עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ראשית, מה משקלי העבודה הנוכחים שלך?
לגבי דדליפט בבית, אם אתה גר בבניין, לא בקומת קרקע, אני ממש לא הייתי רוצה שכן "כמוך" שגר מעלי.
שנית, גם עם משטח גומי, בסופו של דבר, אתה תרסק את הבלטות שלך. הן לא מתוכננות לעומס חוזר ונשנה ומרכז שכזה.
1. אם לא מדובר באימון לילה זה לא כל כך בעיה (תלוי במשקלי העבודה ותוכנית האימון).ראשית, מה משקלי העבודה הנוכחים שלך?
לגבי דדליפט בבית, אם אתה גר בבניין, לא בקומת קרקע, אני ממש לא הייתי רוצה שכן "כמוך" שגר מעלי.
שנית, גם עם משטח גומי, בסופו של דבר, אתה תרסק את הבלטות שלך. הן לא מתוכננות לעומס חוזר ונשנה ומרכז שכזה.
משקלי עבודה בדדליפט נכון להיום עד 150 ק"ג. נכון לעכשיו אני גר בבית פרטי כך שרעש הוא לא בעיה, אך בעתיד הלא רחוק(3 חודשים) אני מתחתן ועוזב לבית פרטי, רוב הסיכויים שמפאת תקציב יהיה בבניין ולא בבית קרקע.
שכן כמוני שגר מעליך ועושה פעמיים בשבוע דדליפט במשך 10 דקות לא יעשה לך חיים קשים מדי. שאר התרגילים לא באים במגע חזק עם הרצפה ולא יצרו בעיה.
מה ניתן לעשות לגבי הריצוף בבית?
ביום לאנשים הרעש פחות מפריע ויותר סבלניים לרעשים.בוא לא ניתמם: סשן דדליפט לא לוקח רק 10ד'. אתה צריך להבין שכשגרים בבניין אתה צריך להתחשב בכולם וגם הסוג הבניין. למשל, אני גר בבניין בת 21 שנים. עשוי בשיטת בנייה טרומית. אני גר בקומה האחרונה (6) ויש לי שכן בבניין, בקומה 3 שרץ כמה פעמים בשבוע על מכשיר ריצה. אתה חושב שאני לא שומע את הזעזועים האלו? בקיצור, צריך להתחשב.
אגב,@Jack_Bristow מה הקשר לאימון לילה/יום?
אם אתה באמת רוצה להיערך בהתאם, אני הייתי מוציא את הבלטות וממלא בבטון במקום, או מחליף אותן במשטחי הגומי, כמו במועדוני הקרוספיט.
ביום לאנשים הרעש פחות מפריע ויותר סבלניים לרעשים.
ואל תשווה את זה להליכון כי הליכון זה לא רעש 'חד פעמי' אלא 'תמידי' (60/30 דקות ברצף).
מסכים, השאלה מי השכנים שלך ומי אתה...שוב, בבניין מגורים אתה צריך להסתדר עם כל הדיירים. לחלק זה לא יפריע ובמקרה השכנה שגרה מתחתיך היא אותה בהמה מטיסת השוקולד. מה תעשה אז?
יש הבדל בין מטרד רעש אקראי, פעם ב..., אך כאשר מדובר בסשנים קבועים, פעמיים בשבוע, זה כבר משהו שאפשר להתלונן עליו - גם אם הוא לא אחרי 11 בלילה.
אני עושה דדליפט בבית.
בניתי לי משטח שעושה עבודה מעולה:
משטח גומי קשיח,עליו הדבקתי עץ סנדוויץ, ועליו עוד משטח גומי קשיח.
יצא לי להפיל על זה 280 ק''ג (או יותר נכון להניח לא בעדינות כשאיבדתי אחיזה) והבלטות למטה עדיין כמו חדשות.
לגבי הבאמפרס, לא חובה אם אתה בונה משטח כמו שתיארתי, יש גם בעיה להעמיס משקל עם באמפרס, הפלטות עבות מאוד.
לי יש זוג באמפרס של 20 ק''ג וכל השאר פלטות רגילות ללא ציפוי גומי, וגם לפני הבאמפרס לא היו בעיות האמת.
נכון,אבל מה לעשות ש99.99999999% שמי שעומד לגור מתחתך לא פאוורליפטר ולא שם עלייך ? תקח את זה בחשבוןשכן כמוני שגר מעליך ועושה פעמיים בשבוע דדליפט במשך 10 דקות לא יעשה לך חיים קשים מדי.
לא שמעת על שימוש בז'יטונים להעמסת bumper plates, ע"ג משטח גומי?
לענייננו, ז'יטונים הם הפלטות הקטנות של 2.5 קילו ומטה... 😉
לגבי הקונסטרוקציה שבנית, היא אכן מכובדת למדי. אבל יש לזכור שדירת מגורים רצפה/תקרה לא מתוכננות לעומס כה גבוה ורפטיטיבי שכזה. אל תשכח שמדובר על, נניח 200+ קילו שמרוכזים על 2 נקודות קטנות.
יצע לי לדבר עם אבא שלי שהוא מהנדס בניין, אין בעיה להעמיס גם 300 ק"ג בנקודה אחת, מבחינת זה שלא יקרה אולמות וורסי, הריצוף זה משהו אחר.
תאכלס לא חשבתי על הסטטי מול דינמי. יבדוק את הנושא הזה.לא מדוייק בכלל.
ההבדל בין קוביה של 300 קילו, שיושבת במקום אחד ולא זזה, לבין ה-200 קילו שלך שנפלו על הרצפה (דדליפט, קלין, סקוואט שנכשל וכו'...) הוא שמדובר בהלם ולא בעומס סטטי. הרצפה/תקרה של השכן מלמטה יעמדו במספר מסויים של מכות אבל כל מכה, מחלישה בצורה קטנה את האזור.
.
לא מדוייק בכלל.
ראשית, מה שקרה באולמות וורסאי לא קרה משום שהרצפה הייתה חלשה מדי - מבחינת עומס מותר, היא עמדה בתקן. היא קרסה משום שלא נועדה למטרה הזו, אלא למקומות "נייחים", כמו ספריות למשל.
ועכשיו לבניין מגורים:
לגבי הריצוף - אין ויכוח שהוא יתרסק. גם אם תשים אריחי גומי.
לגבי העומס, אני בטוח שאפשר אפילו חצי טון בנקודה אחת.
ההבדל בין קוביה של 300 קילו, שיושבת במקום אחד ולא זזה, לבין ה-200 קילו שלך שנפלו על הרצפה (דדליפט, קלין, סקוואט שנכשל וכו'...) הוא שמדובר בהלם ולא בעומס סטטי. הרצפה/תקרה של השכן מלמטה יעמדו במספר מסויים של מכות אבל כל מכה, מחלישה בצורה קטנה את האזור.
בקיצור, לא מומלץ בדירת מגורים.
תאכלס לא חשבתי על הסטטי מול דינמי. יבדוק את הנושא הזה.
בדקתי והנה כמה פרטים
כאשר בונים דירה אז התיקרה צריכה להחזיק עומס בכל נקודה 150 ק"ג למטר מרובע של הדירה, כלומר דירה של 100 מטר ריבועים צריכה לעמוד בכל נקודה ב 150*100 ק"ג
ולכן התיקרה לא תקרוס במיוחד שלרוב עושים את הדדליפט לא באמצע הסלון אלא יותר קרוב לאחד הקירות.
בנוסף שזה לא בדיוק 300 ק"ג בנקודה אלה ב 2 נקודות שהמרחק בינן הוא 2 מטר
זה כמובן ללא בולמים כלשהם.
מה שכן יכול לקרות זה שאצל השכן למטה הסיוד יתחיל ליפול, וזאת בעיה שלרוב תצביעה על בעיה באיכות הסיוד.
בנוסף ריפוד בעזרת ריצוף או משהו כמו ש @alalalal הציעה כנראה ימנע גם את נפילת הסיוד אצל השכן.
בכל מקרה כל עוד הסיוד אצל השכן לא נופל אז אפשר להמשיך ללא דאגה.