הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עלייה לטובת השומן

• פותח/ת השרשור RDX_nBq
  • פורסם בתאריך

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי,
אני בן 13,מטר 1.71 שוקל: 58.
אני כבר 4 חודשים במסה ולא עליתי הרבה בכלל(3 קילו).
התחלתי עם פלוס קלורי של 300 וראיתי שהעלייה הייתה מאוד איטית אז העלתי ל450.
הבעיה היא שבגלל הגיל שלי אני מתאמן רק 3 פעמים בשבוע(פעמיים בחדר כושר ואימון קשה בבית).
בגלל זה אני משתדל לאכול מאוד נקי ולא להיות על פלוס קלורי גבוה כי כל פעם אני לחוץ על זה שהעלייה תהיה יותר לטובת השומן מאשר
לשריר כי אני מתאמן רק 3 פעמים ופעם אחת מהם זה בבית.
בעיקרון אני רואה ביינתים תוצאות מעולות(בעיקר בחזה וברגליים) אבל כל פעם אני נלחץ מזה שהעלייה תהיה לטובת השומן ושאני עושה טעות.
דרך אגב כל כמה זמן אפשר לעשות ציט דיי? כי אני כבר 4 חודשים לא אוכל כמעט ארוחות ציט ויש פעמים שאני נשבר אז
אני אוכל איזה פעם בשבועיים בגט עם שניצל אבל לא יצא לי אף פעם לאכול פעם אחת מה שבאלי כל היום ואני כבר מגיע למצב
שאני נשבר ואני חייב לדוגמא לקחת לעצמי חופן קורנפלקס מהמטבח כל כמה שעות.

כל עוד 80% מהזמן אתה עומד בתפריט שהצבת לעצמך ה20% שיוצא לך ל'מעוד' לא משמעותיים.
אני ממליץ לך לתכנן מראש את הארוחות ואת הימים שבהם תחרוג מהתפריט כדי שחריגות יהיו מבוקרות יותר.

אני מאמין שאפשר פעם בשבוע/שבועיים לחרוג עם איזו מנה אסורה, במיוחד אם זה עוזר לך לשמור על שאר הימים.
מנה אחת בד"כ גם לא תגרום לך לחריגה מטורפת במאזן ואם זו מנה עתירת קלוריות אז תמצא מקום אחר להוריד בתפריט.
זה סה"כ מתמטיקה בסופו של יום...

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שאפשר פעם בשבוע/שבועיים לחרוג עם איזו מנה אסורה, במיוחד אם זה עוזר לך לשמור על שאר הימים.
מנה אחת בד"כ גם לא תגרום לך לחריגה מטורפת במאזן ואם זו מנה עתירת קלוריות אז תמצא מקום אחר להוריד בתפריט.
זה סה"כ מתמטיקה בסופו של יום...
אוקיי תודה ומה לגבי השאלה הראשונה?

• פותח/ת השרשור
לא מצאתי עוד סימן שאלה.. מה שאלת?
העלייה תהיה יותר לטובת השומן מאשר לשריר?
כי אני יכול להתאמן רק פעמיים בחדר כושר ואני עושה עוד אימון קשה בבית.
זה כל פעם מלחיץ אותי אפילו שאין לי נטייה להשמנה ולהפך יש לי חילוף חומרים יחסית מהיר.
תודה אחי.

אין מה להילחץ. אתה לא אמור לפחד משומן כלל. במיוחד לא בגיל שלך שהגוף בתהליך טבעי של גדילה והתפתחות.
תמשיך בפלוס קלורי של 300, תנהל מעקב אחרי המשקל שלך ותישקל פעם בשבוע (אם אתה ממש לחוץ, פעמיים, אבל לא יותר!)
לפי זה תוכל להעריך אם כדאי להעלות או להוריד את הפלוס הקלורי.

בהצלחה.

גם אם תעלה יותר בשומן אז מה?
מי שחושב שלעלות מסת שריר יותר מאשר שומן זה מובן מאליו צפויה לו אכזבה..

תעלה נגיד עוד 10 קילו מתוכם גם אם יהיה לך 7-6 קילו שומן אז תחטב מה קרה אל תשכח שגם הרווחת שריר..

תעלה נגיד עוד 10 קילו מתוכם גם אם יהיה לך 7-6 קילו שומן אז תחטב
אם הבחור עוד לא סיים את תקופת הגדילה, אותם 6-7 קילו שומן עלולים לנבוע מיצירתם של הרבה תאי שומן חדשים (אצל מבוגרים כמעט כל ההשמנה היא ע"י הגדלת הנפח של תאי שומן קיימים. אצל ילדים התאים נוטים להתחלק ולהתרבות). אותם 6-7 קילו עלולים להקשות עליו בהמשך החיים שכן אי אפשר להפטר מאותם תאים וקשה לשמור על משקל תקין לאורך השנים כשכל החבר'ה האלה צורחים Feed Me, Seimour!

latest

נערך לאחרונה:
אם הבחור עוד לא סיים את תקופת הגדילה, אותם 6-7 קילו שומן עלולים לנבוע מיצירתם של הרבה תאי שומן חדשים (אצל מבוגרים כמעט כל ההשמנה היא ע"י הגדלת הנפח של תאי שומן קיימים. אצל ילדים התאים נוטים להתחלק ולהתרבות). אותם 6-7 קילו עלולים להקשות עליו את בהמשך החיים שכן אי אפשר להפטר מאותם תאים וקשה לשמור על משקל תקין לאורך השנים כשכל החבר'ה האלה צורחים Feed Me, Seimour!

latest
אז בוא נשאר על 10% במשקל 50 עד גיל 21?
העיקר סט פוינט נמוך!!!!

• פותח/ת השרשור
אם הבחור עוד לא סיים את תקופת הגדילה, אותם 6-7 קילו שומן עלולים לנבוע מיצירתם של הרבה תאי שומן חדשים (אצל מבוגרים כמעט כל ההשמנה היא ע"י הגדלת הנפח של תאי שומן קיימים. אצל ילדים התאים נוטים להתחלק ולהתרבות). אותם 6-7 קילו עלולים להקשות עליו את בהמשך החיים שכן אי אפשר להפטר מאותם תאים וקשה לשמור על משקל תקין לאורך השנים כשכל החבר'ה האלה צורחים Feed Me, Seimour!

latest
מה?

אז בוא נשאר על 10% במשקל 50 עד גיל 21?
מה שאני אומר הוא שילדים הם לא מבוגרים קטנים, וכדאי לזכור את זה פה ושם, בעיקר כשממליצים לצעירים להכנס בעיניים עצומות לתוכניות שפותחו ונבדקו על מבוגרים. למען האמת, ייתכן שבגיל 17 (הגיל של RDX) רוב ההשמנה היא כבר היפרטרופית ולא היפרפלסטית, אבל ההערה שלי מכוונת יותר לגישה הכללית כאן, זאת ששולחת ילדים בני 13 לעשות SS בבית עם הדרכה מרחוק ("תעלה סרטונים").

על זה היו עונים, בזמני "מה ששמעת". אין לי מושג מה עונים על זה בימים אלה.

• פותח/ת השרשור
מה שאני אומר הוא שילדים הם לא מבוגרים קטנים, וכדאי לזכור את זה פה ושם, בעיקר כשממליצים לצעירים להכנס בעיניים עצומות לתוכניות שפותחו ונבדקו על מבוגרים. למען האמת, ייתכן שבגיל 17 (הגיל של RDX) רוב ההשמנה היא כבר היפרטרופית ולא היפרפלסטית, אבל ההערה שלי מכוונת יותר לגישה הכללית כאן, זאת ששולחת ילדים בני 13 לעשות SS בבית עם הדרכה מרחוק ("תעלה סרטונים").

על זה היו עונים, בזמני "מה ששמעת". אין לי מושג מה עונים על זה בימים אלה.
אני ממש לא עושה SS.
המטרה שלי היא היפרטרופיה ולא כח.
אני לא מבין מה רע במה שאני עושה?
יש לי שאיפות וכל פעם משהו מנסה לגרום לי להפסיק בגלל שאני בן 13.

אני לא מבין מה רע במה שאני עושה?
יש לי שאיפות וכל פעם משהו מנסה לגרום לי להפסיק בגלל שאני בן 13.
אני לא אומר שאתה עושה משהו רע בהכרח, אני מציע לך לחשוב אם עליה במשקל של 6-7 ק"ג שומן כפי שהציעו לך היא צעד חכם. לי יש ספקות בקשר לכך, מהסיבה שפירטתי: ייתכן שיהיה לך קשה להפטר מאותו שומן כשתגדל (כפי שהסברתי, יש הבדל בין מבוגר שמעלה את רמת השומן בגוף לבין בחור צעיר שעושה זאת).

ההערות שלי בקשר לSS לא היו מיועדות אליך, כזכור דיברתי שם על "הגישה הכללית" ( לפי הפרופיל שלך אתה בן 17 בכלל). בגיל 13 הסיכוי שלך להיפרטרופיה אינו גדול(1), אבל זה לא אומר שאני מציע לך לא לעסוק בהרמת משקולות - כל מה שתרכוש בגיל הזה יעזור לך מאד להשיג היפרטרופיה בגיל מבוגר יותר. זה בטח יעצבן אותך לשמוע, אבל יש בעיה מובנית במוחם של צעירים, בעיקר זכרים: תהליכי קבלת ההחלטות לגבי נטילת סיכונים עדיין אינם בשלים. אם תהיה מודע לבאג הזה יש לך סיכוי טוב יותר לא להזיק לעצמך בגלל שאפתנות יתר.

הערה: אני מנסה להזכר מה אני הייתי חושב אם כשהייתי בגילך הייתי קורא פוסט כזה מסבא בן אלף ובא לי להקיא. יאללה, עזוב שטויות ולך לדחוף קצת ברזלים!

• פותח/ת השרשור
אני לא אומר שאתה עושה משהו רע בהכרח, אני מציע לך לחשוב אם עליה במשקל של 6-7 ק"ג שומן כפי שהציעו לך היא צעד חכם. לי יש ספקות בקשר לכך, מהסיבה שפירטתי: ייתכן שיהיה לך קשה להפטר מאותו שומן כשתגדל (כפי שהסברתי, יש הבדל בין מבוגר שמעלה את רמת השומן בגוף לבין בחור צעיר שעושה זאת).

ההערות שלי בקשר לSS לא היו מיועדות אליך, כזכור דיברתי שם על "הגישה הכללית" ( לפי הפרופיל שלך אתה בן 17 בכלל). בגיל 13 הסיכוי שלך להיפרטרופיה אינו גדול(1), אבל זה לא אומר שאני מציע לך לא לעסוק בהרמת משקולות - כל מה שתרכוש בגיל הזה יעזור לך מאד להשיג היפרטרופיה בגיל מבוגר יותר. זה בטח יעצבן אותך לשמוע, אבל יש בעיה מובנית במוחם של צעירים, בעיקר זכרים: תהליכי קבלת ההחלטות לגבי נטילת סיכונים עדיין אינם בשלים. אם תהיה מודע לבאג הזה יש לך סיכוי טוב יותר לא להזיק לעצמך בגלל שאפתנות יתר.

הערה: אני מנסה להזכר מה אני הייתי חושב אם כשהייתי בגילך הייתי קורא פוסט כזה מסבא בן אלף ובא לי להקיא. יאללה, עזוב שטויות ולך לדחוף קצת ברזלים!
אני ממש לא מתכוון לעלות 6-7 קילו שומן.
יש כל כך הרבה דברים שאני רוצה להסביר לך לגבי כל זה אבל אני לא יודע איך.
אני עושה כל מה שאני יכול כדי לא להיפצע,לגדול נכון ולשמור עצמי.
בגלל זה אני גם מאוד מאוכזב שלא מאפשרים לי להתאמן יותר.
תחשוב שלך הייתה מטרה שכל כך הייתה רוצה להגיע אליה והייתה עושה הכל בשביל זה וכל בן אדם היה מנסה להרוס לך בכל מיני דרכים.
ואני לא יודע אם זה משנה או לא אבל אני מאוד מפותח לגילי.
אני אפילו יגיד לך תאמת אני בן 12.7.
אני מאוד מפותח לגילי והרבה יותר בוגר משאר הילדים בגילי.
כרגע אני רואה שיפור יפה בגוף ככה שאני לא חושב שחסר לי טטוסטרון.
ואני בטוח שאם היו נותנים לי להתאמן בלי הגבלה התוצאות היו הרבה יותר טובות.

כרגע אני רואה שיפור יפה בגוף ככה שאני לא חושב שחסר לי טטוסטרון.
תוך כדי כתיבת הפוסט הקודם נזכרתי שכבר יצא לנו לדבר פעם, על אותו חד"כ שלא מאפשר לך להתאמן כפי שאתה רוצה, ונדמה לי אפילו שאני הצעתי לך להתאמן אימון שבועי אחד בבית בנוסף לשני אלה שאתה עושה במכון.

מה שאני כנראה לא לקחתי בחשבון הוא שהיום לנער בן 13 יש טסטוסטרון כמו שפעם היה לגבר בן 18 (מאז ששמעתי על בנות שמקבלות מחזור בגיל 9 שום דבר כבר לא מפליא אותי). אם כך מחק את מה שאמרתי לך בקשר להיפרטרופיה.

מהכתיבה שלך עושה רושם שאתה באמת מבוגר לגילך, ומגלה רצינות ואחריות רבה, ואני רק יכול להגיד לך שאני מאד מכבד ומעריך את זה, ומאחל לך הרבה הצלחה. אם הייתי סבא שלך הייתי בכיף הולך איתך לחדר כושר שלוש או ארבע פעמים בשבוע! (מה זאת אומרת איך? היינו נרשמים לשני חדרי כושר שונים שלא יודעים אחד מהשני 😃)

• פותח/ת השרשור
תוך כדי כתיבת הפוסט הקודם נזכרתי שכבר יצא לנו לדבר פעם, על אותו חד"כ שלא מאפשר לך להתאמן כפי שאתה רוצה, ונדמה לי אפילו שאני הצעתי לך להתאמן אימון שבועי אחד בבית בנוסף לשני אלה שאתה עושה במכון.

מה שאני כנראה לא לקחתי בחשבון הוא שהיום לנער בן 13 יש טסטוסטרון כמו שפעם היה לגבר בן 18 (מאז ששמעתי על בנות שמקבלות מחזור בגיל 9 שום דבר כבר לא מפליא אותי). אם כך מחק את מה שאמרתי לך בקשר להיפרטרופיה.

מהכתיבה שלך עושה רושם שאתה באמת מבוגר לגילך, ומגלה רצינות ואחריות רבה, ואני רק יכול להגיד לך שאני מאד מכבד ומעריך את זה, ומאחל לך הרבה הצלחה. אם הייתי סבא שלך הייתי בכיף הולך איתך לחדר כושר שלוש או ארבע פעמים בשבוע! (מה זאת אומרת איך? היינו נרשמים לשני חדרי כושר שונים שלא יודעים אחד מהשני 😃)
תודה רבה.
כיף שסוף סוף מישהו מפרגן לך 😃

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית