים מראים כיום (שנת 2011) על צריכה מומלצת של לפחות 2 גרם חלבון לק"ג, דיאטות קיצוניות יותר תזדקקנה אף ליותר.
אי צריכת החלבון משתנים עם תפריטי התזונה, כאשר קיימות כיום שיטות רבות של דיאטות ותפריטי תזונה: דלי/מרובי פחמימות, דלי/מרובי שומן וכו'. אנו נתמקד בדיאטה הבסיסית ביותר, תפריט תזונה מאוזן המורכב מחלבונים, פחמימות ושומנים מבלי להמנע מאחד מהם. דיאטה מהסוג הזה תהיה ככל הנראה יעילה לרוב האנשים עד אחוז שומן מסויים, בדרך כלל יחסית נמוך: גברים עד 12% שומן, נשים עד 18% שומן. אם אתם לא בטוחים מהו אחוז השומן שלכם, ניתן להמדד במכשיר בוד-פוד במוסדות רפואיים או תזונאים, וקיימים גם כמה חדרי כושר המחזיקים במיכשור. לחילופין ניתן לעלות תמונות בפורום שלנו וננסה להעריך בקירוב.שום איזכור על דלת חלבון

חישוב הפחממות:
כדי לחשב את הפחמימות אנו צריכים תחילה לסכם את מה שקיבלנו מבחינה קלורית בחישוב השומן והחלבון,

אני מקווה שהבנת
הבנתי שצריך הרבה חלבון אבל אל פי התפריטים שקראתי במה שמורן שלח לא יוצא הרבה חלבון אחרי חישוב תראה בעצמך..

Back
למעלה תחתית