הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיות בפיתוח חזה

fatkid

משתמש מתחיל
35
13
נק' מוניטין:
13
35
13
מה קורה אנשים, אני די חדש פה.
אז ככה אני בן 31, מתאמן המון שנים, ולמרות שאני צובר מסת שריר לא רעה ברוב האיזורים, תמיד יש לי בעיה לחזק את החזה. לא משנה מה, עושה ים בנץ פרסים ותרגילי חזה, משקלים גבוהים, ועדיין החזה לא ממש התפתח, רק יד אחורית גדלה למימדים מפלצתיים.
עכשיו כשחדרי הכושר סגורים זה כבר נהיה ממש מוגזם, החזה שלי פשוט כאילו רופף. אני עדיין משתדל להתאמן עם משקל גוף או דאמבלים עלובים שיש לי בבית, אני עושה ים שכיבות שמיכה מסוגים שנים בתוכניות שונות אבל בקושי עוזר, החזה עדיין לא מוצק וזה נהיה מעיק. אמרתי כבר אני חייב לבדוק אם יש לעוד חבר'ה את הבעיה הזו.
וזה מוזר כי למרות שהידיים שלי חזקות עדיין ה-failure שלי זה בגלל הידיים ולא החזה.
לגבי תזונה אני מקפיד אז לא חושב שזו הבעיה

ותאמינו לי אני מכיר כבר כמעט הכל ועובד עם כלללל הדגשים שיש כבר - להבליט חזה קדימה, כתפיים אחורה, לעשות תנועת דחיפה מלאה, מיינד-מאסל קונקשן, לעשות חימום לחזה עם רצועת התנגדות, לכווץ את החזה בסוף כל חזרה (בעיקר בבנץ פרס עם דאמבלים) וכו'
אז וואלה אני לא יודע מה עוד אפשר להציע פה אבל מה יש לי להפסיד, אולי מישהו פה יכול להזדהות או להביא לי איזו עצת קסם.

בינתיים מת כבר שיחזור המכון, הולך לז*ין את החזה עם תרגילי פרסים, כבר התקופה האחרונה זה נהיה בלתי נסבל

נערך לאחרונה:
תרשום את התוכנית שלך זה יעזור יותר להבין מה אתה עושה.
יכול להיות שאתה עובד מעל ה-MRV (מעל הנפח המקסימלי שהחזה שלך יכול להכיל) וזה מה שגורם לו "להיתקע" , או שאתה עובד מתחת ל-MV
(מתחת לנפח המינימלי שהחזה שלך יכול להכיל) ובגלל זה הוא לא גודל. אבל ברגע שתרשום את תוכנית האימונים שלך יהיה יותר קל להבין.
אבל לפי מה שרשמת תנסה לעבוד בכול סוגי התרגילים לחזה כמו שאמרו מעליי כול תנועה מבודדת (פרפר), או בשיפוע חיובי.
אל תיצמד רק לבנץ פרס. בנוסף אמרת שהגורם המגביל שלך הם הידיים אז אתה יכול לנסות לעבוד בשיטה שנקראת metabolite technique,
בשיטה אתה עובד בתרגיל מבודד לחזה (כול תנועת פרפר) לדוגמא פרפר במכונה וברגע שאתה מסיים אתה עובר מיד לתרגיל מורכב. כול סוג של לחיצה (בנץ פרס,שיפוע חיובי,לחיצה במכונה,שכיבות שמיכה) ומבצע אותו בלי מנוחה. ובגלל שעבדת בתרגיל מבודד לחזה
ולא "פגעת" בכתפיים וביד האחורית והחזה שלך יהיה השריר שיגביל אותך ולא היד האחורית.

נערך לאחרונה:
יכול להיות שאתה עובד מעל ה-MRV (מעל הנפח המקסימלי שהחזה שלך יכול להכיל) וזה מה שגורם לו "להיתקע" , או שאתה עובד מתחת ל-MV
(מתחת לנפח המינימלי שהחזה שלך יכול להכיל) ובגלל זה הוא לא גודל. אבל ברגע שתרשום את תוכנית האימונים שלך יהיה יותר קל להבין.
אבל לפי מה שרשמת תנסה לעבוד בכול סוגי התרגילים לחזה כמו שאמרו מעליי כול תנועה מבודדת (פרפר), או בשיפוע חיובי.
אל תיצמד רק לבנץ פרס. בנוסף אמרת שהגורם המגביל שלך הם הידיים אז אתה יכול לנסות לעבוד בשיטה שנקראת metabolite technique,
בשיטה אתה עובד בתרגיל מבודד לחזה (כול תנועת פרפר) לדוגמא פרפר במכונה וברגע שאתה מסיים אתה עובר מיד לתרגיל מורכב. כול סוג של לחיצה (בנץ פרס,שיפוע חיובי,לחיצה במכונה,שכיבות שמיכה) ומבצע אותו בלי מנוחה. ובגלל שעבדת בתרגיל מבודד לחזה
ולא "פגעת" בכתפיים וביד האחורית והחזה שלך יהיה השריר שיגביל אותך ולא היד האחורית.

אני מאמין שפשוט לעשות כמה סטים של פרפר עם חזרות גבוהות ואת האחרון להביא לכשל (בלי לתת לכתפיים ללכת קדימה ולדחוף מעבר לכשל) יהיה מספיק יעיל, לא צריך לעשות את זה בכל סט מחדש.

• פותח/ת השרשור
אולי תרגילי פרסים זה לא מה שאתה צריך להשקיע בו את רוב הזמן, אלא להדגיש גם פרפרים בכבלים או משהו כזה.
כן אני משלב כמובן עוד תרגילים לחזה, כולל פרפר כבלים. הזכרתי רק פרסים לא מסיבה מיוחדת... אבל דברתי על הרבה תרגילים

אני מבין מה אתה אומר על הMRV, אני לא מכיר את המושג, אבל אני כן עובד במסגרת המשקל המקסימלי שאני יכול להרים כך שהטכניקה תיהיה טובה וריכוז המאמץ יהיה בחזה. כלומר אני מנסה לא 'לפצות' בעזרת הידיים אם אני מגיע לכשל, ובמקרה וצריך מוריד משקל. אם זה מה שהתכוונת אז אני כן מקפיד. אם יש דרך אחרת לראות מהו ה-MRV אז תגיד.

ככה לגבי התוכנית, אני ארשום פה את האימון חזה. אני מבצע אותו 2-3 פעמים בשבוע:
- חימום 10 דקות עם רצועת התנגדות, בעיקר פרפר או חצי פרפר, כשהרצועה קשורה למוט
- בנץ פרס ישר 4X10
- בנץ פרס שיפוע חיובי 4X10
- פרס בשכיבה על ספסל במכונה. כלומר אני דוחק ברזל שמחובר למכשיר (מקווה שאתה מכיר) עם משקל כמובן 4X10
- פרפר מכונה 4X12
- פרפר כבלים 4X10

אז ככה מספר סטים וחזרות קצת משתנה אז זה לא מדוייק, בגדול אני עושה מין פירמידה:
מתחיל עם סט אחד משקל יחסית קל לחימום ועושה 12
עוד סט או שניים - מעלה למשקל כבד ועושה 10-12 עם מאמץ
עוד סט מעלה משקל ומגיע למקסימום ונותן מאה אחוז כח, מצליח לעשות אולי 6-10 ככה. בגדול זה המשקל של ההתקדמות משבוע קודם.
ואז עוד סט עם קצת פחות משקל בשביל לסחוט מה שנשאר. 10 חזרות

שוב כמובן התוכנית נכונה עבור הזמן שאני מתאמן במכון. שכרגע אני לא. אבל בכל מקרה גם אז היה קשה לי לפתח חזה. הבעיה שלי היא כללית. ולא רק עכשיו. לכן אשמח לעצות כלליות.
פשוט עכשיו כשאין לי את זה אפילו לשמר אני לא יכול. כל מה שיש לי עכשיו זה וריאציות של שכיבות שמיכה ודאמבלים של 17.5 קילו עם ספת כושר.

נשמע טוב מה שאתה אומר לגבי metabolite technique, אני בהחלט אנסה, אבל יש לי הרגשה שגם פה, אפילו בתרגיל הראשון במכונה סופו של דבר הידיים\כתפיים יגבילו אותי. כי זה מה שאני מרגיש כשאני עושה את התרגיל. אני מגיע לכשל בגלל כתפיים שם ולא בגלל חזה.

כן אני משלב כמובן עוד תרגילים לחזה, כולל פרפר כבלים. הזכרתי רק פרסים לא מסיבה מיוחדת... אבל דברתי על הרבה תרגילים

אני מבין מה אתה אומר על הMRV, אני לא מכיר את המושג, אבל אני כן עובד במסגרת המשקל המקסימלי שאני יכול להרים כך שהטכניקה תיהיה טובה וריכוז המאמץ יהיה בחזה. כלומר אני מנסה לא 'לפצות' בעזרת הידיים אם אני מגיע לכשל, ובמקרה וצריך מוריד משקל. אם זה מה שהתכוונת אז אני כן מקפיד. אם יש דרך אחרת לראות מהו ה-MRV אז תגיד.

- בנץ פרס ישר 4X10
- פרס בשכיבה על ספסל במכונה. כלומר אני דוחק ברזל שמחובר למכשיר (מקווה שאתה מכיר) עם משקל כמובן 4X10
- פרפר מכונה 4X12
- פרפר כבלים 4X10

אז ככה מספר סטים וחזרות קצת משתנה אז זה לא מדוייק, בגדול אני עושה מין פירמידה:
מתחיל עם סט אחד משקל יחסית קל לחימום ועושה 12
עוד סט או שניים - מעלה למשקל כבד ועושה 10-12 עם מאמץ
עוד סט מעלה משקל ומגיע למקסימום ונותן מאה אחוז כח, מצליח לעשות אולי 6-10 ככה. בגדול זה המשקל של ההתקדמות משבוע קודם.
ואז עוד סט עם קצת פחות משקל בשביל לסחוט מה שנשאר. 10 חזרות

שוב כמובן התוכנית נכונה עבור הזמן שאני מתאמן במכון. שכרגע אני לא. אבל בכל מקרה גם אז היה קשה לי לפתח חזה. הבעיה שלי היא כללית. ולא רק עכשיו. לכן אשמח לעצות כלליות.
פשוט עכשיו כשאין לי את זה אפילו לשמר אני לא יכול. נכון שכל מה שיש לי עכשיו זה וריאציות של שכיבות שמיכה ודאמבלים של 17.5 קילו עם ספת כושר.

נשמע טוב מה שאתה אומר לגבי metabolite technique, אני בהחלט אנסה, אבל יש לי הרגשה שגם פה, אפילו בתרגיל הראשון במכונה סופו של דבר הידיים\כתפיים יגבילו אותי. כי זה מה שאני מרגיש כשאני עושה את התרגיל. אני מגיע לכשל בגלל כתפיים שם ולא בגלל חזה.

תנסה פרפר לחזרות גבוהות לכמה סטים לפני הבנץ', אם אתה לא מרגיש את החזה כמו שצריך תוריד קצת את המשקל, ותנסה להתרכז יותר.

עכשיו לגבי MRV - זה קיצור של Maximal Recoverable Volume או משהו כזה, ככה שזה פחות מתייחס למשקל שבו אתה משתמש אלא יותר לנפח.
הנפח שלך ללא שום ספק גבוה מדי, ואתה גם מגיע לכשל לא כזה מעט. הייתי מנסה לעשות משהו כמו 8 סטים סך הכל לחזה באימון, גג 10, ורואה איך מתקדם משם.

נראה שאתה מכיר היטב את הגורמים המגבילים של החזה, ונראה שכבר דאגת להם.

אני לא מאמין שהגנטיקה מגבילה אותך.

הייתי רוצה לראות שני דברים קודם.
1. תמונה כדי להבין אם אולי אתה מגזים ומצפה למשהו לא ריאלי.
2. טכניקה של הבנץ' פרס שלך כדי לראות שבאמת אתה משתמש בחזה.

אני גם סקרן לשמוע מה משקלי העבודה שלך.

ואני חושב שהדבר הכי קריטי אצלך, זה התוכנית שלך. אין לך תוכנית בכלל, רק מספר סטים וחזרות.

אני מאמין שפשוט לעשות כמה סטים של פרפר עם חזרות גבוהות ואת האחרון להביא לכשל (בלי לתת לכתפיים ללכת קדימה ולדחוף מעבר לכשל) יהיה מספיק יעיל, לא צריך לעשות את זה בכל סט מחדש.
זאת ממש לא הייתה הכוונה שלי, המטרה היא לא לעבוד עד לכשל. ולחזור על זה מספר פעמים. פשוט לעבוד פעם אחת שהחזה יהפוך לגורם המכשיל שלו ולא שרירים אחרים, ואז לעבור לתרגיל מורכב מקווה שעכשיו אני יותר ברור.

- בנץ פרס ישר 4X10
- פרפר מכונה 4X12
- פרפר כבלים 4X10
ה-MRV (הנפח המקסימלי שהחזה יכול להתמודד איתו) אצל רוב האנשים הוא מעל 20 סטים לשבוע אתה עברת את ה-20 סטים לשבוע בהרבה.
תנסה להוריד נפח תכוון בין 12 - 18 סטים בשבוע.

הכתפיים והידיים לא יגבילו אותך בשיטה הזאת, כי אתה עובד בתרגיל מבודד שעובד רק על החזה, תרגיל מבודד לחזה (כול סוג של פרפר) עובד רק על החזה ולא על הכתף הקדמית והיד האחורית. ולכן אתה לא יכול להיות מוגבל בגלל הכתפיים\ידיים.

למרות מה שרשמת אני מאוד אמליץ לך לקחת תוכנית היפרטרופיה מוכנה ולא לבנות תוכנית משל עצמך כי ב-99% מהפעמים זה נכשל.
תוכנית מוכנה תעשה לך סדר איך להתקדם,כמה משקל להוסיף,כמות סטים וחזרות,זמני מנוחה,תרגילים ועוד.
ואני מוכן להבטיח לך שברגע שתעבוד בתוכנית מוכנה אתה תפתור את הבעיה שלך עם החזה ותוכל להתקדם בצורה יותר טובה.

ה-MRV (הנפח המקסימלי שהחזה יכול להתמודד איתו) אצל רוב האנשים הוא מעל 20 סטים לשבוע אתה עברת את ה-20 סטים לשבוע בהרבה.
תנסה להוריד נפח תכוון בין 12 - 18 סטים בשבוע
העצימות שלו נמוכה, כי הוא עושה מעל 10 חזרות לסט.
הוא יכול לעשות גם 100 סטים ולא להגיע לאימון יתר.
מה שכן, הוא לא משתמש ב"פוגרסיב אוברלואד".
למרות מה שרשמת אני מאוד אמליץ לך לקחת תוכנית היפרטרופיה מוכנה ולא לבנות תוכנית משל עצמך כי ב-99% מהפעמים זה נכשל.
תוכנית מוכנה תעשה לך סדר איך להתקדם,כמה משקל להוסיף,כמות סטים וחזרות,זמני מנוחה,תרגילים ועוד.
ואני מוכן להבטיח לך שברגע שתעבוד בתוכנית מוכנה אתה תפתור את הבעיה שלך עם החזה ותוכל להתקדם בצורה יותר טובה.
אתה מכיר תוכנית מוכנה להיפרטרופיה לחזה?
אני חושב שזה לא מורכב לבנות תוכנית לבד לחזה.

הוא יכול לעשות גם 100 סטים ולא להגיע לאימון יתר.
בהנחה והוא מרים משקלי נוצה הוא גם יכול לעשות 200 סטים. אבל סביר להניח שהוא לא מרים משקלי נוצה, (אני לא אומר שהוא מרים 120 ק"ג בנץ)
אבל אני בטוח שהוא לא מרים 2.5 קילו, אז ברגע שהוא עבר את ה-MRV הוא ייתקע.

אתה מכיר תוכנית מוכנה להיפרטרופיה לחזה?
הכוונה שלי הייתה תוכנית היפרטרופיה באופן כללי, לא התכוונתי לתוכנית לחזה או חלק אחר בגוף.

אני חושב שזה לא מורכב לבנות תוכנית לבד לחזה.
נכון זה לא מורכב, אבל ב-99% מהמקרים לא יעיל.
גם התוכנית שלו הייתה לא מורכבת או מסובכת מדי אבל בסופו של דבר הוא נתקע איתה.
לדעתי האישית תמיד עדיף לעבוד עם תוכנית מוכנה שבנו אותה אנשים שמבינים וחקרו את הנושא. מאשר לבנות אחת משל עצמך.

נערך לאחרונה:
מה קורה אנשים, אני די חדש פה.
אז ככה אני בן 31, מתאמן המון שנים, ולמרות שאני צובר מסת שריר לא רעה ברוב האיזורים, תמיד יש לי בעיה לחזק את החזה. לא משנה מה, עושה ים בנץ פרסים ותרגילי חזה, משקלים גבוהים, ועדיין החזה לא ממש התפתח, רק יד אחורית גדלה למימדים מפלצתיים.
עכשיו כשחדרי הכושר סגורים זה כבר נהיה ממש מוגזם, החזה שלי פשוט כאילו רופף. אני עדיין משתדל להתאמן עם משקל גוף או דאמבלים עלובים שיש לי בבית, אני עושה ים שכיבות שמיכה מסוגים שנים בתוכניות שונות אבל בקושי עוזר, החזה עדיין לא מוצק וזה נהיה מעיק. אמרתי כבר אני חייב לבדוק אם יש לעוד חבר'ה את הבעיה הזו.
וזה מוזר כי למרות שהידיים שלי חזקות עדיין ה-failure שלי זה בגלל הידיים ולא החזה.
לגבי תזונה אני מקפיד אז לא חושב שזו הבעיה

ותאמינו לי אני מכיר כבר כמעט הכל ועובד עם כלללל הדגשים שיש כבר - להבליט חזה קדימה, כתפיים אחורה, לעשות תנועת דחיפה מלאה, מיינד-מאסל קונקשן, לעשות חימום לחזה עם רצועת התנגדות, לכווץ את החזה בסוף כל חזרה (בעיקר בבנץ פרס עם דאמבלים) וכו'
אז וואלה אני לא יודע מה עוד אפשר להציע פה אבל מה יש לי להפסיד, אולי מישהו פה יכול להזדהות או להביא לי איזו עצת קסם.

בינתיים מת כבר שיחזור המכון, הולך לז*ין את החזה עם תרגילי פרסים, כבר התקופה האחרונה זה נהיה בלתי נסבל
אם אתה לא חטוב החזה לא יראה טוב

חווה את אותה ״בעיה״ בדיוק.
לדעתי זה עניין גנטי. לצורך העניין יש לי תאומים של במה, לא מגזים. ענקיים, מפוצצים ורידים כנ״ל לגביי הרגליים.
כתפיים וגב סביר, חזה ללא ספק החלק הכי פחות מפותח אצלי, מה שאני עושה זה לתת לו יותר דגש על חשבון הרגליים.

הדבר היחיד שאני חושב בעייתי אצלך זה כמות הסטים שאתה עושה. אתה עושה 20 סטים באימון, פעמיים או שלוש בשבוע. זה בין 40-60 סטים לחזה 😱. יש מצב שפה הבעיה.

זאת ממש לא הייתה הכוונה שלי, המטרה היא לא לעבוד עד לכשל. ולחזור על זה מספר פעמים. פשוט לעבוד פעם אחת שהחזה יהפוך לגורם המכשיל שלו ולא שרירים אחרים, ואז לעבור לתרגיל מורכב מקווה שעכשיו אני יותר ברור.

תנסה להוריד נפח תכוון בין 12 - 18 סטים בשבוע.

הכתפיים והידיים לא יגבילו אותך בשיטה הזאת, כי אתה עובד בתרגיל מבודד שעובד רק על החזה, תרגיל מבודד לחזה (כול סוג של פרפר) עובד רק על החזה ולא על הכתף הקדמית והיד האחורית. ולכן אתה לא יכול להיות מוגבל בגלל הכתפיים\ידיים.

MRV זה לא מספר קסם זה בסך הכל בנקודה שממנה לא ניתן להתאושש, אצל כל אדם זה שונה ומשתנה בתאם לרמתו הנתונה.

הייתי ממש נמנע מלדבר על זה אצל אדם שרק פרסם את רשימת התרגילים שלו.

היה נחמד לראות תמונות שלך כדי להבין אם אתה באמת כמו מה שאתה טוען או לא.

כמה זמן אתה עשיתי את התכנית שרשמתה 2-3 אימונים בשבוע, הצלחת להתקדם במשקלים/חזרות? ואם כן לכמה זמן?

• פותח/ת השרשור
תודה חברה על התגובות, מצטער על האיחור.
אני אנסה לענות פה לכולם ביחד.

אז קודם כל המשקל המקסימלי שאני מגיע הוא 115-120, אבל לאיזה 3-4 חזרות אולי. לכן אני עושה בד"כ את הסט הכבד 110 ל-6 חזרות.
אני לא קטן, אני בגובה 192 ושוקל 110, הרבה שריר אבל לא חטוב, יש לי אולי 19-20 אחוז שומן. מה שכן זה קצת קשה לדעת כי יש לי תסמונת IBS ואני פשוט לא יכול לשטח את הבטן. בפנים אני רזה (סטנדרטי).

אני מבין שיש נפח גבוה אבל הסיבה שהעלתי את הנפח זה בדיוק בגלל זה, רציתי לעבוד יותר על חזה כדי לפתח אותו. עכשיו אני לא מבין למה אנשים יורדים על התוכנית (לא נעלב או משהו) או אומרים שזה לא תוכנית - נכון לא פירטתי הכל אבל זה רק תרגילי חזה. אני עושה תוכנית ABC - יד אחורית+חזה, גב+יד קדמית, רגליים+כתפיים. כאשר כל אימון מתחיל בחימום קצר לשריר, ואז 1-2 תרגילי כח מוט חופשי, ואז תרגילים במכונה למיקוד. ההתקדמות שלי היא במשקלים, כשחשוב לי בעיקר התקדמות במוט חופשי, ואני מוסיף כל שבוע או שבועיים בערך תלוי בתרגיל. תסבירו לי מה הבעיה בתוכנית ולמה לקחת תוכנית מוכנה? אני מתאמן כבר הרבה זמן, ובעבר עשיתי SS לזמן ארוך. בזמן מסויים שיניתי ופשוט בניתי לעצמי תוכנית עם תרגילים מסויימים, כשמדי פעם אני מגוון. מה הבעיה כל עוד אני עובד בטכניקה נכונה ושומר על העקרונות המהותיים? אני לומד הרבה מ-athlean-x דרך אגב. אמרו גם שאני לא עושה פרוגרסיב אוברלואד, וגם זה אני לא מבין למה? אני כן מתקדם במשקלים. הייתי בתוכנית הזו כחצי שנה והצלחתי להתקדם במשקלים לא רע.
לקחת תוכנית מוכנה תמיד אפשר אבל בואו, להגיד שיש תוכנית שמתאימה לכולם או אפילו לאוכלוסייה מסויימת זה פשוט לא נכון, אולי זה טוב למתאמן מתחיל שאין לו מושג, אבל בגדול כל אחד אינדיוידואלי ומכיר את הגוף שלו קצב ההתאוששות שלו.

עכשיו ככה להעלות סרטון שלי עושה בנץ גם ככה אי אפשר כי אין מכון אז אני כרגע לא מתאמן במשקלים. ולהעלות תמונה שלי בלי חולצה וואלה מעדיף שלא כי יש לי bdd האמת חחח אז ממש לא אוהב לעשות את זה, מצטער :-\ אבל תאמינו לי הבעיה קיימת זה לא שאני מגזים. עכשיו לא רק שקשה לי לפתח חזה אלא גם זה איבר הראשון שיורד כשאני מפסיק להתאמן תקופה כמו עכשיו לצערי, למרות שאני משתדל לתחזק איך שאפשר אבל פשוט לא עוזר, וזה מעלה לי עצבים אינעל העולם 🤬

התוכנית שלך בסדר גמור, וגם המשקלים שלך.
השאלה, האם מה שאתה חושב שזה "חזה לא מפותח" הוא אכן לא מפותח.

ואני סקרן גם לראות בטכניקה שלך כמה אתה באמת משתמש בחזה.

והנושא של "פוגרסיב אוברלואד" זה לא רק להתקדם תמיד במשקל עבודה, אלא גם בקושי.
אם אתה תמיד משקיע 100% מאמץ, גם אם תתקדם במשקלי עבודה, לא התקדמת הרבה בדרגת הקושי.
אני ממליץ לך להתאמן עם 80% מאמץ, ולהוסיף משקל כל שבוע.

הייתי ממליץ לך להתחיל:
- בנץ פרס ישר 4X10 עם 60 ק"ג.
- בנץ פרס שיפוע חיובי 4X10 עם 45ק"ג.
- פרס בשכיבה על ספסל במכונה. כלומר אני דוחק ברזל שמחובר למכשיר (מקווה שאתה מכיר) עם משקל כמובן 4X10 עם 4 משקל שתוכל לעשות גם 15 חזרות.
- פרפר מכונה 4X12 לכשל
.
- פרפר כבלים 4X10
ותוסיף 2.5-5 ק"ג כל שבוע (לא כל אימון).
ותתאמן 3 פעמים בשבוע חזה.

תודה חברה על התגובות, מצטער על האיחור.
אני אנסה לענות פה לכולם ביחד.

אז קודם כל המשקל המקסימלי שאני מגיע הוא 115-120, אבל לאיזה 3-4 חזרות אולי. לכן אני עושה בד"כ את הסט הכבד 110 ל-6 חזרות.
אני לא קטן, אני בגובה 192 ושוקל 110, הרבה שריר אבל לא חטוב, יש לי אולי 19-20 אחוז שומן. מה שכן זה קצת קשה לדעת כי יש לי תסמונת IBS ואני פשוט לא יכול לשטח את הבטן. בפנים אני רזה (סטנדרטי).

אני מבין שיש נפח גבוה אבל הסיבה שהעלתי את הנפח זה בדיוק בגלל זה, רציתי לעבוד יותר על חזה כדי לפתח אותו. עכשיו אני לא מבין למה אנשים יורדים על התוכנית (לא נעלב או משהו) או אומרים שזה לא תוכנית - נכון לא פירטתי הכל אבל זה רק תרגילי חזה. אני עושה תוכנית ABC - יד אחורית+חזה, גב+יד קדמית, רגליים+כתפיים. כאשר כל אימון מתחיל בחימום קצר לשריר, ואז 1-2 תרגילי כח מוט חופשי, ואז תרגילים במכונה למיקוד. ההתקדמות שלי היא במשקלים, כשחשוב לי בעיקר התקדמות במוט חופשי, ואני מוסיף כל שבוע או שבועיים בערך תלוי בתרגיל. תסבירו לי מה הבעיה בתוכנית ולמה לקחת תוכנית מוכנה? אני מתאמן כבר הרבה זמן, ובעבר עשיתי SS לזמן ארוך. בזמן מסויים שיניתי ופשוט בניתי לעצמי תוכנית עם תרגילים מסויימים, כשמדי פעם אני מגוון. מה הבעיה כל עוד אני עובד בטכניקה נכונה ושומר על העקרונות המהותיים? אני לומד הרבה מ-athlean-x דרך אגב. אמרו גם שאני לא עושה פרוגרסיב אוברלואד, וגם זה אני לא מבין למה? אני כן מתקדם במשקלים. הייתי בתוכנית הזו כחצי שנה והצלחתי להתקדם במשקלים לא רע.
לקחת תוכנית מוכנה תמיד אפשר אבל בואו, להגיד שיש תוכנית שמתאימה לכולם או אפילו לאוכלוסייה מסויימת זה פשוט לא נכון, אולי זה טוב למתאמן מתחיל שאין לו מושג, אבל בגדול כל אחד אינדיוידואלי ומכיר את הגוף שלו קצב ההתאוששות שלו.

עכשיו ככה להעלות סרטון שלי עושה בנץ גם ככה אי אפשר כי אין מכון אז אני כרגע לא מתאמן במשקלים. ולהעלות תמונה שלי בלי חולצה וואלה מעדיף שלא כי יש לי bdd האמת חחח אז ממש לא אוהב לעשות את זה, מצטער :-\ אבל תאמינו לי הבעיה קיימת זה לא שאני מגזים. עכשיו לא רק שקשה לי לפתח חזה אלא גם זה איבר הראשון שיורד כשאני מפסיק להתאמן תקופה כמו עכשיו לצערי, למרות שאני משתדל לתחזק איך שאפשר אבל פשוט לא עוזר, וזה מעלה לי עצבים אינעל העולם 🤬

ממה שאני מבין אתה קודם כל מטעה את עצמך ומתעסק בדברים שהם לא נכונים.
אתה כנראה צריך להתחטב. הבנץ שלך לא בדיוק נמוך וכנראה שכבר יש עליך לא מעט מסה (אם כי הבנץ כנראה יהיה הליפט שירד הכי הרבה). זו גם אחת הסיבות שאתה חושב שהמצב שלך נורא כל כך - אם היית חטוב יותר, זה היה נראה טוב יותר.

הווליום האקססיבי שיש בתכנית העכשווית שלך כנראה לא עוזר גם כן, כי אני בטוח שנחוץ זה לא ונפח נמוך יותר יהיה יעיל יותר.
ואל תקשיב לג'ף קווליר, יש אנשים טובים יותר שאתה יכול לקחת מהם מידע/השראה.

נערך לאחרונה:
קח בחשבון שבחיטוב מ20 אחוז ל15 נגיד סיכוי לא רע שהבנץ יתקע במקרה האופטימי. ריאלי זה לצפות פגיעה. אבל זה חלק מהתהליך

• פותח/ת השרשור
התוכנית שלך בסדר גמור, וגם המשקלים שלך.
השאלה, האם מה שאתה חושב שזה "חזה לא מפותח" הוא אכן לא מפותח.

ואני סקרן גם לראות בטכניקה שלך כמה אתה באמת משתמש בחזה.

והנושא של "פוגרסיב אוברלואד" זה לא רק להתקדם תמיד במשקל עבודה, אלא גם בקושי.
אם אתה תמיד משקיע 100% מאמץ, גם אם תתקדם במשקלי עבודה, לא התקדמת הרבה בדרגת הקושי.
אני ממליץ לך להתאמן עם 80% מאמץ, ולהוסיף משקל כל שבוע.

הייתי ממליץ לך להתחיל:

ותוסיף 2.5-5 ק"ג כל שבוע (לא כל אימון).
ותתאמן 3 פעמים בשבוע חזה.
וואלה לא הבנתי, אתה אומר שלא צריך להגיע לסט של 100 אחוז כל אימון? לא צריך להגיע לכשל? אז איך תעלה במשקלים? וגם מה זתומרת, אימון אחד אני אתן 80 אחוז, אימון הבא 90%, אימון הבא 100%, ואז מה אחרי? 110%? איך ממשיכים להתקדם?
או שאתה פשוט מתכוון שכדאי לשלב אימונים (יחסית) קלילים מדי פעם, שלא נותנים את הכל. זה האמת מה שאני עושה לפעמים, כשלא בא לי להרוג את עצמי חח

ממה שאני מבין אתה קודם כל מטעה את עצמך ומתעסק בדברים שהם לא נכונים.
אתה כנראה צריך להתחטב. הבנץ שלך לא בדיוק נמוך וכנראה שכבר יש עליך לא מעט מסה (אם כי הבנץ כנראה יהיה הליפט שירד הכי הרבה). זו גם אחת הסיבות שאתה חושב שהמצב שלך נורא כל כך - אם היית חטוב יותר, זה היה נראה טוב יותר.

הווליום האקססיבי שיש בתכנית העכשווית שלך כנראה לא עוזר גם כן, כי אני בטוח שנחוץ זה לא ונפח נמוך יותר יהיה יעיל יותר.
ואל תקשיב לג'ף קווליר, יש אנשים טובים יותר שאתה יכול לקחת מהם מידע/השראה.
דבר ראשון איך אתה מדבר על ג'ף קוולייר?? הבנאדם תותח, מכל השיט שראיתי מכל מיני מאמני כושר למיניהם הוא בהחלט הכי מקצועי, ולמדתי ממנו המון, נפלו לי המון אסימונים ברגע ששמעתי את ההסברים שלו. הוא ממש מסביר פיזיולגית על התנועה של כל שריר ולא סתם יורק לך "תעשה א,ב,ג"
דבר שני אחי הלוואי יכולתי להתחטב תאמין לי, ויתרתי על חיטוב מזמן כבר... יש לי בעיה רפואית ואני פשוט לא יכול להתחטב, לא יכול....

תנסה לעשות פריאקטיבציה, לפני בנץ/ שכיבות סמיכה תעשה פרפר. לי זה עזר
שמע, כן אמרו את זה פה ואני אנסה את זה, אבל זה לא נשמע לי רעיון הכי טוב כי זה בעצם יפגע לי קשות בבנץ' עצמו. זה בדרך כלל תרגיל ראשון שאני עושה באימון ואני חייב לבוא פרש, אם אני אעשה פרפר קודם אני אגיע אליו עם פחות כח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית