הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בLB squat

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
ניסיתי לראשונה לעשות סקוואט LB, מצד אחד הרגיש לי טבעי יותר ומצד שני מוזר. בעיקרון הצטלמתי כדי לבחון את עצמי אך אשמח לטיפים.

נקודות שציינתי לעצמי:
1. כפות הידיים נכנסות מתחת למוט, צריך להרים מעט את כף היד כדי לדחוף את המוט עם הכריות ולא להניח אותו עליהן.
2. אין שבירת מקביל, נבע מחוסר ביטחון בטכניקה, לא תהיה בעיה להבא.
3. צד שמאל של האגן עולה ראשון, לא קרה מעולם בHB אז אשים על זה דגש.
4. לא בטוח אם זו בעיה, אבל הטורסו נראה לי מאונך מדי ואין יציאה אחורה עם הישבן.
הסרטון שצולם מהצד הוא הסט הראשון וזה שצולם מאחורה הוא הסט השני עם 10 ק"ג יותר. אם אני לא טועה המשקל היה 120 אבל לא שמתי לב.

Lb squat:

Lb squat:

תודה מראש.

יש לך הרגל מהHB להסתכל קדימה/למעלה. לדעתי הדבר הספציפי הזה גורם לרוב הבעיות שלך בסקוואט כי הירידה שלך, למרות האחיזה של הלואו, נראת יותר כמו ירידה של HB בגלל המבט שלך.
חוץ מזה עלייה ממש יפה אבל אתה יכול להרים הרבה יותר משקל אז אולי יתגלו עוד פאקים בהמשך כשתצלם עם משקל מקסימלי.

• פותח/ת השרשור
צודק, לא שמתי לב למבט. לגבי המשקלים לאט לאט כשארגיש בנוח עם המוט, גם הם יעלו. תודה.😃

עוד תגובות יתקבלו בברכה
is there no one else?😕

לדעתי בסרטון הראשון לפחות כל עוד ה HIP JOINT שלך נמצא מתחת לקו הברך, זה בסדר. ויתקנו אותי אם אני טועה.

שנית כל,
כפי שציינו המבט אמור להיות למטה יותר ולא למעלה, על מנת לייצר קו ישר עם עמוד השדרה.
כמו כן, כשהמבט למעלה קשה יותר לייצר HIP DRIVE, לא מניסיון שלי אלא עפ"י הכתוב בכל אופן.
האגן יכול במשקלים הכבדים יותר לזוז קדימה מאשר לעלות "למעלה" ובכך גם לגרום לברכיים לגלוש קדימה ולקבל הרבה עומס.

3. לדעתי יש מקום "לזרוק" עוד יותר את הברכיים החוצה. או שזה המקסימום שלך מבחינת היכולת?
4. אחיזה צרה יותר. למרות שאצלי כנראה זה מה שגרם לכאבים או הדלקות באמות\גידי האמות. אז אני מניח שאם ככה נוח לך ואתה מרגיש נעול עם המוט, אז סבבה.
5. לגביי המנח של הטורסו, אולי אם תוציא את החזה החוצה ותחת קצת אחורה, תיהיה בצורה שטובה יותר ל LB.

או כמו שג'יימי לואיס אמר-
תחשוב שאתה פרחה. מה היא עושה?
מוציאה תחת לאחור, ומבליטה את החזה החוצה.
😃

לדעתי בסרטון הראשון לפחות כל עוד ה HIP JOINT שלך נמצא מתחת לקו הברך, זה בסדר. ויתקנו אותי אם אני טועה.

שנית כל,
כפי שציינו המבט אמור להיות למטה יותר ולא למעלה, על מנת לייצר קו ישר עם עמוד השדרה.
כמו כן, כשהמבט למעלה קשה יותר לייצר HIP DRIVE, לא מניסיון שלי אלא עפ"י הכתוב בכל אופן.
האגן יכול במשקלים הכבדים יותר לזוז קדימה מאשר לעלות "למעלה" ובכך גם לגרום לברכיים לגלוש קדימה ולקבל הרבה עומס.

3. לדעתי יש מקום "לזרוק" עוד יותר את הברכיים החוצה. או שזה המקסימום שלך מבחינת היכולת?
4. אחיזה צרה יותר. למרות שאצלי כנראה זה מה שגרם לכאבים או הדלקות באמות\גידי האמות. אז אני מניח שאם ככה נוח לך ואתה מרגיש נעול עם המוט, אז סבבה.
בלואו באר האחיזה אמורה להיות רחבה יותר 😃

אתה בטוח?
14tlzyv.jpg

• פותח/ת השרשור

שנית כל,

5. לגביי המנח של הטורסו, אולי אם תוציא את החזה החוצה ותחת קצת אחורה, תיהיה בצורה שטובה יותר ל LB.

או כמו שג'יימי לואיס אמר-
תחשוב שאתה פרחה. מה היא עושה?
מוציאה תחת לאחור, ומבליטה את החזה החוצה.
😃

אתקן את עניין המבט באימון הבא כבר.
3. הוצאת ברכיים תמיד התלוותה לתנועה אצלי בטבעיות אז אני לא מודע לפעולה, אקח לתשומת ליבי לנסות להרחיק עוד יותר.
4. נוח לי ככה, אבל אם תסתכל בסרטון השני תראה שזאת האחיזה הצרה ביותר שמתאפשרת לי בזמן ההרמה מהמעמד, ואני לא מתכוון להתעסק באחיזה לאחר מכן, כך שזה לא רלוונטי.
5. אנסה באימון הבא.

אני לא יודע הפרחות שג'יימי מכיר, אבל כשאני חושב על פרחה ממוצעת אני לא מדמיין אותה עם מוט כבד על הגב.🤣

תודה על התגובה.

ככל שהאחיזה צרה יותר ככה גם יש "שקע" יותר טוב בשביל המוט כמו שרואים בתמונה ש @Moran Weissman פירסם.

😃

היה לי גם את זה, אבל אצלי אחרי כמה זמן האחיזה הצליחה להיות יותר צרה מאשר פעם, ניראה לי זה גמישות שלאט לאט מאפשר את זה.
אני גם לוקח מקל מטאטא ועובד איתו על גמישות מעביר אותו מאחורי הגב ומחזיר בלי לשחרר את האחיזה.

ככל שהאחיזה צרה יותר ככה גם יש "שקע" יותר טוב בשביל המוט כמו שרואים בתמונה ש @Moran Weissman פירסם.

היה לי גם את זה, אבל אצלי אחרי כמה זמן האחיזה הצליחה להיות יותר צרה מאשר פעם, ניראה לי זה גמישות שלאט לאט מאפשר את זה.
אני גם לוקח מקל מטאטא ועובד איתו על גמישות מעביר אותו מאחורי הגב ומחזיר בלי לשחרר את האחיזה.
אני למדתי לואו באר מכאן:

הוא מסביר פה למה בהיי באר צריך לתפוס צר ובלואו באר רחב.

לפעמים אני עושה את זה.
חשבתי לעשות את זה באופן קבוע לפני סקוואטים.

אני חושב שהתפיסה צריכה להיות בסופו של דבר נוחה לך, אם נוח והמוט יציב אז למה לא, אני מרגיש יותר טוב כאשר האחיזה היא בערך באמצע של 2 התמונות שמורן פירסם.

• פותח/ת השרשור
לפעמים אני עושה את זה.
חשבתי לעשות את זה באופן קבוע לפני סקוואטים.
הייתי עושה את זה ותוך זמן קצר הרגשתי שהגמישות בכל הגב העליון וחגורת הכתפיים השתפרה פלאים, כל פעם הייתי מנסה להחזיק מעט יותר צמוד. אח"כ העלימו את המקל ולא מצאתי חדש...אז..זהו..בעצם. (אין פואנטה)🤣

הייתי עושה את זה ותוך זמן קצר הרגשתי שהגמישות בכל הגב העליון וחגורת הכתפיים השתפרה פלאים, כל פעם הייתי מנסה להחזיק מעט יותר צמוד. אח"כ העלימו את המקל ולא מצאתי חדש...אז..זהו..בעצם. (אין פואנטה)🤣
לשמחתי אצלנו עדיין יש מקל.
אחזור למתיחות האלו 😃

אולי הגמישות תשתפר אצלי.
ולהבא אני מבקש - שמור על תגובות עם פואנטה אחרת אתחיל להטריל אותך וזה לא ייגמר בטוב.

• פותח/ת השרשור
לשמחתי אצלנו עדיין יש מקל.
אחזור למתיחות האלו 😃

אולי הגמישות תשתפר אצלי.
ולהבא אני מבקש - שמור על תגובות עם פואנטה אחרת אתחיל להטריל אותך וזה לא ייגמר בטוב.
תטריל כמה שאתה רוצה, כל עוד אתה ממשיך לתת מוניטין אני סולח:s85:

תטריל כמה שאתה רוצה, כל עוד אתה ממשיך לתת מוניטין אני סולח:s85:
no free gifts mate
אני מחלק מוניטין, ומה אני מקבל בתמורה?

אני מבקש ייעוץ רפואי לפציעות קיימות\עתידיות.
ונקרא לזה תיקו.
😉

• פותח/ת השרשור
no free gifts mate
אני מחלק מוניטין, ומה אני מקבל בתמורה?

אני מבקש ייעוץ רפואי לפציעות קיימות\עתידיות.
ונקרא לזה תיקו.
😉
כל ייעוץ שאוכל לתת תקבל גם בלי לתת מוניטין. אני לא כמוך, אני מפנק.🤡

לא יודע אם אתה עדיין מחפש הערות, אבל מה שמורן אמר לגבי הברכיים החוצה זה הדבר הראשון שקפץ לי למבט - במיוחד בסרטון השני. הברכיים שלך רועדות, וזה כואב לראות. שלח אותן החוצה חזק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית