הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS וקלוריות

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך

Banned

משתמש פעיל
518
104
נק' מוניטין:
146
518
104
אהלן, קצת רקע עלי לפני.
לפני כמה שנים הייתי מתאמן במכון (אפשר להגיד רצוף בכמה חודשים), עזבתי את המכון ונרשמתי לBJJ, לפני חודש עזבתי וחזרתי למכון כושר
במשך החודש מהחזרה למכון, השתדלתי לא להרים יותר מדי כבד ולראות איפה אני עומד מבחינת משקלים.
משקל גוף: 73 ק''ג
המשקלים שלי כרגע למורכבים (הכל לחמישייה ובק''ג)
בנץ' 80
סקוואט 80
פרס 50
דדליפט 110

בנוגע לסקוואט, יש לי כאבים טורדנים שמשפיעים עלי בעת ביצוע התרגיל אז אני אלך לרופא לגבי זה (משהו שיש לי כמה שנים)

אז הסקתי שאני עדיין עם משקלים של מתאמן מתחיל, והתחלתי SS השבוע, אוכל כמו שצריך (לדעתי פלוס קלורי 300-400 יומי), ישן טוב.
באימון היום לא הצלחתי לעלות משקלים בכלל, אני רציתי להתחיל בעלייה של 5 קילו לסקוואט ו2.5 קילו לחזה, ובאזור ה5-7.5 ק''ג לדדליפט, על מנת להמנע מתקיעה מהירה
אני לא יודע למה לא הצלחתי, שוקל אולי צריך להוסיף עוד קלוריות להתאוששות? תודה

נערך לאחרונה:
מה הכוונה? לדעתי אני עדיין בגדר של מתאמן מתחיל
מה הפתרון?
כמה זמן אתה בתוכנית?
צריך להתחיל עם משקל לא גבוה שיאפשר לך להתקדם במשקלי עבודה במשך התוכנית.. אם אתה תקוע בהתחלה יחסית אז התחלת ממשקל גבוה מידי

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אתה בתוכנית?
צריך להתחיל עם משקל לא גבוה שיאפשר לך להתקדם במשקלי עבודה במשך התוכנית.. אם אתה תקוע בהתחלה יחסית אז התחלת ממשקל גבוה מידי
רק השבוע התחלתי, אבל זה מוזר להתחיל ממשקל נמוך שלא מקשה עלי בכלל לא?

• פותח/ת השרשור
לא.. זאת טעות קלאסית של מתחילים
ככה נתקעים הכי מהר
אז מה אני עושה עכשיו? יורד במשקלים? ואם כן אז לכמה? אם אני לא מרגיש קושי בתרגיל במשקל מסוים איך אני מתחזק בו?
כמה פלוס קלורי להיות?

אז מה אני עושה עכשיו? יורד במשקלים? ואם כן אז לכמה? אם אני לא מרגיש קושי בתרגיל במשקל מסוים איך אני מתחזק בו?
כמה פלוס קלורי להיות?
תתחיל ממשקל שיחסית קל לך ואחרי התוכנית תראה שהתחזקת.. אם זה בחמישיות או שלישיות לא משנה
אף פעם אל תתחיל ממקסימום תמיד צריך מרווח להתקדמות וגם כדי לעבוד על טכניקה מאימון לאימון

או שתעשה את הלינארית לדעתי יותר תתאים לך

יכול להיות כמה סיבות:
1. התחלת ממשקל כבד מידי
2. אתה לא מכניס מספיק קלוריות (קשה לי להאמין שזאת הבעיה כבר בשבוע השני)
3. הטכניקה שלך לא יעילה מספיק
4. לא התאמצת מספיק

SS תוכנית פשוטה וקלאסית למצב שלך.
תתחיל באמת במשקלים קלים, הייתי חותך לבערך 70% מהמשקלים שרשמת ומתקדם משם. גם כדי ליצור מומנטום טוב וגם כדי להטמיע טכניקה.
תתקדם באימונים הראשונים ב5 קילו בסקוואט, בדדליפט ובבנץ' ואחרי זה תחתוך בחצי. בפרס הייתי מתחיל לעלות ישר ב2.5 קילו, עם 5 כנראה תתקע מהר.
שים לב שאתה עולה במשקל הגוף לאט לאט ופשוט תמשיך להתאמן. לאט לאט זה יילך ויהיה קשה יותר ותתגעגע להתחלה...

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
SS תוכנית פשוטה וקלאסית למצב שלך.
תתחיל באמת במשקלים קלים, הייתי חותך לבערך 70% מהמשקלים שרשמת ומתקדם משם. גם כדי ליצור מומנטום טוב וגם כדי להטמיע טכניקה.
תתקדם באימונים הראשונים ב5 קילו בסקוואט, בדדליפט ובבנץ' ואחרי זה תחתוך בחצי. בפרס הייתי מתחיל לעלות ישר ב2.5 קילו, עם 5 כנראה תתקע מהר.
שים לב שאתה עולה במשקל הגוף לאט לאט ופשוט תמשיך להתאמן. לאט לאט זה יילך ויהיה קשה יותר ותתגעגע להתחלה...

בהצלחה!
אם אני יורד ל70% משקלים זה בערך אומר שתוך שבועיים שלוש אני חוזר למשקלים שרשמתי כאן לא? זה יספיק?
כמה פלוס קלורי להיות?
ומתי לחתוך בחצי? התקדמות בסקוואט,דדליפט של 2.5 ק''ג באימון נשמע לי ממש קצת במשקל הזה לא?

יכול להיות כמה סיבות:
1. התחלת ממשקל כבד מידי
2. אתה לא מכניס מספיק קלוריות (קשה לי להאמין שזאת הבעיה כבר בשבוע השני)
3. הטכניקה שלך לא יעילה מספיק
4. לא התאמצת מספיק
כמה פלוס קלורי להיות?

ומתי לחתוך בחצי?
כשלא תוכל להתקדם ב5 קילו
התקדמות בסקוואט,דדליפט של 2.5 ק''ג באימון נשמע לי ממש קצת במשקל הזה לא?
התקדמות של 2.5 קילו 3 פעמים בשבוע זה המון
כמה פלוס קלורי להיות?
אם תרצה ממש להתמסר למארק ריפטו אז כמה שיותר יותר טוב, אם תעדיף בדרך היותר שפויה ולסיים בכנראה כמה קילו פחות את התוכנית (גם במשקל גוף וגם בביצועים) אז תעלה בקצב של בערך 1% מהמשקל גוף בחודש.

• פותח/ת השרשור
כשלא תוכל להתקדם ב5 קילו

התקדמות של 2.5 קילו 3 פעמים בשבוע זה המון

אם תרצה ממש להתמסר למארק ריפטו אז כמה שיותר יותר טוב, אם תעדיף בדרך היותר שפויה ולסיים בכנראה כמה קילו פחות את התוכנית (גם במשקל גוף וגם בביצועים) אז תעלה בקצב של בערך 1% מהמשקל גוף בחודש.
בנצ' לדוגמה ניסיתי לעלות 2.5 ק''ג ולא הצלחתי חמישייה, לא יודע, ממש מעצבן
אני רואה אנשים נתקעים במשקלי ה110+ לא ב80 ק''ג בSS
ואני פשוט רוצה לאכול מספיק בשביל להתאושש, אבל לא עכשיו להשמין בצורה מגעילה

בנצ' לדוגמה ניסיתי לעלות 2.5 ק''ג ולא הצלחתי חמישייה, לא יודע, ממש מעצבן
אני רואה אנשים נתקעים במשקלי ה110+ לא ב80 ק''ג בSS
ואני פשוט רוצה לאכול מספיק בשביל להתאושש, אבל לא עכשיו להשמין בצורה מגעילה
מי שנתקע בss ב110+ זה כנראה לא אנשים ששוקלים 73 ק''ג... לא שזה לא אפשרי, אבל גם הגיוני שתתקע לפני

כמה פלוס קלורי להיות?
300-400 נשמע טוב... אם לקראת הסוף תרגיש שאתה צריך יותר , תאכל קצת יותר. אין צורך להשמין.
תשקל מידי פעם ותראה שאתה עולה
ומתי לחתוך בחצי? התקדמות בסקוואט,דדליפט של 2.5 ק''ג באימון נשמע לי ממש קצת במשקל הזה לא?
תוך כמה אימונים/שבועות. עדיף שתחתוך מוקדם מידי מאשר מאוחר מידי.
וזה המון כשאתה עושה סקוואט ודדליפט 3 פעמים בשבוע

עושים תוכנית כמו שהיא כתובה אל תתפלא שאתה נכשל אם אתה מנסה לעלות יותר ממה שממולץ בדרך כלל בss לא עולים יותר מ10 במקסימום 15 קילו בחודש ו5 עד 10 בבנצ ו5 בפרס ולא 5-7.5 קילו מאימון לאימון .
SS זה לא תוכנית למתחילים זאת תוכנית שמתאימה לאנשים שעדיין יכולים להתקדם מאימון לאימון ועם טכניקה מעולה לא משנה מה הוותק שלהם .

SS זה לא תוכנית למתחילים
זה הכי תוכנית למתחילים, אפילו רק למתחילים.

נ.ב. זה לא תגובה לך, זה לשאר הקוראים
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

עושים תוכנית כמו שהיא כתובה אל תתפלא שאתה נכשל אם אתה מנסה לעלות יותר ממה שממולץ בדרך כלל בss לא עולים יותר מ10 במקסימום 15 קילו בחודש ו5 עד 10 בבנצ ו5 בפרס ולא 5-7.5 קילו מאימון לאימון .
אני חייב להסכים עם זה

נערך לאחרונה:
כי אדם שרק דרך במכון בלי טכניקה יכול לעשות את התוכנית הזאת
אשכרה קוראים לזה Starting Strength, זה ספר ותוכנית שמארק ריפטו כתב והקדיש למתאמנים שהרגע דרכו במכון.
הספר כולו רק מסביר טכניקה, עם הסבר קצר מאוד בסוף הספר על התוכנית למתאמן הסופר מתחיל שאין לו אפילו RM1 לחשב ממנו.
במקום לבלבל את השכל על מה שאתה לא יודע, תפתח את הספר ותקרא אותו.

מארק ריפטו בעצמו כותב באתר שלו שהוא כתב את זה למתאמן הכי מתחיל Starting Strength Training Programs

תעשה גוגל Starting strength for beginners. תראה את אלכס ברומליי מסביר על התוכנית ביוטיוב, בקיצור, תבדוק לפני שאתה כותב.

אני לא רוצה לצאת עליך בפורום שוב ושוב, פשוט תעשה קצת מחשבה לפני שאתה כותב, רוב מה שאתה כותב מטעה ושטויות.

ולפני שתיפגע שוב ממה שאני כותב לך, אני לא מכיר אותך אישית, ואני בטוח שאתה אדם מדהים עם רצון טוב, פשוט אין לך שמץ של מושג בדברים שאתה כותב, וזה חבל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית