הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדש לדלקת

Tamtamon

משתמש קבוע
1,292
687
נק' מוניטין:
1,512
1,292
687
אז בזמן האחרון כתף שמאל התחילה להרגיש מוזר באמצע האימונים, הרגישה הרבה יותר חלשה, וכשהייתי מבודד את הכתפיים היו רגעים שהיא פשוט לא עמדה בזה...
אני כמעט בטוח שיש לי דלקת, קבעתי תור לאורטופד.
עכשיו הבעיה היא שהתור הוא עוד שבועיים, אז השאלה שלי היא איך אני מתפקד עד אז? איך "לטפל" בכתפיים עד אז? להמנע מעוד משהו חוץ מתרגילי כתפיים (מבודדים)? בכללי מה לעשות.
תודה מראש 😃
חשד*

תבטל את התור לאורטופד. חוץ מלהגיד שיש לך דלקת הוא לא יחדש לך כלום כי הוא לא מאבחן אותך.
ולא בטוח שיש לך דלקת, סיבה לכאבים יכולה לקרות מכמה וכמה סיבות ואורטופד לא מאבחן את זה. פיזיותרפיסט כן.
תקבע תור לפיזיותרפיה ששם יאבחנו את הבעיה שלך ותקבל תכנית שיקום. עדיף לפנות לפיזיותרפיה פרטית אך יש לציין שזה לא זול.
מנגד, פיזיותרפיה פרטית זמינה בכל יום לעומת פיזיותרפיה מטעם קופת חולים שתור ממוצע נע בין 3-4 שבועות.
תפסיק כרגע אימוני כתפיים. תתאר לי באיזה תרגילים יש כאבים, מה אתה מרגיש ובאיזה עצימות.

• פותח/ת השרשור
תבטל את התור לאורטופד. חוץ מלהגיד שיש לך דלקת הוא לא יחדש לך כלום כי הוא לא מאבחן אותך.
ולא בטוח שיש לך דלקת, סיבה לכאבים יכולה לקרות מכמה וכמה סיבות ואורטופד לא מאבחן את זה. פיזיותרפיסט כן.
תקבע תור לפיזיותרפיה ששם יאבחנו את הבעיה שלך ותקבל תכנית שיקום. עדיף לפנות לפיזיותרפיה פרטית אך יש לציין שזה לא זול.
מנגד, פיזיותרפיה פרטית זמינה בכל יום לעומת פיזיותרפיה מטעם קופת חולים שתור ממוצע נע בין 3-4 שבועות.
תפסיק כרגע אימוני כתפיים. תתאר לי באיזה תרגילים יש כאבים, מה אתה מרגיש ובאיזה עצימות.
סתם דוגמה אני מרגיש את זה די חזק בLATERAL RAISE, אני עושה יד-יד, וכשאני מגיע ליד שמאל (איפה שהדלקת), היד פשוט לא עומדת בתרגיל (גם אם זה סט ראשון וליד השנייה היה ממש קל), יש סוג של כאב כזה על החלק אחורי-אמצעי כזה של הכתף (אמצעי=למעלה).
דברים כמו בנץ לוותר גם?

• פותח/ת השרשור
מה עוד אני עושה עד התור? אני בכל מקרה צריך ללכת אליו למשהו אחר אז אני כבר אבדוק אם באמת יש דלקת או לא...

סתם דוגמה אני מרגיש את זה די חזק בLATERAL RAISE, אני עושה יד-יד, וכשאני מגיע ליד שמאל (איפה שהדלקת), היד פשוט לא עומדת בתרגיל (גם אם זה סט ראשון וליד השנייה היה ממש קל), יש סוג של כאב כזה על החלק אחורי-אמצעי כזה של הכתף (אמצעי=למעלה).
דברים כמו בנץ לוותר גם?
עם כמה משקל אתה עובד? כמעט כל אדם מרמה בתרגיל ובעצם עובד בטכניקה לקויה.
נ.ב יהב, כורכום יכול להעלים את הדלקת(אם ואכן יש) אך הוא לא פתרון לטווח הרחוק. מינון מומלץ הוא לפחות גרם ביום למשך שבועיים.

• פותח/ת השרשור
עם כמה משקל אתה עובד? כמעט כל אדם מרמה בתרגיל ובעצם עובד בטכניקה לקויה.
נ.ב יהב, כורכום יכול להעלים את הדלקת(אם ואכן יש) אך הוא לא פתרון לטווח הרחוק. מינון מומלץ הוא לפחות גרם ביום למשך שבועיים.
אני עובד עם 5 קילו. אני עובד יד-יד כי כשאני עושה את זה "רגיל" אני מרגיש את הטרפזים, אז יד-יד עם תמיכה ביד הנגדית עוזר לי הרבה יותר.

מה עוד אני עושה עד התור? אני בכל מקרה צריך ללכת אליו למשהו אחר אז אני כבר אבדוק אם באמת יש דלקת או לא...
גם אם הוא יגיד לך שיש לך דלקת, קח את זה בערבון מוגבל. סביר להניח שזה מה שהוא יגיד וייתן לך מרשם לכדורים אנטי-דלקתיים שלא באמת מהווים פתרון. עדיף שתקבע לפיזיותרפיה, עם עדיפות לפרטית.

• פותח/ת השרשור
הקפצה?
אני בעקרון מחפש דברים לעשות עד אז (מתיחות כל שהן, תרגילים שיעזרו וכו')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית