הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ארוחת ערב - שומן וחלבון בלבד

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה, התחלתי לבנות תפריט קודם כל לתקופה של הניטרלי.
בקיצור, הגעתי ל 1700 קלוריות ( אני צריך להגיע ל 2300 ), 140 גר' חלבון ( צריך בסביבות ה 160-180 ), שומן 60, ופחמימה 150.
עכשיו הבעיה היא שיש לי להשלים בסביבות ה 600 קלוריות ( אפשר גם נשנושים, ארוחות קטנות לפני אימון וכיו"צ ) אבל שיהיה רק משומן כי הצבתי לעצמי רף של עד 150 גר' פחמימה לתפריט ( כי בכל זאת המטרה היא AD ).
בקיצור, בצהריים יש לי עם ה 300 גר' חזה עוף כוס וחצי אורז ( סביבות ה 225 גר' אורז ) ובטטה קטנה ( סביבות ה 100 ומשהו גר' בטטה ).
כדאי להוריד את האורז לכוס ולהחליף במקור שומן אחר ?
ואם כן אז במה ( שיתווסף לארוחת צהריים ).
בקיצור, אני צריך מקורות שומן טובים ורעיונות טובים לתפריט שלי.
נ.ב. יש גם אבקת חלבון להוסיף ככה שכעיקרון אני צריך להוסיף בעצם 600 ולא 700.

זה לא שזה לא בריא, אבל צריך לאכול את זה במידה ולא להגזים
השאלה מה נחשב כהגזמה.
אם מתוך התפריט נגיד, 30 גרם טחינה גולמית - נחשב הרבה או מעט? והאם זה יחסי אל מול התפלגות הקלוריות של שומנים\חלבונים\פחמימות בתפריט?
פר אדם?

😃

שמע בסך הכל שקדים ואגוזים זה סבבה,אבל לדעתי רק אם אתה מתסף באומגה 3 כי אם לא פשוט יהיה יחס עצום בין האומגה 6 ל3
יש לשקדים ואגוזים את היתרונות שלהם
זה שאתה מתסף באומגה 3 לא אומר שאומגה 6 זה בסדר
אם אתה מכניס ביום 20 גרם אומגה 6 ותיספת 2 גרם אומגה 3, עדיין יש יחס עצום ביניהם. אומנם קטן יותר מאשר ללא אומגה 3 בכלל
אבל עדיין זה לא אופטימלי בכלל. חוץ מזה שבשקדים ואגוזים יש חומצה פיטית\אוקסלית וזה פוגע בספיגה של ויטמינים ומינרלים.
לא חסר מקורות לשומן איכותי, יש לך בשר, אבוקדו, ביצים, שמנים למיניהם, גבינות שמנות... אגוזים צריכים להיות הבחירה האחרונה שלך

זה שאתה מתסף באומגה 3 לא אומר שאומגה 6 זה בסדר
אם אתה מכניס ביום 20 גרם אומגה 6 ותיספת 2 גרם אומגה 3, עדיין יש יחס עצום ביניהם. אומנם קטן יותר מאשר ללא אומגה 3 בכלל
אבל עדיין זה לא אופטימלי בכלל. חוץ מזה שבשקדים ואגוזים יש חומצה פיטית\אוקסלית וזה פוגע בספיגה של ויטמינים ומינרלים.
לא חסר מקורות לשומן איכותי, יש לך בשר, אבוקדו, ביצים, שמנים למיניהם, גבינות שמנות... אגוזים צריכים להיות הבחירה האחרונה שלך
יש בזה הרבה אונגה 6 אבל הגזמת,למה שתגיע ל20 גרם ? אני מסכים איתך שלא צריך לצרות הרבה אבל מותר לצרוך.

אם נגיד אני אוכל 40 גר׳ ביום מהמיקס שלי ( בוטנים, שקדים, אגוזי מלך וקשיו - הכל קלוי בלי מלח ) אני אמות ?
אני לא רוצה לבאס אותך, אבל גם אם לא תאכל בכלל את המיקס שלך וגם אם תאכל 80 גרם ביום אתה תמות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית