הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פציעת חזה

BreakingBadSuck

משתמש פעיל
831
225
נק' מוניטין:
736
831
225
אהלן, כבר תקופה של מספר שבועות שיש כאבים בpectoral השמאלי מהלחיצת חזה. בדר"כ אני הייתי עובד עם כדור לקרוס על האזור ומתאמן רק כשהייתי מרגיש שאני יכול ללחוץ.
היום במסגרת תחרות (לפני כ10~ שעות) לחצתי משקל ל1RM, שוב דבר מיוחד אלא שעכשיו שמתי לב לסוג של "קרע" ליד אזור הבייספ (אאל"ט).
מניח שבשעות הקרובות זה הולך לגדול ולהתנפח, מה חומרת הפציעה? האם זה הולך לדרוש איזה שהוא טיפול? איך זה הולך להשפיע לי על הסימטריה והפרופציות בחזה?

2ele36b.jpg

ד"א אין כאבים נכון לרגע זה וכשאני לוחץ על הpectoral אני לא מרגיש כאב (בניגוע לבדר"כ).

קרוב ליממה לאחר:
t62sua.jpg

@yonizarkh

מצטרף לשאלה... גם אצלי אחרי אימונים כבדים מופע סימן דומה רק הרבה יותר קטן (בשריר ביד אחורית).
מה שכן זה עובר אחרי גג 24 שעות אז לא ייחסתי לזה חשיבות.

• פותח/ת השרשור
זה לא מכה ביד, כי זה לא מרגיש ככה.
היה לי כבר תקופה כאבים כרוניים בפקטורליס ואז זה הופיע, כמה זה חמור אני לא יודע אבל אעשה צילום בקרוב.
בכל מקרה, בדיעבד היה אפשר למנוע את זה אם רק הייתי שומר על טכניקה יותר טובה ומוריד מהנפח המופרז שעבדתי.

http://gog.is/pectoralis+tear

שטף הדם עשוי להצביע על נזק לרקמה אבל כמובן שיש צורך בבדיקה מסודרת שכוללת טווחי תנועה, כוח שריר, מישוש וכיוצ"ב על מנת להבין מה מהות הפציעה.
במידה ויש חשד לנזק רציני, קרוב לוודאי שתצטרך לבצע בדיקת הדמייה (בד"כ MRI) ולפיה יוחלט מה לעשות הלאה.
אופן הטיפול והשפעה על מראה חיצוני הם פועל יוצא של חומרת הפציעה.

אהלן, כבר תקופה של מספר שבועות שיש כאבים בpectoral השמאלי מהלחיצת חזה. בדר"כ אני הייתי עובד עם כדור לקרוס על האזור ומתאמן רק כשהייתי מרגיש שאני יכול ללחוץ.
היום במסגרת תחרות (לפני כ10~ שעות) לחצתי משקל ל1RM, שוב דבר מיוחד אלא שעכשיו שמתי לב לסוג של "קרע" ליד אזור הבייספ (אאל"ט).
מניח שבשעות הקרובות זה הולך לגדול ולהתנפח, מה חומרת הפציעה? האם זה הולך לדרוש איזה שהוא טיפול? איך זה הולך להשפיע לי על הסימטריה והפרופציות בחזה?

2ele36b.jpg

ד"א אין כאבים נכון לרגע זה וכשאני לוחץ על הpectoral אני לא מרגיש כאב (בניגוע לבדר"כ).

קרוב ליממה לאחר:
t62sua.jpg

@yonizarkh

בהחלט יתכן ומדובר בקרע של אחד הראשים. קרע חלקי לפי גודל ההמטומה.
לא הרגשת כלום במהלך התחרות?

• פותח/ת השרשור
בהחלט יתכן ומדובר בקרע של אחד הראשים. קרע חלקי לפי גודל ההמטומה.
לא הרגשת כלום במהלך התחרות?
לא הרגשתי משהו, שמתי לב רק אח"כ לבעיה.

האורתופד רשם בהפניה "גיד פקטורליס נמוש, גיד בייספס נמוש".
והפנה אותי לUS איברים לבדיקת "פקטורליס מייגור טנדון".

לא הרגשתי משהו, שמתי לב רק אח"כ לבעיה.

האורתופד רשם בהפניה "גיד פקטורליס נמוש, גיד בייספס נמוש".
והפנה אותי לUS איברים לבדיקת "פקטורליס מייגור טנדון".

סבבה , תהיה חכם יותר אחרי ה US.
מה מצב הכאב וטווחי התנועה בכתף?

• פותח/ת השרשור
סבבה , תהיה חכם יותר אחרי ה US.
מה מצב הכאב וטווחי התנועה בכתף?
אין כאבים, ואין בעיה להזיז את הכתף.
אולי הרגשתי קצת ב3 ימים הראשונים (לא שולל פלסבו), נראה שעל פניו הכל בסדר עכשיו.

• פותח/ת השרשור
@yonizarkh
עשיתי US ואבחנו לי קריעה בפקטורליס.
לפני שבוע קרעתי את גיד שוב (ליד הבייספ) וכשהלכתי לרופא הוא לא חשב להפנות אותי שוב לאורתופד ונתן לי טיפ מפגר "לחזור לאימונים לאט ובזהירות".
היום עבדתי עם 60 קילו חזה ועכשיו יש לי שטף דם באיזור. אשמח לשמוע קצת את דעתך לפני שאני מבקר אצל הדמיקולו הזה שוב, האם אתה חושב שאני צריך להעתקש על ניתוח ומה חומרת הפציעה אצלי. מהו לדעתך הזמן המתאים לחזור לאימונים?

אם לא הייתי כל כך ברור - היו לי שלוש פציעות חזה:
אחת שלא הרגשתי והיה לי קרע רק מאוחר יותר.
השנייה שחזרתי להתאמן אחרי חודש וחצי שלקחתי הפסקה (הרגשתי את הגיד נקרע וניצלתי רק כי היה מישהו ששמר עלי) (הקרע ליד הבייספ בתמונה)
השלישית קרתה לי היום וזה השטף דם באיזור ליד בית השחי (לא הרגשתי את זה)

2z50ha0.jpg

@yonizarkh
עשיתי US ואבחנו לי קריעה בפקטורליס.
לפני שבוע קרעתי את גיד שוב (ליד הבייספ) וכשהלכתי לרופא הוא לא חשב להפנות אותי שוב לאורתופד ונתן לי טיפ מפגר "לחזור לאימונים לאט ובזהירות".
היום עבדתי עם 60 קילו חזה ועכשיו יש לי שטף דם באיזור. אשמח לשמוע קצת את דעתך לפני שאני מבקר אצל הדמיקולו הזה שוב, האם אתה חושב שאני צריך להעתקש על ניתוח ומה חומרת הפציעה אצלי. מהו לדעתך הזמן המתאים לחזור לאימונים?

אם לא הייתי כל כך ברור - היו לי שלוש פציעות חזה:
אחת שלא הרגשתי והיה לי קרע רק מאוחר יותר.
השנייה שחזרתי להתאמן אחרי חודש וחצי שלקחתי הפסקה (הרגשתי את הגיד נקרע וניצלתי רק כי היה מישהו ששמר עלי) (הקרע ליד הבייספ בתמונה)
השלישית קרתה לי היום וזה השטף דם באיזור ליד בית השחי (לא הרגשתי את זה)

2z50ha0.jpg

היי ,
ראשית , חומרת פציעה לא נקבעת ע"י תמונה של המטומה.
בכדי להעריך את הפציעה צריך לראות את מידת הקרע בהדמיה , את ההגבלות , רמת הכאב וכו'.
כרגע מוקדם מדי "להתעקש" על ניתוח ( אם בכלל ) .
מה שאתה צריך לעשות זה הפסקה מאימוני חזה/כתפיים , ולהתחיל לטפל בכתף.
אגב , ה"טיפ" של הרופא הוא נכון בגדול. רק שבשבי לעשותץ את זה נכון צריך שמישהו יראה וינחה אותך - זה בערך מה שפיזיותרפיסטים עושים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית