הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר בספוטר

Maor David

משתמש פעיל
597
109
נק' מוניטין:
962
597
109
ספייס באר שבע
אהלן חברים,

שאלה -

אני קרוב מאוד בבנץ' ל100 קילו ואני לא מצליח לשבור את המחסום הזה
אני חושב שזה קשור לעובדה שאין לי ספוטר, אני מתאמן לבד, והתחושת חוסר בטחון כנראה פוגמת לי בטכניקה (הקפצות על החזה, חצאי תנועה) / במשקלים (פשוט מפחד לעבור למשקלים שטיפה קשה לי בהם מחשש לכשל פציעה גופנית ובושות חח)

פתרונות יצירתיים למצב?
כדאי לי לעבור פשוט לבנץ' בדאמבלים? (המטרה שלי היא לא כח לצורך העניין לכן התקדמות במשקלים יכולה להיות גם שבועית וגם חצי חודשית)

אהלן חברים,

שאלה -

אני קרוב מאוד בבנץ' ל100 קילו ואני לא מצליח לשבור את המחסום הזה
אני חושב שזה קשור לעובדה שאין לי ספוטר, אני מתאמן לבד, והתחושת חוסר בטחון כנראה פוגמת לי בטכניקה (הקפצות על החזה, חצאי תנועה) / במשקלים (פשוט מפחד לעבור למשקלים שטיפה קשה לי בהם מחשש לכשל פציעה גופנית ובושות חח)

פתרונות יצירתיים למצב?
כדאי לי לעבור פשוט לבנץ' בדאמבלים? (המטרה שלי היא לא כח לצורך העניין לכן התקדמות במשקלים יכולה להיות גם שבועית וגם חצי חודשית)
מהי צורת ההתקדמות שלך? איזו תוכנית?

וחשבת על פשוט לבקש ממישהו שיהיה הספוטר שלך?

לא כ"כ מבין מה הבעיה לבקש מאחד המאמנים או המתאמנים (אם לא בא לך על זיוני השכל של המאמנים) ולהגיד להם "אח שלי אתה יכול לשמור עליי שנייה ?", לא כזה מסובך....

• פותח/ת השרשור
מהי צורת ההתקדמות שלך? איזו תוכנית?

וחשבת על פשוט לבקש ממישהו שיהיה הספוטר שלך?

עקרונית אני מתקדם שבועית
את התוכנית בניתי לעצמי בניסיון לשלב כח ומסה 50/50

וביקשתי כמה פעמים, האמת הרגשתי שיותר קל כשיש לי ספוטר,
אבל ממש לא נעים לי לבקש כל סט מאנשים שישמרו עלי...במיוחד כשלרוב הם פשוט לא יודעים מה לעשות ומה לא לעשות...

ברגע שתתקע עם המוט על החזה פעם אחת(באופן יזום) ותבין שאין בעיה להוריד אותו לירכיים ולהתיישב, לא יהיה לך חוסר ביטחון. אני מאז ומתמיד בלי ספוטר וזה לא מפריע לי. אפשר להוסיף דרופ-סט בסטים האחרונים כדי למצות את השריר מבלי להצטרך עזרה מאנשים אחרים.

להלן roll of shame:

• פותח/ת השרשור
ברגע שתתקע עם המוט על החזה פעם אחת(באופן יזום) ותבין שאין בעיה להוריד אותו לירכיים ולהתיישב, לא יהיה לך חוסר ביטחון. אני מאז ומתמיד בלי ספוטר וזה לא מפריע לי. אפשר להוסיף דרופ-סט בסטים האחרונים כדי למצות את השריר מבלי להצטרך עזרה מאנשים אחרים.

להלן roll of shame:

רעיון אדיר, אבל בכל חדר כושר לדעתי, ישר ירוצו אלייך כל הגיבורי על שרוצים לעזור שלא תמות...ואחרי כמה פעמים שזה קורה, אני מניח שהמאמנים שם יתחילו לעשות לך צרות כי אתה מסכן לעצמך את הבריאות ולהם את הכסף בכיס (תביעה)
דעתך?

קרה לי מספר פעמים, אפילו היו פעמים שידעתי מראש שלא אצליח ללחוץ עוד חזרה אבל הורדתי כדי לעשות חזרה אקצנטרית איטית ואז גלגלתי את המוט. אף פעם לא העירו לי או הסתכלו עלי בעין מוזרה, אבל זה כנראה תלוי באוכלוסיה אצלך.
אתמול ביקשתי ממישהו במכון שישמור עלי בסט האחרון בבנץ' ולמרות שהסברתי לו לא לגעת במוט אלא אם כן אני מוריד אותו עד לחזה, הוא בא לדחוף לי יד בחזרה האחרונה כשלא היה צורך. זה כ"כ מעצבן ומבחינתי עדיף לא לסמוך על ספוטר לא מוסמך שבטעות יעזור לך כשיכולת לשבור PR.

וביקשתי כמה פעמים, האמת הרגשתי שיותר קל כשיש לי ספוטר,
אבל ממש לא נעים לי לבקש כל סט מאנשים שישמרו עלי...במיוחד כשלרוב הם פשוט לא יודעים מה לעשות ומה לא לעשות...

בגלל זה אני תמיד(ואתה יכול גם לעשות זאת...) מציב חוקים ואומר לספוטר מה אני רוצה שהוא יעשה לפני שאני מתיישב לעשות את הסט.

אומר לו שאתה לא רוצה שהוא יגע לך במוט בשום מצב אלא אם אתה מגיע למצב שאתה נתקע עם המוט כמה שניות טובות ולא מצליח להרים אותו.

בנוסף שיעזור לך להוציא אותו מהראק בספירה שלך ומתי שאתה תהיה מוכן ויעזור לך להחזיר אותו בסיום הסט.

להלן roll of shame:

לא הייתי ממליצה לכל אחד להשתמש בשיטה הזאת, כי צריך סוג מסויים של מיומנות ואפילו ריכוז בשביל להוריד בצורה מבוקרת את המוט לחזה ואז ליריכיים מבלי שיפול חזק מדיי וייגרום לנזק, בוודאי עם משקלים גבוהים...

אני אומר לספוטר שלי שיעזור לי להרים את המוט רק אם הוא מרגיש שאין לי דופק.
וגם אז,
לבדוק פעמיים.
לפעמים הם פשוט לא מבינים. לא פעם צעקתי "לא" באמצע החזרה כי האידיוט\ית רצו לעזור שם.

לפעמים הם פשוט לא מבינים. לא פעם צעקתי "לא" באמצע החזרה כי האידיוט\ית רצו לעזור שם.
אתמול עשיתי נפח של 5x5 עם 85.5
בקיצור,
בסט הרביעי אני נכנס לסט-אפ ומתחיל ללחוץ.

מפה לשם,
בחזרה השלישית אני קולט בנאדם מגיע לי משום מקום (!!!!) נעמד מעליי וצועק לי- "קדימה אני איתך!!!! יאללה קטן עליך!!!!!"

ובסיפור אחר,
חבר טוב שלי שמר עליי באחד מימי העצימות והחליט להניח את הידיים על המוט "רק למקרה", ויצאה לי שאגה של "לאאאאאאאא"
בהילוך איטי בזמן הלחיצה.

מאז הוא הבין שלעזור זה רק כשיש תקיעה של 3-2 שניות וגם אז צריך לבדוק שאין גריינד.

אתמול עשיתי נפח של 5x5 עם 85.5
בקיצור,
בסט הרביעי אני נכנס לסט-אפ ומתחיל ללחוץ.

מפה לשם,
בחזרה השלישית אני קולט בנאדם מגיע לי משום מקום (!!!!) נעמד מעליי וצועק לי- "קדימה אני איתך!!!! יאללה קטן עליך!!!!!"

ובסיפור אחר,
חבר טוב שלי שמר עליי באחד מימי העצימות והחליט להניח את הידיים על המוט "רק למקרה", ויצאה לי שאגה של "לאאאאאאאא"
בהילוך איטי בזמן הלחיצה.

מאז הוא הבין שלעזור זה רק כשיש תקיעה של 3-2 שניות וגם אז צריך לבדוק שאין גריינד.

מטומטמים. בדומה למקרה הראשון שלך מישהו רנדומלי הגיע אלי ואמר לי "אל תדאג, אני רק שם את היד מתחת וזה יעזור לך פסיכולוגית למרות שאני לא נוגע".
ואתמול הסברתי לבחור במפורש אם אני ארצה שתעזור לי אני אניח את המוט על החזה ואז אגיד לך ונרים ביחד. למרות זאת הוא החליט לדחוף לי יד בחזרה האחרונה כשגם ככה היה לי קשה והייתי צריך ריכוז.

שואדה גריינד?

קרה לי בכ"כ הרבה אימונים, גם באימון עצימות אחרון.

כבר אין לי כוח להגיב להם ולהוציא את הקול שלי על כלום.

קצת פחות הגיוני שיהיה בעליה כי יש משקל כבד על המוט....

קצת פחות הגיוני שיהיה בעליה כי יש משקל כבד על המוט....
לא הבנתי איך זה פחות הגיוני.

המשקל כבד לך אבל יש לך עדיין אחוזים בודדים של כח להרים, והכל עולה לאט.
ממש ממש לאט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית