הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
היי אני מעלה שוב סרטון טכניקה של סקוואט כי העלתי משקל ואני מפחד שהטכניקה שלי נפגמת

העומק קצת נפגע כי זה השיא של המשקל שאי פעם עשיתי אבל אני די בטוח ששברתי מקביל בכל החזרות

אם יש משהו שאפשר לתקן אשמח לשמוע
תודה מראש

עומק, מרפקים גבוהים מדי.
אתה לא מניח את המוט נכון, במקום רק לייצב אותו טיפה עם הידיים, אתה נותן להן להחזיק משקל נכבד.
שפר עומק,מובייליטי יכול לעזור.
קו אצבעות זה בולשיט.

@Beast and cheat
מה דעתך בנושא?

אני זוכר שקראתי איפשהו שאם הברכיים עוברות את האצבעות אז יש עומס גדול מידיי על ה anteriors מה שגורם לברכיים לגלוש קדימה (נוצר בסקוואט לא מלא בד"כ, נכון?)

בכל אופן, אני לא בטוח בזה.
אממ... קצת סלט
בלואו באר מגיעים לקצה כף הרגל / קצת מעבר, בהיי באר עוברים את קצה כף הרגל

פותח האשכול - בשני הסרטונים אתה לא שובר מקביל, ולא מוציא ברכיים - אלה שתי הבעיות המרכזיות.
מה שכתבת על ההמנעות של מלואו באר זה מאוד לא מדוייק. בלואו באר בהחלט יש עומס גדול יותר על הגב התחתון - אבל זה עומס תקין וחיובי, זה בדיוק מה שעוזר לך לחזק אותו. אין עומס לא בטיחותי על הגב התחתון בלואו באר שמבוצע נכון. לעומת זאת, בהיי באר שמבוצע נכון - יש עומס לא תקין על הברכיים. לא כולם יפצעו מזה, למען האמת - הרוב כנראה שלא, אבל זה בהחלט לא הופך את ההיי באר ליותר בטיחותי.
אם אתה רוצה פירוט, אז העומס הלא תקין על הברכיים בהיי באר בא לידי ביטוי בדיוק כמו ברבע סקוואט - רק שברבע סקוואט זה הרבה יותר מוקצן, כי זווית הגב יותר אנכית + המשקל יותר גבוה.
להרחבה קרא את הפוסט הזה.

אה, וההמלצה לעבוד על מוביליטי מיותרת לחלוטין - אתה לא צריך לשפר את הגמישות שלך בשביל לשפר את הסקוואט שלך. כמו 99% מהאוכלוסייה.

אממ... קצת סלט

פותח האשכול - בשני הסרטונים אתה לא שובר מקביל, ולא מוציא ברכיים - אלה שתי הבעיות המרכזיות.
מה שכתבת על ההמנעות של מלואו באר זה מאוד לא מדוייק. בלואו באר בהחלט יש עומס גדול יותר על הגב התחתון - אבל זה עומס תקין וחיובי, זה בדיוק מה שעוזר לך לחזק אותו. אין עומס לא בטיחותי על הגב התחתון בלואו באר שמבוצע נכון. לעומת זאת, בהיי באר שמבוצע נכון - יש עומס לא תקין על הברכיים. לא כולם יפצעו מזה, למען האמת - הרוב כנראה שלא, אבל זה בהחלט לא הופך את ההיי באר ליותר בטיחותי.
אם אתה רוצה פירוט, אז העומס הלא תקין על הברכיים בהיי באר בא לידי ביטוי בדיוק כמו ברבע סקוואט - רק שברבע סקוואט זה הרבה יותר מוקצן, כי זווית הגב יותר אנכית + המשקל יותר גבוה.
להרחבה קרא את הפוסט הזה.

אה, וההמלצה לעבוד על מוביליטי מיותרת לחלוטין - אתה לא צריך לשפר את הגמישות שלך בשביל לשפר את הסקוואט שלך. כמו 99% מהאוכלוסייה.
מובייליטי לפני הסקוואט במטרה לשפר טווחי תנועה. מה הבעיה בזה?

מובייליטי לפני הסקוואט במטרה לשפר טווחי תנועה. מה הבעיה בזה?
שאין בזה צורך. אין שום סיבה שלא יהיה לך טווח תנועה לסקוואט מלא, כמו שאר 99% מהאוכלוסייה.

• פותח/ת השרשור
שאין בזה צורך. אין שום סיבה שלא יהיה לך טווח תנועה לסקוואט מלא, כמו שאר 99% מהאוכלוסייה.
מבחינת גמישות ועומק אני יכול לרדת לדיפ בלי בעיה
אבל הבעיה היא שבדרך כלל בבור יש לי ppt

מבחינת גמישות ועומק אני יכול לרדת לדיפ בלי בעיה
אבל הבעיה היא שבדרך כלל בבור יש לי ppt
זה נושא טכני ועניין של משקל על המוט. עבודת גמישות לפני הסקוואט לא קשורה.

אממ... קצת סלט

להרחבה קרא את הפוסט הזה.

אז גם עם טכניקה נכונה הברכיים יפצעו מהיי באר?

כמו ש @Beast and cheat אמר, לא כולם יפצעו מזה, הרוב כנראה שלא. הוא ניסה להעביר את הנקודה שהיי באר לא יותר בטיחותי מלואו באר, משהו שהרבה אנשים לצערי חושבים בגלל מחסור בסיסי בידע.
חוץ מזה פציעה זה בד"כ לא משהו שקורה משום מקום. זה מתחיל מכאב קטן שלאט לאט גודל והופך לפציעה. מתאמן עם נסיון יכול להבין מתי תרגיל "לא בריא" לו ויכול להביא לפציעה עתידית.

לא בהכרח. חלק יפצעו וחלק לא, אחד הדברים שמשפיעים על זה זו אנתרופומטריה - טורסו ארוך ורגליים קצרות יהפכו את ה-HB ליותר פרונט סקוואט ויגדיל את הסיכון. אבל גם אז - לא 100% מהאוכלוסייה יפצעו מזה. אבל בכל מקרה, גם עם טכניקה נכונה יהיה עומס לא-בטיחותי על הברכיים. זה פשוט לא ברמה כזו שפציעה היא דבר מאוד מובן מאליו ממנו.

אוקיי. אז מה יכול לפטור מתאמן מבאט ווינק חמור ברגע שהוא שובר מקביל?
https://www.lbs.co.il/threads/56065/#post-711659
https://www.lbs.co.il/threads/61072/#post-793997
https://www.lbs.co.il/threads/54357/page-2#post-689153

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית