הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בת 6 שנים שעדיין לא עברה

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אהלן. לפני כ6 שנים הפצעתי בכתף במהלך בנץ' פרס ובמהלך התקופה הזאת לא הייתי עושה תרגילי חזה וכתפיים משהו כמו חודשיים. לאחר מכן זה לאט לאט עבר לבד והייתי מרגיש את המתיחה מדי פעם בתרגילים שבהם השריר בכתף נמתח מאוד (כגון מקבילים) אומנם גם כאשר זה עבר זה לא באמת עבר "עד הסוף". במשך השנים שלא התאמנתי זה לא הפריע לי עד שחזרתי להתאמן ומאז אני תמיד מרגיש כאבים בכתף שמאל, איפה שנפצעתי לפני 6 שנים בזמן שאני נכנס מתחת למוט בLOW BAR SQUAT כי בתרגיל הזה ספציפית כדי להיכנס כמו שצריך מתחת למוט צריך לעשות מתיחה רצינית בכתף. סט ראשון תמיד כואב לי ואז הכתף מתחממת וסטים הבאים אני מרגיש את זה פחות.

אני לא יודע מה לעשות עם זה, אני יכול תאכלס לסבול את הכאבים ואני בטוח שזה לא משהו דלקתי או מסוכן אבל אם יש לכם טיפים אני אשמח לשמוע.

אהלן. לפני כ6 שנים הפצעתי בכתף במהלך בנץ' פרס ובמהלך התקופה הזאת לא הייתי עושה תרגילי חזה וכתפיים משהו כמו חודשיים. לאחר מכן זה לאט לאט עבר לבד והייתי מרגיש את המתיחה מדי פעם בתרגילים שבהם השריר בכתף נמתח מאוד (כגון מקבילים) אומנם גם כאשר זה עבר זה לא באמת עבר "עד הסוף". במשך השנים שלא התאמנתי זה לא הפריע לי עד שחזרתי להתאמן ומאז אני תמיד מרגיש כאבים בכתף שמאל, איפה שנפצעתי לפני 6 שנים בזמן שאני נכנס מתחת למוט בLOW BAR SQUAT כי בתרגיל הזה ספציפית כדי להיכנס כמו שצריך מתחת למוט צריך לעשות מתיחה רצינית בכתף. סט ראשון תמיד כואב לי ואז הכתף מתחממת וסטים הבאים אני מרגיש את זה פחות.

אני לא יודע מה לעשות עם זה, אני יכול תאכלס לסבול את הכאבים ואני בטוח שזה לא משהו דלקתי או מסוכן אבל אם יש לכם טיפים אני אשמח לשמוע.

א. לעזוב תרגילים שמותחים בצורה משמעותית את הכתף
ב. להתחיל לעבוד על גמישות הכתף ללא עומס של מוט/משקל עליה
ג. אם אתה מעוניין באבחון מקצועי יותר - אתה מוזמן לפנות לפיזיותרפיסט. רצוי אחד שיודע מה זה סקוואט LOW BAR...

• פותח/ת השרשור
א. לעזוב תרגילים שמותחים בצורה משמעותית את הכתף
ב. להתחיל לעבוד על גמישות הכתף ללא עומס של מוט/משקל עליה
ג. אם אתה מעוניין באבחון מקצועי יותר - אתה מוזמן לפנות לפיזיותרפיסט. רצוי אחד שיודע מה זה סקוואט LOW BAR...
קודם כל תודה רבה על התגובה.
בנוגע לתרגילים שמותחים את הכתף עזבתי את כולם, אני לא עושה מקבילים ולא שום דבר אחר והדבר היחיד שבו אני מרגיש אותה זה הסקוואט, אבל אני לא מוכן בשלב הזה לוותר על הLOW BAR.
איך אתה ממליץ לעבוד על גמישות של הכתף? אני אתן לזה נסיון אם אני אראה שהעניין רק נהיה יותר גרוע עם הזמן אני אחשוב על לפנות לפיזיוטרפיסט אבל נכון לכרגע אני מעדיף שלא.

קודם כל תודה רבה על התגובה.
בנוגע לתרגילים שמותחים את הכתף עזבתי את כולם, אני לא עושה מקבילים ולא שום דבר אחר והדבר היחיד שבו אני מרגיש אותה זה הסקוואט, אבל אני לא מוכן בשלב הזה לוותר על הLOW BAR.
איך אתה ממליץ לעבוד על גמישות של הכתף? אני אתן לזה נסיון אם אני אראה שהעניין רק נהיה יותר גרוע עם הזמן אני אחשוב על לפנות לפיזיוטרפיסט אבל נכון לכרגע אני מעדיף שלא.
http://www.sportsinjuryclinic.net/rehabilitation-exercises/stretching-exercises

אני אתן לזה נסיון אם אני אראה שהעניין רק נהיה יותר גרוע עם הזמן אני אחשוב על לפנות לפיזיוטרפיסט אבל נכון לכרגע אני מעדיף שלא.
אין להתאמן בכאב. למשוך את הכאבים יותר ויותר רק יובילו להחרפת המצב ובטח לא לשיפורו. ככל שתמשוך את זה יותר כך גם זמן ההחלמה יתארך, וחבל.
מניסיון.

• פותח/ת השרשור
אין להתאמן בכאב. למשוך את הכאבים יותר ויותר רק יובילו להחרפת המצב ובטח לא לשיפורו. ככל שתמשוך את זה יותר כך גם זמן ההחלמה יתארך, וחבל.
מניסיון.
אני לא חושב שזה יחלים אי פעם. אם 6 שנים לא הספיקו לזה כולל תקופה של 3 שנים בלי אימונים אז אין משהו שיגרום לזה לעבור. מקסימום פיזיוטרפיסט ישפר את זה קצת.
בשלב מסוים אם אני אבין שזה לא לטובה והמשקלים יעלו אולי יום אחד אני אעבור להיי באר וזה ישר יפתור את הבעיה בכל מקרה...

נערך לאחרונה:
אני לא חושב שזה יחלים אי פעם. אם 6 שנים לא הספיקו לזה כולל תקופה של 3 שנים בלי אימונים אז אין משהו שיגרום לזה לעבור.
אם סחבת את זה 6 שנים ולא טיפלת בזה? איך אתה מצפה שזה יעבור? החשיבה שלך תגרום לך רק לעוד פציעות...
במקום להתמקד בפציעה פעם אחת ולפתור אותה אתה מעדיף לסחוב אותה איתך ואולי גם לתת לזה סיכוי להחמיר. בהצלחה! ✌️

• פותח/ת השרשור
אם סחבת את זה 6 שנים ולא טיפלת בזה? איך אתה מצפה שזה יעבור? החשיבה שלך תגרום לך רק לעוד פציעות...
במקום להתמקד בפציעה פעם אחת ולפתור אותה אתה מעדיף לסחוב אותה איתך ואולי גם לתת לזה סיכוי להחמיר. בהצלחה! ✌️
הכוונה שזה לא יעבור עד הסוף... חוץ מזה גם ככה אין לי כסף לשלם לפיזיוטרפיסט עכשיו, אין לי עוד הרבה אופציות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ShoulderAnatomy.jpg

• פותח/ת השרשור
כתף קידמית?
הכאב תקף גם ב-HB?
כן כתף קדמית. הכאב לא רלוונטי לHB כי HB אני תופס באחיזה צרה יותר והכתף בכלל לא נמתחת. זה לא רלוונטי לשום תרגיל חוץ מהלואו באר ומקבילים רחב.

כן כתף קדמית. הכאב לא רלוונטי לHB כי HB אני תופס באחיזה צרה יותר והכתף בכלל לא נמתחת. זה לא רלוונטי לשום תרגיל חוץ מהלואו באר ומקבילים רחב.
יש חימום ספציפי לכתף (לי היה בכתף האחורית) באמצעות מקל מטאטא (יש סרטון ביוטוב שאני משום מה לא מוצא, בו רואים משקולן מדגים איך לחמם את הכתף) שעזר לי מאוד לכאבים שהיו לי עקב תאונת דרכים.

אם אני אמצא אותו ממליץ לך לנסות.

@ScrewYouHippies מצאתי זה של גלן פנדלי:

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית