הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא ברור לי משהו בדדליפט

ashafir

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
עשיתי עכשיו דדליפט באימון והמאמן אמר לי שלא צריך להוריד את המוט עד הסוף
עד הרצפה. להוריד חצי דרך ואז לעלות ככה שזה עדיין עובד על הגב התחתון
השאלה שלי היא מה זה עוזר או מה ההבדל בין להוריד עד הסוף או חצי דרך ולעלות

מה עוזר להוריד את המוט של הלחיצת חזה עד הסוף או לעשות חצי תנועה כמו פאתט? לא עוזר.
תתאמן בטווח תנועה מלא, ותפסיק להקשיב למאמן שלך.

אם אתה עובד עם צלחות גדולות תוריד עד הרצפה
אם אתה עובד עם צלחות עם קוטר קטן אז תשים מדרגה בכל צד או פלטות שוכבות ותוריד עד אליהם

תמיד טווח מלא

אני מציע לך ללמוד בעצמך במקום לסמוך על כל מיני ליצנים.. דדליפט רגיל מבוצע עד שהפלטות כמעט ונוגעות ברצפה (עניין של חצי סנטימטר בערך) כאשר יש כאלה שגם מורידים את המוט עד לרצפה. לעשות חצאי תנועה יעבוד לך על חצאי שרירים (והכוונה שלא כל השרירים שצריכים לעבוד בתרגיל יעבדו)

אני מציע לך ללמוד בעצמך במקום לסמוך על כל מיני ליצנים.. דדליפט רגיל מבוצע עד שהפלטות כמעט ונוגעות ברצפה (עניין של חצי סנטימטר בערך) כאשר יש כאלה שגם מורידים את המוט עד לרצפה. לעשות חצאי תנועה יעבוד לך על חצאי שרירים (והכוונה שלא כל השרירים שצריכים לעבוד בתרגיל יעבדו)

דדליפט מתחיל כשהמוט יושב על הרצפה. מת. נח. הוא מסתיים כשהמוט נשען על הירך שלך כשמפרק הברך והמותן בפשיטה מלא (ישרים) ואתה עומד זקוף. איך אתה מביא את המוט לנקודת ההתחלה לקראת חזרה נוספת זאת בחירה שלך (לאט, מהר, בזריקה). אם אתה מתחיל את החזרה הבאה חצי סנטימטר מעל הרצפה אז זאת לא חזרה מלאה.

איך יודעים כמה לכופף את הברכיים? עדיף להוריד הרבה את הגב וכמעט לא לכופף ברכיים? או לכופף הרבה את הברכיים ולהוריד מעט את הגב?
אני מניח שזה איפשהו באמצע. אבל האם יש איזשהו נקודה מסוימת שלפיה אפשר לדעת?

דדליפט מתחיל כשהמוט יושב על הרצפה. מת. נח. הוא מסתיים כשהמוט נשען על הירך שלך כשמפרק הברך והמותן בפשיטה מלא (ישרים) ואתה עומד זקוף. איך אתה מביא את המוט לנקודת ההתחלה לקראת חזרה נוספת זאת בחירה שלך (לאט, מהר, בזריקה). אם אתה מתחיל את החזרה הבאה חצי סנטימטר מעל הרצפה אז זאת לא חזרה מלאה.
לפעמים רוצים לשמור על רציפות בתרגיל.. זה כמו לסיים את הפרס טיפה לפני הלוקאאוט. מה שאתה מתאר זה דדליפט תקני בתחרות כמובן שאפשר גם להתאמן ככה אבל אחרי כמה הסברים של פאוורליפטרים שהכרתי אני יותר נוטה לשיטה השנייה

נערך לאחרונה:
לפעמים רוצים לשמור על רציפות בתרגיל.. זה כמו לסיים את הפרס טיפה לפני הלוקאאוט. מה שאתה מתאר זה דדליפט תקני בתחרות כמובן שאפשר גם להתאמן ככה אבל אחרי כמה הסברים של פאוורליפטרים שהכרתי אני יותר נוטה לשיטה השנייה

ומה הייתרון לעבוד בטווח תנועה שהוא לא מוגדר מראש?

זה לא קשור תחרות או לא, אתה יכול גם להסיק מהשם של התרגיל Dead-Lift - המילה Dead מתכוונת להנחה מוחלטת של המוט על הריצפה, נראה לי שאתה צריך לאמץ את המסקנות שרשמת למעלה גם על עצמך

אני מציע לך ללמוד בעצמך במקום לסמוך על כל מיני ליצנים.

זה לא קשור תחרות או לא, אתה יכול גם להסיק מהשם של התרגיל Dead-Lift - המילה Dead מתכוונת להנחה מוחלטת של המוט על הריצפה, נראה לי שאתה צריך לאמץ את המסקנות שרשמת למעלה גם על עצמך
האמת שהאנשים שלמדתי את זה מהם היו עם דדליפט 300 +.. אבל אם זה ככה אני מודה בטעות שלי

עבודה רציפה ללא מנוחות לא משהו יותר מדי קריטי

אם אתה רוצה להתחזק בתרגיל מסוים (או בטווח תנועה מסויים שהגדרת ) למה לא לעשות אותו כמו שצריך עם טווח תנועה מלא?
כמו שהדדליפט מתחיל מהרצפה המוט של הבנצ' יגע בחזה וכו..
ה"מנוחה" הזו גם (אולי לא תמיד) יכולה לעזור לך להרים יותר משקל...

נערך לאחרונה:
אם אתה רוצה להתחזק בתרגיל מסוים (או בטווח תנועה מסויים שהגדרת ) למה לא לעשות אותו כמו שצריך עם טווח תנועה מלא?
כמו שהדדליפט מתחיל מהרצפה המוט של הבנצ' יגע בחזה וכו..
אני לא חושב שלעצור רבע סנטימטר לפני לוקאאוט זה משהו שגורע מטווח התנועה הרבע סנטימטר האלה הם לא מה שישנו.. אני לא מדבר על חצאי חזרות שהם דבר מטופש לדעתי

אני לא חושב שלעצור רבע סנטימטר לפני לוקאאוט זה משהו שגורע מטווח התנועה הרבע סנטימטר האלה הם לא מה שישנו.. אני לא מדבר על חצאי חזרות שהם דבר מטופש לדעתי

אתה לא אמור להוריד את המוט לאט ככה שתוכל לעצור רבע סנטימטר לפני הרצפה מה גם שהתנועה צריכה להתחיל בלי תנופה כמו בוקס סקוואט פין פרס וכו'

איך יודעים כמה לכופף את הברכיים? עדיף להוריד הרבה את הגב וכמעט לא לכופף ברכיים? או לכופף הרבה את הברכיים ולהוריד מעט את הגב?
אני מניח שזה איפשהו באמצע. אבל האם יש איזשהו נקודה מסוימת שלפיה אפשר לדעת?
אם אני לא טועה כאשר לא מכופפים ברכים השריר העיקרי הוא הארמסטרינג וכאשר מכופפים ברכים העיקרי זה הגב. מנסיוני הדל כל שרירי הגוף בערך עובדים בתרגיל הזה.
רק חשוב לעשות חימום טוב לפני עבודה ולהתחיל הדרגתית במשקלים.

אם לא תעצור בין חזרות בסט של deadlift בחיים לא תבצע את החזרה הבאה עם טכניקה טובה. יש להתמקם מחדש לישר את הגב לקרב את המוט וכד' (כמובן שלא לקום או לנוח).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית