הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחם לבן פחמימה פשוטה

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
אני יודע שצריך אחרי אימון לאכול פחמימה פשוטה. לחם לבן נחשב פחמימה פשוטה?
אני יודע שזאת חרא פחמימה אבל מה אתם אומרים?

https://www.kilogram.co.il/983/ארוחה-לפני-ואחרי-האימון-לא-מה-שחשבתם/

האם הקפצת אינסולין לאחר האימון נחוצה?
● לא נראתה עצירה או דיכוי יתר בפירוק החלבון מהשריר כאשר רמות האינסולין עלו על 15 μU/mL, בעוד שהנורמות במנוחה הן בד"כ 5-10 μU/mL.
● במחקר נמצא כי חלב מלא הראה עליונות על פרופיל החלבון בגוף לאחר האימון, בזמן שנעשתה השוואה לחלב דל בשומן עם אותו הסך קלורי. נראה כי החלב המלא, ביחס לגוף, הכיל ב 81% יותר חלבון למרות שמבחינת הערכים התזונתיים לחלב דל השומן יש יותר חלבון.
● התהליך הקצר וה"מהיר" של גליקוגנזה (פירוק גלוקוז לגליקוגן) נמשך 30-60 דקות ישר לאחר האימון ואינו תלוי באינסולין.
● אין צורך "להקפיץ" אינסולין בשביל ההתאוששות, אלא אם אתם מתאמני סבולת ומתאמנים בהפרשים של 8 שעות.
● היה נהוג להמליץ לצרוך לאחר האימון פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה כדי להעלות את האינסולין ובין היתר לשפר התאוששות לאחר האימון. המלצה זו נמצאה כשגויה לכלל האוכלוסיה. בנוסף ולמרבה הפלא, נראה כי יש מחקר שמראה דווקא יתרון לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך.
מסקנה - אין צורך בפחמימה פשוטה לאחר אימון.

אז במה כן יש צורך אחרי האימון?
במקלחת:P:
בעיקרון אם אתה לא מתאמן במצב של צום (בבוקר אחרי שינה לפני שאכלת משהו למשל) אז אין צורך למהר ולאכול או לשתות שייק ישר אחרי אימון. תבוא הביתה, תתקלח ותשב לאכול, אין בעיה עם זה.
מצד שני זה גם לא יעשה נזק אם אתה ממש רוצה לקחת איתך משהו לאחרי אימון, רק תדאג שזה ייכנס לך בערכים של אותו יום.
אני למשל לוקח שייק ושותה אחרי אימון כי אני יוצא ממש רעב מהאימון אז זה מרגיע אותי קצת עד שאני מתקלח ומגיע הביתה...

אני אישית שותה שייק חלבון, מתקלח מתארגן בכייף מגיע הביתה ודופק ארוחה

Back
למעלה תחתית