הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיות בריצה

• פותח/ת השרשור guyelm
  • פורסם בתאריך

guyelm

משתמש מתחיל
25
0
נק' מוניטין:
0
25
0
היי, לא התאמנתי שנה על רגליים כי הייתי פצוע בברך שמאל (לא רצתי ולא עשיתי תרגילי רגליים בחדכ במשך שנה) אבל כן שמרתי על אורח חיים ספורטיבי בעיקר בחדר כושר כמה פעמים בשבוע ולשמור על המשקל שלי. 1.87 ושוקל 81
לפני שבועייםחזרתי לרוץ וכרגע אני לא יכול לרוץ יותר מחצי שעה ולאו דווקא כי כואב לי בצד, השרירים ברגליים שלי פשוט מתחילים לכאוב .
אם אני ירוץ פעמים בשבוע, הרגליים שלי התחזקו ואני אוכל בסופו של דבר להגיע לשעת ריצה? או שעדיף לוותר על ריצה אחת בשבוע ולעשות אימון רגליים בחדכ?
תודה לכולם.

הקשר בין חיזוק רגליים בחדר כושר לריצה או להיפך (ריצה לצורך חיזוק הרגליים) הוא קטן ביותר.
אם קשה לך לרוץ חצי שעה זה אומר שאתה רץ מהר מדי, תוריד קצת את קצב הריצה ותעלה את הזמן.
אם אתה רוצה לשפר ריצה, אתה צריך לפחות שני אימונים

• פותח/ת השרשור
אני עכשיו עומד על 5:25 דק לקילומטר... ואני רץ בערך 5.5
אני אתמיד בשני אימוני ריצה בשבוע, זה הדרך הנכונה להעלאת הסיבולת ובסופו של דבר לרוץ שעה באותו קצב?

שני אימוני ריצה, זה לא הרבה, שלושה אימונים יהיו עדיפים. בשלב הראשון של האימונים תתמקד בלהעלות את משך הריצה. תתחיל 30 דקות בקצב 6 דקות לק"מ ותעלה כל אימון ב-5 דקות. אחרי שתרוץ שעה בנוחות, אפשר לבצע אימונים לשיפור המהירות.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תגיד אין מצב לחזור להתאמן בשביל להעלות מסה - בערך 8 קילו (מסה נקייה ככול האפשר) אם אני מתחיל לרוץ כי זה פעולות מנוגדות?

אלו לא פעולות מנוגדות, אתה פשוט תצתרך ״לפצות״ על הקלוריות ששרפת בזמן הריצה בארוחות שלך.
לגבי להכניס שלושה אימוני ריצה יחד עם עוד לפחות שלושה אימונים בחד״כ אני כבר לא רואה את זה קורה אבל חכה לתשובה של חכמים ממני

לא הבנתי מה המטרה של הפות"ש, אתה רוצה להשתפר בריצה ולהתקדם באימוני כוח.
או שאתה רץ כדי לעשות "מסה נקייה"
אם זו האפשרות השניה אז עדיף להשאיר השיפור בריצה לזמן אחר.
ריצה וכוח לא מנוגדות אבל כן מפריעות אחת לשניה, בעיקר הריצה תפריע לך להתקדמות בפלג הגוף התחתון.

• פותח/ת השרשור
אני כרגע עושה את האפשרות הראשונה.. אין לי מספיק זמן גם לרוץ 3 פעמים וגם להיות בחד"כ 3 פעמים בשבוע..
אני חייב להיכנס לכושר אבל עם זאת אני רוצה להמשיך באימונים שלי (בעיקר כדי לשמור על מה שיש).
יצא לי בערך 3 אימונים ו2 אימוני אירובי וזה בשבוע טוב.
השאלה העיקרית שלי זה אם אני לא מבזבז את הזמן שלי בכל התכנונים האלה? מה שאני חושב לעשות + לשמור על תזונה נכונה- זה הדרך הנכונה?

אני כרגע עושה את האפשרות הראשונה.. אין לי מספיק זמן גם לרוץ 3 פעמים וגם להיות בחד"כ 3 פעמים בשבוע..
אני חייב להיכנס לכושר אבל עם זאת אני רוצה להמשיך באימונים שלי (בעיקר כדי לשמור על מה שיש).
יצא לי בערך 3 אימונים ו2 אימוני אירובי וזה בשבוע טוב.
השאלה העיקרית שלי זה אם אני לא מבזבז את הזמן שלי בכל התכנונים האלה? מה שאני חושב לעשות + לשמור על תזונה נכונה- זה הדרך הנכונה?

התכנון בסדר, בכל מקרה תנסה ותראה איך הולך לך.

אם כואב אז סימן שהגוף שלך לא רגיל לריצה. כמו שהגוף שלך יתפס אחרי אימון סטנדרטי בחד"כ.

הכי כדאי לך להוריד את הקצב לקצב שתוכל לדבר בו ושתוכל להתמיד בו, ואז להעלות לאט לאט בזמן הריצה.
תתחיל מריצה של 70% מאמץ, אל תתאמץ, ותעלה לאט לאט כל ריצה נניח 2-3 דקות (2-3 ריצות בשבוע בימים לא עוקבים).

וכשאתה רץ תכניס אוויר מהאף ותוציא מהפה בנשימות מלאות ויחסית איטיות ותדרוך עם כל כף הרגל כשאתה רץ, לא על העקב! זה יקל על הברכיים שלך לטווח הרחוק.

צטט אותי אם יש לך עוד שאלות

אם כואב אז סימן שהגוף שלך לא רגיל לריצה. כמו שהגוף שלך יתפס אחרי אימון סטנדרטי בחד"כ.

הכי כדאי לך להוריד את הקצב לקצב שתוכל לדבר בו ושתוכל להתמיד בו, ואז להעלות לאט לאט בזמן הריצה.
תתחיל מריצה של 70% מאמץ, אל תתאמץ, ותעלה לאט לאט כל ריצה נניח 2-3 דקות (2-3 ריצות בשבוע בימים לא עוקבים).

וכשאתה רץ תכניס אוויר מהאף ותוציא מהפה בנשימות מלאות ויחסית איטיות ותדרוך עם כל כף הרגל כשאתה רץ, לא על העקב! זה יקל על הברכיים שלך לטווח הרחוק.

צטט אותי אם יש לך עוד שאלות

הכוונה שלך היא בדריכה על הרצפה להניח במכה אחת את כול כף הרגל או בצורת סינוס ״גלית״ (לא מצאתי דרך לבטא את זה חחח)?

הכוונה שלך היא בדריכה על הרצפה להניח במכה אחת את כול כף הרגל או בצורת סינוס ״גלית״ (לא מצאתי דרך לבטא את זה חחח)?
כן, הריצה ה'נכונה' היא להניח את כף הרגל במלואה כמה שיותר קרוב לגוף (צעד קטן) ולבצע תנועת משיכה של הרגל כלפי מעלה. זה קצת דומה לתנועה של פדלים באופניים.
אבל לא לומדים טכניקה בהתכתבות

כן. כל כף הרגל במכה. אף פעם אל תניח את העקב קודם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית