הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העלאת סיבולת לב ריאה

• פותח/ת השרשור Roeys5
  • פורסם בתאריך

Roeys5

משתמש מתחיל
46
9
נק' מוניטין:
9
46
9
אני מתאמן כבר כמעט שנה ורציתי להתחיל אימוני סיבולת לב ריאה לקראת הצבא, רציתי לשאול מה המהירות המומלצת בהליכון על מנת לשפר וכמה זמן לרוץ טווח ארוך או קצר?

לפי דעתי אם אתה סתם רוצה לשפר את הסיבולת לב ריאה שלך ולא אכפת לך מכל השאר, אתה פשוט צריך לרוץ

אני מתאמן כבר כמעט שנה ורציתי להתחיל אימוני סיבולת לב ריאה לקראת הצבא, רציתי לשאול מה המהירות המומלצת בהליכון על מנת לשפר וכמה זמן לרוץ טווח ארוך או קצר?
אני מחזק את המשתמש שמעליי,על מנת לשפר את סיבולת לב הריאה שלך אתה פשוט צריך לרוץ כמה שיותר עם המדדים הבאים:
-הזמן לאותו מרחק קטן[נגיד החלטת לרוץ 2 ק''מ ובפעם הראשונה שלו רצת אותו ב 12 דקות.כשניסית עוד פעם יומיים אחריי סיימת את אותה ריצה 2ק''מ ב 11:30 דקות.כלומר היה שיפור]
-לרוץ כמה שיותר ק''מ עם כמה שיותר קמ''ש עם פחות התעייפות[אתה תרגיש את זה משתפר עם הזמן.נגיד אתה רץ 10 ק''מ ב 10 קמ''ש אז בתוך שעה תגיע ל10 ק''מ עייף,אבל חודש אחריי שתרוץ על אותם 10 ק''מש ותגיע ל10 ק''מ לאחר שעה תרגיש פחות עייף משמע פחות עומס.]

כמה זמן יש לך עד הגיוס? האם אתה כבר רץ? כמה פעמיים בשבוע, כמה זמן, מה תוצאת ה 2000 שלך?

בפורטל יש כמה מאמרים לגבי ריצה שיכולים לעזור לך

• פותח/ת השרשור
כמה זמן יש לך עד הגיוס? האם אתה כבר רץ? כמה פעמיים בשבוע, כמה זמן, מה תוצאת ה 2000 שלך?

בפורטל יש כמה מאמרים לגבי ריצה שיכולים לעזור לך

אני כמעט בן 17 יש לי שנה ושלושה חודשים לגיוס. לא רצתי לפני, עוסק בפעילות אירובית חוץ מהכוח. התוצאה לי ב2000 האחרונה היא 13 למרות שאני מסוגל ליותר... אשמח אם תשלח לי קישור למאמרים.
אני מתלבט אם לרוץ חצי שעה בקצב נמוך או לשפר כל פעם ריצת 2000...

@Roeys5 , תוצאה של 13 דקות ב 2000 היא גרועה, גם 11 ו 12 דקות עדיין רע מאוד.
תתחיל לרוץ 3-4 פעמים בשבוע 10-15 דקות בקצב קל שאתה יכול עדיין לדבר בו. אחרי חודש כזה תעשה מדידה של 2000.

תתחיל לרוץ 3-4 פעמים בשבוע 10-15 דקות בקצב קל שאתה יכול עדיין לדבר בו.
שאלה כללית: אתה לא ממליץ בשלב זה לשלב הליכה עם הריצה, כלומר לרוץ קצת יותר מהר ובתמורה ללכת חלק מהזמן? אני לא מדבר על HIIT, כלומר בלי להעלות את הדופק גבוה מאד.

אני שואל כי הרבה פעמים אני נתקל דווקא בהמלצה הזאת.

@יהושע60 זאת שאלה טובה, אבל לנער בגיל 17 עדיף לרוץ ברציפות.
עבור מתאמן מבוגר יותר, כן הייתי משלב הליכה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם!
דרך אגב, הייתי עד עכשיו די רזה ולכן לא עסקתי כל כך בפעילות אירובית על מנת לעלות במשקל, האם יש דרך יותר טובה לשפר סיבולת לב ריאה ולהוריד פחות במשקל. (כן יש כאלה שישמע להם מוזר אבל כל אחד והבעיות שלו)
משקלי 70 קילו
גוב 1.80
עד עכשיו עסקתי באימונים של מסה! ולא נגעתי בכלל, אם זה לא היה מובן. ואני לא רוצה לפגוע במסה אך להשתפר בריצות. קשה לי לאכול מספיק ואני נעזר בגיינר. לכן קשה לראות על הליכון את הקלוריות שיורדות שאתה מבזבז כסף על הגיינר...

תודה רבה לכולם!
דרך אגב, הייתי עד עכשיו די רזה ולכן לא עסקתי כל כך בפעילות אירובית על מנת לעלות במשקל, האם יש דרך יותר טובה לשפר סיבולת לב ריאה ולהוריד פחות במשקל. (כן יש כאלה שישמע להם מוזר אבל כל אחד והבעיות שלו)
משקלי 70 קילו
גוב 1.80
עד עכשיו עסקתי באימונים של מסה! ולא נגעתי בכלל, אם זה לא היה מובן. ואני לא רוצה לפגוע במסה אך להשתפר בריצות. קשה לי לאכול מספיק ואני נעזר בגיינר. לכן קשה לראות על הליכון את הקלוריות שיורדות שאתה מבזבז כסף על הגיינר...
אין דרך להמנע משריפת קלוריות או לצמצם אותה משמעותית, על כל שעת ריצה שבועית, תוסיף 100קלוריות ליום

• פותח/ת השרשור
אין דרך להמנע משריפת קלוריות או לצמצם אותה משמעותית, על כל שעת ריצה שבועית, תוסיף 100קלוריות ליום

אפילו אם זה חטיף שוקלד טוב?

זו סתם המלצה, אבל עדיף שתרוץ בחוץ. כי מעבר לכושר פיזי וסבולת מה שמשפיע על הריצה זה המנטליות. אומרים שהדבר היחיד שרץ בריצה זה המחשבות. אני אישית הצלחתי לשבור שיאים אישיים דווקא בחוץ בעוד שעל המסילה נשברתי אחרי כמה דקות...
קח את זה בחשבון.
בהצלחה!

Back
למעלה תחתית