הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בשורש כף היד כשאני מאמן יד קדמית

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
5400877_xl1-300x199.jpg

זה תמונה שראיתי מאשכול אחר , בדקתי כאילו באשכולות אחרים ואני לא יודע מה לעשות.
חלק אומרים מנוחה , חלק להמשיך להתאמן...
אצלי זה בצד שמאל בעצם הזאת שבולטת.
התחיל להיות לי נראלי ממתי שהתחלתי חתירה עם מוט באחיזה הפוכה ( סופינציה ) , ועוד דבר , אתם חושבים שכדאי להעביר לאחיזה רגילה? כאילו יש הבדל? אחיזה רגילה עובדת יותר על הגב?
בקיצור , מה אפשר לעשות? זה כבר 3 אימונים ככה ואני לא רוצה דלקת שבגלל זה אני לא יכול להתאמן , אבל אני גם לא רוצה לנוח שאני לא יכול להתאמן...
זה גם בגלל עומס אולי בתרגיל הזה , כי אני מרים למרות שכבד , אפילו נעזר בגב קצת כדי להרים.
אפפפ

5400877_xl1-300x199.jpg

זה תמונה שראיתי מאשכול אחר , בדקתי כאילו באשכולות אחרים ואני לא יודע מה לעשות.
חלק אומרים מנוחה , חלק להמשיך להתאמן...
אצלי זה בצד שמאל בעצם הזאת שבולטת.
התחיל להיות לי נראלי ממתי שהתחלתי חתירה עם מוט באחיזה הפוכה ( סופינציה ) , ועוד דבר , אתם חושבים שכדאי להעביר לאחיזה רגילה? כאילו יש הבדל? אחיזה רגילה עובדת יותר על הגב?
בקיצור , מה אפשר לעשות? זה כבר 3 אימונים ככה ואני לא רוצה דלקת שבגלל זה אני לא יכול להתאמן , אבל אני גם לא רוצה לנוח שאני לא יכול להתאמן...
זה גם בגלל עומס אולי בתרגיל הזה , כי אני מרים למרות שכבד , אפילו נעזר בגב קצת כדי להרים.
אפפפ

נראה לי שאתה יודע את התשובה - אתה עובד לא נכון , ומרמה את עצמך עם תנועות הגב.
תוריד עומס , תעבור ל MID POSITION באחיזה בינתיים.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאתה יודע את התשובה - אתה עובד לא נכון , ומרמה את עצמך עם תנועות הגב.
תוריד עומס , תעבור ל MID POSITION באחיזה בינתיים.
מה זה MID POSITION? אני באחיזה של רוחב כתפיים , אולי קצת יותר ( זה איפה שיש קו במוט ).
אז לשים את היד באחיזה רגילה? של פרונציה? זה בעיה כי התרגלתי אבל ננסה

• פותח/ת השרשור
ואיך אני אמור לעשות אחיזה כזאת עם מוט אולימפי?... רק אל תגיד לי המוט H הזה כי אני לא סובל אותו.

עריכה : אהה , בתמונה התבלבלתי...
זה לא איפה שהעצם הבולטת , זה בצד השני 😃
איפה שאתם רואים את האדום ואת היד נוגע , בצד השני איפה שיש עצם בולטת ( שורש כף היד ) - שם הכאב

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תחליף למוט w או דמבלים והכל יסתדר לך.
מוט W? לא נוגע בחרא הזה חוץ מלחיצה צרפתית.
חתירה עם דאבמלים? לא נוח בשיט אבל לא משנה , יום ראשון אני מתחיל ABC בלי חתירה אז אפשר לנעול 😃
רק מקווה שהכאבים יעברו.

• פותח/ת השרשור
😭 😭 😭
זוכרים מה שאמרתי בקשר לכאבים? אני חושב שיש לי דלקת...
אם אני נגיד מפעיל לחץ על היד אפילו 1קילו זה כואב , נגיד אני מגיע למצב של שכיבות שמיכה , זה כואב.
מה לעשות? אני באמצע תוכנית ABC במסה ואני לא יכול לא להתאמן שבוע+...
התוכנית שלי :
לחיצת חזה עם מוט 8-6-5-5
לחיצת חזה שיפוע עליון משקולת יד 12-10-8-6
לחיצת חזה משקולת יד 10-8-6
פרפר 20-15-12 - סט אחרון דרופ סט
מקבילים צר -8-6-5
לחיצה צרפתית -12-10-8
פשיטת מרפקים -12-10-8

מתח -8-6-5-5
מסור -10-8-6
פולי עליון אחיזה צרה -15-12-10
פולאובר 20-15-12
שראגס בשכיבה על הבטן ( שיפוע עליון ) 2-15
כפיפות מרפקים עם מוט ישר 8-7-6
כפיפות מרפקים עם משקולת יד 12-10-8
פטישים בישיבה 20-15-12 , סט אחרון דרופ סט

סקוואט 8-6-5-5
דדליפט 3-6
מכרעייפ 12-10-8
כפיפות ברכיים במכונה 15-12
לג פרס / פשיטת ברכיים במכונה ( מה שיהיה פנוי - אם שניהם פנויים אז פשיטת ברכיים ) 15-12
הרמת עקבים 20-15-12
פרס 8-6-5-5
הרחקה לצדדים 12-10
פייס פול 12-10
כפיפות כתף עם משקולת יד 15-12

השבוע התחלתי , אתמול עשיתי A , היום אני עושה B גב יד קדמית.
עכשיו הכאבים זה בעצם הבולטת של שורש כף היד , זה בסדר אם אני יתאמן? אתם חושבים שלא כדאי לי לעשות משקלים שכבדים לי לידיים בנתיים נגיד? או שפשוט לא להתאמן.

ועוד דבר , בגב של הכף יד , יש לי שם עצם בולטת כזאת , איפה שהאמה רק יורדים עד לשורש כף היד
http://www.up2me.co.il/v.php?file=70967604.jpg
בסביבות האזור שם , בליטה כזה של העצם.
ביד השנייה זה לא נמצא אבל , רק ביד הזאת ( גם הכאבים וגם הבליטה בצד שמאל ) , הכאבים זה רק בצד שמאל , ימין דווקא סבבה

ועוד דבר אחרון , התחיל להיות לי נגיד מתי שעושים פוזות של יד אחורית כאילו שמסובבים תידיים או שאני עושה פשיטת מרפקים ומגיע למטה למטה , כאבים כאלו מאחורה ביד האחורית.
אולי זה פשוט המעבר לABC כי לפני זה לא היה לי ככה ( כאילו שנתפס לי השריר ) אבל זה בסדר? מישהו מהחדר כושר שלי אמר לי שזה ככה זה , שזה בסדר
מצטער שאני מעלה , פשוט אני חייב לפני האימון כי אני הולך עוד 20דקות.
אם כדאי לא להתאמן / להוריד עומס.

לא הבנתי מה המטרה בלעשות בנץ' רגיל, חיובי ואז רגיל עם דאמבלים
ומה הקטע בלעשות תוכנית כזו?

😭 😭 😭
זוכרים מה שאמרתי בקשר לכאבים? אני חושב שיש לי דלקת...
אם אני נגיד מפעיל לחץ על היד אפילו 1קילו זה כואב , נגיד אני מגיע למצב של שכיבות שמיכה , זה כואב.
מה לעשות? אני באמצע תוכנית ABC במסה ואני לא יכול לא להתאמן שבוע+...
התוכנית שלי :
לחיצת חזה עם מוט 8-6-5-5
לחיצת חזה שיפוע עליון משקולת יד 12-10-8-6
לחיצת חזה משקולת יד 10-8-6
פרפר 20-15-12 - סט אחרון דרופ סט
מקבילים צר -8-6-5
לחיצה צרפתית -12-10-8
פשיטת מרפקים -12-10-8

מתח -8-6-5-5
מסור -10-8-6
פולי עליון אחיזה צרה -15-12-10
פולאובר 20-15-12
שראגס בשכיבה על הבטן ( שיפוע עליון ) 2-15
כפיפות מרפקים עם מוט ישר 8-7-6
כפיפות מרפקים עם משקולת יד 12-10-8
פטישים בישיבה 20-15-12 , סט אחרון דרופ סט

סקוואט 8-6-5-5
דדליפט 3-6
מכרעייפ 12-10-8
כפיפות ברכיים במכונה 15-12
לג פרס / פשיטת ברכיים במכונה ( מה שיהיה פנוי - אם שניהם פנויים אז פשיטת ברכיים ) 15-12
הרמת עקבים 20-15-12
פרס 8-6-5-5
הרחקה לצדדים 12-10
פייס פול 12-10
כפיפות כתף עם משקולת יד 15-12

השבוע התחלתי , אתמול עשיתי A , היום אני עושה B גב יד קדמית.
עכשיו הכאבים זה בעצם הבולטת של שורש כף היד , זה בסדר אם אני יתאמן? אתם חושבים שלא כדאי לי לעשות משקלים שכבדים לי לידיים בנתיים נגיד? או שפשוט לא להתאמן.

ועוד דבר , בגב של הכף יד , יש לי שם עצם בולטת כזאת , איפה שהאמה רק יורדים עד לשורש כף היד
http://www.up2me.co.il/v.php?file=70967604.jpg
בסביבות האזור שם , בליטה כזה של העצם.
ביד השנייה זה לא נמצא אבל , רק ביד הזאת ( גם הכאבים וגם הבליטה בצד שמאל ) , הכאבים זה רק בצד שמאל , ימין דווקא סבבה

ועוד דבר אחרון , התחיל להיות לי נגיד מתי שעושים פוזות של יד אחורית כאילו שמסובבים תידיים או שאני עושה פשיטת מרפקים ומגיע למטה למטה , כאבים כאלו מאחורה ביד האחורית.
אולי זה פשוט המעבר לABC כי לפני זה לא היה לי ככה ( כאילו שנתפס לי השריר ) אבל זה בסדר? מישהו מהחדר כושר שלי אמר לי שזה ככה זה , שזה בסדר
מצטער שאני מעלה , פשוט אני חייב לפני האימון כי אני הולך עוד 20דקות.
אם כדאי לא להתאמן / להוריד עומס.

הממ... בוא נראה :
- התוכנית שלך מזעזעת
- אתה לא מוכן להקשיב לעצות פשוטות ( החלפה של אחיזה למיד פוזישן זאת עצה הכי טריויאלית שיכולה להוריד משמעותית מהעומס )
- הכאב שלך מתגבר ( וסביר להניח שהוא ימשיך להתגבר עד שתאלץ להפסיק לחלוטין את האימונים , ויקח לך יותר זמן לחזור )
- לא רק שהכאב מתגבר , הוא גם מתרחב ( נזק מצטבר שמתחיל להשפיע על איזורים נוספים )
- "מישהו" מהמכון אמר לך שזה "בסדר" (?!) , זה נשמע לך הגיוני?

אה כן , ואתה רוצה תשובה זריזה 20 דק לפני שאתה יוצא למכון.

אם הייתי המאמן שלך , הייתי נותן לך כמה סתירות כדי לאפס אותך.

אבל כפיזיותרפיסט נחמד , אני ממליץ לך בחום לעשות הפסקה זמנית מאימוני פלג גוף עליון , לגשת לאבחון של הבעיה , ולהקשיב לעצות שאתה מקבל מאנשים שראו כמה עשרות כמוך בעבר.

• פותח/ת השרשור
הממ... בוא נראה :
- התוכנית שלך מזעזעת
- אתה לא מוכן להקשיב לעצות פשוטות ( החלפה של אחיזה למיד פוזישן זאת עצה הכי טריויאלית שיכולה להוריד משמעותית מהעומס )
- הכאב שלך מתגבר ( וסביר להניח שהוא ימשיך להתגבר עד שתאלץ להפסיק לחלוטין את האימונים , ויקח לך יותר זמן לחזור )
- לא רק שהכאב מתגבר , הוא גם מתרחב ( נזק מצטבר שמתחיל להשפיע על איזורים נוספים )
- "מישהו" מהמכון אמר לך שזה "בסדר" (?!) , זה נשמע לך הגיוני?

אה כן , ואתה רוצה תשובה זריזה 20 דק לפני שאתה יוצא למכון.

אם הייתי המאמן שלך , הייתי נותן לך כמה סתירות כדי לאפס אותך.

אבל כפיזיותרפיסט נחמד , אני ממליץ לך בחום לעשות הפסקה זמנית מאימוני פלג גוף עליון , לגשת לאבחון של הבעיה , ולהקשיב לעצות שאתה מקבל מאנשים שראו כמה עשרות כמוך בעבר.

חח אני יודע בקשר ל20דקות , שכחתי למחוק. ( סורי 😃 )
יש לך אולי תוכנית ABC אחרת? אני גם באמת לא אוהב אותה כל כך , מאמן נותן לי מכונות ואין סיכוי אני עושה את זה...
איך אחיזה של מיד פוזישן בחתירה? איך עם מוט אי אפשר , עם משקולת יד אפשר אבל זה לא נוח.
וכע אני יודע בקשר לכאב.
והמישהו מהמכון , אני יודע לא נשמע הגיוני , אבל הוא דווקא רואים שהוא יודע איך להתאמן , יש לו גוף , כוח ועוד מלא , בגלל זה אני לא יודע מה לעשות , אולי זה שריר נתפס אבל נראה אחרי האימון ביום רביעי של A , אם עדיין יהיה אז זה דלקת , אם לא , זה שריר שנתפס.

בקשר לאבחון , אי אפשר...
אורטופד אז הלכתי בשביל משהו בעצם האגן שהיה לי דלקת , אמר לי לא התאמן שבוע , לא התאמנתי , אחרי אימון אחד חזר לי... התחלתי להקשיב למישהו בשם PALA , עשה אז אשכול בשביל זה SL JOINT , תרגילי גמישות טיפל לי לגמרי , בגלל זה לא מקשיב יותר לאוטופדים שלא מבינים כלו בספורט , אומר לי לא לעשות סקוואט , לא דדליפט , לא יודע מה זה הדברים האלו , אפילו שאל אותי מה זה סקוואט!
ואני עוד חיכיתי חודש בשביל זה...

אבחון ייקח לי כמה חודשים... כירוג הזמנתי , אמרו לי שהם בחופש ורק עוד שבועיים ותור לכירוג לוקח חודשיים~3...
תור לדברים כאלו לוקח כמה חודשים ומה אני יעשה? לא יתאמן חודשיים?

ורגע , איזה אבחון אבל? כאילו איזה רופא לגשת? רק לא אורטופד.
אם נגיד היה דבר כזה להזמין תור לאורטופד ספורט לא היה לי בעיה , אבל זה עולה כסף ולא באלי לשלם 200שקל משהו כזה נראה לי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית