הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ היפרטרופיה ללא פחמימה

jasmin1

משתמש מתחיל
64
3
נק' מוניטין:
3
64
3
שלום,
רציתי בבקשה לדעת האם ניתן להעלות במסת השריר בצורה יפה בתפריט המבוסס כולו על חלבון+שומן בלבד ? או שללא פחמימה עם החלבון לא ניתן לפתח שריר כראוי?
חשוב לי לומר שאני מדברת על תפריט חיטוב לטווח הקצר וברצוני למקסם תוצאות הן מבחינת ירידה באחוזי שומן והן מבחינת עליה במסת שריר
ויש לציין שאת כל זאת כמובן אני עושה בשילוב של אימוני אירובי+כוח על בסיס יום יומי
תודה לעונים 😃

היי יסמין,

ראשית - אי אפשר להעלות מסת שריר תוך ירידה באחוזי השומן.

שני לגבי השאלה שלך, כן ניתן לצבור שריר בתפריט ללא פחמימה. אך זה ייקרה בפלוס קלורי בלבד

שלום,
רציתי בבקשה לדעת האם ניתן להעלות במסת השריר בצורה יפה בתפריט המבוסס כולו על חלבון+שומן בלבד ? או שללא פחמימה עם החלבון לא ניתן לפתח שריר כראוי?
חשוב לי לומר שאני מדברת על תפריט חיטוב לטווח הקצר וברצוני למקסם תוצאות הן מבחינת ירידה באחוזי שומן והן מבחינת עליה במסת שריר
ויש לציין שאת כל זאת כמובן אני עושה בשילוב של אימוני אירובי+כוח על בסיס יום יומי
תודה לעונים 😃
אפשר (כמו שאמרו כאן בהנחה שאת במאזן חיובי). אבל (!) יש להתחשב בזה שאם תלכי על ניסיון שכזה הוא חייב להימשך לא יותר משבועיים.
מאחר ויש תהליך של איבוד גליקוגן ומינרלים חיוניים, מצב שימשך ללא פחמימה מעל לשבועיים עלול לגרום לנזק בריאותי והיחלשות של העצמות, במילים אחרות, מכה קטנה ויש לך שבר :/
השיטה הכי טובה היא פשוט לעלות את המאזן הקלורי (גם עם פחמימה, כי מה לעשות רק איתה עולים במסה) ואז להתחיל לחתוך הפחמימה ולהישאר על אותה כמות חלבון. זה יתן תוצאות יותר טובות לדעתי..

אפשר (כמו שאמרו כאן בהנחה שאת במאזן חיובי). אבל (!) יש להתחשב בזה שאם תלכי על ניסיון שכזה הוא חייב להימשך לא יותר משבועיים.
מאחר ויש תהליך של איבוד גליקוגן ומינרלים חיוניים, מצב שימשך ללא פחמימה מעל לשבועיים עלול לגרום לנזק בריאותי והיחלשות של העצמות, במילים אחרות, מכה קטנה ויש לך שבר :/
השיטה הכי טובה היא פשוט לעלות את המאזן הקלורי (גם עם פחמימה, כי מה לעשות רק איתה עולים במסה) ואז להתחיל לחתוך הפחמימה ולהישאר על אותה כמות חלבון. זה יתן תוצאות יותר טובות לדעתי..
על בסיס מה אתה אומר את הדברים האלה בכזה ביטחון?

יותר משבועיים בלי פחמימה, מכה קטנה ויש לה שבר?

אני אפילו לא אבקש לראות מאיפה הבאת את זה כי אני בטוח שמשום מקום.

על בסיס מה אתה אומר את הדברים האלה בכזה ביטחון?

יותר משבועיים בלי פחמימה, מכה קטנה ויש לה שבר?

אני אפילו לא אבקש לראות מאיפה הבאת את זה כי אני בטוח שמשום מקום.
הנה, אהיה PC,
דיאטה, נטולת פחמימות (לא 100 גר ביום, אלא בלי פחמימות בכלל) למשך יותר משבועיים (זאת אומרת, שבועיים, וממשיכים עוד, בלי להפסיק),
*עלולה* *להגביר את הסיכון*, למחלות כגון: סכרת, פגיעה בכליות, אוסטאופורוזיס, מחלות לב, העלאת כולסטרול, דלקות בגידים, שברים וכו..

ואם אפשר, בבקשה, לראות איפה יש את המחקר שמעודד ומאושש יתרונותיה של דיאטה שכזו.
(אם אני לא טועה יש מדינות שאסור בכלל לפרסם בהן את סוג הדיאטה מאחר והיא יותר מזיקה ממועילה)

אותי יותר מטריד שתפריט עם פחות מ50 גרם פחממה לא בדיוק יהיה ידידותי למוח שלה
לא ברור לי למה לא מזהירים אותה לגבי זה

הנה, אהיה PC,
דיאטה, נטולת פחמימות (לא 100 גר ביום, אלא בלי פחמימות בכלל) למשך יותר משבועיים (זאת אומרת, שבועיים, וממשיכים עוד, בלי להפסיק),
*עלולה* *להגביר את הסיכון*, למחלות כגון: סכרת, פגיעה בכליות, אוסטאופורוזיס, מחלות לב, העלאת כולסטרול, דלקות בגידים, שברים וכו..

ואם אפשר, בבקשה, לראות איפה יש את המחקר שמעודד ומאושש יתרונותיה של דיאטה שכזו.
(אם אני לא טועה יש מדינות שאסור בכלל לפרסם בהן את סוג הדיאטה מאחר והיא יותר מזיקה ממועילה)

אתה חרטטן. תביא רפרנסים למחקרים.
אותי יותר מטריד שתפריט עם פחות מ50 גרם פחממה לא בדיוק יהיה ידידותי למוח שלה
לא ברור לי למה לא מזהירים אותה לגבי זה

למה לא יהיה ידידותי למוח שלה? המוח עובר למצב שבו במקום גלוקוז הוא עובר לפירוק של גופי קטון

אתה חרטטן. תביא רפרנסים למחקרים.

למה לא יהיה ידידותי למוח שלה? המוח עובר למצב שבו במקום גלוקוז הוא עובר לפירוק של גופי קטון
ומה ההשפעה של התהליך הזה על התחושה הכללית ומצבי רוח?

אני כמעט ולא נוגע בפחמימות (פשוט לא מתחבר לזה בלי קשר לבריאות) וחיי בעיקר על שומן וחלבון כבר תקופה מאוד ארוכה ואני מרגיש הרבה יותר קליל ולא כמו בלון נפוח. לגבי מינירלים - מולטי ויטמין סוגר פינה. בכל מקרה, לפני שאתה מבקש מחקרים ממישהו, תביא גם אתה.

ומה ההשפעה של התהליך הזה על התחושה הכללית ומצבי רוח?

לי אישית זה לא שינה כלום. עשיתי את הדיאטה הזאת בתור ניסוי על עצמי למשך קרוב לחצי שנה. בהתחלה היה לא נעים אבל לאחר מכן התיפקוד היה בסדר גמור מבחינת זיכרון, מצב רוח וכולי. בלימודים הלך לי טוב כמו לפני שהתחלתי.

אגב, גם לחולי אפילפסיה שלא מגיבים לתרופות רושמים את הדיאטה הזאת כי אצל חלק היא "מרפאת" את הסינפטומים.
אני ממליץ לכל אחד לנסות לפחות פעם אחת על מנת לראות איך זה עובד אצלך... מה שעובד אצל אדם אחד בסופו של דבר לא בטוח יעבוד גם אצלך

לי אישית זה לא שינה כלום. עשיתי את הדיאטה הזאת בתור ניסוי על עצמי למשך קרוב לחצי שנה. בהתחלה היה לא נעים אבל לאחר מכן התיפקוד היה בסדר גמור מבחינת זיכרון, מצב רוח וכולי. בלימודים הלך לי טוב כמו לפני שהתחלתי.

אגב, גם לחולי אפילפסיה שלא מגיבים לתרופות רושמים את הדיאטה הזאת כי אצל חלק היא "מרפאת" את הסינפטומים.
אני ממליץ לכל אחד לנסות לפחות פעם אחת על מנת לראות איך זה עובד אצלך... מה שעובד אצל אדם אחד בסופו של דבר לא בטוח יעבוד גם אצלך
לא אמרתי שזה לא עובד
אמרתי שיש אזהרות יותר חשובות ויותר קונקרטיות.
ההשפעות שהזכרתי תקפות לטווח קצר בתחילת השינוי בזמן ההסתגלות לתזונה (מוסבר במאמר על anabolic diet)
ובעצמך ציינת שבהתחלה זה לא היה נעים.

לא אמרתי שזה לא עובד
אמרתי שיש אזהרות יותר חשובות ויותר קונקרטיות.
ההשפעות שהזכרתי תקפות לטווח קצר בתחילת השינוי בזמן ההסתגלות לתזונה (מוסבר במאמר על anabolic diet)
ובעצמך ציינת שבהתחלה זה לא היה נעים.

המצב הלא נעים נמשך 4-5 ימים.
גם גמילה מעישון קשה בעיקר בימים הראשונים.
האזהרה היחידה היא לדבוק במאכלים "שמנים" בריאים ולא לעוף על מטוגן בשמן עמוק וכדומה.

תפריט שלי לדוגמא היה:

חביתה משלוש ביצים+גבינה שמנה+ירקות ירוקים בבוקר+ קפה עם חמאה (זה נותן אנרגיה מטורפת) בבוקר

100 גרם אגוזים (לאחר קילוף אז זה יוצא הרבה אגוזים)+גבינה שמנה בצהריים

סטייק שמן+ המון ברוקולי בערב.

זה לא כזה נורא

עריכה: עשיתי לעצמי גם בעקב עם בדיקות דם של פרופיל שומנים וסוכר וכולי באופן חודשי על מנת לראות שאני לא פוגע בעצמי מהבחינה הזאת. התוצאות היו מעולות

המצב הלא נעים נמשך 4-5 ימים.
גם גמילה מעישון קשה בעיקר בימים הראשונים.
האזהרה היחידה היא לדבוק במאכלים "שמנים" בריאים ולא לעוף על מטוגן בשמן עמוק וכדומה.

תפריט שלי לדוגמא היה:

חביתה משלוש ביצים+גבינה שמנה+ירקות ירוקים בבוקר+ קפה עם חמאה (זה נותן אנרגיה מטורפת) בבוקר

100 גרם אגוזים (לאחר קילוף אז זה יוצא הרבה אגוזים)+גבינה שמנה בצהריים

סטייק שמן+ המון ברוקולי בערב.

זה לא כזה נורא
4-5 ימים במקרה שלך.
לא ברור לי מה הפואנטה שלך פה, אני רק יידעתי אותה, אתה מאשר את מה שאני אמרתי, לאן זה מתקדם?

4-5 ימים במקרה שלך.
לא ברור לי מה הפואנטה שלך פה, אני רק יידעתי אותה, אתה מאשר את מה שאני אמרתי, לאן זה מתקדם?

התגובה שלי הייתה לזה שאמרת שזה לא יהיה ידידותי למוח שלה. זה לא נכון. אפילו שבוע של קצת חולשה לא הורג אף אחד. ובטח שלא גורם לנזק למוח

התגובה שלי הייתה לזה שאמרת שזה לא יהיה ידידותי למוח שלה. זה לא נכון. אפילו שבוע של קצת חולשה לא הורג אף אחד. ובטח שלא גורם לנזק למוח
אוקיי אז בעצם מה שהפריע לך זה הניסוח שלי
אני מקווה שמההתדיינות שלנו יובן למה התכוונתי
בטח שלא התכוונתי שייגרם לה נזק מוחי

.... ובטח שלא גורם לנזק למוח
אני אנסה שוב לחדד, כי לא כולם הבינו מסתבר, אם עוברים לדיאטה שכזו, דיאטה *נטולת* פחמימות, הכוונה: לא אוכלים בכלל פחמימות. לא קצת פה, קצת שם. אלא בכלל. יש נזק לגוף שהוא מוכח כבר.
ובעקיפין גם יגיע למוח. בהנחה שהדיאטה נמשכת מעל לשבועיים.
אם תמשיך את שרשרת הפירוק, מגלוקוז לקטון, תגיע לתשובה של איפה הנזק. מה שימנע מאיתנו חיפוש מיותר של מחקרים...

אין שום נזק, לגוף האדם אין שום צורך קיומי בפחמימות.
אנרגיה שנוצרה ממולקולות שומן או חלבון תהיה בדיוק אותה אנרגיה שנוצרה מפחמימה.
השוני היחיד הוא במוח, שיודע להשתמש בצורה מצוינת בגופי קטון במקרה של חוסר בפחמימות.

תפסיקו להציף את הפורום בשטויות, אין שום נזק בריאותי ובטח שלא טיעונים הזויים כמו שברים ואוסטאופורוזיס שאין להם קשר בכלל לפחמימות.

אני אנסה שוב לחדד, כי לא כולם הבינו מסתבר, אם עוברים לדיאטה שכזו, דיאטה *נטולת* פחמימות, הכוונה: לא אוכלים בכלל פחמימות. לא קצת פה, קצת שם. אלא בכלל. יש נזק לגוף שהוא מוכח כבר.
אם תמשיך את שרשרת הפירוק, מגלוקוז לקטון, תגיע לתשובה של איפה הנזק. מה שימנע מאיתנו חיפוש מיותר של מחקרים...

איפה הנזק? אתה מתכוון לקטואצידוזיס? כי זה יש רק לחולי סכרת נעורים.

סליחה על השפה, אבל אתה בור בביוכימיה. הגוף לא מייצר גופי קטון מגלוקוז אלא מחומצות שומן. אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

נערך לאחרונה:
אתה מתכנן להביא מחקר שמוכיח את כל מה שאמרת?

• פותח/ת השרשור
אני קוראת את כל מה שאתם רושמים ויוצאת מבולבלת יותר ...
אני יכולה להעיד על עצמי שהחוסר בפחמימות כן משפיע עליי לרעה במיוחד בהתאוששות בין אימונים ובכוח להתאמן לעיתים ,לפעמים גם על מצב הרוח , זה הופך אותי לחסרת סבלנות פוגע לי בזיכרון ואני נהיית גם רגישה יתר על המידה... כך שזה נכון אני מרגישה חסרת אנרגיה וכוח ורק לאחר שאני אוכלת פחמימה בצורה מספקת ( לאחר שבועות שאני דיי מרוקנת ) אני מרגישה את כל החיוניות והכוח חוזר אליי... השאלה היא האם זה באמת מסוכן?
האם זה יעיל בתקופת חיטוב ? (כי כוח סבל יש לי )
כמו שאמרתי יצאתי דיי מבולבלת,אשמח להבהרות בנידון , ותודה לכולם !

Back
למעלה תחתית