הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אהלן - בקשר לדלקת בגב, כמה פעמים מותר לבצע מתיחות ביום?

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
בעיקרון, אני סובל מדלקת בגב בעקבות עבודה ישנה מלפני כמה חודשים ואני הייתי אמור להיות בפיזיו אבל בגלל הקורונה התבטל וכו'.
אני רגיל לעשות מתיחות לגב מזמנים ישנים שהייתי מתאמן והפסקתי מזמן.

בקיצור בלי חפירה חח:
כמה פעמים מותר לעשות מתיחות לגב ביום?
יש לי איזה סט תרגילים שהייתי עושה בבית פעם ביומיים לגב התחתון ולהאמס ( לגמישות ולטיפול בכאבי בגב ).
מותר לבצע איזה 3~2 פעמים ביום מתי שכואב?
נגיד היום בבוקר כאב לי הגב , עשיתי את הסט איזה 10~15דקות, אחרי זה עבר לי כמעט לגמרי.

כל עוד המתיחות עוזרות לך, תעשה בתדירות שמתאימה לך.
שווה שתפרט את תרגילי המתיחות לטובת קוראי השרשור העתידיים שיתקלו בבעיה דומה.

אם אתה סובל מדלקת, למה להמשיך לגרות את האיזור?
מתיחות זה לא הפיתרון, פעילות וחיזוק האיזור הם הפתרון

• פותח/ת השרשור
1. בקשר לזיו, המתיחות שלי זה שילוב של המתיחות ההתחלתיות בפרוטוקול של אחד שפרסם פה בעבר על הsl joint ועוד כמה אישיות, אין לי מושג איך קוראים להם, הקל עליי ממש בתקופה שהייתי מתאמן בעבר.
אם הייתי זוכר מה השם שלו הייתי כותב, יש לו תמונה עם doge, הוא ממש ותיק כאן.

2.בקשר לקוצר:
אני עם האימונים בנתיים לא יכול לעשות, הייתי עושה לפני, הבעיה שאני כל הזמן נפצע ( אם באלך, תסתכל על אשכולות ישנים שלי), מריצה אחת מסכנה יש לי דלקת כבר 3 שבועות.
מעבודה פיזית יש לי קרע בגיד בכתף.
וגם דלקת בגב. ( מהעבודה).
ויש לי גם משהו חדש יחסית שזה סוג של אנטומיה שזזה לה טיפה מהכף יד בגלל משהו אישי שאותו לא אפרט ( כאילו העצם באגודל, היה שבר והתאחה לא טוב בגלל רשלנות, עזוב)

בעיקרון יש לי גוף עם מערכת חיסונית חלשה לצערי ( ככה מניח בגלל כל הפציעות, ואתה מוזמן גם להסתכל בחלק מהאשכולות יש סרטונים על התקופה שלי שהייתי מתאמן היה לי טכניקה פרפקט, אבל עדיין נפצעתי, כמו שאמרתי, גוף פציע מאימונים)

עריכה:
כמובן האימונים שלח בחדכ בפעם האחרונה היו אמנם ב2017, וגם תשים לב שהיה לי מלא אבל מלא פציעות, עברתי מיפוי עצמות, מלא mri, סיטי, הכל בחיים בגלל האימונים בעבר... אבל הפציעות העדכניות זה מניסיונות אימונים עדכניים ועבודה מסוימת.

המסקנה שלי: אם אני מתאמן, אני שובר את הגוף

עריכה אחרונה:
בכלל לא שמתי לב שאני לא מדבר על המתיחות.
אז לנושא, שמע זה מקל לי על הכאבים, דווקא אתמול לא היה לי כאבים ושכחתי לעשות, זה נגרם כאילו בגלל ישיבה מרובה בגלל לימודים, אבל אעשה בכל מקרה למנוע דלקות בעתיד.

אז בעיקרון אפשר לעשות מתיחות פעמיים ביום? כאילו לא יזיק כן? למרות שאני עושה פעם ביום עד יומיים, אבל בעיקרון שואל למקרה שאצטרך מבחינת כאבים

נערך לאחרונה:
בעיקרון יש לי גוף עם מערכת חיסונית חלשה לצערי ( ככה מניח בגלל כל הפציעות, ואתה מוזמן גם להסתכל בחלק מהאשכולות יש סרטונים על התקופה שלי שהייתי מתאמן היה לי טכניקה פרפקט, אבל עדיין נפצעתי, כמו שאמרתי, גוף פציע מאימונים)
אין לך מערכת חיסונית חלשה, זה לא מה שמגדיר אותה ככזאת

המסקנה שלי: אם אני מתאמן, אני שובר את הגוף
אז המסקנה שלך שגויה, ניהול העומסים שלך גרוע.
אני משער שאתה נפצע, מחלים, ואז חוזר ישר למה שעשית לפני, ומעמיס על האיזורים שנפצעו מעבר למה שהם מוכנים אליו.
פציעות לא טראומתיות אפשר להימנע או לצמצם ע"י ניהול עומסים נכון

אז לנושא, שמע זה מקל לי על הכאבים, דווקא אתמול לא היה לי כאבים ושכחתי לעשות, זה נגרם כאילו בגלל ישיבה מרובה בגלל לימודים, אבל אעשה בכל מקרה למנוע דלקות בעתיד.
אם זה מקל עליך אז סבבה, אבל זה רק פתרון זמני מאוד, כנראה האיזור הפצוע שלך מוכן רק לפעילות קלה, אז תנסה להתקדם משם

1. בקשר לזיו, המתיחות שלי זה שילוב של המתיחות ההתחלתיות בפרוטוקול של אחד שפרסם פה בעבר על הsl joint ועוד כמה אישיות, אין לי מושג איך קוראים להם, הקל עליי ממש בתקופה שהייתי מתאמן בעבר.
אם הייתי זוכר מה השם שלו הייתי כותב, יש לו תמונה עם doge, הוא ממש ותיק כאן.
אתה מתכוונן לפוסט הזה?
הסיפור שלי עם הפיריפורמיס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית