הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבולת לב-ריאה

אולי ל @יהושע64 יש יותר מידע.
אני מכיר מחקר על ההשפעה הטובה של הצירוף אירובי+אנאירובי על רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת ועל השפעות טובות לחולי לב - לא ממש מה שאתם מחפשים כאן. מה שנשאר לי זה רק להסתמך על המלצות של קרדיולוגים (כן, אני יודע...) שרובם ממליצים לשלב אירובי עם אנאירובי (עם דגש על האירובי בכל הקשור לבריאות הלב). לדוגמא, בספר "younger next year" הדר' הנרי לודג' אומר משהו בנוסח: אירובי לאריכות ימים, אנאירובי לאיכות חיים - אבל גם הוא מדבר אל אנשים בגילי יותר מאשר בגילכם (אין לי חשק מיוחד לחפש שם סימוכין). השקפה דומה מביעים בהרבה מקומות, למשל במכון Cleveland Clinic:
upload_2015-8-28_13-51-46.png

מי שלא פוסל מכל וכל את ה ACSM יוכל למצוא נייר עמדה שלהם כאן. (הם ממליצים לשלב את שתי הצורות).

לסיכום: ההשפעות הטובות של פעילות אירובית על הלב ידועות. האם הרמת משקולות מייתרת אותה? אני לא בטוח אפילו על מי מוטלת חובת ההוכחה במקרה זה.

כן, פעילות אירובי יכולה לשפר צריכת החמצן שלך ובכך את ההתאוששות שלך. ליפטרים שצריכים 15 דק' מנוחה בין סטים של סקוואט הם דוגמא לקבוצה בעלי כושר מטבולי גרוע, בין היתר כי הם לא עושים אירובי.
Concurrent Training

ליפטרים שצריכים 15 דקות בין סטים הם דוגמא לכאלה שמרימים כבד. שום כושר אירובי לא יעזור לזה אף פעם.
אני מכיר מחקר על ההשפעה הטובה של הצירוף אירובי+אנאירובי על רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת ועל השפעות טובות לחולי לב - לא ממש מה שאתם מחפשים כאן. מה שנשאר לי זה רק להסתמך על המלצות של קרדיולוגים (כן, אני יודע...) שרובם ממליצים לשלב אירובי עם אנאירובי (עם דגש על האירובי בכל הקשור לבריאות הלב). לדוגמא, בספר "younger next year" הדר' הנרי לודג' אומר משהו בנוסח: אירובי לאריכות ימים, אנאירובי לאיכות חיים - אבל גם הוא מדבר אל אנשים בגילי יותר מאשר בגילכם (אין לי חשק מיוחד לחפש שם סימוכין). השקפה דומה מביעים בהרבה מקומות, למשל במכון Cleveland Clinic:
צפה בקובץ המצורף 29260

מי שלא פוסל מכל וכל את ה ACSM יוכל למצוא נייר עמדה שלהם כאן. (הם ממליצים לשלב את שתי הצורות).

לסיכום: ההשפעות הטובות של פעילות אירובית על הלב ידועות. האם הרמת משקולות מייתרת אותה? אני לא בטוח אפילו על מי מוטלת חובת ההוכחה במקרה זה.

לגבי רמות סוכן בדם, אין ויכוח לגבי זה, אבל כמו שאמרת זה לא מה שאני מחפש. והסכמתי שלהיות פעיל פיזית שם אותך בקבוצה בה יש סיכוי נמוך יותר למות ממחלות לב (ודברים אחרים). אבל זה גם כן לא מה שאני מחפש.

גם פעילות אנאירובית טובה לאיזון הסוכר.

Back
למעלה תחתית