דיון למה בעצם מסה בלי הרבה פחמימות נקיה יותר

• פותח/ת השרשור uwotm8
  • פורסם בתאריך

uwotm8

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אני מבין את כל הקטע בחיטוב, ששם כשאתה על דל פחמימה יש קטוזיס והגוף שורף מאגרי שומן.

אבל קראתי בכל מיני מקומות לא פעם אחת שגם במסה אם אתה מעלה בשומן ומוריד בפחמימות אז העלייה תהיה נקייה יותר (לטובת השריר). אז מה הסיבה לזה? אם אתה בעודף קלורי איך זה עדיף לצרוך את הקלוריות משומן לעומת פחמימיות? זה אפשרי בכלל להיות בקטוזיס במסה?

אני נמצא בערך שבועיים במסה בלי הרבה פחמימה, וזה די מעצבן אם להגיד את האמת, אז אני רוצה באמת לדעת אם יש סיבה לעשות את זה. מישהו פה באמת הבחין בעלייה נקייה יותר במסה בלי הרבה פחמימות? כי אני בינתיים רואה תוצאות לא ממש טובות (רק עלייה לטובת השומן).

עדיף להחליף את התפריט לתפריט מסה רגיל (ואם כן, מה כמות הפחמימיות האידיאלית - אני צריך בערך 3200 קלוריות אז חלוקה של 170 חלבון, 100 שומן ו-400 פחמימות זה בסדר?)?

עוד יחשבו שאתה מתכנן לעקוף את אלכס
את אלכס אי אפשר לעקוף גם אם כל הפורום יתאחד לתת לו שליליים.
מה שעוד יקרה, אם הוא ימשיך להתאמן בשיטות עלובות של אימוני כוח.
אלכס, תעבור לפמפם בייספס לפני שיהיה מאוחר מדי! יא שמן עילג!!!

מה זתומרת? באיזה דרכים? (רציני מעניין אותי)

אם תאכל ממש בהגזמה, נגיד 6 אלף קלוריות בקיטוזיס?

הגוף מוציא אנרגיה לא רק בשירותים. בזיעה (בקיטו מזיעים יותר, כן), בנשימה ועוד תהליכים. כשאין פחמימה הגוף לא אוגר שומן. לא נועדנו להיות שמנים (כמו כן גם לא נועדנו להיות על 8%).

ובקשר לשאלה השניה, זה ניסוי שמישהו עשה על עצמו: http://live.smashthefat.com/why-i-didnt-get-fat/

אז כביכול לא משנה מה הפלוס הקלורי שלי - כל עוד הפחמימה שלי עד גבול מסויים אמור להיות קיטוזיס והגוף ישרוף שומן? אז מה הגוף יעשה עם כל שאר השומן שהוא לא שורף?

ומה אם כך חלוקה האופטימלית של אבות המזון במסה לדעתך? כמה תכלס פחמימה אני צריך?
ובתכלס, יש לך דוגמא מעשית למישהו שעשה את זה וזה עבד אצלו טוב? זה שווה את זה או שההתקדמות פשוט תהיה איטית מידי עם כל כך קצת פחמימות?

תכלס פחמימה שונה מאדם לאדם ובמצב המטבולי שהוא נמצא. בתור התחלה לכניסה לקיטוזיס הייתי ממליץ לא לעבור את ה-20 גרם ליום. חלבון פי 2-2.5 ממשקל גוף ושומן לשובע. חשוב לא לעבור בארוחה אחת 45-50 גרם חלבון כי זה גורם לתגובה אינסולינית.

אין לי דוגמא אישית ממש, אני קיטו כבר שנה בערך אבל לא עשיתי תכנית בסגנון SS. אני כרגע מחלים מפציעה של כמה חודשים ושאני אחזור להתאמן יהיה לי דוגמא בשבילך.
בכל מקרה, אם אתה מנסה את זה, חשוב לדעת שאתה באמת בקיטוזיס ולדקור את עצמך עם המכשיר. ככה גם תאכל להעלות פחמימה כל עוד אתה נשאר בקיטוזיס ולראות מה הגבול של הגוף.
כל עוד אתה בפלוס קלורי הגוף יאגור קלוריות עודף בתאי שומן,
מה זה משנה אם זה מגיע מאינסולין גבוה שמפרק פחמימות או מגוף שמפרק קטונים לצרכי אנרגיה?

לגוף יש פסולת אתה יודע, ולא הכל יכול לצאת לך דרך החור 😃
אני מדבר כמובן על מצב היפוטתי של 6000 קלוריות

אינסולין נמוך- הגוף לא אוגר- אתה לא משמין. יכול להיות שאם תאביס את עצמך הרבה יותר מידי תשמין, אבל הרבה פחות מתזונה עם פחמימות. צריך לאכול לשובע, ואם עושים תכנית קשה אז קצת מעבר לפי ההתאוששות של הגוף.

ותראה את הלינק מהציטוט הראשון.

אינסולין נמוך- הגוף לא אוגר- אתה לא משמין. יכול להיות שאם תאביס את עצמך הרבה יותר מידי תשמין, אבל הרבה פחות מתזונה עם פחמימות. צריך לאכול לשובע, ואם עושים תכנית קשה אז קצת מעבר לפי ההתאוששות של הגוף.

התייחסתי למצב בו יש עודף קלורי מוגזם או גדול מהרגיל עם הרבה "עודפים".
לא למצב תזונתי רגיל.

התייחסתי למצב בו יש עודף קלורי מוגזם או גדול מהרגיל עם הרבה "עודפים".
לא למצב תזונתי רגיל.
לא ניסיתי, אז גם בזה אני לא בטוח שתשמין כ''כ. תראה את הלינק ואת הניסוי שהבחור עשה על עצמו.

לא ניסיתי, אז גם בזה אני לא בטוח שתשמין כ''כ. תראה את הלינק ואת הניסוי שהבחור עשה על עצמו.

ניחוש מושכל כמובן.
אבל אעדיף מחקרים שנוסו על קבוצת אנשים שמחולקים לפי קטגוריות ולא רק מישהו אחד.
יש לי חבר שאוכל 4000 קלוריות ביום, ועולה רבע קילו בשבוע בלחץ.

בנאדם אחד זה לא פקטור, עם כל הכבוד.

העניין שהגוף לא אוגר שומן, ושומן הוא מאוד משביע. אי אפשר לפוצץ את עצמך ברמה מטורפת.

הגוף לא אוגר שומן
אתה מתכוון שהגוף לא אוגר שומן כשומן?
שרק פחמימות מפורקות ומאוחסנות בתאי שומן?
יש לך משהו שיוכיח את הטענה הזאת?

שומן הוא מאוד משביע
לא יודע מה איתך אבל 30 גרם טחינה או 100 גרם טחינה יורד לי כמו מים בגרון ואני עדיין רעב.
באמת.

העניין שהגוף לא אוגר שומן, ושומן הוא מאוד משביע. אי אפשר לפוצץ את עצמך ברמה מטורפת.
אני חושב שזה מה זה שטויות לא לעבור 20 גרם פחמימה כדי להיכנס לקיטוזיס או לא לעבור את ה50 גרם חלבון בארוחה.
כאילו מה אני עכשיו אתחיל לשקול את הבשר שאני אוכל כדי לדעת שאני לא עובר ? אני יודע שאני אוכל 100 גרם חלבון בארוחה והאמת,ממש לא מעניין אותי. זה לא שווה את ההקדשת זמן לזה אני לא אחלק את הארוחת צהריים שלי לשתי ארוחות שיש ביניהם מרווח שעתיים בגלל קצת אינסולין. ומי שרוצה להכנס לקיטוזיס יכול גם להיות מתחת ל100 אף אחד לא צריך לענות את עצמו,אולי מתחת ל20 הוא יכנס יותר מהר אבל זה קשה להיות מתחת ל20,חוץ מזה שנגיד אורז אני רוצה לצרוך ממנו 50 ג' פחמימה כל יום כי יש בו הרבה ויטמינים וסיבים תזונתיים (ולאחרונה אגב זה שהפסקתי לאכול אורז בכמויות היציאות שלי לא נחמדות אליי)
אבל בכללי אני מסכים איתך.
ניחוש מושכל כמובן.
אבל אעדיף מחקרים שנוסו על קבוצת אנשים שמחולקים לפי קטגוריות ולא רק מישהו אחד.
יש לי חבר שאוכל 4000 קלוריות ביום, ועולה רבע קילו בשבוע בלחץ.

בנאדם אחד זה לא פקטור, עם כל הכבוד.
תנסה לאכול 4000 קלוריות בלי לעבור את ה50 גרם פחמימה,זה לא שפוי ואם תצליח זה כנראה כי אתה תטחן אגוזים שקדים קשיו וגרעיני חמניה.

לא יודע מה איתך אבל 30 גרם טחינה או 100 גרם טחינה יורד לי כמו מים בגרון ואני עדיין רעב.
באמת.

פחמימות גורמות לעליה באינסולין מה שגורם לאגירה בתאי השומן.
זה מאמר טוב להתחלה: http://meeverlapaleo.blogspot.co.il/2014/10/blog-post.html
כל הבלוג מלא בחומר שיכול לעניין אותך.

וטחינה היא לא משהו, מלאה באומגה 6. אני אישית לא אוכל. אני מדבר על שומן רווי. תנסה אסאדו, או צלעות כבש עם השומן.

באמת.
איכס טחינה לבד ? היום אכלתי בערך 400 גרם בשר טחון קבבים עם טחינה ב11 בבוקר וזה כנראה מה שעומד להיות האוכל שלי עד 7 בערב היום
זה מאמר טוב להתחלה: http://meeverlapaleo.blogspot.co.il/2014/10/blog-post.html
כל הבלוג מלא בחומר שיכול לעניין אותך.

וטחינה היא לא משהו, מלאה באומגה 6. אני אישית לא אוכל. אני מדבר על שומן רווי. תנסה אסאדו, או צלעות כבש עם השומן.
לא חושב שכדאי להמנע מטחינה בגלל האומגה 6 יש לה הרבה יתרונות. פשוט לתסף באומגה 3 ויהיה בסדר.

אני חושב שזה מה זה שטויות לא לעבור 20 גרם פחמימה כדי להיכנס לקיטוזיס או לא לעבור את ה50 גרם חלבון בארוחה.
כאילו מה אני עכשיו אתחיל לשקול את הבשר שאני אוכל כדי לדעת שאני לא עובר ? אני יודע שאני אוכל 100 גרם חלבון בארוחה והאמת,ממש לא מעניין אותי. זה לא שווה את ההקדשת זמן לזה אני לא אחלק את הארוחת צהריים שלי לשתי ארוחות שיש ביניהם מרווח שעתיים בגלל קצת אינסולין. ומי שרוצה להכנס לקיטוזיס יכול גם להיות מתחת ל100 אף אחד לא צריך לענות את עצמו,אולי מתחת ל20 הוא יכנס יותר מהר אבל זה קשה להיות מתחת ל20,חוץ מזה שנגיד אורז אני רוצה לצרוך ממנו 50 ג' פחמימה כל יום כי יש בו הרבה ויטמינים וסיבים תזונתיים (ולאחרונה אגב זה שהפסקתי לאכול אורז בכמויות היציאות שלי לא נחמדות אליי)
אבל בכללי אני מסכים איתך.

תנסה לאכול 4000 קלוריות בלי לעבור את ה50 גרם פחמימה,זה לא שפוי ואם תצליח זה כנראה כי אתה תטחן אגוזים שקדים קשיו וגרעיני חמניה.

קיטוזיס זה מצב מעולה, אבל אם לא מתאים לך אז לא. הערכת אוכל זה לא בעיה. שבוע ראשון בודקים אחרי זה כבר יודעים להעריך. זה לא צריך להיות בדיוק, רק לראות שאתה לא יוצא מקיטו. אני אוכל 3-4 ארוחות של 40-50 גרם כל פעם וזה סבבה.
בקשר לפחמימות, לא תנסה לא תדע. אני לא מאמין שב100 גרם ועוד מאורז תצליח להיות בקיטו, אבל אם תצליח אז מצויין בשבילך

ידוע.
אבל אתה מתחמק ממה ששאלתי.
האם יש לך משהו לבסס עליו את הטענה ששומן לא נאגר כשומן בגוף כשאתה נמצא בקטוזיס?

וטחינה היא לא משהו, מלאה באומגה 6
כמו כל האגוזים גם.
מכאן ועד ללא בריא, שמיים וארץ.

כל עוד הכל בגבול הטעם הטוב ומגוון עם עוד מקורות שומן, הכל טוב.

קיטוזיס זה מצב מעולה, אבל אם לא מתאים לך אז לא. הערכת אוכל זה לא בעיה. שבוע ראשון בודקים אחרי זה כבר יודעים להעריך. זה לא צריך להיות בדיוק, רק לראות שאתה לא יוצא מקיטו. אני אוכל 3-4 ארוחות של 40-50 גרם כל פעם וזה סבבה.
בקשר לפחמימות, לא תנסה לא תדע. אני לא מאמין שב100 גרם ועוד מאורז תצליח להיות בקיטו, אבל אם תצליח אז מצויין בשבילך
לא אמרתי 100 גרם,אמרתי 50. חוץ מזה יש אנשים בפליאו על 150. לא אמרתי שלא מתאים לי,אבל לא צריך להגביל לגמרי את הפחמימה שלך,מותר קצת אורז, מה יקרה ?
היום לדוגמא אכלתי בערך 30 ג' פחמימה מאורז ועוד 20 מבננה. ואני לא רואה בזה דבר רע בכלל

ידוע.
אבל אתה מתחמק ממה ששאלתי.
האם יש לך משהו לבסס עליו את הטענה ששומן לא נאגר כשומן בגוף כשאתה נמצא בקטוזיס?

כמו כל האגוזים גם.
מכאן ועד ללא בריא, שמיים וארץ.

כל עוד הכל בגבול הטעם הטוב ומגוון עם עוד מקורות שומן, הכל טוב.

טחינה ואגוזים, נכון. כתיבול אין בעיה, אבל לא לבסס על זה את מקורות השומן. עדיף שומן מן החי.

ולשאלה הקודמת:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15148063

שתי קבוצות של 60 מתנדבים, 24 שבועות.
קבוצה אחת, הגבלת פחמימות, שומן בכמות גבוהה, ללא הגבלה קלורית.
קבוצה שניה, פחות מ30% שומן, הגבלה קלוריות של 500-1000 ליום.

סיכום החוקרים:
Compared with a low-fat diet, a low-carbohydrate diet program had better participant retention and greater weight loss. During active weight loss, serum triglyceride levels decreased more and high-density lipoprotein cholesterol level increased more with the low-carbohydrate diet than with the low-fat diet.
לא אמרתי 100 גרם,אמרתי 50. חוץ מזה יש אנשים בפליאו על 150. לא אמרתי שלא מתאים לי,אבל לא צריך להגביל לגמרי את הפחמימה שלך,מותר קצת אורז, מה יקרה ?
היום לדוגמא אכלתי בערך 30 ג' פחמימה מאורז ועוד 20 מבננה. ואני לא רואה בזה דבר רע בכלל
לא אמרתי רע, פליאו זה מעולה. אבל זה לא קיטוזיס.

קבוצה שניה, פחות מ30% שומן, הגבלה קלוריות של 500-1000 ליום.
קודם כל תודה על הרפרנס.
אבל -
Compared with a low-fat diet, a low-carbohydrate diet program had better participant retention and greater weight loss. During active weight loss, serum triglyceride levels decreased more and high-density lipoprotein cholesterol level increased more with the low-carbohydrate diet than with the low-fat diet.

מדובר כאן על ניסוי של דיאטת דלת-שומן מול דיאטת דלת-פחמימה.

אני דיברתי איתך על מצב בו אתה נמצא בפלוס קלורי ובקטוזיס, ושבמצב כזה עדיין תשמין. ואתה טענת שבקטוזיס (משתמע ממה שאמרת - בכל מצב של קטוזיס) אין מצב של אגירת שומן בתאי השומן.

כאן הראית לי ניסוי על קבוצת אנשים על משקל עודף שעשו דיאטה - כלומר
מאזן קלורי שלילי.

עדיין לא הוכחת את הטענה שלך.

הפחמימתיים היו בהגבלה. הקטוגנים הגבילו פחמימות ל-20 גרם, השאר אכלו לשובע ללא הגבלה כמובן בעיקר שומן.

הפחמימתיים היו בהגבלה. הקטוגנים הגבילו פחמימות ל-20 גרם, השאר אכלו לשובע ללא הגבלה כמובן בעיקר שומן.

שוב,
גירעון קלורי. דיאטה. (?)

אני מדבר על - מאזן קלורי חיובי ולא נורמטיבי בפרט.

תפוחים ותפוזים.

מצטער, אבל זה לא מוכיח את מה שאתה טוען.

אתה רוצה ניסוי של מישהו שאכל 5000-6000 ומעלה קלוריות ביום על קיטוזיס ולא השמין? זה אין לי לתת (לא אומר שזה לא יעבוד).

DIET זה תזונה, דיאטה בישראל קבלה רושם של ירידה במשקל. יש גם דיאטת השמנה נראה לי.

זה סיכום המחקר בעברית:
למרות שהקבוצה דלת הפחמימות לא הונחתה להגביל קלוריות (איכלו עד שובע רק לא פחמימות), הם ירדו פי שתיים יותר משקל מהקבוצה דלת השומן, דלת הקלוריות!
הקבוצה הקטוגנית אוכלת הרבה יותר שומן מהקבוצה דלת השומן, אבל רואה ירידה משמעותית יותר של שומן בדם - טריגליצרידים... לא מפתיע.
הקבוצה הקטוגנית הראתה עליה באייצ' די אל ("כולסטרול הטוב") אבל לא היתה עליה כלל בקבוצה דלת השומן.

חלק לא קשור לדיון פה, אבל להשכלה כללית. קיטו מקדם קודם כל בריאות, אחרי זה ירידה במשקל.

אתה רוצה ניסוי של מישהו שאכל 5000-6000 ומעלה קלוריות ביום על קיטוזיס ולא השמין? זה אין לי לתת (לא אומר שזה לא יעבוד).
לא,
רק רוצה שתגבה את הטענה שקטוזיס בכל מצב ובכל פלוס קלורי (נגיד לצורך העניין 500-1000) לא יאגור שומן כשומן בגוף.
לאן הפסולת הולכת?
כל מה שמיותר יוצא מה A-Hole ? לא חושב.

בכל אופן, טענת את זה וביקשתי משהו שתבסס עליו את הטענה.
מותר לעשות ניחושים מושכלים ומותר להודות שמדובר רק במסקנה אישית שלך.

ואני עדיין לא מסכים עם זה 😃
DIET זה תזונה, דיאטה בישראל קבלה רושם של ירידה במשקל. יש גם דיאטת השמנה נראה לי.
צודק, ואני יודע.
פשוט הדגשתי כאן את זה שהם בגירעון קלורי ושמטרת המחקר הייתה ירידה במשקל.

חלק לא קשור לדיון פה, אבל להשכלה כללית. קיטו מקדם קודם כל בריאות, אחרי זה ירידה במשקל.
באיזה מובן?
שואל ברצינות

זה סיכום המחקר בעברית:
למרות שהקבוצה דלת הפחמימות לא הונחתה להגביל קלוריות (איכלו עד שובע רק לא פחמימות), הם ירדו פי שתיים יותר משקל מהקבוצה דלת השומן, דלת הקלוריות!
הקבוצה הקטוגנית אוכלת הרבה יותר שומן מהקבוצה דלת השומן, אבל רואה ירידה משמעותית יותר של שומן בדם - טריגליצרידים... לא מפתיע.
הקבוצה הקטוגנית הראתה עליה באייצ' די אל ("כולסטרול הטוב") אבל לא היתה עליה כלל בקבוצה דלת השומן.

מדובר פה בניסוי של דיאטות חיטוב.
א. איפה ראית את המשפט "למרות שהקבוצה דלת הפחמימות לא הונחתה להגביל קלוריות (איכלו עד שובע רק לא פחמימות)"?
ב. ברגע שאין בקרה קלורית, אין לך מושג כמה הם באמת אכלו, ותיאורטית יכול להיות שהם אכלו חצי קלוריות מהאנשים בקבוצה השניה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית