הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מגנזיום - ויעילותו בשיפור ייצור הטסטוסטרון הגברי.

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
בהמשך לשיחה שאני וחן ניהלנו (@SweetBamba ) באחד האשכולות על יעילות המגנזיום.
החלטתי לפתוח דיון בנושא, מכיוון שיש לא מעט מחקרים שמצאתי וארצה לשמוע מעוד אנשים כאן מה דעתם.

מראש- מתנצל על התירגום הלקוי. זה נעשה במהירות ובעזרה של טרנזלייטור. אז עימכם הסליחה 😃

לפי מס' מחקרים, נמצא שכמות מסויימת של מגנזיום - בין 10 מ"ג לקילו ממשקל הגוף ועד לגרם ביום - משפרים את ייצור הטסט הטבעי,
עבור ספורטאים לאחר מאמץ וגם עבור גברים מתבגרים שרמות הטסט שלהם בנסיגה מסויימת.

This study was performed to assess how 4 weeks of magnesium supplementation and exercise affect the free and total plasma testosterone levels of sportsmen practicing tae kwon do and sedentary controls at rest and after exhaustion. The testosterone levels were determined at four different periods: resting before supplementation, exhaustion before supplementation, resting after supplementation, and exhaustion after supplementation in three study groups, which are as follows: Group 1-sedentary controls supplemented with 10 mg magnesium per kilogram body weight. Group 2-tae kwon do athletes practicing 90-120 min/day supplemented with 10 mg magnesium per kilogram body weight. Group 3-tae kwon do athletes practicing 90-120 min/day receiving no magnesium supplements. The free plasma testosterone levels increased at exhaustion before and after supplementation compared to resting levels. Exercise also increased testosterone levels relative to sedentary subjects. Similar increases were observed for total testosterone. Our results show that supplementation with magnesium increases free and total testosterone values in sedentary and in athletes. The increases are higher in those who exercise than in sedentary individuals.

תוצאות המחקר היו-
כל שלושת הקבוצות של הגברים הנבדקים הראו עליות ברמותיהם של הטסט החופשי והכולל לאחר מאמץ.
הקבוצה שנטלה מגנזיום ועשתה אימוני אירובי (לחימה) הגדילה את רמות הטסט שלה.
הקבוצה של הגברים שלקחו את תוספי המגנזיום אבל בילו את היום בישיבה ולא בפעולה עדיין הראו עלייה ברמות הטסט החופשי בצורה די משמעותית.
המחקר הראה כי תוספת מגנזיום מגבירה גם את רמות הטסטוסטרון החופשיות והמוחלטות בגברים, וזה מראה שגברים שעסקו בפעילות גופנית ולקחו תוספי מגנזיום ראו כי הייתה עלייה משמעותית בטסט החופשי והאבסולוטי אפילו יותר מאנשים שלקחו תוספי מגנזיום ולא עסקו בפעילות גופנית או באנשים שעסקו בפעילות גופנית ואינם לקחו בכלל מגנזיום.
המחקר נעשה במשך 4 שבועות בסה"כ ונבדק על אנשים שמתאמנים בטאי קוואן דו, אנשים שמתאמנים בזה ולוקחים מגנזיום ואנשים שלא מתאמנים ולוקחים מגנזיום.

רפרנס - http://link.springer.com/article/10.1007/s12011-010-8676-3

במחקר הבא נמצא שבגיל יותר מתקדם כשרמות הטסט נמוכות יותר ויש נסיגה בהם, אז המגנזיום בהחלט עוזר לייעל את זה.

Male individuals with impaired magnesium status and T deficiency (accurately assessed) could benefit from magnesium and/or T treatment targeting physical performance.

רפרנס- http://www.hindawi.com/journals/ije/2014/525249/

מחקר נוסף בנושא-

נעשה במשך 7 שבועות ונבדק לצורכי שיפור ההתחזקות.
למרות שלא נעשו בדיקות דם לרמות הטסט אפשר להבין שהקבוצה שהתחזקה יותר עקב לקיחת מגנזיום הכילה רמות גבוהות יותר של טסט.
2 קבוצות נחקרו כאן - בסה"כ 26 משתתפים.
כולם היו גברים בין הגילאים 18 ו -30.
בקבוצה ג' היו 14 נבדקים שלקחו תוסף פלסבו (בעצם גלולת סוכר מזויפת). היו 12 גברים בקבוצת הניסוי (הקבוצה M) שלקחו תוספת מגנזיום.
הקבוצה שלקח מגנזיום לקחה בסך הכל 8 מ"ג ליום לכל קילוגרם ממשקל גוף. (מחקר זה בעצם כלל כל מקור של מגנזיום שיש להם בדיאטה)
הנבדקים בניסוי התאמנו 3 פעמים בשבוע, בכל אימון הם עשו 3 סטים של 10 חזרות בלג אקסטנשן ולג פרס (איכ) ,
אבל בכל מקרה, התוצאות היו ברורות: שני הקבוצות התחזקו במהלך 7 השבועות, אבל קבוצת מגנזיום (הקבוצה M) זכתה באופן משמעותי יותר בהשוואה לקבוצת הביקורת (הקבוצה ג ').
החוקרים הגיעו למסקנה כי תוספת מגנזיום עשויה לשחק תפקיד חיובי בסינתזה של חלבונים ברמת ריבוזומלי.
מסקנה: תוספי מגנזיום גורמים לכם להיות חזקים יותר בלפחות 2 דרכים מ2 המחקרים הראשונים. אחד מהם הוא מעלייה ישירה בטסטוסטרון. האחרים הוא משיפור בסינתזה של חלבונים.

רפרנס - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1619184

מחקר 3-
המחקר הזה נבדקו 399 גברים בטווח גילאים של 65.
לא הבנתי לגמרי אבל כנראה הם חיפשו התאמה של רמות של מגנזיום מול טסטוסטרון והורמון גדילה אחר מסוג IGF-1.
בכל אופן,
התוצאות הראו בבירור כי רמות גבוהות יותר של מגנזיום היו קשורות עם רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון (שניהם חופשיות וכוללות) ושל גורם דמוי אינסולין צמיחה (IGF-1).
ספקנים סבירים יכולים להצביע על העובדה שמחקר זה אינו מוכיח כי תוספת מגנזיום למעשה מגדילה טסטוסטרון או IGF-1. זה נכון; משמעות הדבר היא שזה מתקבל על הדעת כי באופן תיאורטי מגנזיום הוא רק נוכח כאשר רמות הטסטוסטרון הוא גבוה ואינו גורם לו לגדול.
בדיוק כמו למרות שהמכירות של גלידה הן גבוהות בקיץ, זה לא אומר שזה רעיון טוב למכור גלידה כדי לנסות להפוך את מזג האוויר לחם יותר!
אבל בשילוב עם 2 מחקרים האחרים ועוד רבים, מדובר בחדשות מאוד מבטיחות. זה נראה שתוספת המגנזיום אינה רק הופכת את רמות הטסטוסטרון שלכם גבוהות יותר (במיוחד עבור גברים מבוגרים), אלא יכולה לגרום להורמונים אנבוליים אחרים שמאוד חשובים גם לגדול.

רפרנס למחקר- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21675994

מסקנה מהמחקרים הנ"ל-

תוספת מגנזיום מגבירה באופן משמעותי את שני סוגי הטסטוסטרון : החופשי והכולל בגברים.
תוספת מגנזיום מגבירה את ההתחזקות בצורה מועילה יותר מסתם להגביר את מנגנון ייצור הטסט, אלא גם מסנתזת חלבון ריבוזומלי.
תיסוף במגנזיום יעזור להגביר את ייצור הטסט לגברים שמתאמנים וגם כאלה שאינם;ושילוב של תוספת מגנזיום בתוספת לאימוני ספורט יהיה יותר מועיל.
לתוספת מגנזיום יש השפעות חיוביות על גברים מגיל 18 ומעלה, וייתכן בהחלט מגברים מתחת לגיל זה. מגנזיום מגביר טסטוסטרון, כוח, וכנראה שגם הורמונים אנאבולים חשובים אחרים.

כל המחקרים ועוד דברים מעניינים במאמר הבא - http://www.menprovement.com/magnesium-and-testosterone/

אשמח לשמוע את דעתכם ואם עזרתי לחלקכם להעשיר את הידע,
מה טוב.

שאו ברכה 🤩

• פותח/ת השרשור
350 גרם בננה זה בערך גרם מגנזיום אבל אם אתה אוכל כמו שצריך אז זה גם שקדים ובשוקולד מריר יש ובעוד הרבה דברים .
נכון.
אבל כשנמצאים בחיטוב למשל, סתם לצורך הדיון - לא תמיד תוכל לאכול ולהגיע אל הערכים שאתה מגיע בתיסוף.
כמובן שיש גם עניין של ספיגת מגנזיום שמגיע ממזון ומגנזיום שמגיע כתוסף, הריכוז שלו ועוד דברים.
בראש ובראשונה תמיד עדיף שיגיע מהאוכל ועל זה אני מסכים.
אבל הדיון כאן היה בכלל על הקשר אחר לגמרי.

אין שום דבר חוקי שמעלה את רמות הטסטוסטרון באופן משמעותי. תרד מזה.
יש מחקרים, ויש מסקנות - ועל זה בדיוק האשכול.
אני לא מחפש "סטרואידים" טבעיים וכל מיני קשקושים כאלה.
זה התחיל מדיון שלי עם @SweetBamba בנושא ולאחר שהוא מצא בעבר משהו אז החלטתי לחפש גם ומסתבר שיש מידע על זה.
אגב,
מעולם לא חשבתי אפילו לרגע שזה מעלה את הטסטוסטרון באופן משמעותי.
אם כבר אז במעט, אפילו נקודתית לתקופות מסויימות, תלוי בכמות התיסוף ובסוג האימון.

אבל בכללי,
הנושא עניין אותי. זה הכל 😃

ממש לא נעלבתי.. נאיבית בשבילך אני ממש לא מבין בעולם החומרים כך שכל מה שתגיד לי כרגע יראה לי אמיתי..
חומרים אנאבוליים אינם נחשבים חוקיים ולא תוכל לקנות אותם בבית מרקחת.
אלא אם זה מגיע כתרופה או משהו.. אבל בגדול, יש דילרים בדיוק כמו שקונים סמים או גראס או כל דבר וזה עולם מפני עצמו.

ושזה נאמר, אין צורך לשוחח על נושא הרכישה מכיוון שזה לא חוקי ולא לעניין.
קח את הנאמר ברוח טובה כמובן 😃

נכון.
אבל כשנמצאים בחיטוב למשל, סתם לצורך הדיון - לא תמיד תוכל לאכול ולהגיע אל הערכים שאתה מגיע בתיסוף.
כמובן שיש גם עניין של ספיגת מגנזיום שמגיע ממזון ומגנזיום שמגיע כתוסף, הריכוז שלו ועוד דברים.
בראש ובראשונה תמיד עדיף שיגיע מהאוכל ועל זה אני מסכים.
אבל הדיון כאן היה בכלל על הקשר אחר לגמרי. זה כמו מוקסיפן...

יש מחקרים, ויש מסקנות - ועל זה בדיוק האשכול.
אני לא מחפש "סטרואידים" טבעיים וכל מיני קשקושים כאלה.
זה התחיל מדיון שלי עם @SweetBamba בנושא ולאחר שהוא מצא בעבר משהו אז החלטתי לחפש גם ומסתבר שיש מידע על זה.
אגב,
מעולם לא חשבתי אפילו לרגע שזה מעלה את הטסטוסטרון באופן משמעותי.
אם כבר אז במעט, אפילו נקודתית לתקופות מסויימות, תלוי בכמות התיסוף ובסוג האימון.

אבל בכללי,
הנושא עניין אותי. זה הכל 😃

חומרים אנאבוליים אינם נחשבים חוקיים ולא תוכל לקנות אותם בבית מרקחת.
אלא אם זה מגיע כתרופה או משהו.. אבל בגדול, יש דילרים בדיוק כמו שקונים סמים או גראס או כל דבר וזה עולם מפני עצמו.

ושזה נאמר, אין צורך לשוחח על נושא הרכישה מכיוון שזה לא חוקי ולא לעניין.
קח את הנאמר ברוח טובה כמובן 😃
האמת שזה לא כמו גראס כי זה לא בפקודת הסמים.

טסטוסטרון גברי? יש טסטוסטרון נשי?
אולי התכוונת להורמון המין הגברי?
🤩

350 גרם בננה זה בערך גרם מגנזיום אבל אם אתה אוכל כמו שצריך אז זה גם שקדים ובשוקולד מריר יש ובעוד הרבה דברים .
בכל מקרה גרם מגנזיום מאוכל טבעי זה פי 2 לפחות ממגנזיום כתוסף אם היה אפשר לחשב את זה נספג יותר מהר יותר טוב ועוד ועוד .
למה לשלול תוספים זה טיפשי ?
מה רע באוכל ?
לדעתי לשלול אכילה מאוזנת עם ויטמינים במינרלים על פני תוספים זה יותר טיפשי .

תאור המזון גודל מנה בגר'/מל' מנה כמות מגנזיום מ"ג/מנה
קמח כוסמת 120 גר' כוס 301
בורגול יבש 140 גר' כוס 230
קינואה 100 גר' 210
דג הליבוט מבושל 160 גר' חצי פילה 170
חיטה מלאה 120 גר' כוס 166
תרד מבושל 180 גר' כוס 157
קמח תירס 122 גר' כוס 155
גרעיני דלעת 30 גר' 151
פולי סויה מבושלים 170 גר' כוס 148
שעועית לבנה משומרת 260 גר' כוס 134
אגוזי ברזיל 28 גר' 107
אנרג'י – חטיף דגנים בטעם שוקו בננה 25 גר' יחידה 100
עלי סלק מבושלים 140 כוס 98
במיה קפואה מבושלת 185 גר' כוס 94
שיבולת שועל מבושלת 220 כוס 88
כוסמת מבושלת 170 גר' כוס 86
שקדים 30 גר' 78
אגוזי קשיו 28 גר' 77
ארטישוק 120 גר' יחידה בינונית 72
אפונה מבושלת 195 גר' כוס 71
צנוברים 30 גר' 71
חלב סויה 245 כוס 61
בורגול מבושל 180 גר' כוס 58
תפוח אדמה אפוי עם קליפה 200 גר' יחידה 57
דג טונה טרי מבושל 85 גר' 54
אורז בר מבושל 160 גר' כוס 52
כרוב מבושל 170 גר' כוס 51
בוטנים 30 גר' 50
בשר בקר מבושל 100 גר' 50
גרגירי חומוס מבושלים 100 גר' 4 כפות 48
אגוזי אילסר 30 גר' 46
תירס גרעינים מבושלים 165 גר' כוס 46
בורגול מבושל 140 גר' כוס 45
תמרים 100 גר' 43
דגני בוקר- צ'ריוס – נסטלה 30 גר' 40.8
עדשים מבושלים 100 גר' 1/2 כוס 35
צימוקים 100 גר' 7 כפות 32
דגני בוקר- מולטי צ'ריוס – נסטלה 30 גר' 28
חטיף פינוקי בריאות – תלמה 25 גר' יחידה 12.7
דלעת מבושלת 100 גר 9
בטאטה מבושלת 100 גר' 8

הנתונים נלקחו מה-USDA ונתוני החברות

בנוסף אם אתה אוכל ירקות יש בכוסברה ברוקולי מלפפון וכל מה שירוק כמעט .
חחחחחחחחח וואלה אחי ? 3.5 בננות זה גרם מגנזיום ?
בוא נראה אותך מגיע לגרם ויטמין C מהתזונה,או למספיק אומגה 3. GO
(רמז:3 גמבות אדומות ליום לויטמין C ובערך חצי קילו סלמון)
לא ריאלי ברמות.

אני רוצה לשאול שאלה.
למה כל אחד אומר תמיד ש"עדיף מאוכל" ולא מתוסף?,כי נראה שאנשים אומרים את זה כבר באופן אוטומטי כי זה נשמע טוב באוזן אבל בוא נדבר גלויות רגע,מה הסיבה?

אני רוצה לשאול שאלה.
למה כל אחד אומר תמיד ש"עדיף מאוכל" ולא מתוסף?,כי נראה שאנשים אומרים את זה כבר באופן אוטומטי כי זה נשמע טוב באוזן אבל בוא נדבר גלויות רגע,מה הסיבה?
b 12 מתעקל בקיבה ומתחת ללשון ככה שמכדור רובו מתבזבז , מולטי ויטמינים בכל המחקרים שנעשו עד כה נמצא כחסר יעילות .
לגבי סידן יש מחקרים אשר מוכיחים שיעילותו כתוסף היא ממש לא כמו אוכל מלא.
יש עוד ועוד דוגמאות .
הסיבה העיקרית היא שהמחקרים בנושא תוספי תזונה לא מדויקים במאה אחוז ותמיד פתאום אתה מגלה על עוד מחקר ועוד מחקר שמראה לך שיעילותו של אוכל מלא עדיפה על תוספי תזונה ודברים לא טבעיים או מעובדים , על מנת שהכדור ישמר מוסיפים לו המון דברים שהם לא בדיוק בריאים שאין באוכל מלא וזהו נראה לי מספיק סיבות בשביל שאני לא ייקח תוספי תזונה .
חחחחחחחחח וואלה אחי ? 3.5 בננות זה גרם מגנזיום ?
בוא נראה אותך מגיע לגרם ויטמין C מהתזונה,או למספיק אומגה 3. GO
(רמז:3 גמבות אדומות ליום לויטמין C ובערך חצי קילו סלמון)
לא ריאלי ברמות.
הצריכה המומלצת של ויטמין סי היא ממש לא גבוה(לא צריך גרם ביום) ועומדת על תפוז ליום ככה שאם אתה גם אוכל מאוזן אתה תשיג את הכמות המומלצת בלי בעיה אפילו אם אתה מתאמן כל יום (אם יש קשר בכלל)
אומגה שלוש מספיק דג אחד בשבוע על מנת להגיע לערכים שצריך ,בגדול לא צריך המון אומגה שלוש מה שכן צריך שהאיזון בין אומגה שלוש ולשש תהיה שווה , אין מחקרים שעודף אומגה שלוש יעזור לך במשהו אלא יותר איזון בין אומגה שלוש לשש .
המון מחקרים מראים שספיגת ויטמינים כאשר האדם הוא ספורטאי או סתם בחור שעושה פעילות גופנית היא גבוה יותר מאשר אדם שלא עושה פעילות כלל .

אבל אין סיכוי שאני יוכל להצליח להוכיח על פני מחקרים שוכל טבעי עדיף על כדורים ולכן אני רק יכול להגיד שהפילוסופיה שלי היא שהאדם צריך לאכול מה שהגוף רגיל ומכיר ולא דברים מעובדים

• פותח/ת השרשור
מצויין מינונים של המגנזיום? מתי? והאם מדובר בציטראט?

נ.ב- בכמה עלו רמות הטסטוסטרון

כן, בחלק מהניסויים אנשים לקחו 10 מ"ג פר קילו למשקל גוף ובחלק זה היה 800 מ"ג אני חושב.
אני לא זוכר אם דובר על ציטראט.
ולגביי רמות הטסט, גם לא זוכר.

אני אעיף שוב מבט במחקרים יותר מאוחר.

באחד המחקרים בבירור אומרים שלא נעשו בדיקות דם לבדיקת רמות טסט אבל בגלל שתוצאת הניסוי
הובילה להתחזקות של אלה שלקחו את המגנזיום אז המסקנה היא שהתחזקות=רמות טסט גבוהות יותר.
או משהו כזה

כן, בחלק מהניסויים אנשים לקחו 10 מ"ג פר קילו למשקל גוף ובחלק זה היה 800 מ"ג אני חושב.

באחד המחקרים בבירור אומרים שלא נעשו בדיקות דם לבדיקת רמות טסט אבל בגלל שתוצאת הניסוי
הובילה להתחזקות של אלה שלקחו את המגנזיום אז המסקנה היא שהתחזקות=רמות טסט גבוהות יותר.
או משהו כזה
800מג?? FFS

או משהו כזה
אצל מתאמן טבעי רמות טסט ברמה הנורמלית (גבוה יותר או פחות )לא יעשה שום שינוי מבחינת כוח או מסת שריר .

• פותח/ת השרשור
אצל מתאמן טבעי רמות טסט ברמה הנורמלית (גבוה יותר או פחות )לא יעשה שום שינוי מבחינת כוח או מסת שריר .
This 7-week double blind study looked at the effects of magnesium supplementation on increasing strength. So even though directly measuring strength increases isn’t the same as measuring blood levels of testosterone per se, it is still a major passive indicator of an increase in testosterone

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1619184

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית