הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ פחמימות

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
אם בנאדם אוכל לדוגמא
2 גרם חלבון מלא לכל קילו
300 פחמימה
שומן 1 על כל קילו
ומתאמן במכון כושר FBW לדוגמה(לא רואה למה זה רלוונטי, סתם מוסיף)
אם אותו בנאדם יאכל את ה300 פחמימה האלה והרוב זה מסוכרים, לחמים וכל מיני פחמימות לא איכותיות
או יאכל הכל מורכב, לחם שיפון, פסטה מלאה, אורז, שבש, כוסמת וכאלה.
מה יהיו ההבדלים בתוצאות?
אם יאכל מורכב ואיכותי יעלה יותר במסת שריר?
אם כן, אז למה?

בעיקרון יש 2 גישות
האחת היא שפחמימה זה פחמימה ולא משנה מה המקור שלה.

השניה היא שסוכר מתפרק מהר ומביא קפיצה גדולה ברמות האינסולין בדם, הורמון שבין היתר תפקידו להעביר את הסוכר שיש בדם למאגרי הגליקוגן/לאגור אותו כשומן בתאי השומן.
אורז לדוגמא פחמימה מורכבת שמתפרקת לאט יותר ומספקת אנרגיה לאורך זמן ככה שהגוף יוכל לנצל את האנרגיה בצורה יעילה יותר ורמות הסוכר בדם יהיו יציבות יותר. וככה תהיה פחות צבירה של שומן ויותר מן האנרגיה תנוצל לבניית מסת שריר.

ועכשיו לתכלס, לדעתי לא יקרה כלום אם במסה תאכל קצת פחמימות פשוטות וסוכרים פשוט עדיף לא להתבסס על זה, בוא נגיד שההבדל בין אכילה "נקייה" לגמרי לאכילה מעט "מלוכלכת" הוא מינורי אם בכלל ויחס השריר/שומן לא ישתנה דרסטית כמו שחלק מהאנשים חושבים.

כתבתי את זה עדיין מסטול ועוד לא ישנתי אז אל תיפלו על קטנות:sarcastic:

• פותח/ת השרשור
בעיקרון יש 2 גישות
האחת היא שפחמימה זה פחמימה ולא משנה מה המקור שלה.

השניה היא שסוכר מתפרק מהר ומביא קפיצה גדולה ברמות האינסולין בדם, הורמון שבין היתר תפקידו להעביר את הסוכר שיש בדם למאגרי הגליקוגן/לאגור אותו כשומן בתאי השומן.
אורז לדוגמא פחמימה מורכבת שמתפרקת לאט יותר ומספקת אנרגיה לאורך זמן ככה שהגוף יוכל לנצל את האנרגיה בצורה יעילה יותר ורמות הסוכר בדם יהיו יציבות יותר. וככה תהיה פחות צבירה של שומן ויותר מן האנרגיה תנוצל לבניית מסת שריר.

ועכשיו לתכלס, לדעתי לא יקרה כלום אם במסה תאכל קצת פחמימות פשוטות וסוכרים פשוט עדיף לא להתבסס על זה, בוא נגיד שההבדל בין אכילה "נקייה" לגמרי לאכילה מעט "מלוכלכת" הוא מינורי אם בכלל ויחס השריר/שומן לא ישתנה דרסטית כמו שחלק מהאנשים חושבים.

כתבתי את זה עדיין מסטול ועוד לא ישנתי אז אל תיפלו על קטנות:sarcastic:
חחח איזה אח!!
גם אני, שתיתי ואני עדיין ער מאז..
זוכר אותי ממזמן? 🤩

שילוב של סוכרים זה לא מזיק.
אבל בגדול זה כל אחד והגוף שלו.. יש כאלה שאינסולין גבוה יגרום להם להשמנה מרובה ויש כאלה שמעידים שזה עוזר להם בגדילה (לאו דווקא בשומן- ככה לפחות העידו כאן מס' אנשים. לא קראתי את זה מחקרית)

ניסוי וטעייה בקיצור.

וגם אם אכלתי פי2 חלבון למשקל גוף כשרק 70% מסך החלבונים הוא מלא , זה גם בסדר.

השניה היא שסוכר מתפרק מהר ומביא קפיצה גדולה ברמות האינסולין בדם
מסכים איתך על השאר התגובה אך על זה לא.
סוכר שמתפרק מהר לא בהכרח מביא לעלייה מהירה באינסולין. יש עוד הרבה גורמים.
בננה למשל מכילה פרוקטוז שמתפרק מהר, אבל עליית הסוכר בדם איטית. מנגד, תפוח אדמה הוא פחמימה מורכבת(עמילן), אבל עליית הסוכר בדם מהירה.
מצטער שנופל על קטנות 🤩

בננה למשל מכילה פרוקטוז שמתפרק מהר, אבל עליית הסוכר בדם איטית. מנגד, תפוח אדמה הוא פחמימה מורכבת(עמילן), אבל עליית הסוכר בדם מהירה.
מצטער שנופל על קטנות 🤩
בקיצור,
ערך גליקמי? 😉

מצטער שנופל על קטנות 🤩

טעות

תמר מזכיר לי ג'וק.
אני שונא ג'וקים הם מזכירים לי את המורה לספרות
אני שונא את המורה לספרות היא מזכירה לי תמר.
הזכרת לי את המורה לספרות שלי תמר פוקס.
אה,
או שזה היה אהובה פוקס.

לא משנה,
עד לפני שנה שנאתי תמרים כי זה הזכיר לי מקקים גם.
חח ענק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית