הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה חמורה ב- SS

Saiyaman3

משתמש קבוע
1,444
629
נק' מוניטין:
1,920
1,444
629
שלום, מתחתי את ההמסטינג לפני כמעט חודש. זה הגביל אותי רק בסקוואט.
נחתי כמה ימים עד שהמצב נהיה יותר טוב וחזרתי לעשות סקוואט בהדרגה עם המשקלים ועם העומק.
כנראה שלא נתתי לזה להחלים לגמרי ועכשיו אני לא יכול לעשות סקוואט(ברגע שאני מגיע לקו מקביל יש כאב).
מה לעשות בלי סקוואט? האם אפשר לתקופה מסויימת להחליף את הסקוואט במשהו אחר?(SS), האם כדאי לעבור למאזן נייטרלי בתזונה בינתיים שאני בלי סקוואט או שכדאי להמשיך את המסה? אין בעיה להמשיך חזק עם התרגילים האחרים נכון?(אני לא מרגיש בהם שום כאב של המתיחה), אולי אפילו להפסיק לתקופה הקרובה את ה- SS ולעבור לתכנית אחרת??
תודה

הייתה לי פציעה בגב שהכאיבה לי נורא בסקוואט,וחיפשתי וחיפשתי תחליפים,עדיף כבר פשוט להפסיק להאתמן לבינתיים.

אחרי מתיחת המסטרינג לא מספיק לתת מנוחה. בהנחה וזו באמת מתיחה, הטיפול האופטימלי בפיזיותרפיה משלב עיסוי, תרגילי חיזוק הדרגתיים ואלקטרותרפיה/טייפינג (במידת הצורך).
חזרה לפעילות בלי שיקום מסודר תשאיר אותך בהרבה מקרים חשוף לפציעה חוזרת שעשויה להיות חמורה יותר.
לגביי פעילות בזמן שיקום - רצוי להימנע מהפעלת שריר בשלבי ההחלמה הראשוניים (כל דבר אחר שלא קשור אליו אפשר להמשיך) וכשניתן לחזור ולהפעיל אותו, צריך לעשות את זה בצורה מדורגת לפי הנחיית מטפל ובהתאם לממצאים בבדיקה.

אחרי מתיחת המסטרינג לא מספיק לתת מנוחה. בהנחה וזו באמת מתיחה, הטיפול האופטימלי בפיזיותרפיה משלב עיסוי, תרגילי חיזוק הדרגתיים ואלקטרותרפיה/טייפינג (במידת הצורך).
חזרה לפעילות בלי שיקום מסודר תשאיר אותך בהרבה מקרים חשוף לפציעה חוזרת שעשויה להיות חמורה יותר.
לגביי פעילות בזמן שיקום - רצוי להימנע מהפעלת שריר בשלבי ההחלמה הראשוניים (כל דבר אחר שלא קשור אליו אפשר להמשיך) וכשניתן לחזור ולהפעיל אותו, צריך לעשות את זה בצורה מדורגת לפי הנחיית מטפל ובהתאם לממצאים בבדיקה.
אשמח אם מישהו יסמן את זה כתשובה נבחרת תגובה מאוד מועילה!

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה !

קרח ועיסויים
בהתחלה מנוחה ואחר כך לחזור לאט לאט בחיזוק המקום עם פרוטוקול פציעות
באם המתיחה חזקה כדאי לחזור עם תרגיל קל יחסית ולבצע חיזוק

קשה להמליץ מהאינטרנט אם זה חמור פנה לטיפול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית