הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע לינארית 5X5 מדקאו מאת ביל סטאר - חדש בפורטל!

• פותח/ת השרשור stitch
  • פורסם בתאריך

stitch

משתמש משקיע
5,836
6,264
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,834
5,836
6,264
תוכנית המקור של ביל סטאר הנקראת גם מדקאו (Madcow). התוכנית מותאמת בעיקר למתאמנים בינונים מאחר וההתקדמות בתוכנית היא חד שבועית, אך במאמר נסקרו מספר מצבים שאפשר לייעל את התוכנית גם בתור מתאמנים מתחילים.

לינארית 5X5 מדקאו מאת ביל סטאר

תהנו 😃

תודה ל @מרטין על עריכה והגהה.

יש בה יותר מדי נפח

עם כל זה שאני אוהב להתאמן - אני ממש לא רוצה להישאר חצי יום במכון כל אימון בשביל לסיים אותה.

בטוח שקראת מה כתוב?

יש בה יותר מדי נפח

עם כל זה שאני אוהב להתאמן - אני ממש לא רוצה להישאר חצי יום במכון כל אימון בשביל לסיים אותה.
אחד היתרונות זה האימונים הקצרים, a1 לוקח פחות משעה, אימון b עד 45 דקות, a2 לוקח קצת יותר משעה

יש בה יותר מדי נפח

זה בלתי נמנע.
מנקודה מסויימת לא תהיה התקדמות בלי נפח.
ולגבי משך האימון, כבר שנה שלא היה לי אימון של פחות משעתיים (אם לא סופרים אירובי שנמשך רק שעה אבל מרגיש כמו חמש!).

אחד היתרונות זה האימונים הקצרים, a1 לוקח פחות משעה, אימון b עד 45 דקות, a2 לוקח קצת יותר משעה

אם אתה מוסיף עוד 2 תרגילי עזר זה ממש לא נגמר בפחות משעה אחי.

אני מפחד מהיום שבו אצטרך לעשות אירובי עם אימון נפח כ"כ ארוך... זה 4 שעות לפחות במכון.

אם אתה מוסיף עוד 2 תרגילי עזר זה ממש לא נגמר בפחות משעה אחי.

אני מפחד מהיום שבו אצטרך לעשות אירובי עם אימון נפח כ"כ ארוך... זה 4 שעות לפחות במכון.
אני התכוונתי לתוכנית הבסיסית בלי תרגילי עזר.

@stitch תודה על המאמר.

זה התוכנית שאני ישתמש בחיטו, אשמח אם תוכל לענות לי על כמה שאלות.

במידה ורוצים לעשות רוטציה בין בנץ ופרס יש המלצות ?
עושים דדליפט כבד ב B ?
כמו כן האם אפשרי לעשות מתח במקום חתירה ?

• פותח/ת השרשור
@stitch תודה על המאמר.

זה התוכנית שאני ישתמש בחיטו, אשמח אם תוכל לענות לי על כמה שאלות.

במידה ורוצים לעשות רוטציה בין בנץ ופרס יש המלצות ?
עושים דדליפט כבד ב B ?
כמו כן האם אפשרי לעשות מתח במקום חתירה ?
1. התוכנית לא תומכת ברוטציה. בכל גרסה שראיתי, לחיצת החזה היא הלחיצה הראשית. אני לא בטוח שהרוטציה של טקסס תעבוד פה, כי באימון B אתה לא עושה 80-90 אחוז במשקל, אלא משקל שיא בפרס. לכן אם תשים כאן בנץ', תצטרך לשים משקל שיא, וזה נוגד את העיקרון של התוכנית של עבודה ל-RM3 לפני RM5.
2. כן. דדליפט כבד, שהחל מהשבוע החמישי כבר שובר שיאים.
3. לדעתי האישית - ניתן לעבוד עם כל שתי לחיצות מורכבות, ושתי משיכות מורכבות. מתח הוא קצת בעייתי מבחינת ההתקדמות הליניארית, אבל אם אתה מצליח עם זה, אני לא רואה סיבה למה לא. אבל שוב, זאת רק דעתי, זה לא נתמך בתוכנית המקורית.

1. התוכנית לא תומכת ברוטציה. בכל גרסה שראיתי, לחיצת החזה היא הלחיצה הראשית. אני לא בטוח שהרוטציה של טקסס תעבוד פה, כי באימון B אתה לא עושה 80-90 אחוז במשקל, אלא משקל שיא בפרס. לכן אם תשים כאן בנץ', תצטרך לשים משקל שיא, וזה נוגד את העיקרון של התוכנית של עבודה ל-RM3 לפני RM5.
2. כן. דדליפט כבד, שהחל מהשבוע החמישי כבר שובר שיאים.
3. לדעתי האישית - ניתן לעבוד עם כל שתי לחיצות מורכבות, ושתי משיכות מורכבות. מתח הוא קצת בעייתי מבחינת ההתקדמות הליניארית, אבל אם אתה מצליח עם זה, אני לא רואה סיבה למה לא. אבל שוב, זאת רק דעתי, זה לא נתמך בתוכנית המקורית.

תודה.
לגבי 1. ניראה לך אפשרי לעשות רוטוציה כמו בטקסס רק באימון B פשוט לעשות נפח/עצימות קטן יותר ?

תאכלס מה שחשבתי לעשות זה לעבור מטקסס ללינארית שכל מה שאני משנה זה במקום 5X5 על אותו משקל לעשות אותה במתכונת של הלינארית ומבחינת האימונים להשאיר אותו דבר. כלומר A נפח B התאוששות C עצימות.

ניראה לך זה יעבוד בחיטוב ? עד עכשיו חשבתי שזה באמת מה שהלינארית מייצגת, אחרי המאמר הבנתי שאני טועה ולכן מתייעץ
קשה לי לוותר על פרס ולא רוצה להפסיק אותו.

בכללי לגבי 2. יצא לך להספיק להתאושש לקראת הסקוואט של חמישי ? אישית אני לא רואה את עצמי מסוגל לעשות סקוואט כבד ביום חמישי במתכונת הנ"ל.

• פותח/ת השרשור
תודה.
לגבי 1. ניראה לך אפשרי לעשות רוטוציה כמו בטקסס רק באימון B פשוט לעשות נפח/עצימות קטן יותר ?

תאכלס מה שחשבתי לעשות זה לעבור מטקסס ללינארית שכל מה שאני משנה זה במקום 5X5 על אותו משקל לעשות אותה במתכונת של הלינארית ומבחינת האימונים להשאיר אותו דבר. כלומר A נפח B התאוששות C עצימות.

ניראה לך זה יעבוד בחיטוב ? עד עכשיו חשבתי שזה באמת מה שהלינארית מייצגת, אחרי המאמר הבנתי שאני טועה ולכן מתייעץ
קשה לי לוותר על פרס ולא רוצה להפסיק אותו.

בכללי לגבי 2. יצא לך להספיק להתאושש לקראת הסקוואט של חמישי ? אישית אני לא רואה את עצמי מסוגל לעשות סקוואט כבד ביום חמישי במתכונת הנ"ל.
1. זה קצת בעייתי, כי היא בנויה במתכונת קצת אחרת מהטקסס. החלוקה בה לא מובהקת, היא יותר מערבבת בין הנפח, העצימות וההתאוששות. אתה מנסה להפוך את אימון B למשהו שהוא לא, כי בליניארית אתה אמור לעבוד עצים בכל אימון בלחיצה ובמשיכה.
2. כן. שוב, בגלל הנפח הנמוך יותר. בתכלס, יוצא לך מקסימום שלושה סטים עצימים בכל אימון, שזה הסט האחרון של כל תרגיל. אבל זה כנראה תלוי גם במשקלים, התחושה שלי היא שהליניארית יושבת איפשהוא בין ה-SS לטקסס, נוגסת קצת בשטח של שניהם, ומה שיעבוד בליניארית אולי לא יעבוד בשלבים המתקדמים של טקסס, כלומר מי שעובד עם משקלים מתקדמים של טקסס, אולי יתקשה לשלב אותם במתכונת של הליניארית.

1. זה קצת בעייתי, כי היא בנויה במתכונת קצת אחרת מהטקסס. החלוקה בה לא מובהקת, היא יותר מערבבת בין הנפח, העצימות וההתאוששות. אתה מנסה להפוך את אימון B למשהו שהוא לא, כי בליניארית אתה אמור לעבוד עצים בכל אימון בלחיצה ובמשיכה.
2. כן. שוב, בגלל הנפח הנמוך יותר. בתכלס, יוצא לך מקסימום שלושה סטים עצימים בכל אימון, שזה הסט האחרון של כל תרגיל. אבל זה כנראה תלוי גם במשקלים, התחושה שלי היא שהליניארית יושבת איפשהוא בין ה-SS לטקסס, נוגסת קצת בשטח של שניהם, ומה שיעבוד בליניארית אולי לא יעבוד בשלבים המתקדמים של טקסס, כלומר מי שעובד עם משקלים מתקדמים של טקסס, אולי יתקשה לשלב אותם במתכונת של הליניארית.

סבבה תודה, עכשיו ידע למי אפשר לפנות 😃

@godlin23 אם אתה לוקח פיצה מוריד ממנה את העגבניות והגבינה זאת כבר לא פיצה
זאת התוכנית לטוב ולרע, כמעט כל שינוי בתוכנית דורש התאמה מחדש של כל התוכנית.
אני למדתי שיותר יעיל למצוא תוכנית אחרת מאשר לנסות לשנות תוכנית קיימת

כל תוכנית אפשר לשפר ולהתאים לצרכים שלך.

• פותח/ת השרשור
כל תוכנית אפשר לשפר ולהתאים לצרכים שלך.
לשנות תוכנית של ביל סטאר זה כמו להרים מכחול על יצירה של פיקאסו. אסור בתכלית האיסור.

אלא אם אני זה שעושה את זה.

אני מסכים איתך שאם מורידים/מוסיפים/משנים זה כבר לא הלינארית של ביל סטאר אלא משהו שהמתאמן המציא, אבל אני מסכים גם עם WEAKID שאפשר כל תכנית להתאים לעצמך, זה לא בהכרח משהו רע אם מתאמן משנה משהו בתכנית. השאלה אם אותו מתאמן יודע מה הוא עושה או שהוא סתם למשל מוסיף תרגילים שנראים מגניב או משהו

@stitch באימון A2 הסטים של החימום מבוצעים לפי ה-100% מאימון A1 או לפי ה-102.5% של A2?

נצל"ש - קניתי את סט המשקולות הזה http://www.salsport.com/shop/content/?ID=1444 מאוד עוזר לי בפרס וה- BOR ואפילו בסקווט/לחיצת חזה זה נחמד שאפשר להגיע לכל משקל שרוצים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית