הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך התפריט שבנו לי

lidor1112

משתמש מתחיל
188
19
נק' מוניטין:
20
188
19
בן 17,שוקל 72 ,1.66
איך התפריט? בגדול אני עובד על לרדת באחוזי שומן
בארוחת עשר (בבצפר) :
פרי,סנוויץ מקמח מלא + גבינה
וירקות

צהריים:
עוף/בשר/דג
בד"כ אני אוכל חזה עוף.
6 כפות אורז/פסטה
ירק מבושל
וסלט

אחר צהרים :
פרי/חטיף בריאות
2 תמרים
ואחריי האימון פרי +יוגורט

ערב:
ביצה/טונה
גבינה + יוגורט
ירקות ופרוסה מלחם מלא

ערכים: קלוריות- 2092
חלבון-167 +סקופ חלבון
שומן-46 פחמימות -246
סיבים תזונתיים -9.1

גרוע, איך אתה רוצה לרדת במשקל בתפריט של מעל 2000 קלוריות ו246 גרם פחמימה ליום ?

תקרא במאמרים את המדריך לחיטוב ותבין מה הכשל כאן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גרוע, איך אתה רוצה לרדת במשקל בתפריט של מעל 2000 קלוריות ו246 גרם פחמימה ליום ?

תקרא במאמרים את המדריך לחיטוב ותבין מה הכשל כאן.
אתה יכול לשלוח לי קישור????
לא מצאתי

איך אתה רוצה לרדת במשקל בתפריט של מעל 2000 קלוריות
הערה כללית, לא דווקא לך: חישובי ה BMR מתעלמוים מכך שגדילה לגובה צורכת לא מעט קלוריות, כך שאם הבחור, שהוא בגיל 17, נמצא, במקרה, באחת התקופות המטורפות בהן יש זינוק בגובה (10-15 ס"מ בשנה), ייתכן שהנייטרלי שלו הוא מעל 2000.

הערה כללית, לא דווקא לך: חישובי ה BMR מתעלמוים מכך שגדילה לגובה צורכת לא מעט קלוריות, כך שאם הבחור, שהוא בגיל 17, נמצא, במקרה, באחת התקופות המטורפות בהן יש זינוק בגובה (10-15 ס"מ בשנה), ייתכן שהנייטרלי שלו הוא מעל 2000.
יש לך מחקר שתומך בטענה הזאת? זה לא שאני פוסל את זה פשוט מעניין אותי עד כמה הגביהה בגיל ההתבגרות באמת משפיעה על הBMR ואיך צריך במצב הזה לבנות תפריטים לילדים בני 15-18 לתקופת חיטוב בלי לפגוע בגביהה.

יש לך מחקר שתומך בטענה הזאת?
אין לי מקור מחקרי כך שאינני יכול לכמת את האנרגיה הנדרשת, אבל קראתי ביותר ממקום אחד שיש התאמה טובה בין גרף הצמיחה לגובה לבין גרף כמות הקלוריות היומית. למשל, הטבלה הבאה מראה שלאחר גיל 19 יש ירידה של כמאה קלוריות ליום, בהתאמה לגמר תקופת הגביהה (בממוצע, כמובן).
upload_2015-2-27_18-42-0.png

אין לי מקור מחקרי כך שאינני יכול לכמת את האנרגיה הנדרשת, אבל קראתי ביותר ממקום אחד שיש התאמה טובה בין גרף הצמיחה לגובה לבין גרף כמות הקלוריות היומית. למשל, הטבלה הבאה מראה שלאחר גיל 19 יש ירידה של כמאה קלוריות ליום, בהתאמה לגמר תקופת הגביהה (בממוצע, כמובן).
צפה בקובץ המצורף 24033
אז זה בעצם אומר שזה לא הבדל משמעותי שצריך להתייחס אליו אם ההבדל הוא סה"כ 100 קלוריות? או שלא הבנתי אותך נכון?

אז זה בעצם אומר שזה לא הבדל משמעותי
100 קלוריות ליום בממוצע על פני כמה שנים, זה אומר שבתקופות שיא הגביהה ההפרש גבוה יותר, אם כי אני לא יודע להגיד בכמה, אבל שים לב שיש קפיצה של 500 קלוריות מהגיל שלפני כן (אם כי חלק ממנה הוא פשוט בגלל העליה במשקל). היה כאן פעם דיון בשאלה כמה אנרגיה צריך כדי לבנות קילו שריר (ברור שבגביהה יש תוספת מסת שריר לא מבוטלת, נוסף לעצמות, עור, איברים פנימיים וכל השאר) והוא הסתיים, דומני, במשהו לא מחייב כמו "הרבה". אם אני לא טועה זאת, פחות או יותר, היתה גם התשובה של לייל מקדונלד, כך שאני בחברה טובה...

נערך לאחרונה:
בן 17,שוקל 72 ,1.66
איך התפריט? בגדול אני עובד על לרדת באחוזי שומן
בארוחת עשר (בבצפר) :
פרי,סנוויץ מקמח מלא + גבינה
וירקות

צהריים:
עוף/בשר/דג
בד"כ אני אוכל חזה עוף.
6 כפות אורז/פסטה
ירק מבושל
וסלט

אחר צהרים :
פרי/חטיף בריאות
2 תמרים
ואחריי האימון פרי +יוגורט

ערב:
ביצה/טונה
גבינה + יוגורט
ירקות ופרוסה מלחם מלא

ערכים: קלוריות- 2092
חלבון-167 +סקופ חלבון
שומן-46 פחמימות -246
סיבים תזונתיים -9.1
הייתי מציע להעלות קצת את צריכת השומן ל60 ולהוריד את צריכת הפחמימה לכ150, תתחיל שבועיים ונראה איך אתה מתקדם, תמיד כדאי להתחיל גבוה ולרדת אם צריך ולא להפך

איך לעזאזל מישהו גודל 10-15 ס"מ בשנה? אני בספק שעוברים את ה3.

אני גבהתי ב27 ס״מ בשנתיים בין כיתות ה-ז(179 בכיתה ז)

הייתי מציע להעלות קצת את צריכת השומן ל60 ולהוריד את צריכת הפחמימה לכ150, תתחיל שבועיים ונראה איך אתה מתקדם, תמיד כדאי להתחיל גבוה ולרדת אם צריך ולא להפך

אני גבהתי ב27 ס״מ בשנתיים בין כיתות ה-ז(179 בכיתה ז)
נשמע מוטציה 😲

איך לעזאזל מישהו גודל 10-15 ס"מ בשנה? אני בספק שעוברים את ה3.
בטח שגודלים, יש פשוט כאלה שגודלים לאט במשך הרבה זמן, ויש הרבה שנותנים פתאום קפיצה של 10-15 ס"מ.
אני אחד מהם. מגיל 13.5 עד 14.5 גבהתי ב 10 ס"מ בערך

Back
למעלה תחתית