הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה בעצם מסה בלי הרבה פחמימות נקיה יותר

• פותח/ת השרשור uwotm8
  • פורסם בתאריך

uwotm8

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אני מבין את כל הקטע בחיטוב, ששם כשאתה על דל פחמימה יש קטוזיס והגוף שורף מאגרי שומן.

אבל קראתי בכל מיני מקומות לא פעם אחת שגם במסה אם אתה מעלה בשומן ומוריד בפחמימות אז העלייה תהיה נקייה יותר (לטובת השריר). אז מה הסיבה לזה? אם אתה בעודף קלורי איך זה עדיף לצרוך את הקלוריות משומן לעומת פחמימיות? זה אפשרי בכלל להיות בקטוזיס במסה?

אני נמצא בערך שבועיים במסה בלי הרבה פחמימה, וזה די מעצבן אם להגיד את האמת, אז אני רוצה באמת לדעת אם יש סיבה לעשות את זה. מישהו פה באמת הבחין בעלייה נקייה יותר במסה בלי הרבה פחמימות? כי אני בינתיים רואה תוצאות לא ממש טובות (רק עלייה לטובת השומן).

עדיף להחליף את התפריט לתפריט מסה רגיל (ואם כן, מה כמות הפחמימיות האידיאלית - אני צריך בערך 3200 קלוריות אז חלוקה של 170 חלבון, 100 שומן ו-400 פחמימות זה בסדר?)?

צריכה רבה של שומנים מאופיינת בכמויות גדולות של כולסטרול ושומן רווי שמשפיעים על רמות הטסט' בגוף. רמת הטסט' בגוף אחראית בין היתר לעליה במסת השריר. בצריכת כמויות פחמימה קטנות הגוף מתחיל לנצל מאגרי שומן לאנרגיה ונמנע משימוש בגלוקוז. הגוף מנצל יותר שומן ואוגר פחות שזה יותר טוב לעליה נקייה יותר.
ממליץ לקרוא על AD אתה תלמד הרבה.

• פותח/ת השרשור
צריכה רבה של שומנים מאופיינת בכמויות גדולות של כולסטרול ושומן רווי שמשפיעים על רמות הטסט' בגוף. רמת הטסט' בגוף אחראית בין היתר לעליה במסת השריר. בצריכת כמויות פחמימה קטנות הגוף מתחיל לנצל מאגרי שומן לאנרגיה ונמנע משימוש בגלוקוז. הגוף מנצל יותר שומן ואוגר פחות שזה יותר טוב לעליה נקייה יותר.
ממליץ לקרוא על AD אתה תלמד הרבה.

סבבה, שומן רווי משפיע על רמת הטסט - למה זה אומר שאני צריך להפוך אותו למקור האנרגיה העיקרי שלי? בתפריט מסה רגילה זה לא מספיק (נגיד 25% שומן)?
למה שאני ארצה שהגוף ינצל מאגרי שומן וימנע משימוש בגלוקוז כשאני במסה? הרי אם אני באותו פלוס קלורי במילא לא ישרפו לי תאי שומן, אז למה שאני ארצה להיות בפלוס קלורי משומן ולא מפחמימה?

קראתי על AD, ועל KETO ועל פליאו ועל עוד אלף דברים אחרים. לא מצאתי שום הסבר ליתרון בשיטות הללו בתקופה של מסה (אני מסכים בהחלט, וניתן גם לראות לא מעט הוכחות שהשיטות עובדות בתקופות של חיטוב) - לעומת למסה רגילה ש-90% מהאנשים עושים ראיתי שיש תוצאות טובות (מכיר אישית כאלה שצורכים 400-500 פחמימה ביום ועולים מאוד נקי).

אתה צריך להמשיך לקרוא עוד על קיטו כי כנראה לא הבנת עד הסוף. קלוריות אינן משנות כי כשהאינסולין נמוך הגוף לא אוגר, זאת אומרת ש800 קלוריות רק מפחמימה יאגרו בגוף ו800 קלוריות משומן יצאו בדרכים שונות.
קיטוזיס זה מצב שלוקח לגוף זמן להגיע אליו ולוקח יותר זמן להיות יעיל בו.
ודבר אחרון, גם בקיטוזיס, יש מצב שנתקעים בירידה במשקל ואחוזי שומן. הגוף משתמש בשומן כמקור אנרגיה, אבל אם נכנס לו מספיק שומן מהאוכל הוא לא צריך לפנות למאגרים פנימיים ובעצם נשארים אותו דבר. אתה לא תשמין במצב כזה כי שומן אינו משמין, אתה פשוט תשאר פחות או יותר אותו דבר.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להמשיך לקרוא עוד על קיטו כי כנראה לא הבנת עד הסוף. קלוריות אינן משנות כי כשהאינסולין נמוך הגוף לא אוגר, זאת אומרת ש800 קלוריות רק מפחמימה יאגרו בגוף ו800 קלוריות משומן יצאו בדרכים שונות.
קיטוזיס זה מצב שלוקח לגוף זמן להגיע אליו ולוקח יותר זמן להיות יעיל בו.
ודבר אחרון, גם בקיטוזיס, יש מצב שנתקעים בירידה במשקל ואחוזי שומן. הגוף משתמש בשומן כמקור אנרגיה, אבל אם נכנס לו מספיק שומן מהאוכל הוא לא צריך לפנות למאגרים פנימיים ובעצם נשארים אותו דבר. אתה לא תשמין במצב כזה כי שומן אינו משמין, אתה פשוט תשאר פחות או יותר אותו דבר.

אז כביכול לא משנה מה הפלוס הקלורי שלי - כל עוד הפחמימה שלי עד גבול מסויים אמור להיות קיטוזיס והגוף ישרוף שומן? אז מה הגוף יעשה עם כל שאר השומן שהוא לא שורף?

ומה אם כך חלוקה האופטימלית של אבות המזון במסה לדעתך? כמה תכלס פחמימה אני צריך?
ובתכלס, יש לך דוגמא מעשית למישהו שעשה את זה וזה עבד אצלו טוב? זה שווה את זה או שההתקדמות פשוט תהיה איטית מידי עם כל כך קצת פחמימות?

כל עוד אתה בפלוס קלורי הגוף יאגור קלוריות עודף בתאי שומן,
מה זה משנה אם זה מגיע מאינסולין גבוה שמפרק פחמימות או מגוף שמפרק קטונים לצרכי אנרגיה?

לגוף יש פסולת אתה יודע, ולא הכל יכול לצאת לך דרך החור 😃
אני מדבר כמובן על מצב היפוטתי של 6000 קלוריות

מה זתומרת? באיזה דרכים? (רציני מעניין אותי)

אם תאכל ממש בהגזמה, נגיד 6 אלף קלוריות בקיטוזיס?
ברור שתשמין על 6 אלף קלוריות,אין כזה דבר לא לעלות בשומן בכלל כשאתה על פלוס קלורי גם אם אתה עולה הכי נקי בעולם.
אגב,להגיע ל6 אלף קלוריות בקיטוזיס זה פסיכי לגמרי.
כל עוד אתה בפלוס קלורי הגוף יאגור קלוריות עודף בתאי שומן,
מה זה משנה אם זה מגיע מאינסולין גבוה שמפרק פחמימות או מגוף שמפרק קטונים לצרכי אנרגיה?

לגוף יש פסולת אתה יודע, ולא הכל יכול לצאת לך דרך החור 😃
אני מדבר כמובן על מצב היפוטתי של 6000 קלוריות
אתה היית רוצה ש6 אלף קלוריות יצאו לך כל יום מהחור?

ברור שתשמין על 6 אלף קלוריות,אין כזה דבר לא לעלות בשומן בכלל כשאתה על פלוס קלורי גם אם אתה עולה הכי נקי בעולם.
אגב,להגיע ל6 אלף קלוריות בקיטוזיס זה פסיכי לגמרי.

אתה היית רוצה ש6 אלף קלוריות יצאו לך כל יום מהחור?
כנראה שלא הבנת למה התכוונתי.
דיברתם על כך שהגוף לא משמין בקטוזיס, ואני אומר שלמרות שהגוף משליך את הפסולת "מהחור", את השאר הוא אוגר בתאי השומן ולא משנה אם זה האינסולין שעושה את זה או הקטוזיס.

אני תמיד לובש את המבט המרושע שלי כשאני נכנס לפורום.
לא ככה, @coldfire ?
venom_stitch_by_13nin-d6b2x17.png

במכון.
אחרי הבייספס קרלז
סטוקר. בנאדם לא יכול לפמפם קצת בכיסא כומר כדי לבטל את ההשפעה המזיקה של SS בלי שילד קוביות כמוך יעקוב אחריו ויצלם תמונות מפלילות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית