הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני עושה טעות?

מישל

משתמש מתחיל
70
0
נק' מוניטין:
0
70
0
אז ככה, אני מתאמן מה16.2, ירדתי עד עכשיו משהו כמו 3 קילו, פחות או יותר, מיותר לציין שאני שומר על תזונה נכונה וכו'.
שקלתי 85.1 ב16.2 ועכשיו אם אני זוכר נכון אני שוקל משהו כמו 82, לא במדויק אבל(ביום שלישי אני עושה שוב שקילה, כל שבוע).
אז ככה, אני שוקל 82 בערך, וגובה 1.84-85 - אחוז שומן ע"פ ה16.2 - 24.6. אומרים שהמשקל שלי תקין, גם אמרו פה בפורום שהוא תקין, אבל לדעתי הוא לא, אולי המשקל תקין אבל האחוז שומן, ממש לא, אני שמן ואני רוצה לרדת לפחות ל75 וכמובן לרדת באחוזי שומן ואז להתחיל לחטב את הגוף, לבנות שרירים וכו'. אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אבל לא בצורה מאסיבית, אתם יודעים, משהו למתחילים עד אמצע מרץ(כן יש מאמץ אבל לא מאמץ מאמץ..).
אחי אומר לי שאני צריך לאכול המון ובריא, כמו מה שאני אוכל עכשיו - אבל יותר וזה על מנת לפתח שרירים מהשומן שלי.
אני לא הכי מבין בזה אבל מה עדיף? לרדת קודם כל במשקל ל75 אז להתחיל לפתח שרירים וכו' או להתחיל מעכשיו לאכול המון ובריא כמובן ובכך לפתח שרירים?

מקווה שלא סיבכתי אותכם :>
תודה!
אני בדיאטה מי שלא הבין... ועוד משהו, התחלתי לשלב גם ריצות, מין הסתם, אבל יש פה משהו שאני לא מבין. יום ראשון נגיד, הצלחתי לרוץ 10 דקות, שזה בשבילי ממש טוב כי יש לי בעיות של מדרסים וכו', יומיים אחרי, לא הצלחתי להחזיק 5 דקות בריצה. אחרי שבוע, הצלחתי לרוץ 12 דקות, ואחרי עוד איזה שבוע וחצי ככה עשיתי עוד ריצה(לפני יומיים) והצלחתי לרוץ גם איזה 12 דקות, ועכשיו הייתי במכון, לא הצלחתי 5 דקות.. למה זה ככה?

אחוז שומן ע"פ ה16.2 - 24.6.
נתת כאן טווח גדול, יש הבדל גדול מאוד בין 16.2 ל 24.6. בכל מקרה המכשירים שמודדים אחוז שומן הם לא מדוייקים בכלל, ותכלס גם לא ממש משנה.
כמובן לרדת באחוזי שומן ואז להתחיל לחטב את הגוף
חיטוב זה בעצם הורדת אחוזי שומן. כנראה מה שאתה מתכוון אחרי הורדת אחוז שומן להגדיל מסת שריר, שזה תהליך כמעט הפוך מחיטוב. בחיטוב אתה אמור להיות בגירעון קלורי, כלומר לאכול פחות ממה שאתה שורף וכך הגוף משתמש בחלק ממאגרי השומן בתור אנרגיה, ובהעלאת מסת שריר אתה אמור לאכול יותר ממה שאתה שורף בשביל לעלות במשקל ובעזרת אימונים נכונים העליה תהיה ברובה במסת שריר ולא בשומן.
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אבל לא בצורה מאסיבית, אתם יודעים, משהו למתחילים עד אמצע מרץ(כן יש מאמץ אבל לא מאמץ מאמץ..).
אני לא ממש יודע מה אתה מגדיר כ"מאמץ" ומה כ"מאמץ מאמץ" 😃 אבל אתה צריך להתאמץ במכון... מעניין גם מה התכנית אימונים שלך
אחי אומר לי שאני צריך לאכול המון ובריא, כמו מה שאני אוכל עכשיו - אבל יותר וזה על מנת לפתח שרירים מהשומן שלי.
צר לי אבל אחיך טועה, לא מפתחים שרירים משומן, שומן לא הופך לשריר ושריר לא הופך לשומן, אין דבר כזה. בערך כמו שעץ לא הופך למתכת לא משנה מה תעשה איתו.
אני לא הכי מבין בזה אבל מה עדיף? לרדת קודם כל במשקל ל75 אז להתחיל לפתח שרירים וכו' או להתחיל מעכשיו לאכול המון ובריא כמובן ובכך לפתח שרירים?
מה עדיף זה תלוי בך. אתה יכול להעלות תמונה לכאן וננסה לייעץ מה עדיף, להוריד קודם שומן או לעלות מסת שריר. אגב לאכול "המון" זה לא רעיון טוב. גם אם אתה אוכל הכי "בריא" שאפשר ואתה נמצא בפלוס קלורי גבוה יותר מדי (אוכל הרבה ותר ממה שהגוף שלך שורף) אתה תעלה שומן, הכל עניין של מאזן קלורי בסופו של דבר.
יום ראשון נגיד, הצלחתי לרוץ 10 דקות, שזה בשבילי ממש טוב כי יש לי בעיות של מדרסים וכו', יומיים אחרי, לא הצלחתי להחזיק 5 דקות בריצה. אחרי שבוע, הצלחתי לרוץ 12 דקות, ואחרי עוד איזה שבוע וחצי ככה עשיתי עוד ריצה(לפני יומיים) והצלחתי לרוץ גם איזה 12 דקות, ועכשיו הייתי במכון, לא הצלחתי 5 דקות.. למה זה ככה?
יכול להיות שכאשר רצת ביום ראשון הגוף שלך היה רענן ומלא אנרגיה, ואחרי יומיים אולי לא הספקת להתאושש לגמרי מהריצה של יום ראשון ובגלל זה לא הצלחת 5 דקות. אחרי שבוע כבר התאוששת לגמרי מהריצות, אז שוב רצת טוב, וכך הלאה.

בשביל להעשיר את הידע שלך בנושא אני מאוד ממליץ לקרוא את שני המאמרים האלה:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
תקרא אותם, אם לא תבין משהו תקרא שוב, ואם עדיין לא תבין תשאל 😃
מקווה שעזרתי...

נתת כאן טווח גדול, יש הבדל גדול מאוד בין 16.2 ל 24.6
אני חושב שלא הבנת. הוא אומר שבתאריך ה 16/2 אחוז השומן שלו היא 24.6 (מן הסתם לפי איזה מכונה מטופשת שפולטת את המספרים האלה).

אני חושב שלא הבנת. הוא אומר שבתאריך ה 16/2 אחוז השומן שלו היא 24.6 (מן הסתם לפי איזה מכונה מטופשת שפולטת את המספרים האלה).
קראתי את זה שוב, נראה לי שאתה צודק 😆

במשקל גוף שלך הייתי ממליץ לשלב קצת אימוני כח כדי שתהיה קצת מאסת שריר

Back
למעלה תחתית