הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיית בטן + העלאת מסה

• פותח/ת השרשור o_b7
  • פורסם בתאריך

o_b7

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
שלום רב,

תחילה אומר שקראתי מספר מאמרים באתר ומצאתי בהם עניין רב.
ובכל זאת, נותרתי עם כמה שאלות פתוחות שאשמח אם תוכלו לענות עליהן.

אני בן 28, גובה 1.81 ומשקל 67 ק״ג, מעריך את אחוזי השומן שלי סביב 14%, לא מתאמן באופן סדיר אך הנושא לא זר לי (עשיתי לסירוגין ריצות, חדרי כושר, קרוספיט. אך לרוב לא לתקופות ארוכות), לא מקפיד על תזונה ואף פעם לא היתה לי בעיית השמנה.

מבנה הגוף שלי הוא רזה, אך בשנים האחרונות (שנתיים-שלוש) התחילה לגדול לי כרס מציקה (וגם קצת צדדים) שאשמח להפטר מהם, ובנוסף אשמח להגדיל את היידים והכתפיים ככל הניתן תוך כדי התהליך.

העניין הוא כזה - אני לא מעוניין להכנס לדיאטה שתגרום לי להראות רזה יותר מדי (בפנים ובידיים לדוגמה), אך אני מעוניין להוריד את הבטן לקראת הקיץ.
לאחרונה התחלתי באימונים קצרים 4 פעמים בשבוע - ריצה (4 ק״מ ולאט לאט עולה) וכוח בבית (בעיקר משקולות ידיים וכתפיים, אך גם שכיבות סמיכה).

קראתי בעניין את המאמר הזה וחשבתי לעבור למאזן שלילי במקביל לעבודה על כוח ע״מ להוריד את הבטן, האם הוא יכול להתאים? האם הוא לא ירזה אותי יותר מדי?
לגבי כוח, קראתי את המאמר הזה, אך לאור ניסיוני בקרוספיט מדובר בתהליך ארוך ומחייב שאני אולי אגיע אליו בהמשך (אולי אחרי שאוריד את הבטן?)
ולגבי שומן עיקש, קראתי את זה, אבל הרגשתי שהוא הרבה מעבר לרמה שלי והאמת שלא הצלחתי להשיג ממנו הרבה דברים מעשיים

לסיכום, אני לא מבקש לבנות תוכנית אימון/תזונה, אותם אני אוכל לבנות לבד. השאלה שלי היא באיזו גישה לבחור ע״מ להגיע למטרות האלו בצורה הטובה והמהירה ביותר?

תודה

קראתי בעניין את המאמר הזה וחשבתי לעבור למאזן שלילי במקביל לעבודה על כוח ע״מ להוריד את הבטן, האם הוא יכול להתאים? האם הוא לא ירזה אותי יותר מדי?
תראה, לפי הגובה והמשקל שלך אני חושב שזה רעיון רע לעשות חיטוב עכשיו (מאזן קלורי שלילי), מה שיקרה זה שאתה תרעיב את עצמך בשביל להיראות שלד. הייתי ממליץ לך דווקא לבנות תפריט עם מאזן קלרי חיוב בשביל לעלות במסת שריר, כשתעלה קצת מסה אז לחטב. תיעזר במדריך למסה למידע איך עושים את זה.
לגבי כוח, קראתי את המאמר הזה, אך לאור ניסיוני בקרוספיט מדובר בתהליך ארוך ומחייב שאני אולי אגיע אליו בהמשך (אולי אחרי שאוריד את הבטן?)
לא בטוח איך זה קשור לנסיון שלך בקרוספיט, בכל מקרה תהליך של בניית גוף זה תהליך ארוך ומחייב אין מה לעשות.
ולגבי שומן עיקש, קראתי את זה, אבל הרגשתי שהוא הרבה מעבר לרמה שלי והאמת שלא הצלחתי להשיג ממנו הרבה דברים מעשיים
ממש לא נראה לי שאתה צריך כרגע ללכת בכיוון של פרוטוקולי השומן העיקש. עדיף לשמור על הכל פשוט כמה שאפשר.

• פותח/ת השרשור
תראה, אמנם יש לי מבנה גוף יחסית רזה אבל לא מאוד רזה ואף פעם לא הייתי שלד.
העניין שעד לפני שנה-שנתיים גם היתה לי בטן שטוחה והיום גדלה לי כרס קטנה.
איך לעבור למאז קלורי חיובי יעזור לי להוריד אותה?

כרגע אני לא מרעיב את עצמי חלילה, אוכל כמו תמיד (אולי מפחית מתוקים) ומוסיף 16 קילומטר ושלוש שעות כוח בשבוע.

השאלה שלי, היא מה הדרך המהירה ביותר להוריד את זה? והאם יש דרך ספציפית לעבוד על הורדה של הבטן? או שבכל מקרה זה יוריד את הכל בצורה שווה?

Back
למעלה תחתית