הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Squat

מצטער - מה שאתה כותב פשוט לא נכון. המתיחה הגדולה ביותר קוראת כשיש באונס, לא מ"מ מתחת למקביל. בלי קשר למיקום של המוט. גם בלואו בר לא צריך רק לשבור מקביל. גם ריפטו מדבר על הבאונס בספר. לא שזה מפריע לו אח"כ להמליץ למתאמנים גמישים לקצץ עומק. לא שזו הפעם הראשונה (או השנייה או העשירית) שהוא טוען טענות והיפוכן.
אתה טוען ששום פושט ירך לא מקבל טווח תנועה יותר גדול מעומק של מ"מ מתחת למקביל, ואז שואל איך זה רלוונטי שהגלוטס, שהוא חלק מפושטי הירך צריך להוציא אותך מבור עמוק יותר?
1. אתה תיאלץ להסביר איך יתכן שאתה מגדיל את טווח התנועה של פושטי הירך מבלי לשנות את הזווית בין הירך לטורסו.
2. נכון, ריפטו כותב בספר על הבאונס. מה בדיוק הוא כותב שם שתואם את דעתך? (אני מדבר על המהדורה השלישית כמובן)
3. אני לא טוען שהגלוטאוס לא עובד ביציאה מהבור. פושטי הירך והקוואדס עובדים ביחד. אין שריר ספציפי שאחראי על הסקוואט, זו בדיוק הסיבה שהוא תרגיל כל כך טוב - כי הרבה שרירים פועלים במקביל.

ואם ציינת איפשהו את הקשר לקארי אובר לקלין - אז קלין כבד דורש לרדת הכי נמוך שאפשר, לא מ"מ מתחת למקביל.
ציינתי את הקארי אובר לפאוור קלין, כי הקלין המלא אינו כלול בתוכנית כוח וכוח מתפרץ כללית.
וגם אם היינו מדברים על קלין מלא, אז דדליפט קלאסי יותר רלוונטי מסומו דדליפט. וגם LB היה יותר רלוונטי מ-HB. ואגב, הטענה שהLB בנה לך תנועה שגויה בHB זו טענה לא טובה, כי עכשיו אתה תיאלץ להסביר למה ווייטליפטרים מסכימים לעשות אוברהאד סקוואט וסנאץ' מלא למרות שזה "בונה תבנית תנועה שגויה לקלין" (תזכורת: באוברהאד סקוואט תבנית התנועה זהה / דומה מאוד ל-LB). אבל זה לדיון אחר לחלוטין.

1. אתה תיאלץ להסביר איך יתכן שאתה מגדיל את טווח התנועה של פושטי הירך מבלי לשנות את הזווית בין הירך לטורסו.
2. נכון, ריפטו כותב בספר על הבאונס. מה בדיוק הוא כותב שם שתואם את דעתך? (אני מדבר על המהדורה השלישית כמובן)
3. אני לא טוען שהגלוטאוס לא עובד ביציאה מהבור. פושטי הירך והקוואדס עובדים ביחד. אין שריר ספציפי שאחראי על הסקוואט, זו בדיוק הסיבה שהוא תרגיל כל כך טוב - כי הרבה שרירים פועלים במקביל.

ציינתי את הקארי אובר לפאוור קלין, כי הקלין המלא אינו כלול בתוכנית כוח וכוח מתפרץ כללית.
וגם אם היינו מדברים על קלין מלא, אז דדליפט קלאסי יותר רלוונטי מסומו דדליפט. וגם LB היה יותר רלוונטי מ-HB. ואגב, הטענה שהLB בנה לך תנועה שגויה בHB זו טענה לא טובה, כי עכשיו אתה תיאלץ להסביר למה ווייטליפטרים מסכימים לעשות אוברהאד סקוואט וסנאץ' מלא למרות שזה "בונה תבנית תנועה שגויה לקלין" (תזכורת: באוברהאד סקוואט תבנית התנועה זהה / דומה מאוד ל-LB). אבל זה לדיון אחר לחלוטין.

http://www.muscleandfitness.com/sites/muscleandfitness.com/files/u17/the_snatch_5.jpg

http://www.olympicweightliftingguru.com/wp-content/uploads/2014/01/snatch-push-up.jpg

http://www.catalystathletics.com/olympic-weightlifting-workouts/images/130822-chynaSnatch.jpg

דומה לlb? לצייר לך קווים?

אני באמת לא מבין. למה שהם יעשו סנאץ?.. כי הם נמדדים עליו בתחרות?
יש מצב שאתה ציני?

נערך לאחרונה:
ועכשיו תביא תמונה שלא צולמה בזמן תפיסת המוט, במקום להוציא מהקשרו בצורה שהיא אפילו לא מצחיקה.

עריכה:
אני אעשה לך חיים קלים, הנה אותו משקולן מהתמונה הראשונה שלך, קלוקוב, בזמן הקימה בסנאץ'. שים לב למיקום הברכיים ביחס לכף הרגל (אפילו יותר LB מ-LB) ולזווית הגב:
http://oi62.tinypic.com/zxqkbc.jpg

ואני מבקר את הטענה ש"LB מטביע בך תנועות מוטוריות שלא טובות לווייטליפטינג (מבחינת זווית הגב כמובן), ולכן צריך להמנע ממנו", בכך שאני מזכיר לך שגם האוברהאד סקוואט, כלומר מה שמתרחש בכל סנאץ', כולל בתוכו את אותה תנועה מוטורית מבחינת זווית הגב.
ולכן אני אומר, שאם אתם כל כך מאמינים בטיעון הזה - אתם גם צריכים לטעון שהאוברהאד סקוואט מזיק לקלין. ואני לא רואה מישהו נמנע מלבצע סנאץ', או אפילו מתלונן שזה גורם לכך.

ועכשיו תביא תמונה שלא צולמה בזמן תפיסת המוט, במקום להוציא מהקשרו בצורה שהיא אפילו לא מצחיקה.

עריכה:
אני אעשה לך חיים קלים, הנה אותו משקולן מהתמונה הראשונה שלך, קלוקוב, בזמן הקימה בסנאץ'. שים לב למיקום הברכיים ביחס לכף הרגל (אפילו יותר LB מ-LB) ולזווית הגב:
http://oi62.tinypic.com/zxqkbc.jpg

ואני מבקר את הטענה ש"LB מטביע בך תנועות מוטוריות שלא טובות לווייטליפטינג (מבחינת זווית הגב כמובן), ולכן צריך להמנע ממנו", בכך שאני מזכיר לך שגם האוברהאד סקוואט, כלומר מה שמתרחש בכל סנאץ', כולל בתוכו את אותה תנועה מוטורית מבחינת זווית הגב.
ולכן אני אומר, שאם אתם כל כך מאמינים בטיעון הזה - אתם גם צריכים לטעון שהאוברהאד סקוואט מזיק לקלין. ואני לא רואה מישהו נמנע מלבצע סנאץ', או אפילו מתלונן שזה גורם לכך.

א. השתמש בטיעון שמשקולנים לא מפסיקים לעשות סנאץ בגלל שהוא פוגע בקלין הוא מחוגכך מעיקרו. דבר ראשון כי הוא לא. דבר שני כי הם נמדדים עליו בתחרות! (אתה לא ציני כן?)

ב. גם אם בחלק מהמתנוע אתה יוצר תבנית שדומה לLB. סנאץ רחוק שנות אור מLB סקטוואט.( מסכים כן?)
יש כל כך הרבה אלמנטים נוספים.( כן גם מה שרואים בתמונה שלי.) שלהגיד שסנאץ קרוב לLB זו בדיחה.

אני רוצה לראות את כל המתאמים שעושים LB בזווית גו של דדליפט מילימטר מתחת למקביל תופסים מוט (בגו יחסית זקוף) בתחתית של הסנאץ. איזה יופי! קל להם לקום כי זה 0.1442 דומה לLB והם גם כל כך חזקים.
לא יהיה להם קל, והכוח שלהם יהיה חצי שימושי.

א. השתמש בטיעון שמשקולנים לא מפסיקים לעשות סנאץ בגלל שהוא פוגע בקלין הוא מחוגכך מעיקרו. דבר ראשון כי הוא לא.
תודה על ההכרה שאפשר לעשות תנועות עם זווית גב לא-אנכית מבלי שזה יגרום לך בזמן הקלין לשכוח שצריך לקום בFS עם גב יחסית אנכי. אני שמח שאתה מסכים עם הטיעון המקורי שלי, שהוא שורש העניין.
כנראה שכחת שאני זה שטוען שצריך לעשות גם דברים בזווית גב אופקית, כמו למשל סנאץ' ו... אממ.... סקוואט לואו באר.

ב. גם אם בחלק מהמתנוע אתה יוצר תבנית שדומה לLB. סנאץ רחוק שנות אור מLB סקטוואט.( מסכים כן?)
יש כל כך הרבה אלמנטים נוספים.( כן גם מה שרואים בתמונה שלי.) שלהגיד שסנאץ קרוב לLB זו בדיחה.
לא, אני לא מסכים ש-LB שונה מסנאץ' בשנות אור. סנאץ' הרבה יותר דומה ל-LB מאשר ל-FS, לצורך העניין.
מה גורם לך לחשוב שהם שונים שנות אור? התמונה שהעליתי לא הייתה ברורה? הנה, קח גם סרטון, שים לב איך הוא קם:

אני רוצה לראות את כל המתאמים שעושים LB בזווית גו של דדליפט
למה, למען השם, אתה חושב שזווית הגו של LB היא כמו של דדליפט, ולמה, למען השם, אתה חושב שזה רלוונטי לנושא?

תופסים מוט (בגו יחסית זקוף) בתחתית של הסנאץ. איזה יופי! קל להם לקום כי זה 0.1442 דומה לLB והם גם כל כך חזקים.
רגע, אז אתה טוען שזה טוב להיות חזק. אני מסכים איתך.
על פי הדיון הנ"ל, יש לך ניחוש כיצד אמליץ למישהו להתחזק כמה שיותר? בעזרת איזה תרגיל?

עכשיו אתה כבר סותר את עצמך. אמרת קודם ש"קל להם לקום כי הם כל כך חזקים", ועכשיו אתה טוען שחצי מהכוח אינו שימושי.
אז השאלות הן:
1. איך כוח גדול יותר (=גיוס גדול יותר של יחידות מוטוריות ו/או מסת שריר גדולה יותר) יכול להיות לא שימושי כשאתה צריך לקום עם מוט שכבד לך להרים?
2. מה זה כוח שימושי ומה זה לא שימושי?
3. למה שסקוואט HB יתן לך כוח "יותר שימושי" מ-LB? (תזכורת: הזוויות של HB הן לא הזוויות של WL. לא של FS ולא של אוברהאד סקוואט, כמו שראית קודם)
4. אם "כוח שימושי" מגיע רק מתרגול התרגילים עצמם, האם אתה מציע שווייטליפטרים יבצעו רק קלין, סנאץ', פרונט סקוואט ואוברהאד סקוואט?
כי לפי האנלוגיה שלך, על כל מה שהוא לא אחד מהם אני יכול להגיד שזה לא יתן לך "כוח שימושי".
5. זו לא שאלה. אסביר לך למה לסעיף 4 אתה תענה לא - כי כוח זו יכולת כללית שאתה יכול להציג בהרבה צורות, ולכן שיפור בסקוואט מתורגם, למשל - לספרינט מהיר יותר (תחת אותם תנאים). זה ברור כשמש לכל מי שאיי פעם עסק בספורט, וזו גם הסיבה שספורטאים שלא מתחרים בליפטינג צריכים להכנס לחדר כושר ולהרים כבד (כי הכוח הזה ישמש אותם בענף שלהם).
אבל לווייטליפטרים משום מה זה לא ברור בכלל והם חושבים שצריך רק דברים ספציפיים.

א. השתמש בטיעון שמשקולנים לא מפסיקים לעשות סנאץ בגלל שהוא פוגע בקלין הוא מחוגכך מעיקרו. דבר ראשון כי הוא לא. דבר שני כי הם נמדדים עליו בתחרות! (אתה לא ציני כן?)

אני רוצה לראות את כל המתאמים שעושים LB בזווית גו של דדליפט מילימטר מתחת למקביל תופסים מוט (בגו יחסית זקוף) בתחתית של הסנאץ. איזה יופי! קל להם לקום כי זה 0.1442 דומה לLB והם גם כל כך חזקים.

זה כתוב בעברית?

מתי כבר תפתחו דיון על בייספס בפריצ'ר לעומת בייספס במכונת HAMMER? נמאס מהשטויות שלכם על שרירים שגם ככה בחורות לא רואות כי אני מזיין אותן בדוגי.
כאילו שאת הבייספס רואים כשאתה מזיין בדוגי149eg:

כאילו שאת הבייספס רואים כשאתה מזיין בדוגי149eg:
הוא רואה בעצמו במראה
american-psycho.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית