הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מגנזיום - ויעילותו בשיפור ייצור הטסטוסטרון הגברי.

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
בהמשך לשיחה שאני וחן ניהלנו (@SweetBamba ) באחד האשכולות על יעילות המגנזיום.
החלטתי לפתוח דיון בנושא, מכיוון שיש לא מעט מחקרים שמצאתי וארצה לשמוע מעוד אנשים כאן מה דעתם.

מראש- מתנצל על התירגום הלקוי. זה נעשה במהירות ובעזרה של טרנזלייטור. אז עימכם הסליחה 😃

לפי מס' מחקרים, נמצא שכמות מסויימת של מגנזיום - בין 10 מ"ג לקילו ממשקל הגוף ועד לגרם ביום - משפרים את ייצור הטסט הטבעי,
עבור ספורטאים לאחר מאמץ וגם עבור גברים מתבגרים שרמות הטסט שלהם בנסיגה מסויימת.

This study was performed to assess how 4 weeks of magnesium supplementation and exercise affect the free and total plasma testosterone levels of sportsmen practicing tae kwon do and sedentary controls at rest and after exhaustion. The testosterone levels were determined at four different periods: resting before supplementation, exhaustion before supplementation, resting after supplementation, and exhaustion after supplementation in three study groups, which are as follows: Group 1-sedentary controls supplemented with 10 mg magnesium per kilogram body weight. Group 2-tae kwon do athletes practicing 90-120 min/day supplemented with 10 mg magnesium per kilogram body weight. Group 3-tae kwon do athletes practicing 90-120 min/day receiving no magnesium supplements. The free plasma testosterone levels increased at exhaustion before and after supplementation compared to resting levels. Exercise also increased testosterone levels relative to sedentary subjects. Similar increases were observed for total testosterone. Our results show that supplementation with magnesium increases free and total testosterone values in sedentary and in athletes. The increases are higher in those who exercise than in sedentary individuals.

תוצאות המחקר היו-
כל שלושת הקבוצות של הגברים הנבדקים הראו עליות ברמותיהם של הטסט החופשי והכולל לאחר מאמץ.
הקבוצה שנטלה מגנזיום ועשתה אימוני אירובי (לחימה) הגדילה את רמות הטסט שלה.
הקבוצה של הגברים שלקחו את תוספי המגנזיום אבל בילו את היום בישיבה ולא בפעולה עדיין הראו עלייה ברמות הטסט החופשי בצורה די משמעותית.
המחקר הראה כי תוספת מגנזיום מגבירה גם את רמות הטסטוסטרון החופשיות והמוחלטות בגברים, וזה מראה שגברים שעסקו בפעילות גופנית ולקחו תוספי מגנזיום ראו כי הייתה עלייה משמעותית בטסט החופשי והאבסולוטי אפילו יותר מאנשים שלקחו תוספי מגנזיום ולא עסקו בפעילות גופנית או באנשים שעסקו בפעילות גופנית ואינם לקחו בכלל מגנזיום.
המחקר נעשה במשך 4 שבועות בסה"כ ונבדק על אנשים שמתאמנים בטאי קוואן דו, אנשים שמתאמנים בזה ולוקחים מגנזיום ואנשים שלא מתאמנים ולוקחים מגנזיום.

רפרנס - http://link.springer.com/article/10.1007/s12011-010-8676-3

במחקר הבא נמצא שבגיל יותר מתקדם כשרמות הטסט נמוכות יותר ויש נסיגה בהם, אז המגנזיום בהחלט עוזר לייעל את זה.

Male individuals with impaired magnesium status and T deficiency (accurately assessed) could benefit from magnesium and/or T treatment targeting physical performance.

רפרנס- http://www.hindawi.com/journals/ije/2014/525249/

מחקר נוסף בנושא-

נעשה במשך 7 שבועות ונבדק לצורכי שיפור ההתחזקות.
למרות שלא נעשו בדיקות דם לרמות הטסט אפשר להבין שהקבוצה שהתחזקה יותר עקב לקיחת מגנזיום הכילה רמות גבוהות יותר של טסט.
2 קבוצות נחקרו כאן - בסה"כ 26 משתתפים.
כולם היו גברים בין הגילאים 18 ו -30.
בקבוצה ג' היו 14 נבדקים שלקחו תוסף פלסבו (בעצם גלולת סוכר מזויפת). היו 12 גברים בקבוצת הניסוי (הקבוצה M) שלקחו תוספת מגנזיום.
הקבוצה שלקח מגנזיום לקחה בסך הכל 8 מ"ג ליום לכל קילוגרם ממשקל גוף. (מחקר זה בעצם כלל כל מקור של מגנזיום שיש להם בדיאטה)
הנבדקים בניסוי התאמנו 3 פעמים בשבוע, בכל אימון הם עשו 3 סטים של 10 חזרות בלג אקסטנשן ולג פרס (איכ) ,
אבל בכל מקרה, התוצאות היו ברורות: שני הקבוצות התחזקו במהלך 7 השבועות, אבל קבוצת מגנזיום (הקבוצה M) זכתה באופן משמעותי יותר בהשוואה לקבוצת הביקורת (הקבוצה ג ').
החוקרים הגיעו למסקנה כי תוספת מגנזיום עשויה לשחק תפקיד חיובי בסינתזה של חלבונים ברמת ריבוזומלי.
מסקנה: תוספי מגנזיום גורמים לכם להיות חזקים יותר בלפחות 2 דרכים מ2 המחקרים הראשונים. אחד מהם הוא מעלייה ישירה בטסטוסטרון. האחרים הוא משיפור בסינתזה של חלבונים.

רפרנס - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1619184

מחקר 3-
המחקר הזה נבדקו 399 גברים בטווח גילאים של 65.
לא הבנתי לגמרי אבל כנראה הם חיפשו התאמה של רמות של מגנזיום מול טסטוסטרון והורמון גדילה אחר מסוג IGF-1.
בכל אופן,
התוצאות הראו בבירור כי רמות גבוהות יותר של מגנזיום היו קשורות עם רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון (שניהם חופשיות וכוללות) ושל גורם דמוי אינסולין צמיחה (IGF-1).
ספקנים סבירים יכולים להצביע על העובדה שמחקר זה אינו מוכיח כי תוספת מגנזיום למעשה מגדילה טסטוסטרון או IGF-1. זה נכון; משמעות הדבר היא שזה מתקבל על הדעת כי באופן תיאורטי מגנזיום הוא רק נוכח כאשר רמות הטסטוסטרון הוא גבוה ואינו גורם לו לגדול.
בדיוק כמו למרות שהמכירות של גלידה הן גבוהות בקיץ, זה לא אומר שזה רעיון טוב למכור גלידה כדי לנסות להפוך את מזג האוויר לחם יותר!
אבל בשילוב עם 2 מחקרים האחרים ועוד רבים, מדובר בחדשות מאוד מבטיחות. זה נראה שתוספת המגנזיום אינה רק הופכת את רמות הטסטוסטרון שלכם גבוהות יותר (במיוחד עבור גברים מבוגרים), אלא יכולה לגרום להורמונים אנבוליים אחרים שמאוד חשובים גם לגדול.

רפרנס למחקר- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21675994

מסקנה מהמחקרים הנ"ל-

תוספת מגנזיום מגבירה באופן משמעותי את שני סוגי הטסטוסטרון : החופשי והכולל בגברים.
תוספת מגנזיום מגבירה את ההתחזקות בצורה מועילה יותר מסתם להגביר את מנגנון ייצור הטסט, אלא גם מסנתזת חלבון ריבוזומלי.
תיסוף במגנזיום יעזור להגביר את ייצור הטסט לגברים שמתאמנים וגם כאלה שאינם;ושילוב של תוספת מגנזיום בתוספת לאימוני ספורט יהיה יותר מועיל.
לתוספת מגנזיום יש השפעות חיוביות על גברים מגיל 18 ומעלה, וייתכן בהחלט מגברים מתחת לגיל זה. מגנזיום מגביר טסטוסטרון, כוח, וכנראה שגם הורמונים אנאבולים חשובים אחרים.

כל המחקרים ועוד דברים מעניינים במאמר הבא - http://www.menprovement.com/magnesium-and-testosterone/

אשמח לשמוע את דעתכם ואם עזרתי לחלקכם להעשיר את הידע,
מה טוב.

שאו ברכה 🤩

This 7-week double blind study looked at the effects of magnesium supplementation on increasing strength. So even though directly measuring strength increases isn’t the same as measuring blood levels of testosterone per se, it is still a major passive indicator of an increase in testosterone

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1619184
יכול להיות שהמגנזיום השפיע על משהו שהוא גרם למשהו שגרם ליותר כוח וליותר טסטוסטרון אבל זה לא שהטסטוסטרון הוא הסיבה לעוד כוח .
יש מחקרים גם על זה בדקו כמה אנשים עם רמת טסטוסטרון שונה ולא היה שינוי במסת שריר או בכוח בין הבחור שהיה עם הכי פחות טסט (ברמת הנורמה ) לבחור שהיה עם הכי הרבה טסט (ברמת הנורמה).

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהמגנזיום השפיע על משהו שהוא גרם למשהו שגרם ליותר כוח וליותר טסטוסטרון
אז מעצם העובדה שהוא השפיע על משהו שגרם למשהו אחר להשפיע על הכח ועל הטסט אז זה מוכיח את טענות המחקר והניסוי הספציפי ההוא.
היה נחמד אם היינו יודעים יותר לעומק מה בדיוק..
אבל נחמד לדעת שמגנזיום במינונים גבוהים כל כך יכולים להשפיע לטובה.

אגב,
אם אתה לא אוהב תוספים אז תצרוך את הכמות הנ"ל ממזון ותבדוק אם זה משפיע לטובה.

אז מעצם העובדה שהוא השפיע על משהו שגרם למשהו אחר להשפיע על הכח ועל הטסט אז זה מוכיח את טענות המחקר והניסוי הספציפי ההוא.
היה נחמד אם היינו יודעים יותר לעומק מה בדיוק..
אבל נחמד לדעת שמגנזיום במינונים גבוהים כל כך יכולים להשפיע לטובה.

אגב,
אם אתה לא אוהב תוספים אז תצרוך את הכמות הנ"ל ממזון ותבדוק אם זה משפיע לטובה.
אני משתדל תמיד לאכול מגוון ולהגיע לערכים של ויטמינים קלוריות חלבונים שומן .............. התקינים .

יהב:
לגבי דג סלומון בשבוע זה ממש לא שטויות , זאת הכמות המומלצת של אומגה 3 במיוחד לבן אדם שאוכל מאוזן (פחות אומגה 6) .
לגבי ויטמין סי די הגזמתי די הרבה אבל הצריכה המומלצת היא 500 מ"ג וכל בן אדם שאוכל ירקות יגיע לזה בלי בעיה ,מה שגם לא מצאו אצל האכלוסיה הנורמלית חוסר בוטמין הזה,
ויטמין סי בעודף יגרום לבעיות בעיכול ועוד דברים שאתה לא רוצה לחוות .

אני משתדל תמיד לאכול מגוון ולהגיע לערכים של ויטמינים קלוריות חלבונים שומן .............. התקינים .

יהב:
לגבי דג סלומון בשבוע זה ממש לא שטויות , זאת הכמות המומלצת של אומגה 3 במיוחד לבן אדם שאוכל מאוזן (פחות אומגה 6) .
לגבי ויטמין סי די הגזמתי די הרבה אבל הצריכה המומלצת היא 500 מ"ג וכל בן אדם שאוכל ירקות יגיע לזה בלי בעיה ,מה שגם לא מצאו אצל האכלוסיה הנורמלית חוסר בוטמין הזה,
ויטמין סי בעודף יגרום לבעיות בעיכול ועוד דברים שאתה לא רוצה לחוות .
זה קטע פסיכי כי ויטמין C הוא מסיס במים ויוצא בשתן כמו כלום אם יש עודף. 500 מג ואני זורם איתך שככה צריך למרות שספורטאים צריכים יותר,זה 2 גמבות ביום. מי באמת מקפיד על 2 גמבות אדומות ביום ?
יש בדג סלמון 1.8 מ''ג אומגה 3 ב100 גרם אם אני לא טועה אבל זה בALA ואתה צריך EPA DHA וזה עובר בגוף תהליך מALA לEPA וDHA ובערך עשירית מהALA הופך לEPA ו DHA.
חוץ מזה,סלמון זה יקר אש יותר זול כבר אומגה 3 בטבליות ויותר עדיף

זה קטע פסיכי כי ויטמין C הוא מסיס במים ויוצא בשתן כמו כלום אם יש עודף. 500 מג ואני זורם איתך שככה צריך למרות שספורטאים צריכים יותר,זה 2 גמבות ביום. מי באמת מקפיד על 2 גמבות אדומות ביום ?
יש בדג סלמון 1.8 מ''ג אומגה 3 ב100 גרם אם אני לא טועה אבל זה בALA ואתה צריך EPA DHA וזה עובר בגוף תהליך מALA לEPA וDHA ובערך עשירית מהALA הופך לEPA ו DHA.
חוץ מזה,סלמון זה יקר אש יותר זול כבר אומגה 3 בטבליות ויותר עדיף
יש הרבה דגים שאתה יכול לאכול יש גם אגוזי מלך ועוד הרבה דברים עם אומגה 3 , נכון שלאומגה שלוש מהצומח קצת יותר קשה להיספג
אבל עדיין אפשר להגיע לזה .
בכל מקרה יש מחקר ישראלי שלקחו כמה חברות של אומגה 3 ובדקו אם באמת יש בהם מה שאומרים שיש בהם וב6 חברות מתוך 8 אם אני לא טועה לא היה בדיוק מה שכתוב ככה שאני מעדיף ללכת על בטוח .
אתה מתבלבל כי אומגה שלוש מדגים מגיע מפורק לעומת זאת כמו שאמרתי מהצומח הוא לא בא מפורק ולכן הגוף צריך לפרק אותו בעצמו וידוע שהפירוק של אלפא-לינולנית הוא לא ברמה טובה בגוף זה הכל .
ויטמין סי בעודף (מאוכל טבעי) לא יקרה בחיים הכל באמת יצא בשתן בלי שום בעיה אבל מתוספי תזונה אפשר להגיע לעודף במיוחד אם התוסף הוא סינתטי (רבים מהתוספים הם כאלה)

נערך לאחרונה:
יש הרבה דגים שאתה יכול לאכול יש גם אגוזי מלך ועוד הרבה דברים עם אומגה 3 , נכון שלאומגה שלוש מהצומח קצת יותר קשה להיספג
אבל עדיין אפשר להגיע לזה .
בכל מקרה יש מחקר ישראלי שלקחו כמה חברות של אומגה 3 ובדקו אם באמת יש בהם מה שאומרים שיש בהם וב6 חברות מתוך 8 אם אני לא טועה לא היה בדיוק מה שכתוב ככה שאני מעדיף ללכת על בטוח .
אתה מתבלבל כי אומגה שלוש מדגים מגיע מפורק לעומת זאת כמו שאמרתי מהצומח הוא לא בא מפורק ולכן הגוף צריך לפרק אותו בעצמו וידוע שהפירוק של אלפא-לינולנית הוא לא ברמה טובה בגוף זה הכל .
ויטמין סי בעודף (מאוכל טבעי) לא יקרה בחיים הכל באמת יצא בשתן בלי שום בעיה אבל מתוספי תזונה אפשר להגיע לעודף במיוחד אם התוסף הוא סינתטי (רבים מהתוספים הם כאלה)
גם גרם ויטמין סי ביום זה לא עודף. וצריך להיות ממש מטומטם בשביל להיות בעודף,אני לא מבין מה אנשים אוכלים טבליות ויטמין סי להנאתם ?

גם מחקרים של אוניברסיטאות?
לדעתי לא להאמין בתוספים זו זכותך אבל לשלול אותם זה פשוט טפשי.

כמה מוצרים צריך כדי להגיע לגרם של מגנזיום למשל?

היה מחקר שהתפרסם לפני כמה חודשים ודיברו עליו בכל כלי התיקשורת שאמר שכל תוספי הויטמינים זה בולשיט אחד גדול. וכן, יש הבדל ע-צ-ו-ם באכילה של מאכל כלשהוא שמכיל מינרל או ויטמין מסויים מאשר לקחת כדור שמכיל את אותו המינרל/ויטמין. תוספים זה בולשיט. תאכל אוכל אמיתי ואתה תשיג את כל הויטמינים/מינרלים שאתה צריך

היה מחקר שהתפרסם לפני כמה חודשים ודיברו עליו בכל כלי התיקשורת שאמר שכל תוספי הויטמינים זה בולשיט אחד גדול. וכן, יש הבדל ע-צ-ו-ם באכילה של מאכל כלשהוא שמכיל מינרל או ויטמין מסויים מאשר לקחת כדור שמכיל את אותו המינרל/ויטמין. תוספים זה בולשיט. תאכל אוכל אמיתי ואתה תשיג את כל הויטמינים/מינרלים שאתה צריך
תסביר לי את ההבדל ותשלח רפרנס

בקשר להבדל לא יודעים למה אבל זה ככה ודרוש עוד מחקר.

הנה המחקר, תהנה.
http://www.mdpi.com/2072-6643/5/12/5161/htm
לא משנה, כוסעמק למה זה כזה ארוך
אני באמת לא מוצא את הציטוט שמדבר על זה, לפי מה שאני רואה פה מדברים פה על ספיגה של ויטמין C במכרסמים וחזירים(?)

תשלח ציטוט מדוייק

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא מכריח אותך לצרוך אותם.

http://annals.org/article.aspx?articleid=1789253 - זה לא מחקר אלא מאמר עמדה של המערכת, בעקבות הידע המחקרי הכללי +שלושה מחקרים חדשים שהתפרסמו באותו גליון של ה annals.

אגב, למי שלא יודע: עודף ויטמין C הוא גורם סיכון לאבנים בכליות, כך שלכל הפחות שתו הרבה מים (ועוד יותר טוב: מיץ לימון) אם אתם מתספים בכמויות גדולות.

• פותח/ת השרשור
http://annals.org/article.aspx?articleid=1789253 - זה לא מחקר אלא מאמר עמדה של המערכת, בעקבות הידע המחקרי הכללי +שלושה מחקרים חדשים שהתפרסמו באותו גליון של ה annals.

אגב, למי שלא יודע: עודף ויטמין C הוא גורם סיכון לאבנים בכליות, כך שלכל הפחות שתו הרבה מים (ועוד יותר טוב: מיץ לימון) אם אתם מתספים בכמויות גדולות.
כמה נחשב כמויות גדולות?
ומה דעתך על המחקרים בנושא המגנזיום ויעילותו לייצור הטסט הטבעי?

אשמח לשמוע את דעתכם
בעניניי תיסוף אני נוטה לקבל את חוות הדעת של examine.com ורק בנושאים שממש מעניינים אותי אני מנסה לקרוא יותר לעומק (מגנזיום אינו אחד מאלה). פסק הדין של האתר ההוא: "No significant influences on testosterone levels noted with magnesium intake", ואם תשים לב למילה שהדגשתי תראה שזה לא עומד בסתירה למחקרים שאתה הראית (אולי חוץ מההוא שדיבר על עליה בכוח).

• פותח/ת השרשור
בעניניי תיסוף אני נוטה לקבל את חוות הדעת של examine.com ורק בנושאים שממש מעניינים אותי אני מנסה לקרוא יותר לעומק (מגנזיום אינו אחד מאלה). פסק הדין של האתר ההוא: "No significant influences on testosterone levels noted with magnesium intake", ואם תשים לב למילה שהדגשתי תראה שזה לא עומד בסתירה למחקרים שאתה הראית (אולי חוץ מההוא שדיבר על עליה בכוח).
ובעניין ויטמין C ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית