הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מידע תוכנית האם הרחב-בטני ממשיך להתחזק גם באימון עם החגורה?

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
קוקו עושה סקוואט באופן קבוע והחליט ללבוש חגורה כשהתחיל לעבוד מעל 150 ק"ג. מאז הוא המשיך להתאמן והגיע לסקוואט של 230 ק"ג, תמיד עם חגורה. איך מושפע הרחב-בטני? האם הוא התחזק בהתאמה וקוקו יכול לעשות 200 ק"ג סקוואט בלי חגורה ללא הרגשת עומס יוצא דופן?

מה זה הרחב בטני? שרירי הבטן? הבטן כמובן ממשיכה להתחזק, החגורה לא "מכבה" את שרירי הבטן, היא נותנת להם אפשרות להתכווץ יותר חזק וליצור לחץ תוך בטני גדול יותר.
אם קוקו התחיל לחגור ב 150 והתחזק והגיע ל 230 עם חגורה, כשהוא ינסה בלי חגורה הוא יצליח יותר מ 150, קשה להגיד אם זה יהיה 200 או לא

• פותח/ת השרשור
הרחב הבטני (transversus abdominis) הוא השריר העמוק מבין שריר הבטן שאתה מכיר, ותפקידו להתכווץ וליצור לחץ תוך-בטני שעוזר בין היתר לייצוב עמוד השגרה והאגן. אותו שריר שבעזרתו אתה מכניס את הבטן. ע"פ ההיגיון החגורה מנטרלת את השריר כמעט לחלוטין מכיוון שהיא מבצעת בדיוק את אותה ההפעולה, רק בצורה חזקה יותר.

הרחב הבטני (transversus abdominis) הוא השריר העמוק מבין שריר הבטן שאתה מכיר, ותפקידו להתכווץ וליצור לחץ תוך-בטני שעוזר בין היתר לייצוב עמוד השגרה והאגן. אותו שריר שבעזרתו אתה מכניס את הבטן. ע"פ ההיגיון החגורה מנטרלת את השריר כמעט לחלוטין מכיוון שהיא מבצעת בדיוק את אותה ההפעולה, רק בצורה חזקה יותר.
עדיין, השריר הוא זה שמתכווץ פנימה ולא החגורה.
היא צריכה ללחוץ על משהו, לא כך?

הרחב הבטני (transversus abdominis) הוא השריר העמוק מבין שריר הבטן שאתה מכיר, ותפקידו להתכווץ וליצור לחץ תוך-בטני
ככה חשבתי
ע"פ ההיגיון החגורה מנטרלת את השריר כמעט לחלוטין מכיוון שהיא מבצעת בדיוק את אותה ההפעולה, רק בצורה חזקה יותר.
החגורה יוצרת לחץ תוך בטני ממש קטן אם השריר משוחרר, תנסה סתם לשים את החגורה ולהיות משוחרר, יש לחץ כי החגורה לוחצת, אבל זה ממש לא מספיק. מה שהחגורה עושה, זה כשאתה מכווץ את הרחב בטני אז הבטן נלחצת כנגד החגורה וזה מאפשר לו להתכווץ ליותר עוצמה

זה מורכב, עצם העבודה עם החגורה מפחיתה מהעומס של הרחב בטני אבל זה לא אומר שהוא לא עובד, הוא ימשיך לעבוד אך פחות.זה כמו שתשים רצועות בדדליפט האמות ימשיכו לעבוד אבל פחות. השאלה הנשאלת היא מה הגורם המגביל? אם אתה לא מצליח לעלות משקל בדדליפט כי האמות חלשות אז אולי כדי להשתמש ברצועות כדי להרים יותר. אותו דבר האם עזרה לרחב בטני תעזור לך להרים יותר? אצל רוב האנשים כן אבל לא תמיד. המרצה שהיה לי בוינגייט הוא מניף משקולות והוא אמר לי שאם או בלי חגורה הוא עדיין מניף 90 קילו סנץ. זה אומר שהגורם המגביל הם לא שרירי הבטן.
עכשיו תראה ניקח לדוגמא את תרגיל הדדליפט, יש לך שרירים גדולים מאוד שמרימים את המשקל כמו גלוטאוס המסטרינגס וארבע ראשי. עוד שרירים מייצבים גדולים כמו הרחב גבי והטרפז ויש לך את שרירי האמה שאחראים שהמוט לא יברח מהאצבעות, מי לדעתך יפול ראשון? כנראה ששרירי האמה המסכנים. לכן משתמשים ברצועות, וגם עם הרצועות זה לא תמיד עוזר. אותו דבר בחגורה תגבור של שריר הרחב בטני תעזור ליצור עוד לחץ תוך בטני ובכך להרים יותר. אתה שואל אם תוריד את החגורה כמה תרים. אין לדעת יכול להיות שאותו דבר.

זה מורכב, עצם העבודה עם החגורה מפחיתה מהעומס של הרחב בטני אבל זה לא אומר שהוא לא עובד, הוא ימשיך לעבוד אך פחות.זה כמו שתשים רצועות בדדליפט האמות ימשיכו לעבוד אבל פחות. השאלה הנשאלת היא מה הגורם המגביל? אם אתה לא מצליח לעלות משקל בדדליפט כי האמות חלשות אז אולי כדי להשתמש ברצועות כדי להרים יותר. אותו דבר האם עזרה לרחב בטני תעזור לך להרים יותר? אצל רוב האנשים כן אבל לא תמיד. המרצה שהיה לי בוינגייט הוא מניף משקולות והוא אמר לי שאם או בלי חגורה הוא עדיין מניף 90 קילו סנץ. זה אומר שהגורם המגביל הם לא שרירי הבטן.
עכשיו תראה ניקח לדוגמא את תרגיל הדדליפט, יש לך שרירים גדולים מאוד שמרימים את המשקל כמו גלוטאוס המסטרינגס וארבע ראשי. עוד שרירים מייצבים גדולים כמו הרחב גבי והטרפז ויש לך את שרירי האמה שאחראים שהמוט לא יברח מהאצבעות, מי לדעתך יפול ראשון? כנראה ששרירי האמה המסכנים. לכן משתמשים ברצועות, וגם עם הרצועות זה לא תמיד עוזר. אותו דבר בחגורה תגבור של שריר הרחב בטני תעזור ליצור עוד לחץ תוך בטני ובכך להרים יותר. אתה שואל אם תוריד את החגורה כמה תרים. אין לדעת יכול להיות שאותו דבר.
לגבי הדדליפט אני לא מסכים איתך. אם האחיזה זה הגורם המגביל הייתי ממליץ לעבוד עליה בנוסף במקום להשתמש ברצועות. אגב כשאני נכשל בדדליפט זה אף פעם לא בגלל האחיזה, זה הגב/רגליים, וממה שראיתי הרבה גם ככה.
לגבי החגורה ממה שקראתי יש שתי גישות, אחת אומרת כמוך והשניה אומרת שהפוך, החגורה נותנת מין "קיר" שמאפשר לבטן להילחץ כנגדו וכך להתכווץ יותר. ריפטו מסביר את זה בכך שהוא משווה למשל כשאתה מנסה לכווץ את הבייספס על ידי הרמה של מקל מטאטא או על ידי הרמה של מוט כבד שנותן יותר התנגדות וכך מאפשר לאותו שריר להתכווץ יותר

לגבי הדדליפט אני לא מסכים איתך. אם האחיזה זה הגורם המגביל הייתי ממליץ לעבוד עליה בנוסף במקום להשתמש ברצועות. אגב כשאני נכשל בדדליפט זה אף פעם לא בגלל האחיזה, זה הגב/רגליים, וממה שראיתי הרבה גם ככה.
לגבי החגורה ממה שקראתי יש שתי גישות, אחת אומרת כמוך והשניה אומרת שהפוך, החגורה נותנת מין "קיר" שמאפשר לבטן להילחץ כנגדו וכך להתכווץ יותר. ריפטו מסביר את זה בכך שהוא משווה למשל כשאתה מנסה לכווץ את הבייספס על ידי הרמה של מקל מטאטא או על ידי הרמה של מוט כבד שנותן יותר התנגדות וכך מאפשר לאותו שריר להתכווץ יותר
לגבי הרצועות גם אני לא אוהב להשתמש ברצועות ומעדיף להשיר את העומס על האמות.
לגבי מה שאתה אומר על הבטן אשמח אם תשלח לי סרטון של ריפטו מסביר לא שמעתי על כזה דבר

לגבי הרצועות גם אני לא אוהב להשתמש ברצועות ומעדיף להשיר את העומס על האמות.
לגבי מה שאתה אומר על הבטן אשמח אם תשלח לי סרטון של ריפטו מסביר לא שמעתי על כזה דבר
לוטם, שאלה לי אליך.
האם לדעתך שימוש ברצועות יכול לעזור במידה ויש דלקת קלה באחת האמות? על מנת להפחית עומס עליה?
בדדליפט הכוונה.

אני מניח שבבנצ' או כל לחיצה אחרת אין כל כך מה לעשות בנידון.

• פותח/ת השרשור
הבעיה בדוגמת "קיר להילחץכנגדו" היא שפעולת השריר היא הפוכה לגמרי. אם אתה מעוניין להשוות את זה בצורה הגיונית לשריר הבייספס, זה יהיה דומה יותר לקשירת גומיה בין האמה לכתף. רצועות בדדליפט הן דוגמה טובה, אבל חגורה דומה יותר לקשירה מוחלטת ולא לסתם רצועה מלופפת מסביב למוט.

לוטם, שאלה לי אליך.
האם לדעתך שימוש ברצועות יכול לעזור במידה ויש דלקת קלה באחת האמות? על מנת להפחית עומס עליה?
בדדליפט הכוונה.
אפשר אבל לא רצוי, השאלה גם איפה נמצאת הדלקת, אם הדלקת נמצאת בכופפי האצבעות שאלו השרירים האחראיים על האחיזה, אז עדיף לשים קרח כמה פעמים ביום ולא לבצע אימון משיכות וחתירות ויד קדמית בכלל, לגבי אימון לחיצות ורגליים אין בעיה, וכמובן אם הדלקת נמצאת במקום אחר באמה אז צריך לראות בדיוק איפה. אם הדלקת קלה כמו שאתה כותב עדיף לא להחמיר אותה באימון ולתת מנוחה מוחלטת.

אפשר אבל לא רצוי, השאלה גם איפה נמצאת הדלקת, אם הדלקת נמצאת בכופפי האצבעות שאלו השרירים האחראיים על האחיזה, אז עדיף לשים קרח כמה פעמים ביום ולא לבצע אימון משיכות וחתירות ויד קדמית בכלל, לגבי אימון לחיצות ורגליים אין בעיה, וכמובן אם הדלקת נמצאת במקום אחר באמה אז צריך לראות בדיוק איפה. אם הדלקת קלה כמו שאתה כותב עדיף לא להחמיר אותה באימון ולתת מנוחה מוחלטת.

לא בכופפי האצבעות.
בחלק העליון של האמה.

איך אפשר להפסיק להתאמן כשיש אימון PR בבנצ' השבוע? 😉

לא בכופפי האצבעות.
בחלק העליון של האמה.

איך אפשר להפסיק להתאמן כשיש אימון PR בבנצ' השבוע? 😉
אני לא חושב שזה יגביל אותך בבנצ', תעשה אימון תבדוק אם יש כאב, אם אין אז תן בראש 😵‍💫🥊

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית