הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חיטוב מושכל

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
בסד
אז ככה אני לקראת חיטוב( דחיתי קצת בגלל מחלה) 170 98 קילו על 22 % (הרבה נוזלים ועל קריאטין) מתלבט עם איזו תכנית ללכת לקראת החיטוב ראיתי שהרבה ממליצים על הלינארית אבל קשה לי מאוד מנטלית גם לרדת ל3 אימונים בשבוע לפחות בהתחלה וגם זה שאין כמעט נפח.אשמח לשמוע דעות /חלופות או וריאציה שונה אולי בלינארית עם קצת יותר נפח.

כמה זמן אתה מתאמן?
מה עשית עד היום?
כמה חיטובים עברת עד היום ובאיזו שיטה עשית אותם?
ולמה בחור שעשה 250 קילו סקוואט שואל את זה בפורום "מתחילים בתזונה ואימונים"?

• פותח/ת השרשור
מתאמן בסביבות ה10 שנים הפסקתי לספור.עד עכשיו לא הייתי עושה משהו מוגדר ואולי הרבה נפח אז בסופו של דבר הייתי יורד הרבה במשקלים ומוצא את עצמי רודף אחריהם חזרה בסיום החיטוב הפעם המטרה לשמר כי עבדתי קשה:cray:

מתאמן בסביבות ה10 שנים הפסקתי לספור.עד עכשיו לא הייתי עושה משהו מוגדר ואולי הרבה נפח אז בסופו של דבר הייתי יורד הרבה במשקלים ומוצא את עצמי רודף אחריהם חזרה בסיום החיטוב הפעם המטרה לשמר כי עבדתי קשה:cray:
עבדת מתישהו בתוכנית כוח כדוגמת SS/לינארית/טקסס/קורטה?
לפי מה שאני זוכר מהפוסטים שלך משקלי העבודה שלך ממש גבוהים (חוץ מבנץ') אז נפח גבוה בחיטוב מין הסתם יגרום לך לעבוד עם משקלים נמוכים יותר ובסופו של דבר גם לאבד משקלי עבודה. זה קרה לי כשהייתי בשיא הכוח עם טוטאל של 550 בערך ורציתי לנסות קרוספיט וחודש אחד הספיק כדי להוריד לי את המשקלים בצורה מפחידה.
אני חושב שכדאי לך להתחיל תקופת 2-3 שבועות על נייטראלי באחת מתוכניות הכוח שציינתי למעלה (חוץ מSS) ולהתחיל עם משקלי עבודה של 70% תוך עליה של 5 קילו משבוע לשבוע בסקוואט ודד ליפט ועליה של 2.5 בפרס ובנץ'.
אחרי התקופה הזאת תכנס לגרעון קלורי ותמשיך לעלות משקלים בתוכנית עד שאתה נתקע, ואז תעשה ריסט.
לדעתי אין לך מה לפחד מהתוכנית אבל בכל זאת אתה מוזמן לעשות "תקופת בטחון" לפני שאתה נכנס למאזן שלילי כדי להתרגל אליה.

• פותח/ת השרשור
ראיתי הרבה שגם חששו מנושא הנפח הנמוך רציתי לבדוק אם יש איזה סוג של לינארית מתקדם...

ולמה בחור שעשה 250 קילו סקוואט שואל את זה בפורום "מתחילים בתזונה ואימונים"?
בד"כ בגלל כמות הודעות נמוכה, או אי הבנה של מטרת הפורום.

לפותח האשכול,
דווקא חיטוב עם תוכנית שתתן לך עבודה עצימה על התרגילים המורכבים הבסיסיים תעזור לך לשמר יותר משקל עבודה
ובכך - את מסת השריר.

אז הייתי מוותר על נפח גבוה בחיטוב ובטח שלדעתי בכל אופן, יותר מ 3 פעמים בשבוע זה לא מועיל.

תקשיב למה שמורן אומר. לפי מה שהבנתי בכל 10 שנות האימונים שלך לא יצא לך לעבוד בנפח נמוך וכמו שאמרת, תמיד איבדת משקלים ורדפת אחריהם. עכשיו הגיע הזמן שתתן הזדמנות לתוכנית נפח נמוך ותעשה חיטוב איתה ב-3 פעמים בשבוע. אם עד היום נפח גבוה הוריד לך משקלים למה לנסות עוד פעם?

Back
למעלה תחתית