הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין

yotam555

משתמש מתחיל
40
1
נק' מוניטין:
1
40
1
אהלן.. אני בן 18 לפני גיוס לצבא(עוד 7 חודשים)

בנתיים מתאמן כבר חצי שנה מאסה..

חשבתי להתחיל להשתמש בקריאטין.. 5 גרם ביום..

השאלה היא כזאת..

אני לוקח ראקוטן(כדורים נגד פצעים) 60 גרם ביום..

השאלה אם אני יכול להשתמש בתוסף קריאטין בלי בעיות בשילוב עם הראקוטן..

ועוד שאלה סתם לדעת..

קריאטין טוב לחיטוב גם? או רק למסה?

תשובה של @Moshe :
לקחתי 80 מ״ג, אבל שקלתי גם 90 ק״ג (106 בסוף ה״מסה״).
התאמנתי רגיל, לקחתי גם קריאטין וכל מיני פורמולות שונות ומשונות וזה עבד לא רע. מה שכן, לא יודע אם זה קשור או לא, אבל סבלתי מדלקת במפרק כף יד כמה חודשים לאחר מכן באופן דיי מסיבי ולאחר כמה חודשים זה עבר מעצמו (כי פרקתי את הכתף?)
https://www.lbs.co.il/threads/53716/

• פותח/ת השרשור
קראתי את האשכול ואני מבין שאין שום בעיה להשתמש בקריאטין בזמן השימוש בראקוטן..

אפשר עוד דעות שזה לא יפגע לי בתפקודי כבד כשאני יוסיף את התוסף קריאטין.... זה הפחד שלי ואז הרופא יפסיק לי את השימוש בראקוטן..

ותגובות האם קריאטין טוב גם בחיטוב או רק במסה?

יפגע לי בתפקודי כבד

קריאטין מתפרק בגוף לקריאטינין שמופרש ע"י הכליות.
קריאטין נוצר ע"י הכבד.
צריכת קריאטין כתוסף משחררת את הכבד מהצורך לייצר קריאטין, או לפחות מקטינה את הייצור באופן משמעותי.
ראקוטן מתפרק ע"י הכבד.
מכל אלה אפשר לשער שאין בעיה עם השילוב מבחינת הכבד (שהוא מושא הדאגה העיקרי בענייני ראקוטן), ואולי אפילו להיפך (אם כי ייצור הקריאטין הוא רק חלק מזערי מפעילות הכבד, כך שהקטנת העומס הזה בטח שולית עד בלתי קיימת).

אני לא רופא. הרופא שירשום לך מרשם לראקוטן הוא כן רופא.

יותר טוב לשאול רופא שאלות כאלה מאשר להסתמך על אלמונים באינטרנט. מצד שני, הרופא בטח ימליץ לך להמנע מכל פעילות גופנית, ואם תפסיק את האימונים ממילא לא תיקח קריאטין. אם תתעלם מזה, https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YedqV4Gl_us#t=96

• פותח/ת השרשור
קריאטין מתפרק בגוף לקריאטינין שמופרש ע"י הכליות.
קריאטין נוצר ע"י הכבד.
צריכת קריאטין כתוסף משחררת את הכבד מהצורך לייצר קריאטין, או לפחות מקטינה את הייצור באופן משמעותי.
ראקוטן מתפרק ע"י הכבד.
מכל אלה אפשר לשער שאין בעיה עם השילוב מבחינת הכבד (שהוא מושא הדאגה העיקרי בענייני ראקוטן), ואולי אפילו להיפך (אם כי ייצור הקריאטין הוא רק חלק מזערי מפעילות הכבד, כך שהקטנת העומס הזה בטח שולית עד בלתי קיימת).

אני לא רופא. הרופא שירשום לך מרשם לראקוטן הוא כן רופא.

יותר טוב לשאול רופא שאלות כאלה מאשר להסתמך על אלמונים באינטרנט. מצד שני, הרופא בטח ימליץ לך להמנע מכל פעילות גופנית, ואם תפסיק את האימונים ממילא לא תיקח קריאטין. אם תתעלם מזה, https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YedqV4Gl_us#t=96

טיעון מעניין..
כמובן שאני אתייעץ עם הרופא אך רוב הרופאים יגידו לך בכללי לא לגעת בתוספים כנראה.. ולכיסוי תחת שלהם הם יגידו לך אסור..
אז רציתי לשמוע חוות דעת מכאלה שמבינים ואולי עברו את התהליך הזה..

***קריאטין הוא לחיטוב או למסה? או שלא משנה בשתי התקופות הוא אפקטיבי?

טיעון מעניין..
כמובן שאני אתייעץ עם הרופא אך רוב הרופאים יגידו לך בכללי לא לגעת בתוספים כנראה.. ולכיסוי תחת שלהם הם יגידו לך אסור..
אז רציתי לשמוע חוות דעת מכאלה שמבינים ואולי עברו את התהליך הזה..

זו שאלה שאתה צריך לשאול את רופא העור שלך.

כשזה נוגע לרופאים אתה צריך לדעת גם לשאול שאלה מצומצמת ככל האפשר.
אתה בעצם צריך לשאול האם יש בעיה בלקיחת קריאטין 5 גרם ביום לצד נטילת רואקוטן.
התשובה לשאלה הזאת היא פשוטה: כן או לא.

אין פה עניין של כיסוי תחת, כל תרופה עברה הליך מחקרי בטרם יצאה לשוק, במסגרת ההליך הזה נכתבו התוויות מתי רושמים את התרופה, ונכתבו התוויות נגד מתי לא רושמים את התרופה. לצד זה נכתבו אזהרות כלליות (למשל: לא מומלץ לנשים בהיריון וכדומה). אם לא צוין שום דבר במחקרים בקשר של בעיות בשילוב קריאטין ורואקוטן אז התשובה של הרופא מסתמכת על זה. אין פה עניין של כיסוי תחת - זה לא מסוג הדברים שנתונים לפרשנות.

אתה לא צריך לקבל את פילוסופית הרופא לנושא תוספי תזונה, כושר או אם יש חיים מחוץ לכדור הארץ.

באופן כללי, זה מסוג השאלות שהתשובה עליהן לא קשורה לבדיקה פיזית שלך אלא התשובה עליה נמצאת בספרות הרפואית כך שאתה גם יכול לשאול את השאלה הזאת בפורומים של רופאי עור או אפילו בפניה לאיגוד רופאי העור (אני מניח שקיים איגוד כזה).

שורה תחתונה - מי שטוען שיש בעיה בשילוב צריך להיות מסוגל להוכיח את הטענה הזאת...

• פותח/ת השרשור
זו שאלה שאתה צריך לשאול את רופא העור שלך.

כשזה נוגע לרופאים אתה צריך לדעת גם לשאול שאלה מצומצמת ככל האפשר.
אתה בעצם צריך לשאול האם יש בעיה בלקיחת קריאטין 5 גרם ביום לצד נטילת רואקוטן.
התשובה לשאלה הזאת היא פשוטה: כן או לא.

אין פה עניין של כיסוי תחת, כל תרופה עברה הליך מחקרי בטרם יצאה לשוק, במסגרת ההליך הזה נכתבו התוויות מתי רושמים את התרופה, ונכתבו התוויות נגד מתי לא רושמים את התרופה. לצד זה נכתבו אזהרות כלליות (למשל: לא מומלץ לנשים בהיריון וכדומה). אם לא צוין שום דבר במחקרים בקשר של בעיות בשילוב קריאטין ורואקוטן אז התשובה של הרופא מסתמכת על זה. אין פה עניין של כיסוי תחת - זה לא מסוג הדברים שנתונים לפרשנות.

אתה לא צריך לקבל את פילוסופית הרופא לנושא תוספי תזונה, כושר או אם יש חיים מחוץ לכדור הארץ.

באופן כללי, זה מסוג השאלות שהתשובה עליהן לא קשורה לבדיקה פיזית שלך אלא התשובה עליה נמצאת בספרות הרפואית כך שאתה גם יכול לשאול את השאלה הזאת בפורומים של רופאי עור או אפילו בפניה לאיגוד רופאי העור (אני מניח שקיים איגוד כזה).

שורה תחתונה - מי שטוען שיש בעיה בשילוב צריך להיות מסוגל להוכיח את הטענה הזאת...

צודק..
הבעיה שאני רואה את הרופא עור שלי רק עוד 3 שבועות מהיום...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית