הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאחר 10 ימים מאסה דלת פחמימה

• פותח/ת השרשור Yojik
  • פורסם בתאריך
מה כולל התפריט דל הפחמימה שלך למסה? מה אתה אוכל בוקר צהריים ערב?

ואני לא שואל על הערכים של שומנים חלבונים ופחמימות אלא על המאכלים שאתה אוכל

• פותח/ת השרשור
מה כולל התפריט דל הפחמימה שלך למסה? מה אתה אוכל בוקר צהריים ערב?

ואני לא שואל על הערכים של שומנים חלבונים ופחמימות אלא על המאכלים שאתה אוכל

בוקר , קצת שיבולת שועל + סוקופ חלבון + אגוזי מלך קלופים + חמאת בוטנים - מעורבב בבלנדר
10:00- 2 לחם קל + יוגורט דל שומן + ירקות
13:00- 250 חזה עוף מבושל + אבוקדו + ירקות
16:00 - סקופ חלבון+ אגוזי פקאן + אגוזי מלך
19:45- 2 כפות שמן זית
20:00- טונה במים + חלבון ביצה + כף מיונז+ טחינה
21:00- יוגורט דל שומן / תפוח ירוק / או משהו בסגנון .
ככה פחות או יותר

בוקר , קצת שיבולת שועל + סוקופ חלבון + אגוזי מלך קלופים + חמאת בוטנים - מעורבב בבלנדר
ככה פחות או יותר

זה תפריט נוראי למסה בדל פחמימה... איפה השומן? זה פשוט תפריט דל.. תחליף את הפחמימות בשומן. והיוגורט דל שומן הזה הוא רב סוכר וזה לא יועיל לאחוזי השומן שלך (שהם לא נמוכים כלל). תאכל שומן בלי לפחד

ככה פחות או יותר
תכניס גבינות שמנות, שים חביצה עם 20 גרם חמאה
😋🍴😋🍴😋🍴

ככה פחות או יותר
מה הערכים הסופיים בערך?
הייתי מכניס הרבה יותר שומן רווי בנוסף ובמקום רוב האגוזים למיניהם, כמו בשר אדום, גבינות שמנות, ביצים וכו'.

כי שומן רווי זה אח ובאגוזים יש הרבה אומגה 6

באגוזי מלך יש המון אומגה 3. וצריך לצרוך אומגה 6 פשוט צריך שהיחס שלו לאומגה שלוש לא יהיה גבוה מידי. ונכון שלפי מחקרים מסויימים (עדכניים) השומן הרווי אינו מסוכן כפי שחשבו... אבל זה לפי מחקרים מסויימים.

למה היית מחליף את האגוזים בשומן רווי?
גם מהסיבה הזאת:
כי שומן רווי זה אח ובאגוזים יש הרבה אומגה 6

ולא אמרתי את כל האגוזים, אמרתי את רובם. ואני מאמין לאותם מחקרים מסויימים שאומרים ששומן רווי הוא אינו מסוכן, ויותר מזה הוא בריא, וגם כולסטרול.

גם מהסיבה הזאת:

ולא אמרתי את כל האגוזים, אמרתי את רובם. ואני מאמין לאותם מחקרים מסויימים שאומרים ששומן רווי הוא אינו מסוכן, ויותר מזה הוא בריא, וגם כולסטרול.

זה לא שהכולסטרול הוא בריא, אלא שהוא אינו מזיק. כנ"ל לגבי שומן רווי. יש הבדל בין לא מזיק לבריא וחשוב לזכור זאת.

זה לא שהכולסטרול הוא בריא, אלא שהוא אינו מזיק. כנ"ל לגבי שומן רווי. יש הבדל בין לא מזיק לבריא וחשוב לזכור זאת.
ממה שקראתי כולסטרול ושומן רווי זה כן בריא, הם עוזרים לשמור על פעילות הורמונים תקינה, שזה חשוב במיוחד למתאמנים (לא רק למתאמנים כמובן), וגם ממה שידוע לי זה עוזר להעלות את הHDL בדם

ממה שקראתי כולסטרול ושומן רווי זה כן בריא, הם עוזרים לשמור על פעילות הורמונים תקינה, שזה חשוב במיוחד למתאמנים (לא רק למתאמנים כמובן), וגם ממה שידוע לי זה עוזר להעלות את הHDL בדם

מעלה את ה-HDL וה-LDL (ונכון שאומרים שזה מעלה את הLDL הנפוח אבל לפי מחקרים ברגע שיש הרבה LDL לא באמת משנה באיזו צורה הוא בא). לגבי הכולסטרול, זה לא באמת משנה כי הגוף שלך מייצר בין 70-90 אחוז ממנו וההשפעה של הכולסטרול התזונתי היא אפסית. שומן רווי לעומת זאת, זה עדיין בחיתוליו ולכן צריך לנקוט משנה זהירות. כמו שמחקרים בשנות ה-70 יצרו את פירמידת המזון שאחראית למגיפת ההשמנה, לקפוץ שוב פעם בגלל כמה מחקרים חדשים יכול ליצור את אותה הבעיה

אני לא אומר שלא יכול להיות שעוד כמה שנים יתברר שאנחנו צריכים לחיות בעיקר על שומן (אני מאמין בזה) אבל אני עדיין לא רוצה לצאת בהצהרות שאינו מגובות במדע מבוסס

מעלה את ה-HDL וה-LDL
ממה שקראתי זה מעלה בעיקר את ה HDL (אני לא בטוח 100% בזה)
לגבי הכולסטרול, זה לא באמת משנה כי הגוף שלך מייצר בין 70-90 אחוז ממנו וההשפעה של הכולסטרול התזונתי היא אפסית.
אז בכל מקרה אין סיבה להימנע
ויש גם את מה שאמרתי לגבי פעילות הורמונים תקינה.
בכל אופן אני בעד לאכול מספיק שומן רווי, ואם יש ספקות אז לעשות בדיקות דם כל כמה זמן ולראות את המצב. גם אם אין ספקות זה טוב לעשות בדיקת דם לפעמים בלי קשר לשומן...

ממה שקראתי זה מעלה בעיקר את ה HDL (אני לא בטוח 100% בזה)

אז בכל מקרה אין סיבה להימנע
ויש גם את מה שאמרתי לגבי פעילות הורמונים תקינה.
בכל אופן אני בעד לאכול מספיק שומן רווי, ואם יש ספקות אז לעשות בדיקות דם כל כמה זמן ולראות את המצב. גם אם אין ספקות זה טוב לעשות בדיקת דם לפעמים בלי קשר לשומן...

מזונות עשירים בכולסטרול ועניים בשומן רווי הם ביצים ופירות ים וזהו

מזונות עשירים בכולסטרול ועניים בשומן רווי הם ביצים ופירות ים וזהו
בביצים כמעט חצי מהשומן הוא רווי. בכל אופן אני בגישה שגם שומן רווי וגם כולסטרול בריאים מהסיבות שציינתי

באגוזי מלך יש המון אומגה 3. וצריך לצרוך אומגה 6 פשוט צריך שהיחס שלו לאומגה שלוש לא יהיה גבוה מידי. ונכון שלפי מחקרים מסויימים (עדכניים) השומן הרווי אינו מסוכן כפי שחשבו... אבל זה לפי מחקרים מסויימים.
''המון'' יש בו עדיין יותר אומגה 6 מ3. ומי דיבר על אגוזי מלך בפרט ? בכל שומן מהצומח יש טונה אומגה 6
זה כבר מוכח,שומן רווי לא מזיק אתה יכול להפסיק לחיות במאה ה-20,הניסוי שאמר ששומן רווי הוא מזיק לגוף כבר ממזמן הוכח כמטומטם ולא נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית